Geja

XXX.XXX.11.192
Dobrý den,dne 29.05.2021,jsem na klinici HK Vet v HK,na doporučení lékařu,musela nechat uspat fenku,pro dost nejasnou diagnozu,prostě špatná plíce, to mi řekl p. ddoktor, sice nemám výhrady na p. doktora, vše mi vysvetlil ,a tak došlo k eutanazii.
Jelikož to bylo v sobotu večer,nabídlí se,že mi fenku mužou uchovat do pondělka. Když jsem přišla pro mojí holčičku, byla už uložená na recepci, v malé krabičče,a zmrzla na kost. Krabičku jsme otevřeli v pohřebním ústavu Fatima, kde i slečna která přebírala fenečku,mi řekla, že není zdeformovaná jen musela ležet na nerovném povrchu, kde měla levý bok promačklý asi do 4 cm dovnitř.Slečna z Fatimy mě vše krásně vysvetlila a upokojila mě.
Jenže já se nemohu smířit s aroganci HK Vetu, jak došlo k předání fenečky a jak se chovali k telíčku mé holčičky. Je pravda, že dlužím prý nějakych 3 tis.na veterině, ale proč?
Odber krve na meření kortizolu měla tyden před smrtí, a do dnešního dne neznám vysledky, nemám žádnou zpravu, tak at mi někdo řekne, za co mám zaplatit, za ostatky, které dle mého názoru byly nespravně uložené?
Bolest kterou jsem měla se mi 2x zdvojnásobila,a já do dnešního dne, mám hrůzu z toho, jak mi ji vrátili.
Pročmi teda neřekli, že nemají větší krabici, aby se tam nedeformovala, já bych vše zařídila, proč mi nabídli něco, co nedokázali splnit. Abych měla větší psychickou ujmu?
Co mám stím dělat, mám vyčitky,ale postup sem neznala, bylo to první umrtí pejska...Tohle jsem zažila prvně.
A dnes mi na drzovku volala p. doktorka, abych přišla zaplatit 3 tis.korun. Chápete? Zaplatit a za co?
Vždyť pochybili několikrat , a já sem rozhodnutá to předat policii, jelikož člověk má platitvzdy za něco, né že oni mají vystavenej účet a já nevím za co...
Do dneška jsme bez zprávy a bez sdělení veškerých vysledku.
Postup Veteriny hkvet,mě psychicky dorazil, ale pohřební ústav Fatima to zvratilo. Fenečku krásně uložili i s hračkami, ještě ji slečna pohladila, profesní přístup, jen doporučuji.
Jsem strašně poučená a vím,že HKvet, který nemá čas na klienty a spousta si jich nasmlouvá, nemůže byt ani kvalitní péče. Jsou to naši členové rodiny, naše deti a jejich přístup mě doráží.
Nezlobte se, mrzí mě, že jste přišli o fenku a chápu, jak se cítíte.
Nicméně zaplatit na veterině prostě musíte. Píšete, že to byla sobota, takže tam je určitě příplatek za pohotovost, který je 1000 Kč (jezdím tam na pohotovost taky), něco stojí euthanazie, něco stálo vyšetření, odběry, takže mi 3 000 fakt nepřijde nějak hodně... Byla jsem na totožné klinice o víkendu večer, když jsem měla u psa podezření na otravu - platila jsem tehdy ještě o něco víc než vy. Za pohotovost to bylo 1000 kč, pak nějaké odběry, léky, kapačka, plus si vzpomínám, že tam byl třeba příplatek, za podání léku při pohotovosti, navíc k té 1000 .
Doklad, fakturu, a zprávu dostanete potom, co zaplatíte. Nikdy jsem si tam doklad nevyžadovala, ale vždycky jsem ho po zaplacení dostala a byly tam přesně rozepsané položky.
,a já sem rozhodnutá to předat policii,jelikož člověk má platit,vzdy za něco,né že oni mají vystavenej ůčet,a já nevím za co
Ono kdybyste si jim řekla, zajela tam, tak vám určitě ten účet ukáží.
K uchování těla se vyjadřovat nebudu, protože vůbec netuším, jaké jsou podmínky atd...
Drže se...
Uživatel s deaktivovaným účtem

I mně je líto, že jste přišli o pejska. Ale přístup kliniky byl velmi vstřícný, když vám fenku vydali a zůstal za vámi dluh.
Způsobíte to, že možná příště už tak vstřícní nebudou a úhradu budou vyžadovat - i přes slzy majitele.
P.S. Příplatek 1000 korun za víkendovou pohotovostní službu je normální i na jiných klinikách.

Vaší ztráty je mi líto, víme všichni jaké to je, když nás opustí milovaná psí dušička.
Ale jinak promiňte moc nechápu.
Testy jsem na veterině nechávala dělat několikrát a protože tomu stejně nerozumím, tak mi postačilo, že jsem si zavolala, zda je to v pořádku. Pokud bych to chtěla písemně, tak bych si to na veterině vyžádala.
Stejně tak zprávu o vyšetření. Chodím na veterinární kliniku a vše je mi vysvětleno na místě, nepotřebuji k tomu papír a pokud bych ho potřebovala opět není problém požádat o vytištění, protože vše zapisují psu do "karty" v počítači.
S tím uskladněním nevím, co vám slibovali, garantovali nějak, že nebude posléze zmrzlé tělíčko nějak deformované?? Nedodrželo to, za co chtěli zaplatit.
Musím říct, že na jednu stranu asi nejsem dost empatická, jsem se psem do posledního dechu, ale pak už to je "jen" mrtvá schránka, nad kterou si sice bytelně pobrečím, ale pes už pryč. Co bych teda naopak já nedokázala je vidět zmrzlou mrtvolu mého psa. Pokud bych ho chtěla pohřbívat, tak bych ho už ale nechtěla vidět.
Fatima,kde i slečna která přebírala fenečku,mi řekla že není zdeformovaná jen musela ležet na nerovném povrchu,kde měla leví bok promačkli asi do 4 cm dovnitř.
Prostě asi nejsem ta pravá, ale mě to prostě nepřijde jako hrůza, že můj mrtvý pejsek ležel na nerovném povrchu a bohužel tuto nerovnost zakonzervoval mráz.
Naopak mi přijde krajně neslušné nezaplatit u veta za vyšetření nebo zákrok nebo eutanasii. Mě by teda hanba fackovala. To se na mě nezlobte.

