Štěňátka NO

Prodám Německého ovčáka - Odčervená očkovaná čipovaná vhodné k výcviku, soc...
8000 KčUživatel s deaktivovaným účtem
Mě by určitě zajímaly zdravotní testy přinejmenším otce a matky štěněte, ale to bych řešila ještě před výběrem konkrétního štěněte... a výběrem bezpapíráka jste to z principu vyloučila, takže nic.
Uživatel s deaktivovaným účtem
A bude to zase bígloid? Ne..ten by byl moc složitý.. Hodně štěstí s vašimi znalostmi.
Zeptejte se proč nemá papíry, kde má zaregistrovaný čip a přijďte to pak napsat sem, sbírám výmluvy, dávám si je na nástěnku.
Papírový pes (vidíte ty testy, rodiče,.. na to se zeptejte :-)
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3759325/nemecky-ovcak-s-pp-stenata/
Hlavně čip, ten je povinný od chovatelé. Pak čím krmí, na co je pejsek zvyklý. Štěně si tak nějak přizpůsobíte, hlavní je, aby se nebál, neměl zdravotní problémy a dobře by bylo kromě čipu i očkováni a odcervení.Pokud by jedno z toho neměl, asi bych koupi přehodnotila, ale kromě toho a nač je zvyklý žrát celkem nic nepotřebujete.
juhaj
napsal(a):
Hlavně čip, ten je povinný od chovatelé. Pak čím krmí, na co je pejsek zvyklý. Štěně si tak nějak přizpůsobíte, hlavní je, aby se nebál, neměl zdravotní problémy a dobře by bylo kromě čipu i očkováni a odcervení.Pokud by jedno z toho neměl, asi bych koupi přehodnotila, ale kromě toho a nač je zvyklý žrát celkem nic nepotřebujete.
Děkuji
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.44.133
magda_v
napsal(a):
Děkuji
Musi mit ockovak a čip. Pokud to ma chtejte videt testy rodicu. Jinak muzete mit v pěti letech nebo i dřív doma mrzaka. Ovsem pokud vam to riziko nevadi ze do psa narvete desitky tisic aby nejak chodil a nevadi vam ani riziko ze z toho ovcak nevyroste.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.44.133
Malá poznamka. Kdybyste se trosku zajimala tak za 15 sezenete papiraka po zdravotne vysetrenych rodicich. Jen by nebyl hned. Ale vase vec. Jen pozor at nejste zklamana.
12 tisíc za štěně NO bez papírů je fakt dost, za to už se dá koupit papírový štěně.
Obzvlášť u tohodle plemene, kde člověk musí zodpovědně vybírat i chovku s PP je nepapírové štěně hodně velká sázka do loterie a tím nemyslím jenom případnou nečistokrevnost.
Nejsem žádný PP fanatik, ale ten důraz na zdraví, na to aby byli rodiče vyšetření, bych kladla asi největší.
A pak samozřejmě ten rozdíl mezi štěnětem s PP a bez PP je i v tom, jak se dají dohledat informace o chovce.
Bez PP...informace nula resp. info tak max, co mi řekne "chovatel", s PP no to už je jiná.
Nechci dělat rasistu, jo, ale když chce někdo tak typického psa jako něm. ovčáka, jde mu asi o vzhled Rexe nebo podobného psa, tak bezpapírák je dost risk, že z toho ten NO nevyroste, bude to střední pes se spadnutýma ušima, krátkou hlavou, nebude mít ten typický štěkot, hlídat nebude,..... a samozřejmě 40 50 kilový pes s křivýma nohama už není legrace jako uši dolů.
Neřeknu pomeranian, to je padesát tisíc, ale najít NO s papíry za 12 tisíc mi trvalo 1,5 vteřiny a to jsem se nedívala jinde než tady, možná se dá najít i levněji.
omlouvám se za OT, ale tuhle jsem narazila na inzerát
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3764724/nemecky-ovcak-krasna-stenatka-s-pp/
a byla jsem teda unešená z fotek rodičů, pěkný rovný hřbety. Až pak jsem si všimla, že mají papíry od WKU.
V inzerátu se nepíše, jaké zdravotní testy mají rodiče udělány....zda třeba mají rodiče papíry FCI. Nevím jestli chovy pod pouto organizací jsou průšvih a nebo ne.
