Americký stafordširský teriér - štěně

Prodám Amerického stafordšírského teriéra - Chcete výjimečného pejska? Chov...
28000 KčUživatel s deaktivovaným účtem
Dospělý má kolem krku kolem 50 cm a obojky pro štěkanátka se prodávají
cca do 40 cm třeba, tak 20 - 40 cm.
Jelikož to je Váš první pes, asi nevíte, nekupujte hned ten nejdražší, protože za 14 dní zjistíte, že psovi nebo Vám nevyhovuje - zdlouhavé zapínání, nešetrný materiál, nelze lehce vyprat, někde tlačí, barví,..... - vezměte nějaký veselý 2 cm široký a polstrovaný a pak uvidíte.
I když.. občas se dá pořídit i celkem kvalitní věc za "pár" korun..
https://1url.cz/nKHlv
Uživatel s deaktivovaným účtem
.žádnému ze štěnat jsem do předu obojek nekupovala.....vzdy až když bylo doma....návštěva prodejny byla brána jako první seznamování s novým prostředím v rámci socializace štěněte....
Pro štěně jsme vždy jeli bez obojku a vodítka, na ten je času dost, ten se dá koupit během týdne, co je štěně doma.
OT: Koně se prodávají se svou ohlávkou. Já tak hříbě koupila.
napsal(a):
Pro štěně jsme vždy jeli bez obojku a vodítka, na ten je času dost, ten se dá koupit během týdne, co je štěně doma.
OT: Koně se prodávají se svou ohlávkou. Já tak hříbě koupila.
Jako je fakt, že my si štěně taky odváželi bez obojku apod. ale reálně si to neumím představit pokud jedou delší cestu a musí občas stendo vyvencit. Ono zmatene mimino na odpocivadle u dálnice bez jištění není úplně to co člověk potřebuje, kamarád co si vezl malou voresici, tu nějaké následování člověka nezajímalo, ta chtěla prostě vzít čáru a někam se schovat. Když jsme vezli stendo z Rumunska, tam to bylo teprve potřeba mít nějaké "cajky", protože napříč rumunskem bylo všude na benzinkach desítky toulavych psů a konfrontace s 10 týdenní fenkou nebyla úplně žádoucí.
OT: prvního koně jsem kupovala bez ohlavky, zůstával v ustájení tak nějak vyplynulo ze situace že jsem si ohlavku musela koupit. K druhému jsem obyčejnou stajovku dostala, ale tam už jsem byla připravena a přivezla si svoji
Nevím, co je špatného na tom, že si někdo chce koupit obojek dřív než štěně, nebo že to všem přijde tak divné, na co předem .
Kupovala jsem vždycky obojky předem. U psa jsem velikost odhadla, vzala jsem hodně nastavitelný. Prostě když jsem objednávala misky, pelíšek, hračky, tak jsem k tomu přihodila obojek a vodítko. U feny jsem se ptala chovatelky na obvod krku, tak mi to změřila. Fena teda měla obojek i od chovatelky, už na něj byla zvyklá a ještě měla další dospělácký ve "výbavičce". Ale i tak jsem si ten štěněcí koupila ještě jeden, protože se mi líbil v sadě s vodítkem .
Obvod krku vám nejlépe řekne chovatel, ale myslím, že to i odhadnete - bude to nějak tak, jak psala Megí .
marcelaamax
napsal(a):
Nevím, co je špatného na tom, že si někdo chce koupit obojek dřív než štěně, nebo že to všem přijde tak divné, na co předem .
Kupovala jsem vždycky obojky předem. U psa jsem velikost odhadla, vzala jsem hodně nastavitelný. Prostě když jsem objednávala misky, pelíšek, hračky, tak jsem k tomu přihodila obojek a vodítko. U feny jsem se ptala chovatelky na obvod krku, tak mi to změřila. Fena teda měla obojek i od chovatelky, už na něj byla zvyklá a ještě měla další dospělácký ve "výbavičce". Ale i tak jsem si ten štěněcí koupila ještě jeden, protože se mi líbil v sadě s vodítkem .
Obvod krku vám nejlépe řekne chovatel, ale myslím, že to i odhadnete - bude to nějak tak, jak psala Megí .
..tak není to divné, ja to i chápu že někdo vybavičku pro stěně shání napřed, ale s tím obojkem jsem to vždy zkoušela až na stenatech v obchodě...na druhou stranu není nic jednoduššího, než se zeptat chovatelky ať naměři obvod krku štěněte
marcelaamax
napsal(a):
Nikomu to divný nepřijde, že chce mít obojek, jen když si už má pro štěně jet, musí mu na diskusním fóru poradit , že si má u chovatele zjistit velikost krku? Kuwa, co to s těma lidma je, že se neumí zeptat přímo u zdroje? a hledají rady na fórech.(viz diskuse na koních) To jsou takové pro mě logické věci, a obvzlášť v době mobilů a aplikací , že si myslím, že by se komunikace měla vyučovat. (Ták děti, pokud se chcete něco dozvědět o vašem vybraném štěňátku, pro které si máte jet, zavolejte chovateli, on vám vše jistě rád zodpoví)
Ano pokud bych jela déle , výbavu bych měla, i vodu a utěrky. Taky jsme štěndo venčili při převozu domu, ale od silnice jsme si popošli- vyhnete se i podpapírákům.
Ale jo, tak pro nás je jasné, že nejlepší se ptát chovatele. Ale jsou lidi, co třeba s chovatelem ani nijak nekomunikují, nebo nechtějí otravovat, a tak se zeptají na psí diskuzi no, mě to zas tak divné nepřijde 😀.
Když jsem si jela pro psa, tak jsem sice s chovatelkou byla v kontaktu, ale stejně jsem si spoustu věcí zjišťovala jinde. Hledala jsem, jaká vodítka a obojky jsou oblíbené, jaké pelechy atd.
Stejně tak jako když si někdo jede pro štěně a ptá se tady, co všechno s sebou mít na cestu. Třeba nějaké info od chovatele má, ale může se zeptat dalších lidí na zkušenosti.
Myslím, že kdyby to bylo jiné plemeno, které tady někdo chová, tak se mu dostane přesné odpovědi.
Co se děje na koních nevím.