no, jste typický klient, kterýho veterinář fakt nechce. můj jeden bývalý šéf si to označoval v kartě jako <|>
necháte dluh, vyhrožujete policií (tou by měli vyhrožovat oni vám), píšete negativní recenze a proč vlastně?
příště se na vás každej vykašle a po právu. pak si můžete tu zdechlinu doma aranžovat jak je libo.

jo, pro příště. nejsou to žádný ostatky, ale prostě mrtvej pes. jako sorry, ano, chápu, měla jste ho ráda, ale veterina není pohřební ústav a s mrtvolami se tam nikdo na rovné podložky aranžovat nebude. prostě strávila víkend V KAFILERNÍM BOXU
a veterinář necita vám jí mohl dát v igelitovým pytli
jako s krabičkou se vám fakt nikdo dělat nemusel.
Předně je mi opravdu líto Vaší ztráty.
Ale...
Už je to jen mrtvé tělíčko. Prostě ho uložili do mrazícího boxu, který tam mají pro podobné případy (třeba než přijede kafilerka). Možná ležela na jiném těle a tak prostě došlo k prohnutí. Ale už byla mrtvá. Ať to berete jakkoliv přecitlivěle, fenka byla mrtvá a nic zlého se jí už nestalo. Když nechám mrtvého psa na veterině, opravdu nemůžu počítat s tím, že tam budou mašličky, svíčky a podušky, bohužel. Už je to jen mrtvé tělo.
Zaplatit za ošetření před smrtí (případně i uchování po smrti) prostě musíte. Samozřejmě po uhrazení nákladů Vám musí vystavit i doklad. Oni pro Vás tu službu udělali a ano - u veterináře si platíme služby a výkony.
Až půjdete na policii podat TO, tak se tam z Vás vyvrátí - nic ve zlém.

Ještě bych chtěla dodat, že slečna v pohřebním ústavu se určitě chovala velmi citlivě, empaticky a s úctou k ostatkům vašeho mrtvého pejska.
A proč asi?? Protože si tu empatii, citlivost a úctu nechají hodně dobře zaplatit, je to součást služby....kdybyste jí za to platila 3000,-, tak se vám tak max vysměje, že si čokla můžete zahrabat na zahradě.
Možná, že to zní necitelně, ale.....a teď budu mluvit za sebe....přestože svoje psy miluju, rozmazluju, kdyby bylo potřeba a byly bychom kompatibilní, tak jim klidně dám svojí ledvinu, když jsem měla hodně mizerné finanční období, tak jsem žrala suchý rohlíky, ale psi dostali maso.....ale jsem realista a neočekávám, že někdo jiný krom mě a nebo mojí rodiny bude z mých psů poprděný......pro mě je můj pes VŠECHNO, pro ostatní je to JEN PES, možná hezkej pes, ale jen pes, ke kterému nemají citovou vazbu a můj mrtvý pes už vlastně nikoho cizího nezajímá, tak max mi vyjádří lítost.
A veterináří?? Promiňte, ale kdyby to byli echt citlivky, tak by tuhle práci nemohli dělat. Kdyby měli plakat s každým klientem nad ztrátou jeho mazlíčka, kdyby jim mělo být líto každého pejska, kterému je špatně a nad kterým majitel brečí...tak celej den nedělají nic jiného.
Já potřebuju, aby můj vet nebyl netrpělivej saďour, ale na druhou stranu, aby byl nad věcí....aby byl prostě profesionál v každé situaci a jednal se mnou na rovinu. Nepotřebuju, aby byl empatik ke mně, ale aby měl trpělivost s mým psem a udělal všechno na světě (všechno za co mu zaplatím), aby mého psa vyléčil a nebo naopak nenechal trpět.
Kremační ústavy pro zvířata garantují i převoz zvířete. Mohla jste si tu službu zaplatit u nich a mohli Vám ho rovnou převézt k nim.
https://www.psi-salon-fatima.cz/kremace-zvirat/
Je dobré na to myslet dopředu. Což už je u Vás jedno, ale píšu to pro ostatní, kteří to třeba čtou.
Já vím, že až mi umřou moje babky, tak budu úplně na kaši a nebudu toho schopná. A taky přesně vím, komu napíšu, aby tam za mě zavolal a vyřídil to.

Je mně to líto, že vám umřel pejsek a cítím s vámi.
Mně už takhle umřeli 4. A za všechny jsem na veterině zaplatila nemálo. Za pětiletou, která umřela na rakovinu kostí, to bylo v ten její poslední den 5 tisíc. Zahrnovalo to tedy celkové vyšetření, abychom si byli jisti, že už je opravdu čas. Ano, byl a platila jsem hned a vůbec mě nenapadlo, že bych tu částku nějak rozporovala. Fenečka umřela doma v kruhu rodiny. Stejně tak i ty dvě další. První pejsek byl uspán na veterině a přivezli jsme ho domů v krabičce tak, jako vy.
Víte, veterinář je taky jenom člověk a kdyby se hroutil z každého úmrtí zvířátka, tak by asi za chvíli skončil na psychiatrii. Já věřím tomu, že na veterině se k vám nechovali nijak arogantně, ale určitě profesionálně. Můžete si vyžádat fakturu předem, abyste přesně věděla, za co platíte. Nedá se prostě nic dělat, veterinář to nemůže táhnout ze svého.
Přeju vám, abyste toto těžké období zvládla. Vím, že to není jednoduché.