Ale ti rodiče se mi fakty líbí.
napsal(a):
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3764724/nemecky-ovcak-krasna-stenatka-s-pp/
a byla jsem teda unešená z fotek rodičů, pěkný rovný hřbety. Až pak jsem si všimla, že mají papíry od WKU.
V inzerátu se nepíše, jaké zdravotní testy mají rodiče udělány....zda třeba mají rodiče papíry FCI. Nevím jestli chovy pod pouto organizací jsou průšvih a nebo ne.
Moc děkuji určitě popřemýšlim
magda_v
napsal(a):
Moc děkuji určitě popřemýšlim
Tohle jsem nepsala, abyste si pořídila tohle štěně, jen, že se mi líbili rodiče. Rozhodně to nebylo doporučení, to bych si nelajzla, když nemám já sama dost informací, nevím jaké jsou podmínky uchovnění, povinné testy apod. ani jsem to nedohledávala a o téhle organizaci jsem zatím ani neslyšela.
napsal(a):
Mám pocit, že WKU nebude úplně nejlepší organizace. Pravděpodobně neprošli něčím, co požaduje přísnější klub. Ne vše musí mít FCI papír, zvlášť když se jedná třeba o užitkové, pracovní plemeno, neuznané plemeno, ale tam musí mluvit výsledky těch psů.
magda_v
napsal(a):
Dobrý den ,
8.7 si pojedeme pro štěňátko NO ...
Pejsek je bez papírů ale čistokrevný , prosím o radu co všechno chtít vědět od majitelky?
Předem děkuji.
Čistokrevný bez papíru je trochu oxymoron. Na tohle téma už tady byla (a bude) tuna příspěvků. Že si lidi něco koupí bez PP a pak se tady ptají a diví, co že to vlastně pořídili.
napsal(a):
nepotrebuji RTG, nepotrebuji zkousky z vykonu k "uchovneni" - proste nakryjete.
Já jen k těm testovaným rodičům - k čemu budou testy rodičů, když nemám vůbec žádnou záruku, že rodiče jsou rodiče? .
Už jsem taky slyšela o případech, kdy si týpek prodávající štěňata bez PP stáhnul někde na netu výsledky rentgenů a vydával to za výsledky svého psa... Takže bych chtěla alespoň aby číslo čipu v očkováku sedělo s číslem čipu na těch RTG, jenže když se dělají RTG jen neoficiálně, tak nevím, zda tam vůbec číslo čipu někde uvedené je...No a i když budu mít tohle, tak pořád ještě nemám jistotu, že je to matka/otec těch štěňat... A navíc je to taky věc, která se dá "zfalšovat"...
Ale ono je to jedno, vsázím spíš na to, že rodiče vůbec žádné testy mít nebudou...
marcelaamax
napsal(a):
Já jen k těm testovaným rodičům - k čemu budou testy rodičů, když nemám vůbec žádnou záruku, že rodiče jsou rodiče? .
Už jsem taky slyšela o případech, kdy si týpek prodávající štěňata bez PP stáhnul někde na netu výsledky rentgenů a vydával to za výsledky svého psa... Takže bych chtěla alespoň aby číslo čipu v očkováku sedělo s číslem čipu na těch RTG, jenže když se dělají RTG jen neoficiálně, tak nevím, zda tam vůbec číslo čipu někde uvedené je...No a i když budu mít tohle, tak pořád ještě nemám jistotu, že je to matka/otec těch štěňat... A navíc je to taky věc, která se dá "zfalšovat"...
Ale ono je to jedno, vsázím spíš na to, že rodiče vůbec žádné testy mít nebudou...
No, přesně tak. Prostě hlavní věc, která by mě zajímala, je tady od začátku už z principu vyloučená :) Zadavatelka může jen doufat, že ten pes nebude povahově a zdravotně příliš velkej průšvih.
mě by zajímalo, jak se takhle při prodeji/koupi prokazuje,že je štěně čipované
když chovatel nemá čtečku
a předpokládám ani kupující
napsal(a):
A bude to zase bígloid? Ne..ten by byl moc složitý.. Hodně štěstí s vašimi znalostmi.
Zeptejte se proč nemá papíry, kde má zaregistrovaný čip a přijďte to pak napsat sem, sbírám výmluvy, dávám si je na nástěnku.
Papírový pes (vidíte ty testy, rodiče,.. na to se zeptejte :-)
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3759325/nemecky-ovcak-s-pp-stenata/
Nechápu, proč si někdo jede pro štěně NO bez PP. To se mu zdá 12000,- moc?
napsal(a):
Nechápu, proč si někdo jede pro štěně NO bez PP. To se mu zdá 12000,- moc?
