Maltézský psík - štěňátka

Prodám Maltézského psíka - Hledáme skvělé páníčky pro krásná štěňátka,pejsk...
30000 KčAnet124
XXX.XXX.32.247
Ahojte,
rozhodla som sa sem napísať, lebo si s našim 10 ročným maltezským psíkom neviem pomôcť.
Poďme od začiatku. V marci, neviem kedy presne dostal náš Leo prvý epileptický záchvat, len tak z ničoho bez príčiny. Bežala som s ním celá vystrašená hneď na veterinu, veterinárka ho prezrela a povedala, že ak by sa to opakovala natočiť a potom jej ukázať. V ten deň mal ešte ďalšie 2 záchvaty. Potom asi 2 týždne nič neprišlo a potom mal 2 záchvaty za deň. Veterinárka predpísala Phenaemaletten, ktorý začal brať v dávke 1/2 tablety ráno 1/2 večer. Vyzeralo byť všetko fajn, od kedy ich začal brať ešte záchvat nemal, čiže cca tie 3 mesiace už ich bere.
Poznamenám, že mu robili krvné testy, ktoré boli v poriadku, jediné čo zistili je, že má trošku arytmiu srdca čomu neprikladali veľkú váhu. Bral teda tabletky a vyzeral úplne ako zdravý psík, jediné čo sa zmenilo je, že začal v noci chrápať a semtam robí také zvláštne zvuky ako chrapčanie, chrčanie, sipot akoby mal niečo v krku, neviem si to vysvetliť a vet tiež nie.
No potom niekedy v strede mája mal náš Leušo asi 3-4 kliešťov, ktorých sme sa mu snažili čo najrýchlejšie vybrať, ale bol dosť agresivný. On bol vždy agresívny, keď sme mu chceli vytiahnúť kliešťa. Nanešťastie kvôli tejto jeho agresivite tam mal jednoho kliešťa vyše 24 hodín, takže katastrofa. Teraz ľutujem, že som ho po tom klieštovi nedala vyšetriť. Po asi 2 týždňoch čo mal toho kliešťa mal taký zvláštny stav. Týždeň vôbec nechcel jesť (iba z ruky) ani piť (iba keď sme mu misku dali rovno pod nos) nechcel ísť von a celkovo vôbec nechcel chodiť a keď sa už rozhodol, že prejde tak išiel veľmi pomaly a ťarbavo. Počas tohto stavu sa aj triasol, hlavne, keď ležal.
Vtedy sme sa rozhodli, že ho zobereme k neurológovi, avšak ten nám dal termín až o týždeň. Po týždni od objednania, keď sme tam prišli už Leo nemal tento stav, už normálne chodiť. Urobili mu tam nejaké vyšetrenia a MRI. Neurológ nezistil presnú príčinu prečo mal tento týždňový stav nechodenia, traseni a nechuti, ale zistili mu zvýšené množstvo bielych krviniek v mozgu, čiže zápaly na mozgu, tiež sa ukázalo, že má zvýšené množstvo Phenaemalettenu v krvi (takže sa mu potom zmenšila dávka na 1/4 ráno a 1/4 večer) tiež mal zvýšenú SDMA v obličkách čo sa dalo do poriadku. Predpísali nám na zápaly mozgu Prednizon (korikosteroid) ktorý bral v dávke 3/4 ráno a 3/4 večer.
Vyzeralo byť všetko v poriadku, no po 2 týždoch od návštevy neurológa sa mu zase vrátil ten stav. Opäť týždeň nechodil, triasol sa a dokonca vôbec nevnímal okoloie, pôsobil na mňa akoby bol predávkovaný. Tak som s ním zase bežala vetovi a urobili mu rozbor krvi, ktorý ukázal, že množstvo Phenaemalettenu má už v norme a že je všetko v poriadku až na nejaké trošku zvýšené hodnoty v pečeni, na čo nám dali nejaké vitamíny. Po týždni sa jeho stav zase zlepšil, opäť chodil, skoro jak zdravý psík ibaže sa mu chôdza značne spomalila. Opäť vyzeralo všetko fajn, no opäť po 3 týždňoch ďalší stav. Respektíve tento stav začal inak, najprv sa 2 dni len trisol, v pohode chodil, pil všetko, potom začal krívať na jednu nohu a o deň na to kríval na obe nohy a potom zase o deň už nevedel chodiť vôbec, zase triaška, nechuť do jedla ale okolie vnímal. No a tento stav má teraz.