Také je mi líto, že jste musela nechat uspat vaši fenku. Váš výkřik (kromě bolesti nad ztrátou zvířete) ovšem nechápu, když od uspání fenky uběhly už skoro tři týdny. Za co tedy na veterině dlužíte peníze? Za uspání feny nebo nějakou předchozí léčbu/diagnostiku?
Vaše výrazy ohledně arogance, drzosti a nekvalitní péči kliniky jen kvůli tomu, že vaše mrtvá, zmrzlá fenka měla na boku 4cm prohlubeň, jsou pro mě absolutně nepochopitelné. Nešlo o zanedbání péče, špatnou diagnozu, neléčení. Znám případy, kdy člověk nechal na veterině mnohem víc tisíc a vracel se s mrtvým psem (operace - neřešitelný nález - euthanazie).
Jestli jste ze smrti své feny tak rozhozená, pomůže medikace a psycholog či psychiatr - to, prosím, nemyslím vůbec ve zlém.
Faktem ale je, že své dluhy na veterině splatit musíte.
Koukám že jsme ještě dopadli "dobře"
Veterinář sice psa uspal špatným způsobem (to jsme zjistili až později) ovšem vůbec žádné peníze nechtěl (donesli jsme pak láhev whisky), psa nechal u sebe v zázemí ležet na stole než se setmělo a vykopali jsme hrob. V 35C ve stínu a v navážce na to nikdy nezapomenu. Přestože podivín nechal nás se psem v ordinaci tak dlouho jak jsme potřebovali.
Pes byl velký, říkal že správně by nám ho vydat neměl. (?)
Tělo bylo studené a ztuhlé už po pár hodinách (v mrazáku nebyl a bylo velké horko) a nohy měl natažené, byl problém ho do hrobu "srovnat". Přitom v okamžiku smrti měl nohy skrčené.
Je mi líto vaší ztráty ale dluh na veterině prostě zaplatit musíte.
Mrzí mě vaše zkušenost a je mi líto pejska, ale způsob, jakým to tady prezentujete je opravdu zvláštní - jak tady děvčata píší, pokud byste měla zájem, určitě vám fakturu vystaví, samozřejmě až po zaplacení částky, takto se to vždy dělá a nejen na veterině.A částka 3000 je zcela běžná za vyšetření, rozbory a navíc za pohotovost.
Na veterinu HKVet chodím už nejméně 15 let i když nejsou nejlevnější, ráda jakoukoliv částku zaplatím právě za ten jejich lidský přístup.
Jako jeden z příkladů že tomu tak skutečně je a že zvířata neberou jako věc...psala jsem tady, že moje fenka dostala asi před pěti lety anaplazmozu, byla na tom 14 dní velmi špatně..na kapačkách a tak... a když byla situace opravdu kritická volali mi, že by možná mohla pomoci transfuze, jestli nemám v dosahu nějakého vhodného psa...v té době jsem opravdu neměla žádného tak rychle po ruce....asi za dvě hodiny mi volali,že vet který se o ni staral, zajel domů a přivezl svého loveckého psa a dali jí transfuzi, po které se zlepšila..nakonec fenku zachránili, teď jí bude 17 a je ok.
To mě opravdu dostalo a stále jsem jim za to vděčná.

GAELLE
napsal(a):
Koukám že jsme ještě dopadli "dobře"
Veterinář sice psa uspal špatným způsobem (to jsme zjistili až později) ovšem vůbec žádné peníze nechtěl (donesli jsme pak láhev whisky), psa nechal u sebe v zázemí ležet na stole než se setmělo a vykopali jsme hrob. V 35C ve stínu a v navážce na to nikdy nezapomenu. Přestože podivín nechal nás se psem v ordinaci tak dlouho jak jsme potřebovali.
Pes byl velký, říkal že správně by nám ho vydat neměl. (?)
Tělo bylo studené a ztuhlé už po pár hodinách (v mrazáku nebyl a bylo velké horko) a nohy měl natažené, byl problém ho do hrobu "srovnat". Přitom v okamžiku smrti měl nohy skrčené.
Je mi líto vaší ztráty ale dluh na veterině prostě zaplatit musíte.
Ad velikost psa - mám pocit, že se to týká toho, jak velké (těžké) zvíře je možno legálně pohřbít zakopáním do země. Kvůli hygieně, ochraně studní, spodních vod a tak. Pokud teda nemáte vlastní obří pozemky.
Co mám stím dělat
Zachovat se jako slušný člověk a uhradit svoje dluhy.
A dnes mi na drzovku volala p. doktorka, abych přišla zaplatit 3 tis.korun. Chápete? Zaplatit a za co?
Za služby, které Vám o víkendu poskytla.
Vždyť pochybili několikrat
Vy jste odborník? A na co? Že tvrdíte, že několikrát pochybili. Dokážete to dokázat?
a já sem rozhodnutá to předat policii
To pak má PČR něco vyřešit, když tam chodí lidi s takovým "zločinem"
jelikož člověk má platitvzdy za něco, né že oni mají vystavenej účet a já nevím za co...Do dneška jsme bez zprávy a bez sdělení veškerých vysledku
Evidentně jste se tam ještě neobtěžovala za ty 3 týdny dojít, aby jste uhradila svoje dluhy, dostala fakturu, příjmový doklad a zprávu.
Fenečku krásně uložili i s hračkami, ještě ji slečna pohladila, profesní přístup, jen doporučuji
Co jste si objednala, to jste zaplatila. I to pohlazení.
Vím, jak se cítíte, nejste kupodivu jediná, kdo někdy přišel o milovaného psa. Ale litovat Vás nebudu. Mnozí z nás rádi nejenom zaplatili, ale i připlatili veterináři o víkendu, aby už to utrpení milovaného psa ukončil.

napsal(a):
Ad velikost psa - mám pocit, že se to týká toho, jak velké (těžké) zvíře je možno legálně pohřbít zakopáním do země. Kvůli hygieně, ochraně studní, spodních vod a tak. Pokud teda nemáte vlastní obří pozemky.
25 nebo 50 kg je ta hranice, nad kterou by člověk neměl zvíře pohřbít sám, ale vet to řeší s kafilérií 🤨

Já taky někdy nesouhlasila s postupem veterináře, ale nikdy by mě nenapadlo, že nezaplatím.
Byť i za úkony, který zpětně hodnotím jako zbytečný nebo o kterých mě třeba veterinář neinformoval dopředu.
Výsledky, zprávu, fakturu, vše jsem vždy dostala, když jsem si o to řekla.
Osobně jsem ráda za to, že jsme mohli nechat tělo psa na veterině (za poplatek, pochopitelně) a nemuseli řešit, co s tím - pozemek na vykopání hrobu nemáme.