Věřím tomu, že jo. Mám mezi známými spousty lidí, kteří by si z principu v životě psa s PP nekoupili. A nevysvětlíte jim nic.
Jedni z nich sháněli štěně - v tu dobu bez PP stálo cca 3000, s PP se dalo sehnat za 6000. A co myslíte? Ušetřené 3000, nadšení, paráda... (Oni to nakonec vrazili do veteriny, ale i tak by to příště udělali takhle a do psa s PP nešli, oni to štěně přeci zachránili)....
Další člověk, shání štěně, ptá se mě, zda o něčem nevím - hlavní požadavky - co nejblíž a maximálně do 3000, víc za psa nedá, a to chtěl konkrétní plemeno (ale je to cca 2 roky zpátky a v tu dobu ještě sehnal).
Pár měsíců zpátky mi psala spolužačka ze školy, že shání štěně NO, jestli nevím o někom, kdo má. Věděla jsem, poslala jsem jí info. Bez ceny. Ale štěňata byla s PP. Na to mi obratem odepsala, že děkuje, ale že psa s PP prostě nechce...
A naposledy nedávno - v širší rodině se shání pes, posílají mi inzerát na štěňata konkrétního plemene, kteří ale vůbec jako to plemeno nevypadají, už jako štěnda, a stojí 15 000... Řeknu svůj názor, ukážu jim, jak má vypadat štěně toho plemene, řeknu jim, že takového křížence, jako je v inzerci, seženou i v útulku. Na to oni začnou, že PP nepotřebují a nechtějí, že za to zbytečně nebudou platit navíc, a že ty štěnda z inzerce se jim prostě líbí a nevadí jim, že nebudou vypadat jako šampioni, no co na to říct .
Jsem jediná kdo má tohle kolem sebe?
Nejste, jen mě to vždycky překvapí.
To taky se zajímal jeden o štěně od mé psice ( imaginární štěně, nikdy štěňata neměla), když slyšel, kolik fena stála, mohl se potrhat smíchy. On nikdy za psa neplatil a neplatil by. Jo to za pěknou samici králíka......ale za psa?
Ale to je zas jiný případ-ten by neplatil ani za bezPP, z toho by množárny nezbohatly.
rapotacka11
napsal(a):
Má to v OP + číslo navíc - náhradní(?)
to jsou jen písmenka
já myslela fyzicky
napsal(a):
to jsou jen písmenka
já myslela fyzicky
Nikdo.. našla jsem pěknou kapesní za 500 na alíkovi :-) u nás od dvou tisíc výš, stejný model zde stál tři tisíce.. no to je jedno, díky za nápad :-)
napsal(a):
to jsou jen písmenka
já myslela fyzicky
Když už někdo dá očkovák, kde je číslo čipu uvedené - bude i štěně očipované.
Když jsem kupovala psa, tak měl nalepený štítek s číslem čipu v očkováku, plus k tomu bylo pár náhradních štítků. Čip jsem pak nechala zkontrolovat až na naší veterině.
Fena to samé, ale dostala jsem ještě nějaký papír od Back Home, že je čip registrován (je registrován na chovatelku), a chovatelka měla i čtečku, takže přede mnou čip načetla a kontrolovaly jsme spolu, že číslo sedí. Ještě je číslo čipu v PP, ten mi ale zasílala později, při odběru ho ještě neměla.
napsal(a):
Mám pocit, že WKU nebude úplně nejlepší organizace. Pravděpodobně neprošli něčím, co požaduje přísnější klub. Ne vše musí mít FCI papír, zvlášť když se jedná třeba o užitkové, pracovní plemeno, neuznané plemeno, ale tam musí mluvit výsledky těch psů.
WKU pokud vím dělá bonitace, minimálně na exteriér. Ono už tam odchází chovatelé znechucení FCI.
assil
napsal(a):
WKU pokud vím dělá bonitace, minimálně na exteriér. Ono už tam odchází chovatelé znechucení FCI.
Spíš lidi, co měli problémy pod FCI, protože nedodrželi předpisy FCI (ČMKU).
