Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak vybudování kotce není zas až tak složitá záležitost, jeden týden jsme o víkendu vylili podlahu z betonu a zabetonovali sloupky a další týden se dodělala střecha a oplocení.
Dodnes mě mrzí, že se kotec na zahradě zrušil a místo toho postavil skleník....dneska by se mi kotec hodil na příležitostné zavření psů.
Jinak Marcelka nemá kotec, to je luxus, hned bych se tam klidně nastěhovala
Fatia
napsal(a):
já vím, ale ta taky k tomu má muže, který ho vybudoval. Pokud mi ho Marcela nepůjčí, tak jsem bez šance :D kamarády nějaké o pomoc poprosit mohu, ale musí to být akce na den max víkend, pokud možno bez sváření, svářečku nikdo nemá a umí s ní málokdo, tam už mi kamarádi docházejí. že já se kamarádím se samým kravaťákem :D
Třeba Marcela chlapa půjčí...
Jen ne teď, když piplají prcky.
napsal(a):
Tak vybudování kotce není zas až tak složitá záležitost, jeden týden jsme o víkendu vylili podlahu z betonu a zabetonovali sloupky a další týden se dodělala střecha a oplocení.
Dodnes mě mrzí, že se kotec na zahradě zrušil a místo toho postavil skleník....dneska by se mi kotec hodil na příležitostné zavření psů.
Jinak Marcelka nemá kotec, to je luxus, hned bych se tam klidně nastěhovala
Jani, jsou chlapi (a není jich málo), co by nezvládli udělat ani ten základ - vybetonování a zalití sloupků.

Fatia
napsal(a):
Pro mě je vylití podlahy z betonu z kategorie postavili jsme vesmírnou loď 😂😂😂 jsem ženská, beton neumím, nemám míchačku...
Beton už prodávají hotové směsi v pytlích a míchačku si lze zapůjčit

fikovnice
napsal(a):
Jani, jsou chlapi (a není jich málo), co by nezvládli udělat ani ten základ - vybetonování a zalití sloupků.
Ale Jani, když to zvládne ženská jako já...zabetonovat sloupky, tak to už pak musí zvládnout každej....

Na sloupky stačí kyblík a nástavec na vrtačku, že, ale tady paní chce i svařovat,
no proč tam ještě omítky neudělat a krb :-)
Konstrukce se šroubuje. Takže koupím tyčky, profily, flexu, vrtačku a k nim příslušenství na kov, že, šrouby a matice, beton, trapézový plech, plechy a pletivo, panty, .. to už jsme někde tam jak "nejlepší zedník v okolí, ten už takhle postavil.. to máte latě, dvojlinky a trojlinky,... " :-) A ten kyblík :-) A ten vyhodíte.
Ať počítám, jak počítám, něco za 8 - 15 tisíc včetně zateplené boudy je levnější než lidská práce. Bez mého potu a krve. Jestli se mi to vše válí na dvoře, nebo to vynesu z fabriky, tak ok, ale jinak.. na co?
https://www.youtube.com/watch?v=-W5UNus6Lao&ab_channel=vlhu
napsal(a):
Ale Jani, když to zvládne ženská jako já...zabetonovat sloupky, tak to už pak musí zvládnout každej....
já jsem prd údernice :D takhle krajinky a hřebíky, to zvládám, to umím. ale jak jsou třeba elektrifikované, nebo nedejbože benzinové pohony, jsem v koncích. takhle pila dvojmužná, to ano. ale tam taky končím :D

Fatia
napsal(a):
já jsem prd údernice :D takhle krajinky a hřebíky, to zvládám, to umím. ale jak jsou třeba elektrifikované, nebo nedejbože benzinové pohony, jsem v koncích. takhle pila dvojmužná, to ano. ale tam taky končím :D
No vidíte a já si nějakým minulým narozkám nadělila krásnou řetězovou pilu...syn si ze mě dělal srandu, že když budou sousedi zlobit, tak jí pustím, vezmu si na ksicht masku (z pátku třináctého) a hrrrr na ně
Manžel už mi taky nedává "holčičí" dárky, pochopil, že na to nejsem. Ale tak přeci jen se mě ptá, po čem moje srdéčko touží. Bohužel jsem podcenila skutečnost, že chlapovi se všechno musí říkat polopaticky....takže, když jsem vyslovila přání, že by byl Ježich moc hodnej, kdyby mi pod stromeček nadělil vrtačku, tak jsem měla na mysli pořádnou příklepovku a dostala jsem takovou tu aku. Což by ani tak nevadilo, ta se v domácnosti taky hodí, ale tak nějak jednu už jsem měla ....takže teď mám dvě.
No teď bych potřebovala mafla, tak to už nebudu riskovat a pošlu Ježíškovi odkaz na FB.
Ale nemyslete si, že bych byla takový kutil, je to z nouze cnost, co si neudělám sama to nemám a manžela prý reklamovat po těch letech nemůžu

sardullah: tak Vám půjčím mou novou flexu a pilku, vrtačku teda mám hrozně starou makitu, ale dříč parádní, a pozdravujte Fatia :-) :-) :-)
Já věděla, že to tady vymyslíme!

