Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.7.2021 19:08
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jaké máte osvědčené starter granule pro přikrmování štěňat? (Vím, že některé z Vás už mi to psaly v jiné diskuzi, ale zajímá mě víc názorů.)

Nemůžu se pořád nějak rozhoupat, a jak tak pročítám různé diskuze a skupiny na FB, tak mi docela padla brada. Opravdu drtivá většina chovatelů tam doporučuje Royal Canin starter - i když sami uznávají, že RC je s.r.a.č.ka, přesto jim na tom prý štěňata prospívala nejlépe a později pak přecházeli na jinou značku. Nejsou to lidi, kteří tím krmí 20 let a doporučují jen to, naopak krmí úplně jinou, kvalitnější značkou, ale i když vyzkoušeli těch starterů spousty, včetně těch o mnoho kvalitnějších, tak nakonec zase sáhli po RC, protože prostě seděl nejlíp. A není to pár lidí z nějaké velké skupiny, ale opravdu hodně tam převažoval názor, že na rozkrmení je ten RC nejlepší.

Na druhém místě bych řekla (když si to tak všechno "sečtu") že byl Petkult starter - ten by se mi celkem i líbil, jenže jsem na něm měla dřív fenu a myslím, že úplně neseděl.

Dále se tam hodně často objevovaly značky Husse, Josera a Happy dog - které jsem vždy měla spíš za takovou nižší střední třídu, spíš nižší...

Vím zhruba jaké granule jsou dobré atd., ale jde mi vyloženě o praktické zkušenosti, o to, jak které opravdu seděly malým štěňatům.

9.7.2021 19:54
Markéta80

XXX.XXX.227.151

Chovatelka mne taky říkala že má štěněta na royalu, prý zkoušela i jiné a ten startér je prý nejlepší. Ono asi těch startérů ve výsledku moc není.

9.7.2021 20:21
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Právě mě to překvapilo, že to lidi tolik chválí. Oni to tam přirovnávali k těm veterinárním řadám, že to je prostě jakoby "účelové" a nehledě na složení, že to prostě skvěle plní to, co má.

Ale jo, ono jich je celkem dost (těch starteru), nebo i některé "puppy" granule se můžou krmit od těch 3-4 týdnů.

Já teda do těch RC jít nechci, to jen že mě to docela zarazilo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.7.2021 20:23

úplně kdysi jsem pod tlakem chovatelů měla opravdu štěňata na RC starteru

no a Nora a spol všichni vyrostli na Brit care puppy a k přechodu sloužilo normálně maso.

Nevidím rozdíl.

9.7.2021 20:35
janaa

XXX.XXX.16.48

A proč chceš dávat stater?

veraje

9.7.2021 20:42
veraje

XXX.XXX.168.213

Jako startér můžete od dvou měsíců věku štěňat použít https://www.aaagranule.cz/granule-pro-psy/essential-foods-the-beginning-12-5-kg/ Výhodou je, že je určen i pro kojící feny. Takže když si štěně zvykne již od matky. Hlavně složení je úplně jinde než RC.

9.7.2021 20:44
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

janaa napsal(a):
A proč chceš dávat stater?

Nemusí to být starter, asi jsem to špatně napsala. Prostě granule, které mužů krmit od těch 3-4 týdnů. Jen většině chovatelů, co toho vyzkoušeli hodně, právě nejvíc na tohle sedí ten RC starter.

9.7.2021 21:28
Zrzavci

XXX.XXX.29.182

Pardon ale...............jsem úpablb nebo co? Kde je marceliný původní téma? Před chvílí jsem koukala na ty smrady pišišvorský, jak se rubou a teď......... to nemožu najít???

9.7.2021 21:29

Zrzavci napsal(a):
Pardon ale...............jsem úpablb nebo co? Kde je marceliný původní téma? Před chvílí jsem koukala na ty smrady pišišvorský, jak se rubou a teď......... to nemožu najít???

Tady: https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3736762/zacatecnik-v-chovu-vyber-kryciho-psa-stanoveni-krycich-dnu-feny-a-tak-dal/strana/2#a3842559

9.7.2021 21:39
Zrzavci

XXX.XXX.29.182

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tady: https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3736762/zacatecnik-v-chovu-vyber-kryciho-psa-stanoveni-krycich-dnu-feny-a-tak-dal/strana/2#a3842559

dííiky Keriton, já to prostě tady doma nevidím ani z telleféna, ani z počítače, jen teď díky Vám . Ty smradi maliní jsou přííšernýýýýý :

9.7.2021 21:46
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Zrzavci napsal(a):
dííiky Keriton, já to prostě tady doma nevidím ani z telleféna, ani z počítače, jen teď díky Vám . Ty smradi maliní jsou přííšernýýýýý :

Nepřidala jste si téma omylem do blokovaných? Už se mi to taky stalo.