Když jsem byla naposled s Jackem u veta, když jsem ho nechala uspat, tak jsme ještě znovu dělali rentgen a sono. Prostě, aby byla jistota, že to už dál nemá smysl protahovat a nebo naopak, že to není dobrý, ale že to dáme...
Nakonec jsem teda nechávala uspat, ale vet mi ta vyšetření vůbec nepočítal, zaplatila jsem jen za eutanasii a to jsem byla připravená ta vyšetření uhradit.
napsal(a):
Když jsem byla naposled s Jackem u veta, když jsem ho nechala uspat, tak jsme ještě znovu dělali rentgen a sono. Prostě, aby byla jistota, že to už dál nemá smysl protahovat a nebo naopak, že to není dobrý, ale že to dáme...
Nakonec jsem teda nechávala uspat, ale vet mi ta vyšetření vůbec nepočítal, zaplatila jsem jen za eutanasii a to jsem byla připravená ta vyšetření uhradit.
No, tak tohle se vám možná stane u nějakého "soukromého veta", který dělá sám na sebe, nebo na menší veterině. Ale na velké klinice, kde pracují zaměstnanci, o tom dost pochybuju.
Když vezmu mého veta na menší veterině, tak ten chce většinou platit až po dokončení celé léčby, to znamená, že pokud ještě máte jet na kontrolu, tak platit nechce. Já jo , ale oni ne. A někdy se mi zdá, že taky nezapočítali všechno, když toho bylo hodně. A co mi vůbec neúčtuje je to, když psa jen prohlédne, poslechne, prohmatá, změří teplotu - za to si nikdy nic nevezme. Ale teda vyloženě na klinice je samozřejmostí platit hned a každou položku si naúčtují. Myslím, že tam se fakt nestane, že by třeba záměrně nenaúčtovali rentgen. Já si myslím, že i tím jak to všechno zadávají do počítače, co se dělalo, tak že to musí sedět s fakturou - ale to je jen má domněnka.
Jinak jsem schválně našla fakturu přímo z HK VET, když jsem tam byla na pohotovosti. Základní pohotovostí příplatek je 1000 Kč, ale pak je tam ještě příplatek, za podání léku v pohotovosti - 90 kč, základní vyšetření v pohotovosti - 350 kč... Pak když sečtu ceny za všechny ty krevní rozbory, tak za ně je to nějakých 1700... Plus ta pohotvost, materiál, léky.. a už to jede. Nakonec to bylo za 3700.... Což nemyslím jako nějaké stěžování si, naopak to píšu proto, že takového ceny jsou na veterinární klinice prostě normální, běžné...

marcelaamax
napsal(a):
No, tak tohle se vám možná stane u nějakého "soukromého veta", který dělá sám na sebe, nebo na menší veterině. Ale na velké klinice, kde pracují zaměstnanci, o tom dost pochybuju.
Když vezmu mého veta na menší veterině, tak ten chce většinou platit až po dokončení celé léčby, to znamená, že pokud ještě máte jet na kontrolu, tak platit nechce. Já jo , ale oni ne. A někdy se mi zdá, že taky nezapočítali všechno, když toho bylo hodně. A co mi vůbec neúčtuje je to, když psa jen prohlédne, poslechne, prohmatá, změří teplotu - za to si nikdy nic nevezme. Ale teda vyloženě na klinice je samozřejmostí platit hned a každou položku si naúčtují. Myslím, že tam se fakt nestane, že by třeba záměrně nenaúčtovali rentgen. Já si myslím, že i tím jak to všechno zadávají do počítače, co se dělalo, tak že to musí sedět s fakturou - ale to je jen má domněnka.
Jinak jsem schválně našla fakturu přímo z HK VET, když jsem tam byla na pohotovosti. Základní pohotovostí příplatek je 1000 Kč, ale pak je tam ještě příplatek, za podání léku v pohotovosti - 90 kč, základní vyšetření v pohotovosti - 350 kč... Pak když sečtu ceny za všechny ty krevní rozbory, tak za ně je to nějakých 1700... Plus ta pohotvost, materiál, léky.. a už to jede. Nakonec to bylo za 3700.... Což nemyslím jako nějaké stěžování si, naopak to píšu proto, že takového ceny jsou na veterinární klinice prostě normální, běžné...
No tak my sice nejsme nějak óbr město...klasické okresní cca 50 tisíc obyvatel plus mínus a já chodím u nás na soukromou veterinární kliniku. Personál 4 veterináři a vždycky tam vidím minimálně 2-3 sestřičky (nebo, jak se tyto pracovnice veteriny nazývají)
Klinika není moc velká...2 ordinace, vyšetřovna sono, vyšetřovna rentgen, operační sál a místnost z boxy pro zvířata, co musí na klinice zůstat a pak ještě nějaké místnosti, kde jsem nebyla tak nevím, co tam je.
A vet mi přímo řekl, že mi ta vyšetření nepočítá. Nespotřeboval žádný materiál, nepodal žádné léky, nedělaly se žádné rozbory.
Jinak za pohotovost jsou určitě taky příplatky, ale kolik nevím, ještě jsem nepotřebovala (ťuk ťuk, doufám, že ani nebudu).
Jinak my teda budeme něco mezi klinikou a "malým" vetem....když mi psa vyšetří, poslechne a nic dalšího se dělat nebude, tak mi asi vyšetření naúčtuje. Pokud to byla předprohlídka před rentgenem, sono, rozbory, nějaké medikamenty, injekce a já nevím co ještě, tak tam tu prvotní prohlídku prohmatání, poslech atd. nepočítá.
napsal(a):
No tak my sice nejsme nějak óbr město...klasické okresní cca 50 tisíc obyvatel plus mínus a já chodím u nás na soukromou veterinární kliniku. Personál 4 veterináři a vždycky tam vidím minimálně 2-3 sestřičky (nebo, jak se tyto pracovnice veteriny nazývají)
Klinika není moc velká...2 ordinace, vyšetřovna sono, vyšetřovna rentgen, operační sál a místnost z boxy pro zvířata, co musí na klinice zůstat a pak ještě nějaké místnosti, kde jsem nebyla tak nevím, co tam je.
A vet mi přímo řekl, že mi ta vyšetření nepočítá. Nespotřeboval žádný materiál, nepodal žádné léky, nedělaly se žádné rozbory.
Jinak za pohotovost jsou určitě taky příplatky, ale kolik nevím, ještě jsem nepotřebovala (ťuk ťuk, doufám, že ani nebudu).
Jinak my teda budeme něco mezi klinikou a "malým" vetem....když mi psa vyšetří, poslechne a nic dalšího se dělat nebude, tak mi asi vyšetření naúčtuje. Pokud to byla předprohlídka před rentgenem, sono, rozbory, nějaké medikamenty, injekce a já nevím co ještě, tak tam tu prvotní prohlídku prohmatání, poslech atd. nepočítá.
Tak to docela koukám . Ale tak veterináři jsou "jen" lidi, takže záleží na člověku, jako se vším...
Já když jsem třeba jela se psem k našemu vetovi, když jsem potřebovala vyloučit psincák, tak vetka ho prohmatala, poslechla, zkoušela mačkat krk, změřila teplotu a peníze nechtěla žádné a nashledanou. Někdy mi k tomu ještě ostříhají drápy (psům). To samé třeba kontroly s fenou s tou opařeninou , nebo celkově na všech kontrolách, kde vet jen hodnotí, jestli se problém lepší - prostě když se nepoužije žádný lék, nedělá se ani RTG nebo sono, tak se to neplatí.. Kdežto na té velké klinice platím už za to, že vezmu za kliku, a že se někdo na psa podívá .