napsal(a):
sardullah: tak Vám půjčím mou novou flexu a pilku, vrtačku teda mám hrozně starou makitu, ale dříč parádní, a pozdravujte Fatia :-) :-) :-)
Já věděla, že to tady vymyslíme!
Tak flexa je jediný, co do ruky nevemu, před tím mám móc respekt....bojim bojim......vlastně jí do ruky vezmu, když jí nesu manželovi se slovy "tady máš a pojď mi s ní ufiknout ...(dosaďte cokoliv, co je potřeba odstranit, přeříznout a pod)"
Nicméně já žádné služby nenabízím...nejsem hodinová manželka.....když na něco fyzicky nestačím, tak si holt musím někoho za prachy zjednat a nebo znásilnit kamarády....
Fatia
napsal(a):
Slyšeli jste tu ránu? To nebyl hrom ani zemětřesení, to jen mně spadl balvan ze srdce. Psice dnes doma, po příjezdu z práce živá a zdravá... A i dveře bez (nového) šrámu... Šampaňské zatím neboucham, ale uf, uf, uf.
Mám radost...cítím s vámi, protože mám doma podobnou náturu z útulku. Totální závislák a když jí hrábne, je všeho schopná.
Ale má štěstí, že k nám přišla prakticky nastejno s koronavirem a dcera neměla školu, takže to zvykání bylo postupné....a taky jsou doma dvě- dvě psice.
se neradujte, nebo taky začnu 😂 uvidíme zítra, pak už by se dalo mluvit o trendu. Dostala na kousání jehněčí stehno sušené, s obrovským kloubem. Ani ho moc neubylo... Přemístila všecky hračky, co měla k dispozici...
Ještě koupím nějakou supr hračku, piskaci, to ji baví, kterou bude mít jen a jen když je sama.
Fatia
napsal(a):
se neradujte, nebo taky začnu 😂 uvidíme zítra, pak už by se dalo mluvit o trendu. Dostala na kousání jehněčí stehno sušené, s obrovským kloubem. Ani ho moc neubylo... Přemístila všecky hračky, co měla k dispozici...
Ještě koupím nějakou supr hračku, piskaci, to ji baví, kterou bude mít jen a jen když je sama.
Předminulý pesan byl těžce závislý na míčcích. A jen jeden typ vydržel jeho kousání a aportování. Byl do toho míčku naprosto vážně zamilovanej! A byl pískací.
Zkusím pohledat někde na netu, jestli ten typ ještě najdu, ten byl fakt nezničitelný a přitom měkký (nebyl to kong).

Pokud si Vas domov vybrala za "domov" a citi se tam "jako doma"...
Absolutni uspech. Moc Vam to preji... Skvela prace - jste uzasna!
Dokazali jste to!
Fenecka hodila kotvu :)
...prosim, at to vydrzi.
napsal(a):
Pokud si Vas domov vybrala za "domov" a citi se tam "jako doma"...
Absolutni uspech. Moc Vam to preji... Skvela prace - jste uzasna!
Dokazali jste to!
Fenecka hodila kotvu :)
...prosim, at to vydrzi.
Teď se naučila válet v posteli... Příští týden nás čeká týden v divočině, tak jsem zvědavá, jak bude zvládat stan (no dobrá, pořádný stan, teepee), jestli ji bude třeba na noc vázat, zda se naučí spát přikrytá, noci jsou už chladné...
neverend