9.7.2021 21:55

marcelaamax napsal(a):
Nemusí to být starter, asi jsem to špatně napsala. Prostě granule, které mužů krmit od těch 3-4 týdnů. Jen většině chovatelů, co toho vyzkoušeli hodně, právě nejvíc na tohle sedí ten RC starter.

Proč vůbec začínat u tak malých štěňat jako první dokrmovat granulemi? Nebylo by lepší začít se škrabaným masem klidně na 3 týdnech, lety osvědčenými recepty přírodní stravy a pak až kolem 5.-6. týdne přidat granule? Vím, neodpovídám na otázku.

9.7.2021 22:02
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ale jo, já mám v plánu to maso, neříkám že začnu dokrmovat granulemi. Jen prostě chci mít "v záloze" i nějaké granule a nechci pak řešit na poslední chvíli jaké 😉. Chci to mít připravené dopředu, stejně je později budu dávat, tak proč je nemít hned.

9.7.2021 22:40
Zrzavci

XXX.XXX.29.182

marcelaamax napsal(a):
Nepřidala jste si téma omylem do blokovaných? Už se mi to taky stalo.

Jooo, přidala -díky moc Marcelo, nepřišla bych na to. Novinka pro mě

Jinak - držím palce, ať všechno běží hladce a mizím.

10.7.2021 08:40
janaa

XXX.XXX.16.48

Já prikrmuju masem od šestého týdne dávám jako jednu dávku granule. Dávala jsem Essentials. Letos jsem naštěstí nemusela

10.7.2021 08:48

marcelaamax napsal(a):
Právě mě to překvapilo, že to lidi tolik chválí. Oni to tam přirovnávali k těm veterinárním řadám, že to je prostě jakoby "účelové" a nehledě na složení, že to prostě skvěle plní to, co má.

Ale jo, ono jich je celkem dost (těch starteru), nebo i některé "puppy" granule se můžou krmit od těch 3-4 týdnů.

Já teda do těch RC jít nechci, to jen že mě to docela zarazilo.

...i náš papillon na tomhle byl a bez problémů...

10.7.2021 09:28
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

...i náš papillon na tomhle byl a bez problémů...

Jo, já tomu věřím. Já jsem si čubu od chovatelky taky brala čistě na RC - začínala na Starteru, pak přešla na Junior (tu vet řadu), a fena prospívala. Chovatelka tím krmí celou smečku, už roky. Ale mě se to složení nelíbí a krmit se mi tím moc nechce, ani ty štěnda.

Jana - ty Essentialy mám ve výběru, pak ještě Now Fresh GF, Acana, Farmina, Calibra, TOW. Zaujalo mě docela Kaniko. A třeba známá, co roky chová, mi doporučuje Fitmin - což dle složení žádný zázrak, ale odchovala na tom několik vrhů a nemůže si stěžovat (a taky říkala, že má vyzkoušených několik značek, včetně těch lepších).

10.7.2021 09:52

marcelaamax napsal(a):
Jo, já tomu věřím. Já jsem si čubu od chovatelky taky brala čistě na RC - začínala na Starteru, pak přešla na Junior (tu vet řadu), a fena prospívala. Chovatelka tím krmí celou smečku, už roky. Ale mě se to složení nelíbí a krmit se mi tím moc nechce, ani ty štěnda.

Jana - ty Essentialy mám ve výběru, pak ještě Now Fresh GF, Acana, Farmina, Calibra, TOW. Zaujalo mě docela Kaniko. A třeba známá, co roky chová, mi doporučuje Fitmin - což dle složení žádný zázrak, ale odchovala na tom několik vrhů a nemůže si stěžovat (a taky říkala, že má vyzkoušených několik značek, včetně těch lepších).

.ono si to člověk musí odmítat v praxi..však uvidíte jak štěňata no..ale také mně to pravda překvapilo, přitom chovatelka na psech opravdu nešetří....

