Volní 2 BŠO kloučci ze Camberku

Prodám Bílého švýcarské ovčáka - Štěňátka budou řádně odčervená, očkována,...
25000 Kč
Zdravím,
můj 10měsíční švýcarák dostává hysterák, když plavu. Sám do vody už normálně chodí, plave, hrajeme si. Jakmile se ovšem ponořím a čouhá mi jenom hlava, zcvokne se a rozhodne se mě "zachraňovat". Hned je u mě, drápe, fest se mi třeba zahryzne o ruky a rve mě ven. Kdo ví, jestli fakt "zachraňuje", rozhodně je v tom strach, panika.
1) Zkouším to hezky pomalu, cachtám se s ním, chválím, když plave v klidu kolem. 2) Zkusila jsem ho taky odkládat u manžela na vodítku na břehu, několikrát odplavala a vrátila se, aby viděl, že je to v pohodě (zoufale štěká a kvílí, dokud se nevrátím). 3) Zkoušela jsem si půjčit naši vodomilnou rodinnou fenku, rácháme se společně, aby viděl, že se dá plavat i vedle a v pohodě...
Už ovšem vypadám jako oběť domácího násilí, žádný progres se nekoná a dochází mi nápady. Zatím chodím plavat výhradně sama nebo se se svými, netuším, jestli by zachraňoval i cizí lidi a popravdě to zatím ani nemíním zkoušet :) Můj předchozí pes to učit nepotřeboval. Máte nějaké tipy?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Můžu vám jen napsat, že moje kdysi fena to dělala přesně tak. Pro klacek v klidu plavala, se psem se předháněli, kdo tam bude dřív, ale mě ve vodě drápala a tahala ven. Když jsem ji uvázala na břehu, nesnesitelně kvílela, utrhla se a zas mě zachraňovala. Naštěstí se jí nikdy nepovedlo mě utopit. Neřešili jsme to, k vodě, kde jsem mohla i já plavat, jsme chodili zřídka a s ní jsem prostě plavat nechodila.
Je to pár let, psalo se o nějaké nešťastné nehodě, kde tuším RTW někoho ve vodě pokousal ( utopil...). Jestli bude zachraňovat i cizí, zkoušejte opatrně.
Děkuju za reakci, je mi jasné, že nejsem se "záchranářem" sama. Nechodit s ním plavat je ale až poslední, pro mě nejsmutnější řešení. Jsem vodní typ a potřebovala bych tuhle jeho reakci postupně zmírnit a následně úplně odbourat. Je to mlaďoch, určitě to půjde, jen by mě zajímalo, jestli má někdo účinnější postupy :)
terrrr
XXX.XXX.78.44
já bych zkusila jít do vody třeba po pas, a postupně se ponořit třeba jen po prsa a odmenovat, že je v klidu. A pomalinku se ponorovat víc a víc. Ale osobní zkušenost s tím nemám.
S míčkem nebo peškem v hubě nebude moct kousat a štěkat.
Hoďte mu aport až pro něj poplave skočte do vody vy.
My se takhle se psem honili ve vodě. vždy vyhrál.
Občas taky zkoušel se na mne vyškrábat a podrápal mne. Hlavně bez plavek byl nebezpečný.
Když jsme šli do vody oba a chtěli si zaplavat a kamarádky ho hlídaly uvázaného u stromu tak taky šílel a štěkal. Bál se že mu zmizíme a už se nevrátíme.
Pokud mátě štěnátko tak to půjde.
Náš viděl vodu a plavání poprvé v 9ti.
...nas starik se jako mladas vody nebal (po jednom incidentu v mori se ji pak zas bal... ale to sem neptari), ale plavat neumel. Sorry. Pokud nekdo rika, ze kazdy pes umi plavat, tak nesouhlasim.
Kazdy pes - asi stejne jako clovek - si dokaze s vodou poradit aby prezil - nejaka ta rozcakana cubicka aby neutonul...
Ale plavani? A radost z nej? Neeee.
Klidne do vody hupnul pro aport, donesl ho, ale jisty si proste nebyl. Bylo to rychle tam, rychle ven.
Hodne pomohlo prave plaveni u brehu. On na vodaku uz plaval ja po prsa jeste sla. Pokud bylo treba (chtel na me lezt) odstkarala jsem ho. Plavej kamo. Plavej. Pohoda. Ke brehu blizku, ale plavem.
Myslim, ze to, ze ve vode zjiskal jistotu vedlo k tomu, ze nemel pocit, ze ji tam nekdo jiny nema... Naucil se proste plavat. A nemel pocit, ze mi tam jde o zivot....