Web WKU víceméně v ruštině, moc důvěry nevzbuzuje. Spíš je to zoufalství jako KOSD, UCI...
assil
napsal(a):
jo, dela, ale vse je nepovinné....uplne vsechno.
jako na jednu stranu chapu znechuceni FCI, ale zalozit si organizaci, kam prechazi psi z FCI a na treba na vystave udelovat ale uplne stejné tituly?
tak kdyz jsem tak znechucen, tak nebudu neco budovat na zakladech toho fujky FCI chovu, ne?
napsal(a):
Web WKU víceméně v ruštině, moc důvěry nevzbuzuje. Spíš je to zoufalství jako KOSD, UCI...
oni tu maji ceskeho zastupce
napsal(a):
oni tu maji ceskeho zastupce
Já vím - takový v podstatě soukromý klub - http://www.moraviadogclub.cz/dokumenty.html
Když mrknete, kdo tento klub zastupuje, kdo jsou rozhodčí, tak máte jasno.
No....takže WKU natiskne papír...rodokmen...
Je mi to trochu líto, když už si někdo udělá vlastní organizaci, že nechce chovat pod FCI...a nebudeme si nic nalhávat víme, jak některá plemena včetně NO pod FCI ve své podstatě dopadla. Tak si jí přeci založím na tom, že to chci dělat líp.
A za mě je u NO líp pokud se klade velký důraz na zdraví a výkon, povahu....prostě snaha znovu vrátit do hry německé ovčáky jako univerzální a co nejzdravější plemeno.
škoda, škoda, že tyhlety témata nejdou sloučit, když už je to jak přes kopírák
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3840017/zlaty-retriever-nebo-labradorsky-retriever
tady taky bude štěně s největší pravděpodobností NO připomínat tak leda jak při pohledu z rychlíku.
magda_v
napsal(a):
Tak nakonec si berem NO s PP za 12 000
Hlavně ne žádnýho exteriéráka, co tahá zadel pomalu po zemi.
Zrzavci
napsal(a):
Normálně pracovní.......... aha.......... normálně pracovního ovčouna si pořizuje někdo, kdo si neumí vybrat psa? Tak to je taky pecka , pokud je to ovšem skutečnost a nikoliv snaha rozproudit debatu.
Aby bylo jasno umím si vybrat mám už nějakou zkušenost... nechápu proč musíte rozebírat úplně všechno co napíšu... nevidím problém v NORMÁLNĚ PRACOVNÍ....
Zrzavci
napsal(a):
Normálně pracovní.......... aha.......... normálně pracovního ovčouna si pořizuje někdo, kdo si neumí vybrat psa? Tak to je taky pecka , pokud je to ovšem skutečnost a nikoliv snaha rozproudit debatu.
Tak pokud si správně pamatuji, tak slečna tu nabízela snad i výcvik psů, tak určitě má zkušeností až až
Inz., co jsem dávala odkaz:
http://www.zjukasu.cz/romeo.html
https://skocickasamota.estranky.cz/clanky/vrh-z.-skocicka-samota.html
Kdybych náhodou někdy v pomatení smyslů chtěla ovčáka, tak tihle mi přijdou v normě :-)
Andrýsek3
napsal(a):
Tak pokud si správně pamatuji, tak slečna tu nabízela snad i výcvik psů, tak určitě má zkušeností až až
Ale toho bígla.. si pamatuji zas já :-) zas ale nesmíme takhle odrazovat lidi, dyž se vážně snaží koupit psa správně!
magda_v
napsal(a):
Aby bylo jasno umím si vybrat mám už nějakou zkušenost... nechápu proč musíte rozebírat úplně všechno co napíšu... nevidím problém v NORMÁLNĚ PRACOVNÍ....
Promiňte, ale pokud nevíte, na co se ptát při odběru štěněte - již smluveného, tak to pro mě prostě o velkých zkušenostech nesvědčí. Zvláště poté, co pořizujete bezPP psa. Zkušený člověk ví co chce, za kolik to chce a proč takového psa pořizuje. Pes z pracovní linie je trošku jiný kalibr, než si člověk, který si hodlal pořídit psa bez PP představuje.
magda_v
napsal(a):
Aaachjo...ale aby jste normálně poradili to nee, hlavně že tady budete řešit všechno ostatní
Myslím, že daleko lépe by se radilo na otázku typu "Chci ci pořídit NO, poradíte, jak na to?"