10.7.2021 09:57
whasabi

XXX.XXX.46.226

Já jsem u ovčáků dávala jako první Joseru family, byť to taky není žádný zázrak, ale seděla jim na začátku lépe, než ty super krmiva.
U malých psů, co jsme se tak bavili, si nejvíce chválí Acanu nebo ND.

10.7.2021 10:02
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

whasabi napsal(a):
Já jsem u ovčáků dávala jako první Joseru family, byť to taky není žádný zázrak, ale seděla jim na začátku lépe, než ty super krmiva.
U malých psů, co jsme se tak bavili, si nejvíce chválí Acanu nebo ND.

Jo to je právě ono, že mám pocit, že ty "horší" krmiva podle chovatelů těm štěndům sedí líp . Tu Joseru si chválí spousty lidí, tak jsem si říkala, že se asi už změnilo složení, mrknu na to, a moc nezměnilo

10.7.2021 10:06
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

.ono si to člověk musí odmítat v praxi..však uvidíte jak štěňata no..ale také mně to pravda překvapilo, přitom chovatelka na psech opravdu nešetří....

No ono to není o šetření, ale o tom, že ti chovatelé fakt nenašli nic lepšího, nic na čem by štěnda prospívala líp. To byli i chovatelé, kteří krmili normálně třeba Marp Holistic, nebo granule v podobné cenové relaci, ale za ty roky chovu přišli na to, že těm malým štěndům nejvíc sedí RC, i když je to šrot.

Říkali mi to i známí, že dřív by přísahali, že tímhle nikdy krmit nebudou, ale nakonec se jim to osvědčilo nejvíc no .

10.7.2021 10:07

marcelaamax napsal(a):
No ono to není o šetření, ale o tom, že ti chovatelé fakt nenašli nic lepšího, nic na čem by štěnda prospívala líp. To byli i chovatelé, kteří krmili normálně třeba Marp Holistic, nebo granule v podobné cenové relaci, ale za ty roky chovu přišli na to, že těm malým štěndům nejvíc sedí RC, i když je to šrot.

Říkali mi to i známí, že dřív by přísahali, že tímhle nikdy krmit nebudou, ale nakonec se jim to osvědčilo nejvíc no .

..tak to vidíte....kdy je vůbec termín, myslím na vás....

10.7.2021 10:14
whasabi

XXX.XXX.46.226

marcelaamax napsal(a):
Jo to je právě ono, že mám pocit, že ty "horší" krmiva podle chovatelů těm štěndům sedí líp . Tu Joseru si chválí spousty lidí, tak jsem si říkala, že se asi už změnilo složení, mrknu na to, a moc nezměnilo

Ono je to možná tím, že jako první krmivo prostě lépe sedne něco jednoduchého typu té Josery, kde je v podstatě kuřecí moučka, rýže, kukuřice a trochu lososa, než třeba ta Acana, která tam má nacpáno haldu všeho možného jako různé druhy masa, ovoce, zeleninu, luštěniny. Nevím no, jen mě to napadlo.
A taky si myslím, že hodně záleží i na plemeni. Co jsem vypozorovala, tak velká, obří plemena mají častěji problém se super krmivy. Rychlý růst, prošlapy a tak. Ovčáčkáři třeba nedají dopustit na Specific a tam když člověk přečte složení, kalamita

10.7.2021 15:34
Sapp

XXX.XXX.70.163

Zdravím, štěňata odchovávám převážně na mase, ale protože drtivá většina budoucích majitelů granule chce, učím i na ně a to na Wolfsblut puppy, které jim dávám i s sebou domů, před odchodem už žerou štěňátka granule suché a většina lidí na nich zůstane (myšleno granulích, značky už pak dle svého uvážení), někoho inspiruji krmit dál přirozenou stravou. Prospívají víc než dobře

10.7.2021 19:19
janaa

XXX.XXX.16.48

Vybírej to, co bys chtěla,aby majitelé krmili,až si stendo odeberou ( pokud je nepřesvědčís o mase)

10.7.2021 22:57

Jestli je tím myšlena značka granulí, tak to ano. Pokud normální jídlo vs. keksy, tak je lepší kombi. Jinak znám spoustu lidí, kteří po odběru kombinovali s tím, že čistě na mase nikdy neskončí, no a nakonec je to neminulo.

