Zlatá štěňátka boxera

Prodám Německého boxera - Chovatelská stanice nabízí zlatou fenečku, zlatéh...
Dohodou
Dobrý večer,
mám fenu co již měla štěňata, vše bez problémů, krytí i porod, péče o štěňata, chtěla jsem tento rok opět štěňata, jela jsem za zkušeným krycím psem, psovi je 7,feně 4 roky.
Progesteron byl v pátek 4ng/ml domluvili jsme se s majitelem krycího psa na neděli, to byla fena 12 den, pes naskočil, ale nesvázali se, naskočil na ni několikrát, po tom se fena začala chovat že ji něco bolí, nahrbila se a byla taková ztuhlá, dojeli jsme domů, nechtěla žrát, vyspala se z toho a ráno mě vítala opět veselá fenka, při tom krytí z ní najednou šla čistá krev i když už při cestě za psem měla jen růžový výtok, krev na druhý den po krytí přestala, volala jsem veterináři co se stalo a pro jistotu nasadil antibiotika, kdyby tam došlo k nějakému poranění, aby se z toho nerozjel zánět, dnes jsme byli na překrytí, fena opět spolupracovala, psovi se nabízela, svázali se cca na 20 minut, potom opět to co v neděli, fena se nahrbila, začala chodit prkeně, jakoby měla akutní bolest, byla celá zatnutá, dojeli jsme domů, opět nechtěla jíst, jen pila a celý den spí.
Před krytím, kdy jsem dělala progesteron jsem nechala udělat hematologické i biochemické vyšetření krve, vše v pořádku, dělali jsme i sono dutiny břišní, všechny orgány pěkné struktury bez abnormalit (chtěla jsem mít před krytím jistotu že je fena ok) a teď se stalo toto, vůbec nevím co si o tom mám myslet, mám o ni obavy, ze známých co chovají psi se jim nic podobného nestalo a nikdo neví co se feně mohlo stát, máte nějaký nápad?
Jinak po tom krytí si nechtěla čupnout po zbytek dne na stolici ani močení, všechno ve stoje s rozkročenýma nohama.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Tak ji třeba bolí záda nebo břicho?
vůbec nevím co si o tom mám myslet, mám o ni obavy
Vet nasadil atb jen po tlf nebo fenu i viděl? Nevím, co si mám myslet a my to máme vymyslet za vás? Třeba fenu sebrat a jet znovu na veterinu na řádné vyšetření.
na vyšetření byla, na pohmat na břicho, záda atd nereagovala, ale ona je tvrďačka, v životě jsem ji neslyšela zakňučet. Pes nebyl o moc větší jak ona, samozřejmě jestli to možné je, mohlo jí "rupnout" v zádech jak se říká, jen se s tímto chováním feny po krytí nikdo v mém okolí nesetkal, tak jsem se šla zeptat sem, nemusíte být hned podrážděná. Měla jsem za to, že jsou zde chovatelé a diskutují spolu, ne hned famfrní
nikdonevi
napsal(a):
na vyšetření byla, na pohmat na břicho, záda atd nereagovala, ale ona je tvrďačka, v životě jsem ji neslyšela zakňučet. Pes nebyl o moc větší jak ona, samozřejmě jestli to možné je, mohlo jí "rupnout" v zádech jak se říká, jen se s tímto chováním feny po krytí nikdo v mém okolí nesetkal, tak jsem se šla zeptat sem, nemusíte být hned podrážděná. Měla jsem za to, že jsou zde chovatelé a diskutují spolu, ne hned famfrní
Pes ji mohl poranit v pochvě, tak ji to bolí.
Ja bych v takovém případě nepřekrývala - jednak je to zbytečné a druhak je jen riziko zhoršení stavu.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Pes ji mohl poranit v pochvě, tak ji to bolí.
Ja bych v takovém případě nepřekrývala - jednak je to zbytečné a druhak je jen riziko zhoršení stavu.
naštěstí je dnes opět veselá, ráno pěkně žrala, chová se normálně, majitelka krycího psa z mojí feny taky byla nervózní, jezdí k ní krýt celkem často a taky takový stav u feny nikdy nezažila, zajímavé je, že feně začala velice rychle zplaskávat přezka, většinou ji má oteklou ještě chvíli po hárání, no je mi to záhada, začínám si myslet, že z toho snad ani žádný štěňata nebudou, četla jsem o rozštěpené říji, ale kdyby měla falešné hárání, tak by se asi nespojili respektive pes ví kdy jsou ty dobré dny... 🤔
nikdonevi
napsal(a):
naštěstí je dnes opět veselá, ráno pěkně žrala, chová se normálně, majitelka krycího psa z mojí feny taky byla nervózní, jezdí k ní krýt celkem často a taky takový stav u feny nikdy nezažila, zajímavé je, že feně začala velice rychle zplaskávat přezka, většinou ji má oteklou ještě chvíli po hárání, no je mi to záhada, začínám si myslet, že z toho snad ani žádný štěňata nebudou, četla jsem o rozštěpené říji, ale kdyby měla falešné hárání, tak by se asi nespojili respektive pes ví kdy jsou ty dobré dny... 🤔
Kdyby to bylo falešné hárání, tak nemá zvýšenou hladinu progesteronu a to, že jí splaskla frnda nevypovídá nic o tom, jestli zabřezla.
Zbytečně neplašte a 25.den na sonu se to ukáže. 🍀
nikdonevi
napsal(a):
Rozštěpenou říji jsem teď poprvé zažila u me feny a tam v té neplodné fázi nedošlo k vzestupu progesteronu nad 1 ng/ml. Takže to u vás pravděpodobně nebylo. Asi pravděpodobně byla nějak poraněná, těžko říct. Hlavně že je fence dobře a vy uvidíte za 4 týdny :-)
ano hned na druhý den z ní byla opět, ta holka, kterou znám jinak já na utz na potvrzení březosti nechodím takže já uvidím, až jí začne růst bříško a ucítím pohyby miminek, jsem se ještě chtěla zeptat, dáváte březím fenám nějaké vitamíny? krmím masem a dávám balancer minerály, nic víc, někteří ale dávají prý vit E a kyselinu listovou...
nikdonevi
napsal(a):
ano hned na druhý den z ní byla opět, ta holka, kterou znám jinak já na utz na potvrzení březosti nechodím takže já uvidím, až jí začne růst bříško a ucítím pohyby miminek, jsem se ještě chtěla zeptat, dáváte březím fenám nějaké vitamíny? krmím masem a dávám balancer minerály, nic víc, někteří ale dávají prý vit E a kyselinu listovou...
Já upravím v druhé půlce březosti krmení dávám mulťak.
dáváte březím fenám nějaké vitamíny? krmím masem a dávám balancer minerály, nic víc, někteří ale dávají prý vit E a kyselinu listovou...
Dádám kyselinu listovou (už nějaký ten měsíc před háráním jsem začala). Od hárání jsem dávala nejslabší vitamin E, ale jen do krytí, pak už by se dávat neměl. No a k masu jsem přidala Barf balancer.