Jenže ani poté byste nedostala přesný návod, kde co zmáčknout, aby to fungovalo. Spíše nasměrování "studujte a hledejte tam a tam". Což můžete udělat i bez toho nasměrování. Ale pokud jste si chtěla za týden přivézt štěně, asi už se vám nebude chtít studovat a zjišťovat a čekat na to správné štěně :)
napsal(a):
Ne vždycky, v Německu zdrhaj víc pod IHV třeba ti, co si myslí, že se chov dá dělat líp než jen nařízenou brutál příbuzenskou, ale IHV u nás asi nemají zastoupení a WKU je asi pořád lepší než UCI.
assil
napsal(a):
Ne vždycky, v Německu zdrhaj víc pod IHV třeba ti, co si myslí, že se chov dá dělat líp než jen nařízenou brutál příbuzenskou, ale IHV u nás asi nemají zastoupení a WKU je asi pořád lepší než UCI.
Mně ty různé organizace a takyorganizace docela splývají. Společným znakem je, alespoň u nás, že je založí někdo, kdo má problémy při chovu pod FCI. Většinou, že nedodržuje předpisy ČMKU (FCI), mnohdy je proti němu vedeno ze strany klubu či ČMKU kárné řízení. To pro mě není záruka toho, že chtějí chovat lépe než pod FCI.
Nařízenou brutál příbuzenskou - kde se ten brutál děje?
Zrzavci
napsal(a):
A já si myslím, že zadavatelku netřeba tepat, že udělala rozumné rozhodnutí. Dala přednost psu s prokázaným původem a jak s ním bude pracovat, to už je na ní.
napsal(a):
A já si myslím, že zadavatelku netřeba tepat, že udělala rozumné rozhodnutí. Dala přednost psu s prokázaným původem a jak s ním bude pracovat, to už je na ní.
A pak taky spoustu začátečníků se tu ptá na plemeno, a hodně často je doporučován právě NO, a protože exterierak zdravotně nic moc, tak je doporučen právě pracák. A pak se někdo rozhodne pro pracaka, a zas je to špatně 😀.
Myslím, že s tím ovčounem se dá pořád dohodnout o dost lépe, než s biglem.
Tak já myslím, že taky není pracák jako pracák, každý nemusí být "pracovní magor". Navíc si myslím, že ty extra pracovní chovy nebo jak to nazvat, tak že snad mají zodpovědné chovatele, kde si zájemce tak nějak proklepnou na co že to štěně chtějí a co se psem plánují dělat.
Štěně s PP je dobrá volba, ale i tak bych si alespoň na internetu sehnala co nejvíc infa o chovce, rodičích, případně o chovech.
Asi bych zkusila nějakou FB skupinu a chovku poptat, většinou, když je nějaká chovka průšvih, tak o ní jde minimálně šuškanda.
A že dotyčná neví, na co všechno se zaměřit při koupi??
Štěně s PP znamená, že rodiče byli uchovněni, že splnili podmínky chovnosti, takže co může, tak max koukat, jak jim vyšli rentgeny. Protože jako laik toho stejně moc nevymyslí.
Zaměřit se celkově na přístup chovatele, v jakém prostředí psy chová, jak se celkově chová ke svým psů a jak se psi chovají k němu...minimálně matka, pokud tam další pes není.
Může prohlédnout šťeňátko jestli má čistý uši, oči, zadek, jestli není zablešený, apatický.
A co dál??
Standardem je kupní smlouva, očkovací průkaz se záznamy očkování a odčervení, s vlepeným číslem čipu.
Myslím, že dobrý chovatel dá nějaké rady do začátku, eventuelně harmonogram jak doma odčervovat, kdy na další očkování.
Ideálně se na štěně zajet podívat ještě před odběrem.
No a pak přijde den, kdy si domů přivezeme malého štuce, téměř nepopsaný list, který bude čůrat, kakat, kousat, lumpačit, něco i možná něco zničí a my začneme výchovu hrou, začneme socializovat, eventuelně si najdeme psí školku.
No a až přijde čas, tak nám s tím "opravdovým výcvikem" poradí na dobrém cvičáku.
Každý jsme nějak začínali, každý z nás byl poprvé prostě začátečník, který nemohl vědět všechno a ruku na srdce, i když má člověk zvládnutou teorii...což je samozřejmě výhoda, tak v praxi to potom vypadá trošku a nebo hodně jinak.
Když to řeknu blbě, tak třeba moje kavkazoidní Jessina je takové "normální" štěně na které se dají použít všechny obecné a nejčastější rady....ať už je to naučení čůrání na povel, převést kousací režim z ruky a nebo nohy na hračku. Můžu vychovávat hrou...přivolání, sedni, lehni.....prostě takové usměvavé spolupracující zlatíčko, no a k tomu prostě štěně...rošťanda a srandolína.