11.7.2021 09:08
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

janaa napsal(a):
Vybírej to, co bys chtěla,aby majitelé krmili,až si stendo odeberou ( pokud je nepřesvědčís o mase)

To je jasný, jen hledám další zkušenosti, co komu sedělo. I když samozřejmě vím, že je to dost individuální... No něco z těch značek vyberu a uvidíme

11.7.2021 09:14
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jestli je tím myšlena značka granulí, tak to ano. Pokud normální jídlo vs. keksy, tak je lepší kombi. Jinak znám spoustu lidí, kteří po odběru kombinovali s tím, že čistě na mase nikdy neskončí, no a nakonec je to neminulo.

Jo, šlo o značku granulí, kterými budu krmit já, a které pak dostanou i štěňata do nových domovů.

Jinak mám v plánu k "manuálu na štěně" napsat i něco právě o mase, takovej základ, plus odkazy na weby, na barfshopy atd... Ale konečné rozhodnutí nechám na nových majitelích.

11.7.2021 09:17

marcelaamax, tak jim tam hoď i odkaz na nějaký článek, který učí lidi číst složení granulí

11.7.2021 09:21
Joohana

XXX.XXX.157.168

Nejsem tedy chovatelka, ale čerstvá majitelka štěněte a od chovatelky byl pesan zvyklý na Acanu, takže s ní pokračujeme dál a svědčí mu...

11.7.2021 09:21
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Chtěla jsem tam dát i www.psikrmivoradce.cz , občas když narazím na nějaké granule, tak se přes to mrknu taky, na takovej základ to asi stačí, ne?

11.7.2021 09:54

marcelaamax napsal(a):
Chtěla jsem tam dát i www.psikrmivoradce.cz , občas když narazím na nějaké granule, tak se přes to mrknu taky, na takovej základ to asi stačí, ne?

spíš jsem myslela něco takového :

https://www.psimafie.cz/blog/7-jednoduchych-bodu-jak-vybrat-kvalitni-granule/

https://www.spokojenypes.cz/kolik-je-v-te-granuli-vlastne-masa/ (to je jen o masové složce)

https://krmeni.cz/jak-vybirat-psi-granule

https://vse-o-krmivech.cz/krmivo-pro-psy/faktory-hodnoceni/deklarace-surovin

apod.
prostě aby si uměli přečíst a přeložit do reálu složení

11.7.2021 20:31
Štírek666

XXX.XXX.163.181

marcelaamax napsal(a):
Jaké máte osvědčené starter granule pro přikrmování štěňat? (Vím, že některé z Vás už mi to psaly v jiné diskuzi, ale zajímá mě víc názorů.)

Nemůžu se pořád nějak rozhoupat, a jak tak pročítám různé diskuze a skupiny na FB, tak mi docela padla brada. Opravdu drtivá většina chovatelů tam doporučuje Royal Canin starter - i když sami uznávají, že RC je s.r.a.č.ka, přesto jim na tom prý štěňata prospívala nejlépe a později pak přecházeli na jinou značku. Nejsou to lidi, kteří tím krmí 20 let a doporučují jen to, naopak krmí úplně jinou, kvalitnější značkou, ale i když vyzkoušeli těch starterů spousty, včetně těch o mnoho kvalitnějších, tak nakonec zase sáhli po RC, protože prostě seděl nejlíp. A není to pár lidí z nějaké velké skupiny, ale opravdu hodně tam převažoval názor, že na rozkrmení je ten RC nejlepší.

Na druhém místě bych řekla (když si to tak všechno "sečtu") že byl Petkult starter - ten by se mi celkem i líbil, jenže jsem na něm měla dřív fenu a myslím, že úplně neseděl.

Dále se tam hodně často objevovaly značky Husse, Josera a Happy dog - které jsem vždy měla spíš za takovou nižší střední třídu, spíš nižší...

Vím zhruba jaké granule jsou dobré atd., ale jde mi vyloženě o praktické zkušenosti, o to, jak které opravdu seděly malým štěňatům.

Ahoj, tak já rozkrmuji mletým masem, kuřecí prsíčka a rozmícháme s kozím mlékem. Cca po týdnu začínám měnit druhý masa a ubírat mléka. Záleží taky od kolika začínám, kolik je štěňat, jak přibírají atd.
S granulemi je seznámím cca po pátém týdnu a dávám Brit Care kuřenebo lososa.
Někdo tuhle značku může kritizovat, ale štěňata s tím nemají problém.

Přidejte reakci

Přidat smajlík