no, můžem si za to sami, že jsme si klienty vychovali, jakože práce je zadarmo.
představte si třeba chudák právník nebo grafik nebo reklamní agentura, taky nepoužívají žádné léky a nedělají sono a PŘESTO PLATÍTE
napsal(a):
představte si třeba chudák právník nebo grafik nebo reklamní agentura, taky nepoužívají žádné léky a nedělají sono a PŘESTO PLATÍTE
Já bych ale neměla problém zaplatit, přijde mi naprosto v pořádku zaplatit i za to, že vet na psa "koukne", ale oni nikdy nechtějí.
Ale zase - já jsem jejich docela častý zákazník, plus celá rodina, takže možná je to i proto? Nevím.

napsal(a):
ale no tak :-D
nikdo to po vas nechce.
i ten pravnik, grafik nebo reklamka cas od casu neco nenauctuji.
treba protoze jim clovek zaplatil dost jindy a oni to vedi.
tak jako vedi, ze lidi prijdou zase.
a ono to nemusi byt jen o penezich, aby se lidi vraceli.
nekdy staci jen ukazat i trochu lidskou tvar. ne, neni to povinne, neni to za penize -ale lidi se budou vracet

napsal(a):
Paní by zaplatit měla a jestli jí naúčtují i kouknutí, to už je na té které klinice, ale lidské je, nedělat z pojmu "za práci peníze" dogma...i mezi právníky se bodlinko najdou Ti, kteří si peníze vždy nevezmou, i když by mohli.. mám jednoho doma, tak to vím...věřím, že i v dalších profesích to tak čas od času je, že se dělá něco navíc a nic za to....je to lidské...
dělala jsem 3 roky dobrovolnici na geriatrii ve svém volném čase po práci ze své vůle, 2x v týdnu a za to jsem měla jen klientův a svůj dobrý pocit, úsměv....takže ne, nemáte pravdu, že se vzdy a všude za všechno platí....psala jsem o sobě a o manželovi ne proto, abych se nějak povyšovala nebo něco takového, ale pro příklad....a zadavatelce přeji, aby se se vším a všemi brzy vyrovnala....psychicky i finančně....pěkný den!

Mě třeba mírně překvapilo, že jsem platila 50 Kč za vypsání receptu do lékárny, když na veterině ten lék zrovna neměli.
Ale pak jsem si říkala, že kdyby mi ho prodali na místě, měli by na něj přirážku. A že napsání receptu taky nějakej čas zabere. A že když mi napíše recept lidskej doktor, sice za to "nic neplatím" v tu chvíli, ale je to jen tím, že je to placený přes zdravotní pojištění.
A nakonec jsem stejně ušetřila, protože jsem v lékárně ten lék dostala 2x levněji než na veterině.
Prostě to tak je.

napsal(a):
Taky máme takovou výbornou veterinářku, měli jsme to podobně a nepočítala nám ani mrazák do dne než zeť přijel pro tělo a vezl našeho miláčka na zpopelnění.
napsal(a):
Já teda u právníka neplatila ani korunu a to jsem ho viděla poprvé a bylo v tu chvíli tak nějak jistý, že (doufám) i naposled. Poslechl si mě, rozebral, poradil a s úsměvem placení odmítl. I právníci umí být lidi.
napsal(a):
ale no tak :-D
nikdo to po vas nechce.
i ten pravnik, grafik nebo reklamka cas od casu neco nenauctuji.
treba protoze jim clovek zaplatil dost jindy a oni to vedi.
tak jako vedi, ze lidi prijdou zase.
a ono to nemusi byt jen o penezich, aby se lidi vraceli.
nekdy staci jen ukazat i trochu lidskou tvar. ne, neni to povinne, neni to za penize -ale lidi se budou vracet
Jj ten přístup veterináře dělá hodně.
Byla jsem párkrát na veterine, kterou mám cca 10 km, funguje tam i pohotovost. Přesto, když se něco děje, tak jedu na pohotovost 30 km jinam, protože tady byl ten přístup dost děsnej. A není to jen můj pohled, ale spousta lidí to má úplně stejně a taky radši jede dál. Samozřejmě pokud by šlo o minuty, tak o tom člověk přemýšlí, ale jinak nemam co řešit a jedu jinam. A neříkám, že je tam špatný doktor, ale prostě mu chybí ta "lidskost".
Naopak naše veterina - i kdybych tam platila jen za to, že vezmu za kliku, a i kdyby tam byly ceny vyšší než jinde, tak tam budu jezdit dál, protože ten přístup je super.