Včera som s ním opäť bola na veterine, teplotu nemá, v štvrtok mu spravia ďalšie rozbory krvi a urobia testy či nemá boreliózu alebo ananopleózu. Tak uvidíme, ale veľmi sa o neho bojím 😭 čo sa to sním za poslednú dobu deje? prečo je jeden týždeň takmer zdravý a na ďalší ako keby zomieral. Už som aj premýšlala nad eutanáziou, ale nemám to srdce ho dať uspať, keď vidím, že má aj svetlé chvílky?
Máte niekto s niečim takým skúsenosti? Alebo aj s tým chrapčením? Naozaj neviem čo si o tom myslieť a veterinári tiež presne nevedia.
Ako sa správal váš psík ak mal boreliózu, podobne? Náš Lejko je naše zlatíčko, celý život šťastný zdravý psík a zrazu toto, nikdy predtým nebol chorý tak prečo tak zrazu. Momentálne bere Phenaemaletten 1/4 ráno 1/4 večer, ale asi sa bude vysadzovať, kedže sa u neho epilepsia priamo nepotvrdila ale pravdepodobne tie záchvaty boli spôsobené tými zápalmi na mozgu 🤷🏼♀️ Prednizon momentálne bere pólku tablety ráno polku večer a každý mesiac sa mu dávka znižuje o 20% takže by mal prestať brať niekedy v okróbri. Ešte berie tie vitamíny na pečeň polovicu za deň.
Už som vyčerpaná, keď to začína vyzerať dobre všetko sa pokazí 😩
Vopred ďakujem za odpovede.
Anet124
XXX.XXX.32.247
Takže si myslíte, že by tie stavy a triaška mohli byť boreliózou? V štvrtok mu spravia testy na boreliózu. Ak by mu ju diagnostikovali, ako sa s tým bojuje? Je veľká šanca na úplne uzdravenie alebo sa môže časom vrátiť? Ja si myslím, že náš by si ešte mohol požiť, 10 rokov na malého psa podľa mňa nie je ešte tak veľa :( priala by som si aby mi zase pobehoval ako kedysi. On bol vždy veľmi aktívny psík, celý deň neobsedel, stále pobehoval a teraz je takýto, chýbajú mi tie časy, veľmi chcem aby bol taký ako kedysi. To sa už ale asi nestane
Uživatel s deaktivovaným účtem
borelióza je velice nepravděpodobná.
K tomu chrápání, chrčení a jako by sípání...náš pes z útulku, věk mezi 5-7 lety, malý kříženec bílého knírače údajně s maltézáčkem v noci tak pochrupává, odfukuje jako divý a taky vrčí a štěká ze spaní se zavřenou tlamkou...domnívám se, že Váš pejsek najednou chrumká, protože prostě stárne a oproti tomu dalšímu, co všechno pejska trápí, tak s těmi zvuky ze spaní bych se netrápila. Existují i jiné nemoci od klíšťat, které pejsky trápí, ale složité názvy si nepamatuji bohužel. Viděla jsem labradora na veterině, který nechtěl chodit, zrychleně dýchal a měl nemoc od klíštěte, byl unavený, ale ten název nemoci už nevím a naše vet má dovču....zkusím googlit a když tak se ozvu ještě
Anet124
XXX.XXX.32.247
Vahine, ďakujem pekne. Tie názvy sú naozaj ťažké. Avšak mňa celkom desí, že ten sipot a chrapčanie on vydáva aj keď nespí, respektíve mi to príde akoby mal niečo v krku. Neviem to presne opísať 🤷🏼♀️
Anet124
XXX.XXX.32.247
Bodlinka, prečo je to nepravdepodobné?
