Čivava s PP k rezervaci

Prodám Čivavu - Chs. Full Moon dog (fci) Nabízí k rezervaci krátkosrstou ro...
Dohodou
Zdravím přátelé!
Mám doma 6ti letého čivavího kluka. Vyrostl ve smečce skládající se ze 4 psů včetně jeho. Naučil se mi tim pádem značkovat po bytě, zřejmě protože byl nejmenší a snažil se si bránit své území. To je ale jenom moje domněnka. Každopádně já a muj prcek jsme se odstěhovali do svého. Takže v novém bytě jsme byli jen já a pes. Tam to bylo bez problému, neznačkoval, nikde nic neočůrával, dokud jsem si nenašla přítele, který ke mně začal pravidelně docházet a přespávat u mě. V tu chvíli začal znova čůrat na kde co, botama počínaje, nabytkem konče. Snažila jsem se ho to odnaučit, chodila jsem s ním častěji ven, koupila jsem mu plenku na čurání, aby když už tedy bude potřebovat, aby chodil na ní. Tak ano, na plenku šel taky, ale mimo jiné počůral i další místa v bytě. Po nějaké době společného soužití jsme se s přítelem přestěhovali do společné domácnosti a pevně věřili, že v novém nebude nic značkovat, neucí přece žádné pachy z cizích pejsků a na mého přítele si už také zvykl.
Ale ouha... Je to tu zase. Zakázali jsme mu volný pohyb po bytě a má jen předsíň pokud nejsme doma, ale to nevadí, počůrám ti celou předsíň mámo, jen si nemysli. Říkali jsme si, že kdyby to byla jedna loužička budiž, ale on jich udělá třeba 5, a nejsou to vlastně ani tak loužičky, jako prostě pár kapek, takže opravdu vyloženě jenom značkování.
Byla bych proto nesmírně ráda, kdyby mi zde někdo poradil co mám dělat. Nevím zda ho nemám nechat vykastrovat. Jenže to jsem zase slyšela, že když ho nechám v tomto věku vykastrovat, může mi začít dělat naschvály, nebo být agresivní. Nevíte prosím někdo jak tomu skutečně je v případě kastrace u 6ti létého psa, či zda má někdo nějaký fígl, jak na to.
Já ho už začala i chválit, když se venku vyčůrá a vykaká, aby prostě věděl, že to má dělat pouze venku. Jenže evidentně je to marný.
Předem všem děkuju za čas strávený při čtení a za případné rady, budu nesmírně vděčná !
Uživatel s deaktivovaným účtem
Co tak se synem děláte celý den, cvičíte, učíte se, čucháte, běháte, plavete? Určitě hodně :-)
Kastrace výchovné problémy nevyřeší, takže by to byla zbytečná operace a zásah do psa.
Škoda, že nebyl naučen čistotnosti ve štěněcím věku.
Plínka jen psovi (a vám) mate pojmy - tak smí se doma čůrat nebo nesmí? Jestli na plínku ano, pak taky na jakýkoliv hadr připomínající plínku, vlastně taky na koberec, gauč,... a pak už je to jedno.
Značkuje někdy i před vámi? Nebo jen když je doma sám? Chtělo by to odchytávat ho při činu, nejlépe vteřinu před činem, a vyvést ven.
napsal(a):
Kastrace výchovné problémy nevyřeší, takže by to byla zbytečná operace a zásah do psa.
Škoda, že nebyl naučen čistotnosti ve štěněcím věku.
Plínka jen psovi (a vám) mate pojmy - tak smí se doma čůrat nebo nesmí? Jestli na plínku ano, pak taky na jakýkoliv hadr připomínající plínku, vlastně taky na koberec, gauč,... a pak už je to jedno.
Značkuje někdy i před vámi? Nebo jen když je doma sám? Chtělo by to odchytávat ho při činu, nejlépe vteřinu před činem, a vyvést ven.
Ne předemnou nikdy, dělá to vždycky když nejsme doma :/ než odcházím z bytu, vždy ho vyvenčím dokud není na suchu a i když jdu pryř třeba byt na hodinu, tak se vrátim domu a je označkováno.
a to s tou plínkou mi poradilo hodně lidí, ale to co píšete mi dává tedy větší smysl to je fakt
"Já ho už začala i chválit, když se venku vyčůrá a vykaká, aby prostě věděl, že to má dělat pouze venku. Jenže evidentně je to marný."
jistěže to je marné, když nejde o konání potřeby, což je problém močového měchýře/střev, ale o značkování, které je výrazem psychického problému.
