Anglicky bulterier z PP

Prodám Bulteriéra - Momentálně máme k dispozici jednoho chlapečka, kterému...
35000 KčKolino
XXX.XXX.3.1
Dobrý den,
cestoval někdo s křížencem bull do Chorvatska? Vím, že to mají Chorvate zakázané. Ale zajímalo by nás, jak moc to na hranicích kontrolují?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Kolino
napsal(a):
Dobrý den,
cestoval někdo s křížencem bull do Chorvatska? Vím, že to mají Chorvate zakázané. Ale zajímalo by nás, jak moc to na hranicích kontrolují?
na hranicích psa nekontrolují (téměř nikdy) - ale to nic neznamená. Často nejsou místní ze psů nadšení a klidně vás nahlásí... Záleží kam jedete, jak moc se budete se psem "ukazovat"... holt pořízením tohoto psa máte cestování omezené... a já osobně bych to neriskovala...
No... Vzhledem k aktuálním koronavirovým opatřením na hranicích Chorvatska je pravděpodobnost, že vás vrátí se psem ještě před vstupem na jejich území, celkem slušná.
Kdysi jsem při dohledávání informací o cestování se psem našla toto:
Pokud celní nebo veterinární orgány dané země zjistí, že jste nedodrželi stanovené požadavky, mají tři možnosti jak postupovat.
Odešlou zvíře zpět do země, ze které bylo odesláno.
Izolují zvíře pod úřední kontrolou na dobu nezbytně nutnou k dosažení souladu se zákonnými podmínkami
V krajním případě, pokud navrácení zvířete není možné nebo jeho izolace není z praktických důvodů proveditelná, zvíře usmrtí v souladu s příslušnými vnitrostátními pravidly týkajícími se ochrany zvířat v zájmovém chovu při usmrcování.
Nikdy by mě nenapadlo pokusit se ošulit i tu pro mě největší pakárnu a doufat, že mě nebudou kontrolovat, protože si nedovedu představit, že bych někde měla fenu nechat zavřenou nebo bych o ni nedejbože mohla takovým způsobem přijít jen kvůli svojí blbosti... To bych radši seděla doma na zadku a šla na výlet do lesa.
to je to - PP nepotrebuju, nebudu jezdit na vystavy, ze?
Poslední informaci, co vím, do Chorvatska nesmí psi typu bull, kteří nemají průkaz FCI.
To je výplod totálně chorého mozku.
Nemůže tam teda pitbull, protože má papír UKC.
Ne že bych psa chtěla tahat do třicetistupňového pařáku, když ho máme doma a na památky se se mnou asi podívá těžko + pes tohle horko nesnáší. Ale. Tyvole.
Že prý je tam pitbull nelegální, ale proč se teda prochází takových mixů po ulici dost, to mi nikdo neřekl..
napsal(a):
Poslední informaci, co vím, do Chorvatska nesmí psi typu bull, kteří nemají průkaz FCI.
To je výplod totálně chorého mozku.
Nemůže tam teda pitbull, protože má papír UKC.
Ne že bych psa chtěla tahat do třicetistupňového pařáku, když ho máme doma a na památky se se mnou asi podívá těžko + pes tohle horko nesnáší. Ale. Tyvole.
Že prý je tam pitbull nelegální, ale proč se teda prochází takových mixů po ulici dost, to mi nikdo neřekl..
Asi tam pitbully nechtějí - proto je to nařízení tak postavené.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Asi tam pitbully nechtějí - proto je to nařízení tak postavené.
Jestli to tam vypadalo takhle, tak jedině dobře..
https://pedigree.gamedogs.cz/details.php?id=109346
máme se psem nacestováno - a jedině v CHorvatsku nás místní upozorňovali, že na maličkou pláž, kam chodí místní lidi psi nesmí (pes tam nechodil - asi aby nás to nenapadlo), že nechtějí, aby se potkával s jejich dětmi (doga vždy klidná, na vodítku)... opravdu se báli a řešili to. Bylo to zvláštní, i když nám to bylo vlastně jedno - vstup jsme do moře měli z veliké oplocené zahrady - i když ne ideální... Ale o rok později jsme raději volili "robinsonskou" dovolenou na samotě. Ale i tam, jakmile jsme opustili "vlastní poloostrůvek" nám místní říkali, že pokud budeme chtít jít na písečnou plážičku - tak jen dopoledne, když tam oni nechodí. Zase - nechodili jsme tam - neměli jsme potřebu - ale už jen to, že nás s tím oslovili... ten strach ze psů tam byl.
Nikde jinde jsme se s takovou reakcí nesetkali. Byla tam obava - asi z neznámého - protože i místní kluci halekající a pošťuchující se, kolem "našeho" plotu chodili potichu, málem po špičkách... (Night na lidi za plotem rozhodně neštěká, jen tam byl)
Ve Francii je to narizeni velmi podobne - zalezi na PP od FCI - mate/nemate
Tak ta Francie mi líto je. Levandulová pole, normální počasí, ten venkov, čmáranice v muzeu.. Alespoň si kupuji jejich slepice. Mají nejlepší drůbež. Chuťově úplně jinde.
Ale stejně je to zvláštní, stafford je to samé a nevadí jim. A pak mě zklamala VB, že tam nemůže ani stafford, ani pitbull, přitom jsou od nich. Kdyby se lépe starali o brambory, nikdy by to název "americký" nedostalo, a teď jako jsou problém :-)
Si dělám legraci, je mi to jedno, jen mi to přišlo mírně divné.
napsal(a):
Tak ta Francie mi líto je. Levandulová pole, normální počasí, ten venkov, čmáranice v muzeu.. Alespoň si kupuji jejich slepice. Mají nejlepší drůbež. Chuťově úplně jinde.