Anet124
napsal(a):
Vahine, ďakujem pekne. Tie názvy sú naozaj ťažké. Avšak mňa celkom desí, že ten sipot a chrapčanie on vydáva aj keď nespí, respektíve mi to príde akoby mal niečo v krku. Neviem to presne opísať 🤷🏼♀️
Dusí se u toho? Kašle???
Nejdříve jsem myslela, že by mohlo jít o vliv fenobarbitalu - to bych ale očekávala ty zvuky (tvrdší spánek) jen v noci. Je zde mnoho vláken na zúžení/kolaps trachey, reverse sneezing, apod. Nebo koukněte na videa na YT, zda to tak nevypadá i u Vás.
Já si také nemyslím, že jde o borelku. Problémy přece začaly náhlým vznikem epi záchvatů...
Anet124
XXX.XXX.32.247
fikovnice
napsal(a):
Dusí se u toho? Kašle???
Nejdříve jsem myslela, že by mohlo jít o vliv fenobarbitalu - to bych ale očekávala ty zvuky (tvrdší spánek) jen v noci. Je zde mnoho vláken na zúžení/kolaps trachey, reverse sneezing, apod. Nebo koukněte na videa na YT, zda to tak nevypadá i u Vás.
Já si také nemyslím, že jde o borelku. Problémy přece začaly náhlým vznikem epi záchvatů...
Kuknem na YT. My si myslíme, že tie epi záchvaty spôsobil ten zápal na mozgu a, že tieto jeho stavy, keď je na tom týždeň zle a týždeň dobre spôsobuje iné ochorenie. Ale veľmi rada by som už konečne zistila čo mu je, aby som vedela konať a aby som vedela či mu je pomoci
Anet124
napsal(a):
Bodlinka, prečo je to nepravdepodobné?
protože psi nemají neuro boreliózu, jako že nikdy
protože současný konsensus říká, že vlastně nemají klinickou boreliózu vůbec (kromě salašnických psů) a že všechno ostatní je náhodný souběh něčeho jiného a protilátek.
jinak starší pes, u kterého se objeví epi záchvaty, nemá idiopatickou epilepsii. opět, jakože nikdy. vždy je to sekundární problém.
a fenobarbital se v tom případě dává běžně. tlumí záchvaty jakéhokoliv původu. akorát prognóza čehokoliv jiného kromě idiopatické epilepsie je výrazně horší.
Anet124
XXX.XXX.32.247
Agnes1
napsal(a):
Nádor na mozku by toto nezpůsobil?
To práve nevieme, áno je po MRI ale neurológ po MRI skonštantoval: ,,Našiel som, že má v mozgu zápal, môže sa mu tam vytvárať nádor, ale ja som ho tam nevidel’’ 🤷🏼♀️ Takže vôbec nevieme, no pevne dúfam, že to nie je nádor 😭 Prvý stav mu začal týždeň predtým než šiel na MRI ak by tie stavy boli spôsobené nádorom, tak podľa mňa by už nádor na MRI vidieť bol, či?
Anet124
napsal(a):
To práve nevieme, áno je po MRI ale neurológ po MRI skonštantoval: ,,Našiel som, že má v mozgu zápal, môže sa mu tam vytvárať nádor, ale ja som ho tam nevidel’’ 🤷🏼♀️ Takže vôbec nevieme, no pevne dúfam, že to nie je nádor 😭 Prvý stav mu začal týždeň predtým než šiel na MRI ak by tie stavy boli spôsobené nádorom, tak podľa mňa by už nádor na MRI vidieť bol, či?
Ne nemusel by být vidět. Záleží na poloze, jestli něco důležitého dráždí, třeba jen malinký ještě. Nevím, jak dobře a co je vidět na rezonanci, ale tak nějak si myslím, že z toho důvodu se právě dělá, takže si myslím, že nádor tam není. Někdo tady měl kdysi psa, který měl zánět mozku-klasicky encefalitida od klíštěte.