XXX.XXX.213.247
abych dodala konec příběhu... zvládly jsme to. Doufám, že definitivně. Psice se po dobu mé nepřítomnosti válí v posteli, kam každý den nanosí všechny hračky, co má doma, k tomu mou špinavou ponožku, když ji najde, triko na spaní... Prostě si vyrobí příjemné prostředí a tam se válí. Po mém návratu skáče radostí metr vysoko. Stále je to nejbáječnější pes na světě. S pošťouchnutím paní z útulku, z kterého ji mám, jsme začaly zvládat i nějaké to cvičení, zatím chápe sedni a dej pac (a druhou :D). Pac ne proto, že by to byl užitečný povel, ale je to snadný povel a na jeho provedení mohu pilovat své nedostatky ve výcviku téhle fenky. Když nezvládneme kvalitní dejpac, nevadí :D Jednou mi prohnala srnky (cca 3 minuty v poli vzrostlé kukuřice mimo dohled), následovalo mé aha, lovce jsem ještě neměla, jen počkej potvoro, další šanci nedostaneš (k psici, ne srnce). A zakousla zraněnou hrdličku, kterou našla u cesty. Taky ukradla kamarádovic psovi kuřecí stehno, které s velkou chutí zchroupala... Místo kotce pořídím mrazák a přejdeme na syrové.
Jo... objevily jsme ráj na zemi, alespoň pro mou Boe. A je to... pražská Stromovka! Tam vám bylo pejsků všech barev, tvarů a velikostí... byla vážně jak v nebi, nevěřícně běhala od psa k psovi, naprosto nadšená, tolik psů (přátelských hravých milých psů) pohromadě nikdy neviděla.
Děkuji všem za rady a povzbuzení, ač nakonec na klikr či kotec nedošlo, rozšířila jsem si obzory, podrželi jste mě v momentě, kdy mi bylo do pláče.
@trickyvoo
výše si můžete pročíst, že moje psice je sice za odměnu, ale jednoduché to s ní nebylo a stále ještě to není na 100 %. Moji nepřítomnost prostě nedává, ale není zbytí, panička musí vydělávat na chleba a maso, kořínky nežerem :D Dveře zatím neměním za nové, stále ještě jim občas trochu naloží. Když je příležitost, nechávám ji samotnou i jinde, než doma. Může se to hodit a to teda nedává vůbec. Štěká. Takže letos žádná lyžovačka, leda odjet někam na samotu a sebou si vzít hluchého hlídače, který vydrží štěkající společnost.
Jenže ona je tak báječná, že dveře a lyže vem čert, ta psice si zaslouží mít člověka, co pro ni obětuje nějaké zimní radovánky. Ostatní lidi ráda vidí, ale kontakt nevyžaduje. Děti zvládá, když jí nechají čas na rozkoukání a já jí vysvětlím, že tyhle děti jsou fajn, tak vydrží i vehementní dětské pomazlení. Umí vlak, tramvaj, metro, eskalátory, pohyb s košíkem nejen v dopravním prostředku, klidně v něm je celou procházku a neryje celou dobu hubou v zemi. Na můj vkus má na volno trochu širší radius, ale hlídá si mě. Já hlídám psy v okolí, protože to je okamžik, kdy na moment převládne touha po psovi touze vyhovět paničce. Miluje psy. Jedno jaké, jedno jak velké. Pokud dojde k nějakému psímu vyříkávání, okamžitě ustoupí, do konfliktu nejde. Je ovladatelná na myšlenku. Když se něčeho bojí (nastoupit do vlaku v davu lidí), stačí jí to vysvětlit.
Je to moje Boe, psice za odměnu.
Fatia
napsal(a):
@trickyvoo
výše si můžete pročíst, že moje psice je sice za odměnu, ale jednoduché to s ní nebylo a stále ještě to není na 100 %. Moji nepřítomnost prostě nedává, ale není zbytí, panička musí vydělávat na chleba a maso, kořínky nežerem :D Dveře zatím neměním za nové, stále ještě jim občas trochu naloží. Když je příležitost, nechávám ji samotnou i jinde, než doma. Může se to hodit a to teda nedává vůbec. Štěká. Takže letos žádná lyžovačka, leda odjet někam na samotu a sebou si vzít hluchého hlídače, který vydrží štěkající společnost.
Jenže ona je tak báječná, že dveře a lyže vem čert, ta psice si zaslouží mít člověka, co pro ni obětuje nějaké zimní radovánky. Ostatní lidi ráda vidí, ale kontakt nevyžaduje. Děti zvládá, když jí nechají čas na rozkoukání a já jí vysvětlím, že tyhle děti jsou fajn, tak vydrží i vehementní dětské pomazlení. Umí vlak, tramvaj, metro, eskalátory, pohyb s košíkem nejen v dopravním prostředku, klidně v něm je celou procházku a neryje celou dobu hubou v zemi. Na můj vkus má na volno trochu širší radius, ale hlídá si mě. Já hlídám psy v okolí, protože to je okamžik, kdy na moment převládne touha po psovi touze vyhovět paničce. Miluje psy. Jedno jaké, jedno jak velké. Pokud dojde k nějakému psímu vyříkávání, okamžitě ustoupí, do konfliktu nejde. Je ovladatelná na myšlenku. Když se něčeho bojí (nastoupit do vlaku v davu lidí), stačí jí to vysvětlit.
Je to moje Boe, psice za odměnu.
Mně teda přijde taky úžasná a taky to, co jste pro ní udělala. Je bezva, že se to nakonec vyřešilo a zvyká si už na vaší nepřítomnost. Moje štěndo vlastně ještě žádnou negativní zkušenost nemá, ale taky na mě docela visí. Je zvyklá spát beze mě a že odcházím, ale někdy kňučí a zatím jsme nezkoušeli, jak dlouho beze mě vlastně vydrží. Pár hodin jo, ale časem by měla být i celé víkendy beze mě, popřípadě taky mám jet na lyžovačku a to by pak byla týden. Měla jsem na začátku nějaké osvícení, že jsem jí hned na všechno chtěla navyknout a to i na to, že nemůže být pořád všude se mnou, ale s ní to šlo snadno, první týden byla ve stavu, dělejte si se mnou co chcete, mně je to jedno. Paní dočasářka jí totiž nakázala, že má být ze začátku hodná, tak se toho držela . To čím je s námi déle, tak spíš má tendenci kňučet, když odejdu. Nejvíc vyvádí ráno, to je natěšená na procházku, tak to kvílí, jakobysme jí něco dělali.