prodám 4 letou fenu německého ovčáka

Prodám Německého ovčáka - Prodán vycvičenou, 4 letou vykastrovanou fenu s...
DohodouLucyy123
XXX.XXX.16.252
Dobrý den.
Chtěla bych se zeptat, co používáte u svého miláčka na čištění zoubku? Zda postačí jen žvýkaci tyčinky nebo koupit pastu pro psi?
Děkuji za odpověď.
Dobré odpoledne 😜,
já mám akurát po čištění zubů u veta pod narkózou. Když jsem si pro ně přišla vet mi vysvětlil, že nemá cenu čistit pokud nedáváme na okus kosti, ale prý stačí vzít večer hadru- froté a přejet zuby.
Prozatím dělám už dva měsíce a snad dobrý, plak se odstraní a možná se oddálí dělání
zubního kamene. Hadr je levnější a nic nedáte za vyzkoušení.
Dája
Uživatel s deaktivovaným účtem
Já si myslím, že dost záleží na plemenné příslušnosti....třeba yorkové jsou profláklí tím, že chodí pravidelně k vetovi na odstranění zubního kamene...tak tam je asi snaha o nějakou zubní péči na místě.
Já mám velký psy, kteří neustále chroupou nějaké klacky a hlavně neustále okusují velké hovězí kosti, respektive klouby.
Oba moji psi mi odešli kolem jedenáctého roku, ale zuby měli parádní do smrti.
Normální zubní kartáček pro lidi a Orozyme. Rok jsem se na čištění vykašlala a na horních špičácích se mu loni objevil zubní kámen, který už zasahoval pod dásně. Všude jinde v pořádku, je na mase. Bylo mu 6 a půl, na podzim v plánu čištění. Z narkózy jsem nadšená nebyla, kousla jsem se a zase začala čistit. Kamene mini zbyteček mimo dásně, zákrok zrušen. Za mě čištění cenu rozhodně má.
Obyčejný kartáček pro děti, pasta Orozyme a k tomu dostává 1x denně večer žvýkací plátek Orozyme. Mám malé plemeno, zubní kámen se mu tvoří dost, to čištění pomáhá aspoň částečně. Za mne určitě čištění zubů cenu má.