Pokud to funguje jako u lidí, tak fokální encefalitida může vyvolat varietu epi záchvatů - právě dle uložení fokusu v mozku. Otázka druhá je, čím je ten zánět způsoben. A otázka další - některé nádory (opět vztahuji na humánní medicínu) mohou být třeba i menší než 1 mm. Ale i ty by měly být na MRI odhalitelné.
Anet124
XXX.XXX.32.247
lesnížínka
napsal(a):
Ne nemusel by být vidět. Záleží na poloze, jestli něco důležitého dráždí, třeba jen malinký ještě. Nevím, jak dobře a co je vidět na rezonanci, ale tak nějak si myslím, že z toho důvodu se právě dělá, takže si myslím, že nádor tam není. Někdo tady měl kdysi psa, který měl zánět mozku-klasicky encefalitida od klíštěte.
Náš psík mal záchvat a až asi mesiac a pól na to mal kliešťa 🤷🏼♀️ Ja si myslím, že epiletické záchvaty spôsobuje jedno ochorenie a tieto divné stavy druhé ochorenie. Nad tou encefalitídou tiež premýšlam
Anet124
XXX.XXX.32.247
fikovnice
napsal(a):
Dusí se u toho? Kašle???
Pozerala som sa na tie videá na YTB a neni to to čo má náš Leuško. Psi na videu sa skoro až dusia a kašlu, ibaže on sa mi pri tých zvukoch nedusí a ani nekašle. On proste vydá ten zvuk z ničoho nič a trvá to tak sekundu, čiže nie je to, že by tie zvuky vydával trebárs minútu v kuse, ale len z ničoho nič a na zlom sekundy
Anet124
napsal(a):
Pozerala som sa na tie videá na YTB a neni to to čo má náš Leuško. Psi na videu sa skoro až dusia a kašlu, ibaže on sa mi pri tých zvukoch nedusí a ani nekašle. On proste vydá ten zvuk z ničoho nič a trvá to tak sekundu, čiže nie je to, že by tie zvuky vydával trebárs minútu v kuse, ale len z ničoho nič a na zlom sekundy
Tak to natočte na video, dejte svému vetovi a pro zajímavost i zde nám.
Anet124
XXX.XXX.32.247
fikovnice
napsal(a):
Tak to natočte na video, dejte svému vetovi a pro zajímavost i zde nám.
Ono sa to moc natočiť nedá, kedže tie zvuky vydá len tak z ničoho nič, a ja nemám zapnutú kameru 24hodín za deň ale pokúsim sa
není "ten zvuk" prostě kašel?
by to mohlo mít souvislost s tím srdíčkem (a možná i jiné příznaky) - bylo vyšetřeno i jinak než poslechem?
Anet124
XXX.XXX.32.247
napsal(a):
není "ten zvuk" prostě kašel?
by to mohlo mít souvislost s tím srdíčkem (a možná i jiné příznaky) - bylo vyšetřeno i jinak než poslechem?
tie zvuky veterinárka nepočula, ale srdce len popočúvala. No podľa biochémia má všetky orgány v poriadku (až na tú pečeň, ale to len troška) neviem, kašel mi to nepríde. je to taký zvlášny zvuk, neviem to popísať, ale nerobil to predtým. Ono to znie, akoby mal niečo v nose alebo v hrdle. Aj ma napadlo, či neni prechladnutý, ale on to už má asi 4 mesiace, takže si myslím, že keby to je nádcha tak už by sa z toho vyzdravel. Neviem o nádche alebo prechladnutiu čo by trvalo 4 mesiace 😄 No aj tak ma to celkom znepokojuje, no ešte viac tie jeho stavy. Dnes už je celkom v poriadku, chodí, pije, je, bol na potrebe, ale vidím na ňom, že je taký smutný akoby bez chuti do života pritom on vždy sa tešil zo žuvota a teraz takto
Anet124
napsal(a):