Pes asi nebude zrovna vyrovnaný.
Nová osoba v domácnosti může značkování spustit, přestěhování může značkování spustit. Stejně tak to může být strach ze samoty, nejistota z chování člověka, zvuky v domě atd.atd.atd.
V prvé řadě je třeba odstranit pach, důkladně a důsledně, něčím, co fakt odstraní, (on už taky může jenom obnovovat své staré značky, i bez další příčiny)
Pak lze hledat příčinu....což není/nemusí být snadné....obecně je nutno často a dostatečně dlouho venčit (ať se může značkováním realizovat venku), psa zaměstnávat (cvičit), samozřejmě nenechat značkovat doma....zamyslet se nad vztahem člověk x pes (přítel?), nastolit mu pevný režim, ptát se zda nemá problém se samotou (viz viz výše), spí kde?................................a tak nějak....
napsal(a):
"Já ho už začala i chválit, když se venku vyčůrá a vykaká, aby prostě věděl, že to má dělat pouze venku. Jenže evidentně je to marný."
jistěže to je marné, když nejde o konání potřeby, což je problém močového měchýře/střev, ale o značkování, které je výrazem psychického problému.
Pes asi nebude zrovna vyrovnaný.
Nová osoba v domácnosti může značkování spustit, přestěhování může značkování spustit. Stejně tak to může být strach ze samoty, nejistota z chování člověka, zvuky v domě atd.atd.atd.
V prvé řadě je třeba odstranit pach, důkladně a důsledně, něčím, co fakt odstraní, (on už taky může jenom obnovovat své staré značky, i bez další příčiny)
Pak lze hledat příčinu....což není/nemusí být snadné....obecně je nutno často a dostatečně dlouho venčit (ať se může značkováním realizovat venku), psa zaměstnávat (cvičit), samozřejmě nenechat značkovat doma....zamyslet se nad vztahem člověk x pes (přítel?), nastolit mu pevný režim, ptát se zda nemá problém se samotou (viz viz výše), spí kde?................................a tak nějak....
Obecné jsem vypozorovala, že na mě je fixovaný řekněme až moc, spával semnou v posteli, brala jsem si ho na gauč, ale tomu je konec. Spí ve svém pelíšku, který má na tě chodbě, nebo druhý který má v obýváku. Pokud nejsme doma ani já ani přítel je mu k dispozici chodba, kde má i pelíšek a misky s granulemi a vodou, pak také nějaké hračky, ale těch si prostě nevšímá, pokud není nikdo doma. Do postele a na gauč nesmí, protože přítel má alergii na srst. Dost možná to dělá i protože se mu tohle zakázalo.
jitkakaslu
napsal(a):
Obecné jsem vypozorovala, že na mě je fixovaný řekněme až moc, spával semnou v posteli, brala jsem si ho na gauč, ale tomu je konec. Spí ve svém pelíšku, který má na tě chodbě, nebo druhý který má v obýváku. Pokud nejsme doma ani já ani přítel je mu k dispozici chodba, kde má i pelíšek a misky s granulemi a vodou, pak také nějaké hračky, ale těch si prostě nevšímá, pokud není nikdo doma. Do postele a na gauč nesmí, protože přítel má alergii na srst. Dost možná to dělá i protože se mu tohle zakázalo.
tohle všechno je dobrý důvod ke značkování
Dobry den,Já osobně bych volila - Pás pro psy proti značkování ,viz foto.Dovnitř se vlepuje klasická dámská vložka ,zabrání se tedy tak tomu, aby vám doma pejsek značkoval a očůral např. nábytek.Take se daji pouzit i haraci kalhotky, je to řešení,než se psí kamarád zklidní ,případně odnaučí doma značkovat. a pritom aby nemusel být zavrený v předsini,ale mohl s vami pobývat volně v celém bytě.Hodně chovatelů psích, trpasličích plemen ,pokud mají více psů a mají problém se značkováním,tyto pomůcky používájí.Níže uvádím odkazy na weby,které toto zbozi například nabízejí
https://www.oblecemepsa.cz/Pas-pro-psy-proti-znackovani-siroky-d241.htm?fbclid=IwAR0i-sMWFJusALchKaqG5TI1QLN4PRDj2HkL-F4cWURLmTAcV2ye0SoPieE
https://profizoo.cz/eshop/psi/potreby/hygiena/haraci-a-inkontinencni-kalhotky/flamingo-haraci-kalhotky-cerne-m-32-39cm
Odstavila jste psa na druhou kolej a on se s tím srovnává po svém.
