Ihned k odběru American Bully standard s PP ABKC

Prodám American Bully - Dobrý den pejskaři, • Naše chovatelská stanice AK...
39000 KčLeona5678
XXX.XXX.47.43
Dobrý den,
Máme roční fenku a má docela velký předkus, skoro 2 Cm.
Je tohle vrozená vada?
Než celou věc začnu těšit s chovatelkou, tak bych prosím prvně potřebovala poradit.
Kolik korun se asi vrací z kupní ceny?
Stála opravdu hodně peněz a štěňata mít vlastně nemůže, tak jsem z toho hodně nešťastní...
Moc vám všem děkuji za informace :)
Tohle záleží na chovateli a na tom, co máte ve smlouvě. Nemusí vám vracet vůbec nic ...
Já mám třeba ve smlouvě, že mi chovatel vrátí 30% z kupní ceny v případě, že nebude možné zvíře využít v chovu z důvodu špatně neseného ucha, podkusu, předkusu nebo nesestouplého varlete. Dále tam je, že toto bych musela chovateli dát vědět do 12ti měsíců věku psa, a že navrácení částky je doloženo potvrzením o kastraci jedince (na čemž by se dalo ale domluvit)...
Znám ale lidi, kteří mají psa s takovou "vadou" a chovatel jim nevrátil nic, protože to není jeho povinnost. Je to spíš taková jeho "dobrá vůle", přístup....
Leona5678
napsal(a):
Dobrý den,
Máme roční fenku a má docela velký předkus, skoro 2 Cm.
Je tohle vrozená vada?
Než celou věc začnu těšit s chovatelkou, tak bych prosím prvně potřebovala poradit.
Stála opravdu hodně peněz a štěňata mít vlastně nemůže, tak jsem z toho hodně nešťastní...
Moc vám všem děkuji za informace :)
2 cm už je slušný "šuplík" a dědičná vada to každopádně je.
Na co máte nárok se odvíjí od toho, co máte v kupní smlouvě, nicméně u těchto nových neustálených a nijak neselektovaných plemen se vady vyskytují poměrně hodně, takže se chovatelé v poskytování záruk novým majitelům moc nepřetrhnou🤫
A to měla jako štěně nůžkový skus? 2 cm jsou fakt hodně. Jinak jasně, je to "dědičné", koneckonců se při vzniku plemene přikřižovali i buldoci, kteří mají předkus ve standardu, tak je logické, že se to někde ukáže. Náhrada, resp. vrácení ceny, je, jak píšou ostatní, závislá od toho, co máte ve smlouvě. Pokud tam nic není, pak je to na vůli chovatele