tie zvuky veterinárka nepočula, ale srdce len popočúvala. No podľa biochémia má všetky orgány v poriadku (až na tú pečeň, ale to len troška) neviem, kašel mi to nepríde. je to taký zvlášny zvuk, neviem to popísať, ale nerobil to predtým. Ono to znie, akoby mal niečo v nose alebo v hrdle. Aj ma napadlo, či neni prechladnutý, ale on to už má asi 4 mesiace, takže si myslím, že keby to je nádcha tak už by sa z toho vyzdravel. Neviem o nádche alebo prechladnutiu čo by trvalo 4 mesiace 😄 No aj tak ma to celkom znepokojuje, no ešte viac tie jeho stavy. Dnes už je celkom v poriadku, chodí, pije, je, bol na potrebe, ale vidím na ňom, že je taký smutný akoby bez chuti do života pritom on vždy sa tešil zo žuvota a teraz takto
z krve se stav srdce nezjistí. (s malou výjimkou, která ale není rutinním vyšetřením a hodí se jen jako screening případné progrese, neslouží k diagnóze)
Anet124
XXX.XXX.32.247
napsal(a):
z krve se stav srdce nezjistí. (s malou výjimkou, která ale není rutinním vyšetřením a hodí se jen jako screening případné progrese, neslouží k diagnóze)
Aha
Anet124
XXX.XXX.32.247
Ahojte, dnes sme s ním boli na biochémii a robili mu aj vyšetrenie na boreliózu (výsledky budú v utorok) Veľmi som sa však nalaka, pred mesiacom mu robili biochémiu a mal trochu zvýšené hodnoty v pečeni ALT a ALP dali mu na to nejaké vitamíny. No dnes som sa zhrozila, boli sme na ďalšej biochémii a ALT aj ALP je rapidne zvýšené :( ALT má 170 (norma je 12-101) ALP má 809 (norma je 18-214) neskutočnne sa bojím 😭 tie vitamíny čo nám na tú pečen dali minulý mesiac nepomáhajú ani bezmesitá dieta na ktorej je 😭😭 Je to len horšie. Máte s tým skúsenosti? Môže sa to dať do normy? Môže to byť z choroby z kliešťov? Alebo to bude už len horšie a horšie a zomrie :(((? Veterinárka povedala, že to môže byť Prednizonom a Phenaemalettenom ktoré berie lebo tie majú nejaký dopad na pečeň, ale až taký? Mám strach že zomrie, on je moje všetko, nechcem o neho prísť. Prosím mali ste to niekto podobne, z čoho to bolo? Teraz toľko chorôb naraz má
máte stanovené taky AST?
Anet124
XXX.XXX.32.247
napsal(a):
máte stanovené taky AST?
AST tam nevidím. Sú tam výsledky GLU,BUN,CREA,B/C,TP,ALB,GLOB,A/G, ALT a ALP nič viac. A čo by to AST mohlo znamenať?
Anet124
napsal(a):
AST tam nevidím. Sú tam výsledky GLU,BUN,CREA,B/C,TP,ALB,GLOB,A/G, ALT a ALP nič viac. A čo by to AST mohlo znamenať?
Zvýšené hodnoty už značí rozpad jaterních buněk.
Anet124
napsal(a):
ast by jediné dokázalo rozlišit, jestli mají játra skutečně problém, nebo jestli je to indukce způsobená tím fenobarbitalem.
Anet124
XXX.XXX.32.247
napsal(a):
ast by jediné dokázalo rozlišit, jestli mají játra skutečně problém, nebo jestli je to indukce způsobená tím fenobarbitalem.
Akým vyšetrením by sa to AST dalo zistiť? Mohlo by to byť moc vážne ak by AST boli vyššie?
Anet124
napsal(a):
Akým vyšetrením by sa to AST dalo zistiť? Mohlo by to byť moc vážne ak by AST boli vyššie?
vysoké AST v tomto kontextu by naznačovalo, že jaterní buňky umírají.
je to prostě stanovení z krve.
Anet124
XXX.XXX.32.247
napsal(a):
vysoké AST v tomto kontextu by naznačovalo, že jaterní buňky umírají.
je to prostě stanovení z krve.
