Německý ovčák dlouhosrstý

Prodám Německého ovčáka - CHS Amydie má k prodeji poslední tři pejsky z vrh...
15000 KčNikky138
XXX.XXX.33.17
Dobrý den
Chtěla bych poprosit o jakoukoliv pomoc, už si pomalu nevíme rady.
Před par dny jsme si pořídili štěňátko (fenecku) Německého ovcaka. Byla hravá, veselá jak normální stěně. Při kontrole u paní veterinarky, nám bylo řečeno, ze je úplně zdravá. Nechali jsme ji odcervit, ale po odcerveni přestala jist a pít, nechce si hrát, spíše polehava. Má prujmy a několikrát i zvracela. Včera jsme jeli opět na veterinu, dostala kapacku a lék proti zvracení. Dnes ráno nám přijde jeste horší. Musíme ji dávat vodu i jídlo stříkačkou, jinak by nic nevypila ani nesnedla. Budu rada za každou radu, čím by to mohlo být, jak ji pomoci?
Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem
Fofrem zpět na veterinu. Apaticke zvracejici a prujmujici štěně je cesta do pekel.
Jak je staré? Všechna očkování má v pořádku?
Nikky138
XXX.XXX.33.17
8 týdnu, naockovane není, měli jsme jít v pondělí naockovat
Nikky138
napsal(a):
8 týdnu, naockovane není, měli jsme jít v pondělí naockovat
Já osobně bych se zbalila a klidně jela k jinému vetovi nebo někam na kliniku...nevím, co vám dělali za vyšetření, ale ty příznaky, to klidně může být i parvoviróza a tam už jde o život štěněte.
Ono obecně i ty průjmy a zvracení, štěně se může snadno dostat do stavu dehydratace a to je taky nebezpečné.
A v osmi týdnech už za sebou musím mít jedno očkování a dvě odčervení.
Přesně tak, aspoň jedno očkování a dvě odčervení by mělo mít. Jela bych taky na pořádnou veterinu, jinak bude brzo dehydrované a u takového prcka to není sranda.
Kolikrat a cim byla odcervena? Jakou tabletu dostala ted?
Ona muze byt priotravena z tech cervu - pokud byla masivne zacervena.
Nikky138
XXX.XXX.57.191
Všem moc děkuji
Už jsme hospitalizovani na kapackach v nemocnici, test na parvovirozu měla 2x negativní. Tak budem čekat a doufat.
Nikky138
napsal(a):
Všem moc děkuji
Už jsme hospitalizovani na kapackach v nemocnici, test na parvovirozu měla 2x negativní. Tak budem čekat a doufat.
A z jaké CHS ho máte a informovala jste chovatele? Myslím si, že by to bylo vhodné aspoň kvůli sourozencům.
Může to být i alergická reakce na některou z látek obsažených v odčervovacích tabletách. Držím palce, ať se štěňátko brzy zotaví.
Nikky138
XXX.XXX.57.191
Paní jsem kontaktovala, bylo nám řečeno ze stěně musí být 100% v pořádku a ze s námi odmítá dal komunikovat. A telefon dal nezveda. Bohužel. Snad to bude v pořádku.
Nikky138
napsal(a):
Paní jsem kontaktovala, bylo nám řečeno ze stěně musí být 100% v pořádku a ze s námi odmítá dal komunikovat. A telefon dal nezveda. Bohužel. Snad to bude v pořádku.
To není štěndo z chovatelské stanice, že?
Přístup paní je napřesdržku...
Nikky138
napsal(a):
Z jaké je CHS? To by mě fakt zajímalo, kdo má takový přístup.
Nikky138
napsal(a):
Všem moc děkuji
Čistě teoreticky, po nedávné zkušenosti... Poptejte se i na leptospirozu. Jedno ze štěňat moji známé chovatelky se v novém domově nakazilo pravděpodobně od potkanů a bohužel to nepřežil. Zvracení, apatie a průjem byly první příznaky.
Nikky138
XXX.XXX.16.105
Štěňátko z chovne stanice není, nedávno nám zemřela fenka křížence a byl to nejlepší pes na světě. Chtěli jsme něco podobného, je to pes na zahrádku jako hlídač, žádný šampion na výstavu. Paní byla po příjezdu sympatická, všechno nám povedela. Krásný dům se zahradou, matku jsme viděli, behala za plotem. Bohužel nám nedošlo, ze dům ani pes nemusí být te paní a ze si to třeba všechno vymyslela.
No, tak poučení pro příště, že okouknout dům, zahradu a nějakého psa nestačí. Teď jen aby to štěně v pořádku přežilo. Bohužel všichni takové štěstí nemají.
On pes s PP nemusí být být šampion na výstavu, může být i hlídačem a zas byste nezaplatila o moc víc.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Z žádné CHS!
U NO se provádí kontroly vrhu - tam neexistuje, aby šlo štěně pryč neočkované
Jasně, jsem nechtěla být hned tak příkrá, pak tady každej píše, jací jsme necitové. :-)
Nikky138
napsal(a):
Štěňátko z chovne stanice není, nedávno nám zemřela fenka křížence a byl to nejlepší pes na světě. Chtěli jsme něco podobného, je to pes na zahrádku jako hlídač, žádný šampion na výstavu. Paní byla po příjezdu sympatická, všechno nám povedela. Krásný dům se zahradou, matku jsme viděli, behala za plotem. Bohužel nám nedošlo, ze dům ani pes nemusí být te paní a ze si to třeba všechno vymyslela.
Raději se ani neptám, kolik vás ta zkušenost stála (když nepočítám peníze za veterinu)
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Z žádné CHS!
U NO se provádí kontroly vrhu - tam neexistuje, aby šlo štěně pryč neočkované
No já bych řekla, že 1x očkované, 2x odčervené a očipované štěně, je standard i u slušných odchovatelů voříšků....teď mám na mysli nehodu, neplánované nakrytí.
Každé štěndo by mělo jít do světa s očkovacím průkazem.....takže pokud mi bude prodávající tvrdit, že osmitýdenní štěně nemá očkovák, protože ještě není očkované, popř. že je na očkování moc malé a podobně, tak asi nezbývá než se otočit na podpatku a koukat, kde nechal tesař díru.
Zadavatelce moc držím palce, aby se štěňátko uzdravilo...moje ovčanda jako štěndo chytla parvu, tak vím jaké to je, když člověk místo toho aby řešil, že ho štěně furt kouše, že už mu rozkousalo botu a pod, když místo toho máte apatycké štěně a bojujete o jeho život....je to opravdu hrozný, tak doufám, že se budete brzo radovat z malého rošťáka...
Nikky138
napsal(a):
Tak jaká je u vás situace? Zvládlo to štěndo? Držím pěsti, ať se uzdraví!