napsal(a):
Ještě doplním, že nejsem profesí zdravotník a velmi si cením lidských lékařů i veterinářů, nechtěla jsem tuhle náročnou práci nikterak zlehčovat.....když něco v práci zkazím já, dá se to vždy nějak napravit..prostě úředničina, není to takový průšvih jako u MVDr. nebo MUDr.
A co se týče grafiků, právníků, reklamní agentury a dalších - tak spousty z nich taky nabízí první konzultaci zdarma. Nebo podobně řekněme třeba truhlář, bagrista, topenář atd. - taky se nejdřív přijede podívat, vy mu řeknete, co a jak chcete, on vám udělá nějakou cenovou nabídku (zdarma, protože z toho bude mít možná kšeft) a vy se rozhodnete, jestli jo nebo ne. Kdyby po vás chtěl třeba rovnou poplatek za to, že se vůbec sejdete a domluvíte, tak si možná seženete rovnou někoho jiného.
No a podobně třeba některý veterinář nebude chtít nic "jen" za prohlídku nebo za ostříhání drápů, protože ví, že k němu chodíte pravidelně, a že budete chodit i dál. Neříkám, že to musí být samozřejmost, a že by to tak měli mít všichni veterináři, to ne. Ale když nad tím tak přemýšlím ,tak mi to ani nepřijde jako nic extra divného.
Vím, že ty příklady nejsou úplně totožné, ale pro toho řemeslníka je taky práce už to, že k vám přijede a vypracuje nějakou nabídku, a nechce za to nic.
Ale úvodní příspěvek je o něčem jiném, a zadavatelka zaplatit musí, to je jasné.

To máte těžké. Veterinář, aby mohl začít a tak nějak normálně a ne jak ubožák, ke kterému pak proto nikdo nebude chodit, potřebuje spoustu dost drahého vybavení, které velice dlouho splácí. Nevím, jestli to majitelé zvířat ví, kolik stojí přístroj, takový rentgen a jeho revize.
Recept dobrý příklad - nějaká tiskárna na nějakou elektřinu a nějaká pracovní síla to musí uskutečnit.
Třeba co ke mně (trapná elektronika) chodí lidé, každý druhý chce něco zadarmo. Přelepky na klávesnici, myš, reproduktory, protože to jsou malinké věci, které asi nemají žádnou cenu a já je mám přece odněkud.. z nebe padají.. tohle slyším 3x denně a to jen proto, že nejsem ve městě, to by to dopadlo.. to by byly recenze "lakomec arogantní neochotný". A že rozdávám dost, hodně práce dělám zadarmo nebo s velkou slevou pro lidi, kteří jsou slušní a chudí, nebo už tady byli.. samozřejmě s lidmi mluvím slušně, jsem osobně nebo mail a tel. 12 16 hodin denně, a to jsou půlhodinové hovory (bezplatné rady a hlouposti), ale vše má své hranice, musím si udělat volno, protože jinak.. veterinář je profese, kde je nejvíc sebevražd.. jistě, můžeme si vybrat, kam půjdeme, no on každý ten člověk má pohár trpělivosti určité velikosti, tato klinika odteď třeba psa nevydá, dokud neuhradíte, co máte.
Je mi to líto, to zvířátko byl kamarád, člen rodiny, jenže ten veterinář musí něco papat, aby mohl příští zvířátko léčit. Proč si s lékařem nepromluvit, že bych byla ráda, abych příště znala cenovou rozvahu trošičku předem, pokud to bude možné.
Trocha lidskosti je potřeba z obou stran.

marcelaamax
napsal(a):
Tak to docela koukám . Ale tak veterináři jsou "jen" lidi, takže záleží na člověku, jako se vším...
Já když jsem třeba jela se psem k našemu vetovi, když jsem potřebovala vyloučit psincák, tak vetka ho prohmatala, poslechla, zkoušela mačkat krk, změřila teplotu a peníze nechtěla žádné a nashledanou. Někdy mi k tomu ještě ostříhají drápy (psům). To samé třeba kontroly s fenou s tou opařeninou , nebo celkově na všech kontrolách, kde vet jen hodnotí, jestli se problém lepší - prostě když se nepoužije žádný lék, nedělá se ani RTG nebo sono, tak se to neplatí.. Kdežto na té velké klinice platím už za to, že vezmu za kliku, a že se někdo na psa podívá .
No tak co se týče placení/neplacení za některé úkony, tak je to u nás stejné jako u malého veta.
Není to veterina, kde by mi řekli "Dobrý den....10,- korun"
Takže možná bych nás ani nenazvala klinikou (byť se to tak oficiálně jmenuje), ale možná větší a vybavenější veterinou.
Dost lidí mi říká..."ty chodíš tam?? Tam je to strašně drahý".....nevím, jaké ceny mají ostatní vetové, nevím co stojí očkování v Chomutově u "malého" veta....i kdybych platila o stovku víc, tak tam jdu jednou za rok, ale prostě stojí mi to za to být klientem veteriny, kde je vybavení, personál a hlavně pohotovost, sice tam fyzicky vet není, ale na zavolání, na dojezd není problém.
"Proč si s lékařem nepromluvit, že bych byla ráda, abych příště znala cenovou rozvahu trošičku předem, pokud to bude možné."
Asi tak, a jelikož konkrétně tuhle kliniku znám, tak si myslím, ze by to nebyl vůbec žádný problém. Vždy když tam volám v době pohotovosti, tak mě hned rovnou upozorní na pohotovostní příplatek a do telefonu mi řeknou, kolik přesně to je, a to se na to neptám.
Cítila bych se trapně, kdybych na té klinice nezaplatila hned rovnou při odjezdu, ale chápu, člověk třeba zmatkuje, zapomene peněženku atd, stát se může. V tom případě, pokud by to šlo, tak bych pak rovnou částku poslala na účet. Ale nezaplatit ani když si jedu přebírat tělo a vím, že tam mám nějaký dluh, by mě hanba fackovala. Natož potom ještě dál řešit, že nechci platit...