No, len z tej biochémie tam nemi AST napísané. Ak by bolo to AST vysoké dalo by to ešte nejak zachrániť? 😥
Anet124
napsal(a):
No, len z tej biochémie tam nemi AST napísané. Ak by bolo to AST vysoké dalo by to ešte nejak zachrániť? 😥
to se zase takhle nedá vůbec říct. zvýšené AST není diagnóza, jen stanovení, které společně s dalšími stanoveními mohou říci, že jaterní buňky se rozpadají, ale to neříká nic o příčině ani o prognóze.
jinak ano, jaterní selhání vede k encefalopatii která se může projevovat tak, jak váš pes, třesem, záchvaty a divnými stavy, ale k té diagnóze je prostě třeba splnit různá diagnostická kritéria.
stejně tak ten pes může být ten kardiak.
nebo může být kardiak, kterému selhávají játra kvůli městnání krve při nedostatečnosti pravého srdce.
nebo má úplně jiný zdravotní problém.
Anet124
napsal(a):
Souhlasím výše s "Bodlinkou", ALT nemusí mít tak zřetelně vypovídající hodnotu, bývá zvýšeno i reverzibilně. AST Vám řekne více o přímém poškození hepatálních buněk; v podstatě se divím, že Vám je nestanovili - je to základ biochemky (odběr krve).
fikovnice
napsal(a):
Souhlasím výše s "Bodlinkou", ALT nemusí mít tak zřetelně vypovídající hodnotu, bývá zvýšeno i reverzibilně. AST Vám řekne více o přímém poškození hepatálních buněk; v podstatě se divím, že Vám je nestanovili - je to základ biochemky (odběr krve).
podle té biochemky je to stanovení v automatu, takže nějaký panel, kde je prostě to, co tam je
jako rutina to stačí, v tomto případě nikoliv.
Anet124
XXX.XXX.32.42
Ahojte, chcela by som sem ešte doplniť informácie, ktoré sa mi zdá som tu predtým nespomínala. Náš psík okrem toho, že má zvýšené spomínané ALT a ALP, tak už si na ňom dlhšie všímam, že je akýsi tučnejší, gulatejší a váha mi to len potvrdila, je o 0,7kg ťažší ako býval. Pravdepodobne sa bude jednať, že má zväčšenú pečeň 🤷🏼♀️ čo dúfam napravíme. No čo ma ešte trápi je to, že niekedy proste nevie výjsť po schodoch, kedže je už starý, takže ho niekedy musím vyniesť. A vždy keď ho idem zdvihnúť tak tak zastoná od bolesti. Vždy mi ho príde strašne ľúto, ale inak je už asi týždeň šťastný, viac ako predchádzajúce týždne. Viac šteká, viac vrtí chvostíkom. Už začínam dúfať, že to smeruje k uzdraveniu, ale dnes som ho musela preniesť cez schody a keď som započula aké ma bolesti, tak všetka nádej zo mňa úplne opadla. S čím to môže súvisieť? S tou pečeňou? Za cca 2 týždne máme ísť na ďalšiu biochémiu aby sme zistili či hodnoty stále stúpajú alebo sa už dávajú do normálu. Poprípade ak budú stále stúpať, tak čo treba spraviť? Ako treba postupovať? Momentáne je na bezmäsovej diete a dostavá nejaké tabletky na pečeň. Prosím poradte
Nám berňák umřel pravděpodobně na babesiozu, veti to nezjistili, nepřišli na to, co mu je, protože o té se začalo mluvit až o dva roky pozděj. Tehdy mi jen řekli, že na všechny nemoci od klíšťat ho testovali. Měl rozpad červených krvinek(to, co máte vy) přestaly se mu tvořit nové, játra viditelně poškozená nebyla, ale měl je doslova přes celé břicho, byl jak balon. On měl ale prokazatelně několik pijáků lužních. Testovali ho i na anaplasmu? Tam je to dost podobné.