Šest let byl váš mazel. Spal s vámi, vegetil na gauči s vámi a pak se ukázat ten vetřelec (přítel) a pes skončil na chodbě, potažmo v obýváku, ale ve výsledku tam, kde nejste vy.
Poradit neumím jinak, než co už padlo. Já jen, že ten důvod značkování je zjevný.
Volila bych - Pás pro psy proti značkování ,viz můj příspěvek výše.Pás pro psy proti značkování - dovnitř se vlepuje klasická dámská vložka ,zabrání se tedy tak tomu, aby vám doma pejsek značkoval a očůral např. nábytek.Jsou z látky a pratelné,takže když pořídíte 2 - 3 ks,tak máte po starostech a také přehled,kde pejsek značkuje. Takto mu zamezite,aby, kdykoliv nejste nablízku,nebo v dohledu,aby někde pár kapek upustil,tedy značkoval,neucítí tedy svůj pach a nebude mít tendenci vše preznačkovat,jen tam, kde mu to dovolíte,tedy venku.
Jankkka
napsal(a):
Volila bych - Pás pro psy proti značkování ,viz můj příspěvek výše.Pás pro psy proti značkování - dovnitř se vlepuje klasická dámská vložka ,zabrání se tedy tak tomu, aby vám doma pejsek značkoval a očůral např. nábytek.Jsou z látky a pratelné,takže když pořídíte 2 - 3 ks,tak máte po starostech a také přehled,kde pejsek značkuje. Takto mu zamezite,aby, kdykoliv nejste nablízku,nebo v dohledu,aby někde pár kapek upustil,tedy značkoval,neucítí tedy svůj pach a nebude mít tendenci vše preznačkovat,jen tam, kde mu to dovolíte,tedy venku.
Vy jste za to placená?
napsal(a):
Odstavila jste psa na druhou kolej a on se s tím srovnává po svém.
Šest let byl váš mazel. Spal s vámi, vegetil na gauči s vámi a pak se ukázat ten vetřelec (přítel) a pes skončil na chodbě, potažmo v obýváku, ale ve výsledku tam, kde nejste vy.
Poradit neumím jinak, než co už padlo. Já jen, že ten důvod značkování je zjevný.
Takže mu mám dávat víc pozornosti?
Ono to neni tak, že by byl pořád jen na dvou místech z celého bytu. Když jsme doma, všímáme si ho, já si s nim hraju, chodíme na procházky, učíme ho nové povely, dostává za odměnu mlsky. Vlastně víceméně se mu kromě toho, že nesmí do postele a na gauč nic nezměnilo. Pozornosti má hodně, je to prostě člen rodiny, neni to já nevim, želva která je v terárku a sem tam ji vyndáte aby se proběhla, když to řeknu blbě.
jitkakaslu
napsal(a):
Takže mu mám dávat víc pozornosti?
Ono to neni tak, že by byl pořád jen na dvou místech z celého bytu. Když jsme doma, všímáme si ho, já si s nim hraju, chodíme na procházky, učíme ho nové povely, dostává za odměnu mlsky. Vlastně víceméně se mu kromě toho, že nesmí do postele a na gauč nic nezměnilo. Pozornosti má hodně, je to prostě člen rodiny, neni to já nevim, želva která je v terárku a sem tam ji vyndáte aby se proběhla, když to řeknu blbě.
Já to chápu,ale ten pes očividně ne. Vážně nechci mluvit, jako bych mu viděla do hlavy, ale sama píšete, že to přišlo ve chvíli, kdy se zjevil přítel.
Myslím, že i když se mu věnujete, tak ten efekt odsunutí na odpočinek/spaní je pro toho psa asi veliký. Ale znovu, jen teoretizuji.
napsal(a):
Já to chápu,ale ten pes očividně ne. Vážně nechci mluvit, jako bych mu viděla do hlavy, ale sama píšete, že to přišlo ve chvíli, kdy se zjevil přítel.
Myslím, že i když se mu věnujete, tak ten efekt odsunutí na odpočinek/spaní je pro toho psa asi veliký. Ale znovu, jen teoretizuji.