marcelaamax
napsal(a):
"Proč si s lékařem nepromluvit, že bych byla ráda, abych příště znala cenovou rozvahu trošičku předem, pokud to bude možné."
Asi tak, a jelikož konkrétně tuhle kliniku znám, tak si myslím, ze by to nebyl vůbec žádný problém. Vždy když tam volám v době pohotovosti, tak mě hned rovnou upozorní na pohotovostní příplatek a do telefonu mi řeknou, kolik přesně to je, a to se na to neptám.
Cítila bych se trapně, kdybych na té klinice nezaplatila hned rovnou při odjezdu, ale chápu, člověk třeba zmatkuje, zapomene peněženku atd, stát se může. V tom případě, pokud by to šlo, tak bych pak rovnou částku poslala na účet. Ale nezaplatit ani když si jedu přebírat tělo a vím, že tam mám nějaký dluh, by mě hanba fackovala. Natož potom ještě dál řešit, že nechci platit...
No a teď si představme, co se stane, když tohle udělá každý.. dvacátý třeba, to úplně stačí. Jak to bude vymáhat a jakou chuť do práce bude mít? To není jen o fyzické práci, to je to.
Geja
napsal(a):
Dobrý den,dne 29.05.2021,jsem na klinici HK Vet v HK,na doporučení lékařu,musela nechat uspat fenku,pro dost nejasnou diagnozu,prostě špatná plíce, to mi řekl p. ddoktor, sice nemám výhrady na p. doktora, vše mi vysvetlil ,a tak došlo k eutanazii.
Jelikož to bylo v sobotu večer,nabídlí se,že mi fenku mužou uchovat do pondělka. Když jsem přišla pro mojí holčičku, byla už uložená na recepci, v malé krabičče,a zmrzla na kost. Krabičku jsme otevřeli v pohřebním ústavu Fatima, kde i slečna která přebírala fenečku,mi řekla, že není zdeformovaná jen musela ležet na nerovném povrchu, kde měla levý bok promačklý asi do 4 cm dovnitř.Slečna z Fatimy mě vše krásně vysvetlila a upokojila mě.
Jenže já se nemohu smířit s aroganci HK Vetu, jak došlo k předání fenečky a jak se chovali k telíčku mé holčičky. Je pravda, že dlužím prý nějakych 3 tis.na veterině, ale proč?
Odber krve na meření kortizolu měla tyden před smrtí, a do dnešního dne neznám vysledky, nemám žádnou zpravu, tak at mi někdo řekne, za co mám zaplatit, za ostatky, které dle mého názoru byly nespravně uložené?
Bolest kterou jsem měla se mi 2x zdvojnásobila,a já do dnešního dne, mám hrůzu z toho, jak mi ji vrátili.
Pročmi teda neřekli, že nemají větší krabici, aby se tam nedeformovala, já bych vše zařídila, proč mi nabídli něco, co nedokázali splnit. Abych měla větší psychickou ujmu?
Co mám stím dělat, mám vyčitky,ale postup sem neznala, bylo to první umrtí pejska...Tohle jsem zažila prvně.
Vždyť pochybili několikrat , a já sem rozhodnutá to předat policii, jelikož člověk má platitvzdy za něco, né že oni mají vystavenej účet a já nevím za co...
Postup Veteriny hkvet,mě psychicky dorazil, ale pohřební ústav Fatima to zvratilo. Fenečku krásně uložili i s hračkami, ještě ji slečna pohladila, profesní přístup, jen doporučuji.
Jsem strašně poučená a vím,že HKvet, který nemá čas na klienty a spousta si jich nasmlouvá, nemůže byt ani kvalitní péče. Jsou to naši členové rodiny, naše deti a jejich přístup mě doráží.
Vyjádřím se k něčemu jinému, a to k oné "deformaci" těla psíka. Sama píšete, že v pohřebním ústavu Vám řekli, že o deformaci se nejedná, že psík ležel na nerovném povrchu. A sama dobře víte, že jej to již nebolelo...
Já se byla rozloučit s maminkou u otevřené rakve a ten pohled bych Vám (ani nikomu jinému) nepřála. Selhala pohřební služba stran make-upu, více se vyjadřovat nebudu. Ale že bych šla na Policii...?! Stěžovala jsem si u dané pohřební služby, chybu uznali i mi poskytli jakousi kompenzaci. Pokud by s tím nesouhlasili, nehroutila bych se - mámě toto bylo už jedno, její duše byla už jinde.
Každopádně Vám ale přeji hodně sil ke zvládnutí odchodu Vaší psí kamarádky!

napsal(a):
25 nebo 50 kg je ta hranice, nad kterou by člověk neměl zvíře pohřbít sám, ale vet to řeší s kafilérií 🤨
Nebo se mnou
napsal(a):
Pes měl v době smrti asi 27 kg. nemám obří pozemek ale dům stojí na místě bývalých hradeb tudíž mezi dvěma vodními příkopy. Nikdo tu studni mít nemůže.
Je v hloubce asi metr.

napsal(a):
pohrbeni psa neni omezeno zadnymi kg.
a za jisty podminek i kone muzete pohrbit

napsal(a):
pohrbeni psa neni omezeno zadnymi kg.
a za jisty podminek i kone muzete pohrbit
Ted jsou tam nějaké podmínky ohledně vzdálenosti od staveb, hloubky uložení a zasypání vápnem apod - tak s tou váhou už je to stará, neplatná informace 🤨
neverend