může být zavodněný
Anet124
napsal(a):
Ahojte, chcela by som sem ešte doplniť informácie, ktoré sa mi zdá som tu predtým nespomínala. Náš psík okrem toho, že má zvýšené spomínané ALT a ALP, tak už si na ňom dlhšie všímam, že je akýsi tučnejší, gulatejší a váha mi to len potvrdila, je o 0,7kg ťažší ako býval. Pravdepodobne sa bude jednať, že má zväčšenú pečeň 🤷🏼♀️ čo dúfam napravíme. No čo ma ešte trápi je to, že niekedy proste nevie výjsť po schodoch, kedže je už starý, takže ho niekedy musím vyniesť. A vždy keď ho idem zdvihnúť tak tak zastoná od bolesti. Vždy mi ho príde strašne ľúto, ale inak je už asi týždeň šťastný, viac ako predchádzajúce týždne. Viac šteká, viac vrtí chvostíkom. Už začínam dúfať, že to smeruje k uzdraveniu, ale dnes som ho musela preniesť cez schody a keď som započula aké ma bolesti, tak všetka nádej zo mňa úplne opadla. S čím to môže súvisieť? S tou pečeňou? Za cca 2 týždne máme ísť na ďalšiu biochémiu aby sme zistili či hodnoty stále stúpajú alebo sa už dávajú do normálu. Poprípade ak budú stále stúpať, tak čo treba spraviť? Ako treba postupovať? Momentáne je na bezmäsovej diete a dostavá nejaké tabletky na pečeň. Prosím poradte
To zvýšení váhy je na takové tělíčko hodně myslím. Taky bych se bála zmíněných dalších nemocí od klíštěte a pijáka lužního a ještě víc bych se bála zavodnění....běžte se ukázat na veterinu dřív než máte termín. Bohužel jsem byla svědkem toho, kdy se fenečka v čekárně "utopila" svou tělní tekutinou...zalily se jí plíce a voda jí crčela z tlamky....nechtěla jsem Vás vystrašit, jen upozornit, že to může být vážnější než se zdá....držím Vám palce, ať to je ok
Anet124
XXX.XXX.32.42
lesnížínka
napsal(a):
Nám berňák umřel pravděpodobně na babesiozu, veti to nezjistili, nepřišli na to, co mu je, protože o té se začalo mluvit až o dva roky pozděj. Tehdy mi jen řekli, že na všechny nemoci od klíšťat ho testovali. Měl rozpad červených krvinek(to, co máte vy) přestaly se mu tvořit nové, játra viditelně poškozená nebyla, ale měl je doslova přes celé břicho, byl jak balon. On měl ale prokazatelně několik pijáků lužních. Testovali ho i na anaplasmu? Tam je to dost podobné.
Testovali ame ho len na boreliózu a chceli by sme ešte aj na ďalšie choroby, len v tej chvíly tam nemali tie rýchlotesty na to, takže ich museli objednať a ešte im asi neprišli.
Anet124
XXX.XXX.32.42
napsal(a):
To zvýšení váhy je na takové tělíčko hodně myslím. Taky bych se bála zmíněných dalších nemocí od klíštěte a pijáka lužního a ještě víc bych se bála zavodnění....běžte se ukázat na veterinu dřív než máte termín. Bohužel jsem byla svědkem toho, kdy se fenečka v čekárně "utopila" svou tělní tekutinou...zalily se jí plíce a voda jí crčela z tlamky....nechtěla jsem Vás vystrašit, jen upozornit, že to může být vážnější než se zdá....držím Vám palce, ať to je ok
Ďakujem, určite s ním pôjdem. No najbližší termín máme až o tie 2 týždne, takže pôjdem teda skôr. Ľudia na internete mi povedia viac ako veterinárka Veterinárka povedala, že to, že je tučnejší môže byť zá zväčšená pečeň a, že bere Phenaemaletten, ktorý ma vedlajšie účinky, že pes trochu pribere na váhe. Ďakujem, že ste mi to povedali.
Anet124
napsal(a):
Ďakujem, určite s ním pôjdem. No najbližší termín máme až o tie 2 týždne, takže pôjdem teda skôr. Ľudia na internete mi povedia viac ako veterinárka Veterinárka povedala, že to, že je tučnejší môže byť zá zväčšená pečeň a, že bere Phenaemaletten, ktorý ma vedlajšie účinky, že pes trochu pribere na váhe. Ďakujem, že ste mi to povedali.