...aktualne mame doma Bojandu. Bala se i kaluzi. Ted uz se z nich napije, projde je... ale voda jako takova zatim nic moc...
Do potoka vleze max. po kotnicky.
Myslim, ze Megi-the-dog zkousela pejsky podporit plavaci vestou... Prosim, jak to slo/vyslo?
napsal(a):
...aktualne mame doma Bojandu. Bala se i kaluzi. Ted uz se z nich napije, projde je... ale voda jako takova zatim nic moc...
Do potoka vleze max. po kotnicky.
Myslim, ze Megi-the-dog zkousela pejsky podporit plavaci vestou... Prosim, jak to slo/vyslo?
Já ne, to marcelaamax, protože někteří psi plavat neumí - technicky správně.
Megý plave jak Phelps :-) Když měla nápady, že mě seškrábe z povrchu zemského, odstrčila jsem ji tak stopadesátkrát a ok, ale to byla mladá, teď stačí říct - uhni sic umřu a seš bez večeře.
Chce to trénink psích nervů od břehu, no. Člověk tam bude jak vyvrženej vorvaň. Ale bude to fungovat.
Aha.
Pardon...
Btw. Megý bych tedy rada videla ve vode live, ne ze ne :)
Marcelaamax - pomohlo to?
GAELLE
napsal(a):
S míčkem nebo peškem v hubě nebude moct kousat a štěkat.
Hoďte mu aport až pro něj poplave skočte do vody vy.
My se takhle se psem honili ve vodě. vždy vyhrál.
Občas taky zkoušel se na mne vyškrábat a podrápal mne. Hlavně bez plavek byl nebezpečný.
Když jsme šli do vody oba a chtěli si zaplavat a kamarádky ho hlídaly uvázaného u stromu tak taky šílel a štěkal. Bál se že mu zmizíme a už se nevrátíme.
Pokud mátě štěnátko tak to půjde.
Náš viděl vodu a plavání poprvé v 9ti.
pardon....omlouvám se, ale to nejde .... já musím... jaký plavky ten pejsek nosil, když píšete, že byl nebezpečný hlavně bez plavek?
napsal(a):
Aha.
Pardon...
Btw. Megý bych tedy rada videla ve vode live, ne ze ne :)
Marcelaamax - pomohlo to?
Ano já jsem feně pořídila vestu a ano, pomohla . Oba psy jsou "vodomilové", pes plave od štěnda dobře za všech situací. S fenou to ale bylo horší (ale tohle plemeno má s plaváním problém častěji), prostě špatná technika, zadek ji šel dolů, ona začala zmatkovat a topila se. No a s vestou se naučila jak držet to tělo, nebo teda alespoň já si to tak myslím . Že ji to pomohlo zvednout zadek a ona pochopila, že takhle se plave lépe. Takže už se nemusím bát, že mi někde vběhne do vody a já pro ní budu skákat, protože už i bez vesty plave dobře. Na normální procházky kolem rybníka už vestu neberu, ale na kondiční plavání ji používáme pořád, protože tam občas ještě fena začne "blbnout", tím jak chce co nejrychleji chytit "kořist", tak občas zase zapomíná na ten zadek . A už asi dva roky slibuju psovi, že mu tu vestu koupím taky, že na to kondiční plavání je to lepší, no a ještě jsem se k tomu nedokopala .
marcelaamax
napsal(a):
Ano já jsem feně pořídila vestu a ano, pomohla . Oba psy jsou "vodomilové", pes plave od štěnda dobře za všech situací. S fenou to ale bylo horší (ale tohle plemeno má s plaváním problém častěji), prostě špatná technika, zadek ji šel dolů, ona začala zmatkovat a topila se. No a s vestou se naučila jak držet to tělo, nebo teda alespoň já si to tak myslím . Že ji to pomohlo zvednout zadek a ona pochopila, že takhle se plave lépe. Takže už se nemusím bát, že mi někde vběhne do vody a já pro ní budu skákat, protože už i bez vesty plave dobře. Na normální procházky kolem rybníka už vestu neberu, ale na kondiční plavání ji používáme pořád, protože tam občas ještě fena začne "blbnout", tím jak chce co nejrychleji chytit "kořist", tak občas zase zapomíná na ten zadek . A už asi dva roky slibuju psovi, že mu tu vestu koupím taky, že na to kondiční plavání je to lepší, no a ještě jsem se k tomu nedokopala .
já dneska jedla asi nějakou humornou kaši, nebo co, ta druhá fotka jak má tu oranžovou vestičku s madlem to je jak když do vody skáče obživlej nákupní košíček z coopu (tam mají ty oranžový, že jo?)