XXX.XXX.213.247
Typický příklad: Lidem se nezavděčíš.🙂

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Dneska už ne, ale dřív byla opravdu hranice nějakých 30 kg.
jasne, ze se to meni - ale pred cca 10ti lety sel i ten kun pohrbit jednoduseji a bernaka nam taky normalne vydali.
nesleduju zmeny rok po roku, tak jsem dala aktualni stav ted.
napsal(a):
Paní by zaplatit měla a jestli jí naúčtují i kouknutí, to už je na té které klinice, ale lidské je, nedělat z pojmu "za práci peníze" dogma...i mezi právníky se bodlinko najdou Ti, kteří si peníze vždy nevezmou, i když by mohli.. mám jednoho doma, tak to vím...věřím, že i v dalších profesích to tak čas od času je, že se dělá něco navíc a nic za to....je to lidské...
dělala jsem 3 roky dobrovolnici na geriatrii ve svém volném čase po práci ze své vůle, 2x v týdnu a za to jsem měla jen klientův a svůj dobrý pocit, úsměv....takže ne, nemáte pravdu, že se vzdy a všude za všechno platí....psala jsem o sobě a o manželovi ne proto, abych se nějak povyšovala nebo něco takového, ale pro příklad....a zadavatelce přeji, aby se se vším a všemi brzy vyrovnala....psychicky i finančně....pěkný den!
Lesnichyse

XXX.XXX.11.43
Je to osm měsíců, co mi zkolabovala starší fenka. V neděli večer. Našeho veterináře jsme nemohli sehnat, jeli jsme do Plzně na pohotovost. Sono + eutanazie + pohotovost 2800,-. Já byla sice emočně dost v háji, ale ani by mne nenapadlo nezaplatit hned na místě. A to jsme tam přijeli pokrytí vším, co ta moje holka dokázala v té agonii vyprodukovat a navíc z práce a tudíž v monterkách a obalení bahnem (zahrady) a pan doktor koukal, co jsme to za sbírku a v první chvíli byl dost necitlivý až protivný. Po chvíli mu asi došlo, jak se věci mají a přešaltoval. Vzali jsme si ji. Pozemek máme velký, s možností psa pohřbít jak se patří, včetně hygienických norem. A že tu možnost mám, kafilerii jsem nepřipustila.
Tudíž mi 3 000,- včetně uskladnění těla nepřijdou moc.

Geja
napsal(a):
Vím, že se odpovědi nedočkám, ale :
Fatimě jste taky nezaplatila ? A její služby stáy určitě víc než 3000,--.
Kdybyste si u nich sjednala odvoz v sobotu, bylo by to také s příplatkem ! Tak až v pondělí, veterináři nezaplatit a ještě tu na něj kydat špínu !

Me spis přijde ze se snaží dělat Fatimě reklamu...

napsal(a):
I to mě napadlo. Ale ten způsob je opravdu....no prapodivný.
napsal(a):
Ten příspěvek je plný emocí, ale stejně, ať se na mě zadavatelka nezlobí, i když její bolest chápu (většina si tímto obdobím taky prošla a mnohé z nás opakovaně), je to prostě celé hloupé.
A jestli to bylo myšleno jako negativní reklama/stížnost na tu veterinu, tak se to moc nepovedlo. Naopak: oni jí maximálně vyšli vstříc tím, že mrtvolku uložili do pondělí. A že kolem ní nedali svíčky a nepustili hudbu? No, na to byla pak Fatima.
Na veterině se starali o psa, pohřební služba udělala šaškárnu (ať se na mě nikdo nezlobí - cizí slečna hladí mrtvolku, mohla ještě uronit slzu) pro paničku. Každý přesně podle popisu práce.
Zadavatelka by se měla rychle sebrat, dojet na veterinu, říct si o lékařskou zprávu, o účet a zaplatit s omluvou. Anebo tam místo sebe někoho poslat.
Šarina
napsal(a):
Ten příspěvek je plný emocí, ale stejně, ať se na mě zadavatelka nezlobí, i když její bolest chápu (většina si tímto obdobím taky prošla a mnohé z nás opakovaně), je to prostě celé hloupé.
A jestli to bylo myšleno jako negativní reklama/stížnost na tu veterinu, tak se to moc nepovedlo. Naopak: oni jí maximálně vyšli vstříc tím, že mrtvolku uložili do pondělí. A že kolem ní nedali svíčky a nepustili hudbu? No, na to byla pak Fatima.
Na veterině se starali o psa, pohřební služba udělala šaškárnu (ať se na mě nikdo nezlobí - cizí slečna hladí mrtvolku, mohla ještě uronit slzu) pro paničku. Každý přesně podle popisu práce.
Zadavatelka by se měla rychle sebrat, dojet na veterinu, říct si o lékařskou zprávu, o účet a zaplatit s omluvou. Anebo tam místo sebe někoho poslat.

ať se na mě nikdo nezlobí - cizí slečna hladí mrtvolku, mohla ještě uronit slzu) pro paničku
Mám na to stejný názor. Samozřejmě je asi pro člověka jednodušší, když je s ostatky jeho pejska zacházeno s úctou, když je projevena vééélká empatie s pozůstalým páníčkem, ale jak jsem psala tenhle "citlivý přístup" je koupený, zaplacený.
Už když si vezmete, že tu přípravu pejska na kremaci dělá profík, kdyby byl takový citlivka a takhle hodně soucítil s každým, tak u té práce dlouho nevydrží.
Upřímně, pokud bych se rozhodla pro kremaci svého psa, tak bych u toho žádné takové divadýlko nechtěla. Stačilo by kdyby mi normálně vyjádřili soustrast, nějaký hlazení mého mrtvého psa to už je na mě moc. Naopak když vím, že by se moje fena za života od nikoho cizího pohladit nenechala, tak bych slečně tu ruku potom musela ukousnout já místo mojí feny