No musím říct, že jsem se tu snažila dohledat zkušenosti, rady a tipy jak na křičícího papouška, ozkoušela jsem hnedka to první co jsem našla a najednou je tady celý den ticho, až jsem musela jit ka zkontrolovat, jestli žije . Takže když se zaměřím na příčiny Čikovo značkování, věřim, že najdu i zpusob jak ho to odnaučit. Asi to nebude tak lehký jako s papouškem, ale věřim, že se nám to také povede
Všem moc děkuji za rady
Jankkka
napsal(a):
Omlouvam se, nechtela jsem se nikoho dotknout jen proste poradit,jak situaci resit Jinak odpoved na dotaz od Buggyra ...Opravdu nejsem za odpoved ,nebo reakci na dotaz nijak placena,ani jinak honorovana
Ono jsou tam od vás 2 téměř totožné příspěvky v odstupu 20 minut, možná na to Buggyra reaguje.
Jankkka
napsal(a):
Omlouvam se, nechtela jsem se nikoho dotknout jen proste poradit,jak situaci resit Jinak odpoved na dotaz od Buggyra ...Opravdu nejsem za odpoved ,nebo reakci na dotaz nijak placena,ani jinak honorovana
Já se ptala, protože podobný přivýdělek mě zajímá Nikdo z těch skutečně reálně placených si ovšem se mnou nechce povídat....
Mí
napsal(a):
To si ten pes na sobě nechá? To bych chtěla vidět, zvlášť když bude doma sám...
To já nevím.
Je to číva. Pořádně zavinout a hlídat,
aby se v tom neuškrtil a důsledně usměrňovat.
(nikdy jsem neječela, jako ten den )
Já jsem ho to odnaučila za den, ale dala jsem tomu
doslova každou vteřinu toho dne.
A byl to první den co to začal dělat, hned jsem
VŠEHO nechala a číhala na psa.
On číhal na vhodný okamžíček, aby to tam
cvrknul. Nešlo si ani zalít kafe. Hned něco ofrk.
Mí napsal(a):
To si ten pes na sobě nechá? To bych chtěla vidět, zvlášť když bude doma sám...
lesnížínka
Čistě teoreticky: pes značkuje, když je sám. Jak zabráníte tomu, aby protiznačkovací pás nesežral?!? Každý jen trochu inteligentní pes, se toho do minuty zbaví
Nu,myslim, ze asi zalezi na kazdem jednotlivem psu.Pokud ma pes problem, ze na sobe neco ma,tak je potreba trenovat a pas mu nechat nasazeny,po celou dobu kdy je se mnou doma a sundavat jen a pouze v pripade venceni,vychazky apod.Proste aby si vstipil a zapamatoval ze znackovat a ocuravat muze jen a pouze venku,doma to neni zadouci,ani povolene.Je to to same ,pokud mate doma harajici fenku,setkala jsem se s obema pripady,tedy harajici fenky,ktera doma,po dobu harani, nosila harajici kalhotky a znackujici pes,nebo i psi kteri nosili pas proti znackovani
a nosi doma haraci kalhotky,aby napriklad nespinila na koberec,sedacku apod,anebo pokud zije jeste s jinymi psimy kamarady v jedne domacnosti,aby ji pes necekane napr. nenakryl prece jen mu da nejakou praci,nez kalhotky z fenky dostane dolu,tedy pokud vubec a mezitim stihnete vcas zasahnout a Jinak pes jen tak neco prece nesezere,aby zacal jen tak z niceho nic pozirat pas proti znackovani zvlaste pokud jste doma a toto s nim natrenujete,to mate stejne jako kdyz nosi obojek,nebo postroj,pokud je na nej zvykly,tak s tim nema vetsinou problem,takze urcite jen tak z niceho nic nesezere pas,nebo kalhotky maximalne ho muze zacit okusovat,cemuz se da vetsinou zabranit opet tim ze to s pejskem natrenujete,tedy ze doma nosi i ve vasi pritomnosti pas nebo kalhotky na sobe
Buggyra
Já se ptala, protože podobný přivýdělek mě zajímá Nikdo z těch skutečně reálně placených si ovšem se mnou nechce povídat....
Jezis co bych za to dala, kdybych byla za takoveto veci nekym placena delala bych praci se zviratama ktera by me nejen naplnovala, ale jeste bych si vydelala nejakej ten peniz zvlaste v dnesni dobe koronaviru,kdy je kazda koruna dobra