škoda, že jsem nevěděla, o něčem takovým, když byla Bubi, naučila jsem ji plavat až jako jedenáctiletou, protože do tý doby to evidentně neznala, a tohle by to bývalo asi usnadnilo.
Zrzavci
napsal(a):
já dneska jedla asi nějakou humornou kaši, nebo co, ta druhá fotka jak má tu oranžovou vestičku s madlem to je jak když do vody skáče obživlej nákupní košíček z coopu (tam mají ty oranžový, že jo?)
škoda, že jsem nevěděla, o něčem takovým, když byla Bubi, naučila jsem ji plavat až jako jedenáctiletou, protože do tý doby to evidentně neznala, a tohle by to bývalo asi usnadnilo.
Jojo za to madlo by se dala nosit jako taška . Máme úplně tu nejlevnější a nejobyčejnější vestu, určitě jsou lepší, nám zatím stačilo tohle.
No, a mě zase nikdy dřív nenapadlo, že někdy budu potřebovat plovací vestu na psa. Všichni předešlí psi byli zdatní plavci, ten poslední vůbec. Taky jsem s ním měla příhodu, když se jednou rozhodl, že bude pronásledovat kachnu na rybníce, ono to vypadalo, jak kdyby to ta kachna dělala snad naschvál, ale ona plavala podél břehu, dělala co největší kola na rybníce, no a pes za ní a nedal si říct... Trvalo to fakt dlouho, pes už byl vyřízenej, já už jsem se viděla, jak pro něho skáču, a pak konečně ta kachna dostala rozum a odlétla. Pes to pak na břehu nějakou chvíli vydýchával . No po něm současnej pes, kterej taky s plaváním problém nikdy neměl a všude se vrhal do vody... A pak přišlo fena a bylo . Ale to už jsem s tím trochu počítala, protože co jsem si zjišťovala, jak jsou na tom tihle psi s vodou, tak mi spousta majitelů říkalo, že sice vodu milují, ale že jsou schopní se utopit a že jim plavat moc nejde .
marcelaamax
napsal(a):
Jojo za to madlo by se dala nosit jako taška . Máme úplně tu nejlevnější a nejobyčejnější vestu, určitě jsou lepší, nám zatím stačilo tohle.
No, a mě zase nikdy dřív nenapadlo, že někdy budu potřebovat plovací vestu na psa. Všichni předešlí psi byli zdatní plavci, ten poslední vůbec. Taky jsem s ním měla příhodu, když se jednou rozhodl, že bude pronásledovat kachnu na rybníce, ono to vypadalo, jak kdyby to ta kachna dělala snad naschvál, ale ona plavala podél břehu, dělala co největší kola na rybníce, no a pes za ní a nedal si říct... Trvalo to fakt dlouho, pes už byl vyřízenej, já už jsem se viděla, jak pro něho skáču, a pak konečně ta kachna dostala rozum a odlétla. Pes to pak na břehu nějakou chvíli vydýchával . No po něm současnej pes, kterej taky s plaváním problém nikdy neměl a všude se vrhal do vody... A pak přišlo fena a bylo . Ale to už jsem s tím trochu počítala, protože co jsem si zjišťovala, jak jsou na tom tihle psi s vodou, tak mi spousta majitelů říkalo, že sice vodu milují, ale že jsou schopní se utopit a že jim plavat moc nejde .
Náhodou to madlo se hodí, můžete poponést, když jí budou bolet nožičky :D a já mám na ohařce taky madýlko- na postroji. U ní se to hodí, či spíše hodilo z výchovných důvodů, že měl člověk možnost rychleji a účiněji zasáhnout, než kdyby měla obojek.
Ohař, když se učí plavat, tak začasto taky vypadá, že se utopí, pak přijde fáze zrezivělýho kolesovýho parníku, kdy voda lítá v gejzírech kolem a pak to nějak přijde samo. Babička Bubrdle neuměla nic, když přišla a plavat taky ne a byla pak děsně nadšená, když to objevila, s vestou by to bývala měla jednodušší. A ostatně u staříků to obecně není špatnej nápad!! Pojistit si je takhle, když to třebas přeženou, protože nemají zarážku.
Čím to je, že stofárdům /jak jim z legrace říkáme - a nebo taky pes s odklápěcí hlavou,páč oni když se smějou, tak mají tu kušnu fakt hodně otevřenou ) to plování nejde?
To jo, u staršího psa jako pojistka to je super.
