Australský ovčák

Prodám Australského ovčáka - CHS Magic Passoa zadá štěňátka australského ov...
DohodouUživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den,
mám skoro tří měsíční australačku.
Jsme na dovolené na Šumavě a každý den tu něco ujdeme. Dneska mi přišlo, že jsme spíš lenošili, ale mám na telefonu 14 tis. kroků. Štěndo chodí převážně se mnou (když spí, spím taky). Jsem dítě (16 let) a tak jsem tu samozřejmě s rodiči - respektive s tátou, se kterým nebydlím a moc o psech neví. Když jsem mu řekla na 6 km procházku, že je to dlouhé na štěně, tak si ze mě dělal srandu. Každopádně jsem se chtěla zeptat, zda jí toto chození nemůže způsobit nějaké potíže. Jsme tu jen týden a zítra odjíždíme. Samozřejmě se jí snažím jí dopřát co nejvíce spánku, ale slysela jsem ze s 3 mesicnim stenetem se na prochazce muze max. 15 min..
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Dobrý den,
Jsme na dovolené na Šumavě a každý den tu něco ujdeme. Dneska mi přišlo, že jsme spíš lenošili, ale mám na telefonu 14 tis. kroků. Štěndo chodí převážně se mnou (když spí, spím taky). Jsem dítě (16 let) a tak jsem tu samozřejmě s rodiči - respektive s tátou, se kterým nebydlím a moc o psech neví. Když jsem mu řekla na 6 km procházku, že je to dlouhé na štěně, tak si ze mě dělal srandu. Každopádně jsem se chtěla zeptat, zda jí toto chození nemůže způsobit nějaké potíže. Jsme tu jen týden a zítra odjíždíme. Samozřejmě se jí snažím jí dopřát co nejvíce spánku, ale slysela jsem ze s 3 mesicnim stenetem se na prochazce muze max. 15 min..
Ideální procházka do 30minut dýl bych nedávala, moc nezatěžovat ať nemáte problém s kloubíkama
napsal(a):
Dobrý den,
Velmi zhruba platí, že štěně by mělo ujít zhruba tolik kilometrů, kolik mu je měsíců. Podle toho, co píšete, štěně velmi významně přetěžujete. Jasně, je to relativně krátká dovolená a „nic se mu přece nemůže stát“. Ale ono bohužel může! Přetěžování si vybere svou daň na kloubech, vývoji dlouhých kostí, na páteři... Uvědomte si, že všechno se na něm vyvíjí a Vy do toho vývoje hrubě zasahujete velkou zátěží. Je to prostě moc. Tatínkovi vysvětlete, že štěně je ve vývoji jako dítě a pětiletého kluka taky nevezme na dvanáctihodinovou túru v Tatrách.
S tříměsíčním štěnětem jsem dělala vícero kratších procházek, tak kolem půl hoďky, max 45 minut, to už toho měla dost ...je to skoro kavkazanda.....co se vzdálenosti týče, tak to moc daleko nebylo, vypadá to spíš tak, že já se courám po cestě a štěně lítá okolo na louce.
Takže třeba ujdeme ...plácnu...kilák...dva kiláky, ale štěně toho naběhá okolo víc. A jakmile vidím, že už si občas lehne, tak mažeme domů.
Nejsem schopná odhadnout, jestli je 6 koláků moc. Já mám velké molosoidní psy a tam se v období růstu hlavně řídím heslem "nepřetěžovat", to by se mi mohlo vymstít.
Případně pokud tatínek bude na procházce trvat, alespoň ho přemluvte, že si v polovině uděláte delší přestávku. Lepší něco než nic. Dáte si třeba svačinu a štěndo si aspoň chvíli odpočine. Hlavně dávat pozor, kdyby začalo cestou polehávat, je to známka toho, že jste štěně hodně přetáhli a to už je moc špatně. V tu chvíli bez kompromisů prostě udělat pauzu a nechat ho dostatečně odpočinout.
Tatínkovi na záda batoh. ( A do batohu unavené štěně ).
....dlouhé výlety jsem řešila se štěnětem v klokance....
U nás se procházky a výlety přizpůsobují psům (asi tak jako všechno ), pokud chci jít na nějaký konkrétní výlet, který je dlouhý pár km, tak klidně vezmu to štěně s sebou ale s tím, že to nepůjdu hodinu nebo dvě, jako bych šla s dospělým psem, ale bude to prostě výlet na celý den, s pauzami. Půjde se tempem štěněte, každou chvíli se někde zastaví, podělím se o svačinu, nechám štěně odpočinout, klidně i vyspat a pak se půjde dál..
Ono je rozdíl, jestli těch 6 kilometrů ujdu svižným tempem za hodinu a kousek, a nebo jestli to s přestávkami půjdu půl dne nebo celý den.