Ale stejně je to zvláštní, stafford je to samé a nevadí jim. A pak mě zklamala VB, že tam nemůže ani stafford, ani pitbull, přitom jsou od nich. Kdyby se lépe starali o brambory, nikdy by to název "americký" nedostalo, a teď jako jsou problém :-)
Si dělám legraci, je mi to jedno, jen mi to přišlo mírně divné.
Pitbull a AST už dávno není stejné plemeno a eliminací těchto psů vlastně eliminují i to, k čemu byl (a mnohde ještě je) APBT používaný, včetně závadových jedinců, co si tyto psy pořizují. Omlouvám se výjimkám, ale tato plemena prostě přitahují potížisty.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Pitbull a AST už dávno není stejné plemeno a eliminací těchto psů vlastně eliminují i to, k čemu byl (a mnohde ještě je) APBT používaný, včetně závadových jedinců, co si tyto psy pořizují. Omlouvám se výjimkám, ale tato plemena prostě přitahují potížisty.
Kdo si je pořizuje, jo, ti jsou vidět, ale bez toho, abych si všímala dvojích registrací a míchání,
když je zpráva o napadení, je to pit bull nebo stafford a je to jen podle uvážení redaktora - co asi dnes bude táhnout víc, jinak je to nesmysl, stafford jiného psa semele úplně stejně jako pit.
Mysleli si teda, že když má někdo stafforda s FCI papírem, tak si ho nenechá rozebrat na zápase, kterých je tam v okolí skoro nejvíc na světě? Tak esi jim to funguje..
Ale když si to představím - zakážeme u nás pity a staffordy necháme, tak trable zmizí..
napsal(a):
Kdo si je pořizuje, jo, ti jsou vidět, ale bez toho, abych si všímala dvojích registrací a míchání,
když je zpráva o napadení, je to pit bull nebo stafford a je to jen podle uvážení redaktora - co asi dnes bude táhnout víc, jinak je to nesmysl, stafford jiného psa semele úplně stejně jako pit.
Mysleli si teda, že když má někdo stafforda s FCI papírem, tak si ho nenechá rozebrat na zápase, kterých je tam v okolí skoro nejvíc na světě? Tak esi jim to funguje..
Ale když si to představím - zakážeme u nás pity a staffordy necháme, tak trable zmizí..
Ono je to úplně prosté - když je u nás průser s nějakým takovým psem, tak je to v 99% bezpapírák s nějakou fetkou nebo zakomplexovaným chudákem. A ještě mají jednoho společného jmenovatele - pokaždé se z "místa činu" snaží zdrhnout.
Chorvatsko je turistická destinace a cizince, který tam se psem udělá průser a zdrhne už nikdo nedohledá, takže je pro ne mnohem efektivnější je tam vůbec nepustit.
Ano, v zemich okolo Chorvatska je toho hodně - a možná právě proto se proti tomu Chorvati tak brání. Já jim naprosto rozumím, že tam něco takového nechtějí.
napsal(a):
A že uznávají pouze papír FCI taky chápu - tam se totiž nevystavují PP na jedince, jejichž x generací předků nikdo nikdy neviděl, jen na základě toho, že si majitel pošle žádost a vycucá si z prstu nějaké rodiče aniž by dané zvíře bylo vůbec jejich potomkem.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
A že uznávají pouze papír FCI taky chápu - tam se totiž nevystavují PP na jedince, jejichž x generací předků nikdo nikdy neviděl, jen na základě toho, že si majitel pošle žádost a vycucá si z prstu nějaké rodiče aniž by dané zvíře bylo vůbec jejich potomkem.
Tohle ale UKC nezaregistruje, o tom jsem mluvila, ne o jiných. Ani tam neregistrují jedince z neuznaných klubů, zas je dovoleno jen AKC, CKC, BC, FCI, nebo už musí rodiče v reg. být, dávají se fotografie,... To není spolek přátel z horní dolní. Takže šlo jen o to, aby tam pitbull prostě vůbec nebyl.
Když je to o těch papírech, tak pit s papírem je přece také něco jiného než kříženec s labradorkem :-) Ne, dobré, neřeším.. zadavatel si třeba vzal útulkáčka, tyhle zákazy šly dlouho mimo mě, nemusí všichni vědět vše..
napsal(a):
Tohle ale UKC nezaregistruje, o tom jsem mluvila, ne o jiných. Ani tam neregistrují jedince z neuznaných klubů, zas je dovoleno jen AKC, CKC, BC, FCI, nebo už musí rodiče v reg. být, dávají se fotografie,... To není spolek přátel z horní dolní. Takže šlo jen o to, aby tam pitbull prostě vůbec nebyl.
Když je to o těch papírech, tak pit s papírem je přece také něco jiného než kříženec s labradorkem :-) Ne, dobré, neřeším.. zadavatel si třeba vzal útulkáčka, tyhle zákazy šly dlouho mimo mě, nemusí všichni vědět vše..
Chorvatsko je suverénní stát a má právo rozhodnout se, koho hostit chce a koho ne. Pokud to mají nastaveno takto, tak vědí proč to tak udělali - je to jejich svaté právo a komu se to nelíbí, ať jede třeba do Rumunska - tam je prý taky hezky, anebo sedí doma.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Chorvatsko je suverénní stát a má právo rozhodnout se, koho hostit chce a koho ne. Pokud to mají nastaveno takto, tak vědí proč to tak udělali - je to jejich svaté právo a komu se to nelíbí, ať jede třeba do Rumunska - tam je prý taky hezky, anebo sedí doma.
Já nevím, musím se podívat, říkám, že se nemohou rozhodnout, jestli je sežere stafford nebo pitbull? :-)
My jdeme na louku, mně je to jedno :-)
Slováci na hranice nasypali štěrk