Čím to je, že stofárdům /jak jim z legrace říkáme - a nebo taky pes s odklápěcí hlavou,páč oni když se smějou, tak mají tu kušnu fakt hodně otevřenou ) to plování nejde?
Myslíte tenhle úsměv (viz foto)? . Jinak říká se, že je to tím, že mají těžký zadek, a že jim jde dolů. Ale nevím, protože naše fena má sportovní postavu a stejně jí to nešlo. U nás to bylo myslím spíš tím, že je "pobrkaná" a do všeho hrrr.
marcelaamax
napsal(a):
To jo, u staršího psa jako pojistka to je super.
Myslíte tenhle úsměv (viz foto)? . Jinak říká se, že je to tím, že mají těžký zadek, a že jim jde dolů. Ale nevím, protože naše fena má sportovní postavu a stejně jí to nešlo. U nás to bylo myslím spíš tím, že je "pobrkaná" a do všeho hrrr.
Přéésně - pes s vodklápěcí hlavou to žádnej jinej neumí, jen stofárd.
Hm jako stavba těla? ale zas tenhle rámec nemají jen oni, zvláštní. U nás byla kříženka pita a staforda - mimochodem úžasná povaha - se psy žádný problém, ani s fenkama, pohodička. Pěkně se to namíchalo a byla moc milá, jak tyhle plemena jsou - no a ona ...to jsem nikdy neviděla, ona plovala "prsa" . Jako že fakt. A navíc milovala plavání pro plavání, plovala si v kruzích, hlavu jako paní radová a jela. To bylo jediný, kdy si nepřála, aby se k ní ňákej takovej vobejda ohařskej třeba přiblížil, byť by to byl jinak velkokámoš.
Ty feny mi obecně přijdou oproti psům pohrkaný a hrrr. Já teda můžu soudit jen dle dvou kousků, ale jak Bubi, tak Tali jsou mignutý do palice
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já bych ho to učila přes aport - naucila bych ho nejdřív tahat plovák a postupně bych ho zakomponovala do toho plavání.
Úplně jste mě nadchla. Šla jsem s ním plavat ještě ten podvečer a fungovalo to perfektně. Aport miluje a nosil mi ho i vodě, žádnou novou modřinu ani šrám nemám Dokonce jsem si i trochu zaplavala. Chce to teda ještě vybrousit, jistý si není, každopádně moc děkuju za nápad.
Jo a ten den se k řece zrovna nachomejtli další dva plavci, takže už vím, že netopí cizí lidi, jupí. A ti plavci měli neplaveckýho psa a jak můj pes plaval, přiměl toho neplavce plavat taky, takže jsme tam měli dvojí progres a jásali jsme společně!
Že mě to samotnou nenapadlo! Až mi bylo líto, že jsem založila novou diskuzi. Ale teď když jí pročítám, mám radost, díky za ten tip na pojistku pro stařečky bez záklopky, to se nám v rodině teda taky bude hodit.
Jako je fakt, že jsme třeba měli baseta a tam bych spíš očekávala problém kvůli stavbě těla, ale ten naopak plaval výborně. Jezdím k trenérovi, který má bazén pro psy, dělají se u něho různé "vodní sporty" (teď má nově vodní agility, ty jsme teda ještě nezkoušeli), a právě, že k němu jezdí hodně bullů a říkal, že hodně z nich na začátku neumělo plavat, jezdili k němu proto, aby se to tam v bazéně naučili. Naučil spoustu psů do vody, i ty, kteří se dřív vodě obloukem vyhýbali.
Jo a ještě znám jednoho AST, ten snad i plavat umí, jenže plave kousek a pak začne dělat to, že si předníma packama cáká vodu, tu chytá do tlamy a má z toho hroznou srandu, vyloženě ho to baví. Jenže se do toho pak dostane tak, že už nepřestane, je mimo a začíná se na místě topit. To je asi něco jako náš pes a proud vody . Jakmile něco takového vidí, tak okamžitě proud chytá, blbne u toho a vydrží tam do té doby, dokud ho prostě neodvedu. Naštěstí ho nenapadlo, že by si ve vodě mohl cákat sám a taky to chytat .
Můj pes byl neplavec, ale když tu čtu zkušenosti s plovací vestou, tak si myslím, že by mu bývala taky pomohla. Protože když už jsem ho nalákala, aby zkusil aspoň uplavat aspoň dvě tři tempa, snažil se to udělat co nejrychlejc a pak honem zpátky na břeh, a při té hysterické otáčce se logicky potopil... :D A "vidíš, já to říkal, že to není dobrej nápad".