Takové bych řekla štěně ideál.
No a oproti tomu Gina.....tak na ní nefungoval ani jeden klasický postup....něco jako když máte divoké zvíře, které ochočíte.
A pak je úplně jedno, že předtím už jsem vychovala 4 štěňata, protože všechny zkušenosti, dokonce i ty s mojí samostatnou jednotkou...chrtem...jsem si mohla strčit tak max za klobouk.
Takže milá zadavatelko. Přeju vám, abyste měla šťastnou ruku, aby vám ze štěňátka vyrostl zdravý pes s tou úžasnou typickou povahou a jaký bude, tak to už je hodně na vás. Já doufám, že to bude váš nej kámoš a že si stejně jako já, když jsem měla ovčandu nakonec budete říkat, že je to to nej plemeno na světě.
Mousinka
napsal(a):
když už jste se rozhodla pořídit si vořecha za tuto cenu, tak prosím aspoň psa neprebirejte na benzince a pozor na překupniky ze Šternberku...
zadavatelka výše napsala
Tak nakonec si berem NO s PP za 12 000
napsal(a):
Ale průkaz původu je jen jednou, nikoliv však jedinou částí správnýho výběru psa. A pokud si někdo zcela neznalý pořídí pracovní linii pracovního plemene, bude to s největší pravděpodobností slušný přehmat. Min. do té doby, než zjistí, že na to nemá.
Sardulah
Tak já myslím, že taky není pracák jako pracák, každý nemusí být "pracovní magor".
No jenže on ten pracák nemusí být vyloženě pracovní magor, aby mu člověk zcela neznalý nestačil. A nemusí mu stačit ani člověk částečně znalý. Sama mám ve svém okolí dva krásný případy právě z řad NO. Jedno vlkošedka, druhý černý hafan.
napsal(a):
Tak zrovna toto je jedna z podvodných organizací, na na které upozornuje na svých stránkách i ČKNO. Rodiče nemusí mít do chovu kromě rozmnožovacích orgánů vubec NIC - ani zkoušky, ani DNA, ani zdravotní testy.
Jsou to normální bezpapíráci.
napsal(a):
Když už někdo dá očkovák, kde je číslo čipu uvedené - bude i štěně očipované.
To nemusí být pravda - od každého čipu máš 6-8 štítků, takže množitel takto na jeden čip dokáže fiktivně "očipovat" až 8 štěňat a nový majitel zjistí kulový, protože ti co kupují bezpapíráky si čtečku opravdu nevozí. Jen se pak na veterině bude divit, že se čip asi ztratil... 🙄
Ok, ne ockovak, ale pas jsem myslela
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Setkala ses nekdy s tím, že by někdo prodával bezpapíráky s europasem?
Nerýpu, jen mě to zajímá, protože já ne.
kdyz ja uz roky zadnýho nekupovala
ale tak ja si treba myslim, ze i to lepeni jednoho cipu do vic ockovaku je uz moc sofistikovane na mnozaky
napsal(a):
ale tak ja si treba myslim, ze i to lepeni jednoho cipu do vic ockovaku je uz moc sofistikovane na mnozaky
To bys koukala jak umí být množitelé sofistikovaní - není vzácné ani to, že mají falešná veterinární razítka.
napsal(a):
a kolik kupců štěňat od "množáků" je seznámeno s lepením čehokoli kamkoliv?
a - lepení čeho? Jsem se koukla do pastevcova petpasu a tam má numero di microchip napsáno ručně
02/2013
Já mám prosinec 2017 - vypsáno ručně a je to na stránce, která je kompletně pod nálepkou.
jestli spíš cizina
HW má nálepku a r. 2011
Španělé jsou umělci... rok jsem čekala na exportní PP (zapomněl nám ho chovatel dovést na evropskou výstavu psů do Brna, kde posuzoval...) a ještě nebyl rodokmen z jejich plemenné knihy "vybarvený" (dogy potřebují správné barvy předků po 4 generace...) - takže jsme pak ještě oficiálně vybarvovali... V pasu nebylo žádné razítko veterináře (ani u samolepek u očkování, ani u čipování) ... ale samolepky čipu mám v pasu vlepeny dvě. A další jsme dostali při přejímce štěníka (a přečetli nám ho - takže že je čipovaný jsme věděli)