Já doufám, že to tak vážné ve vašem případě nebude! Ať se Leuškovi uleví a je mu lépe!
Anet124
XXX.XXX.32.42
napsal(a):
Já doufám, že to tak vážné ve vašem případě nebude! Ať se Leuškovi uleví a je mu lépe!
Ďakujem, on na pohľad nejaký tučnejší ani moc nevyzerá, len keď sa poriadne zahladím, tak vidím, že je trošku gulatejší, ale zase to neni, že by bol úplná guľa. Už ho mal aj väčšie, teraz posledné 2 týždne ho má už menšie. Len nechápem tomu, že ho to bolí, keď ho zdvíham. Ale keď mu na to brucho trošku zatlačím rukou a poohmatávam, tak nestoná od bolesti, len keď ho zdvihnem. No a to s tou váhou, celý život vážil 2,5kg, lebo on je maltezák trpasličí, takže je ešte menší ako maltezák a teraz má zrazu 3,2kg. On bol vždy veľký jedák ale vždy si držal tú váhu okolo 2,5kg. No ja pevne dúfam, že nebude zavodnený, pozerala som aj aké su toho príznaky a tam je písané, že môže zvraciavať a mať nechuť do jedla. Lenže on teraz práveže má väčšiu chuť ako obvykle, to len niekedy má taký deň - 2, kedy moc nechce jesť a nezvraciava vôbec.
Když jsem si všimnula, že má břicho jak buben...na velkém berňuchovi, který nikdy nebyl jak proutek se to poznalo špatně, předtím byl hodně vyhublý, mysleli jsme, že mu konečně zase chutná a trochu jsme to s vykrmováním přehnali. Ale najednou když ležel, bylo to břicho velké, naplé, bylo jiné. Hned jsme jeli na veterinu, ale prý voda tam není takřka žádná, jen játra doslova přes celé břicho. Možná vašeho pejska tlačí, je to nepříjemné. Našemu utlačovala všechny orgány, měl je dvakrát tak velká. Měla jsem mu hned nasadit ostropestřec, ale tehdy se muž bál, dát mu něco jiného, než co naordinoval vet. Možná by to byl přežil Jestli můžu doporučit, pořiďte ostropestřcové kapsle s dávejte pejskovi, já kupuju Swis, ale jsou dost velké, pro takového prcka, chtělo by to přesypat do nějakých těch nejmenších tobolek. Mě je prodává v lékárně(prázdné želatinové tobolky) Vyzkoušeno na sobě, tetě i druhém psu...výborně játra regeneruje, tetě vyléčil žloutenku během 14dnů, i doktor na to koukal a nevěřil.
Anet124
XXX.XXX.32.42
lesnížínka
napsal(a):
Když jsem si všimnula, že má břicho jak buben...na velkém berňuchovi, který nikdy nebyl jak proutek se to poznalo špatně, předtím byl hodně vyhublý, mysleli jsme, že mu konečně zase chutná a trochu jsme to s vykrmováním přehnali. Ale najednou když ležel, bylo to břicho velké, naplé, bylo jiné. Hned jsme jeli na veterinu, ale prý voda tam není takřka žádná, jen játra doslova přes celé břicho. Možná vašeho pejska tlačí, je to nepříjemné. Našemu utlačovala všechny orgány, měl je dvakrát tak velká. Měla jsem mu hned nasadit ostropestřec, ale tehdy se muž bál, dát mu něco jiného, než co naordinoval vet. Možná by to byl přežil Jestli můžu doporučit, pořiďte ostropestřcové kapsle s dávejte pejskovi, já kupuju Swis, ale jsou dost velké, pro takového prcka, chtělo by to přesypat do nějakých těch nejmenších tobolek. Mě je prodává v lékárně(prázdné želatinové tobolky) Vyzkoušeno na sobě, tetě i druhém psu...výborně játra regeneruje, tetě vyléčil žloutenku během 14dnů, i doktor na to koukal a nevěřil.
Kde to môžem zohnať?
v lékárně
a nemusí být swiss, prostě silymarin
Taky bych se chtěla zeptat na Lea....