Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.7.2021 18:35
magda_v

XXX.XXX.243.226

Dobrý den, jsem tu zas ...
Chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti s přepravou štěněte ve vlaku, v neděli ho potřebuji přepravit vlakem, má dva měsíce.
Nechce se mi kupovat klec když vím, že z ní vyroste a často vlakem nejezdí, a náhubek to samý, vyroste z něj, mám doma nahubek plastový po bíglíkovi (má kovový a tak plastový zbyl), ráda bych vzala jen ten plastový nahubek, co myslíte?

19.7.2021 18:36
magda_v

XXX.XXX.243.226

Vlak České dráhy, cesta zhruba 1 a půl

Neregistrovaný uživatel

19.7.2021 18:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.56

A to neni moznost jet normalne autem? To ma dneska kazdej temer.

19.7.2021 19:21
magda_v

XXX.XXX.243.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A to neni moznost jet normalne autem? To ma dneska kazdej temer.

Věřte že kdyby byla možnost tak jedu autem...ale spíš bych ocenila nějakou radu

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.7.2021 19:31

magda_v napsal(a):
Věřte že kdyby byla možnost tak jedu autem...ale spíš bych ocenila nějakou radu

Tak pokud náhubek, tak bych kladla důraz na to, aby seděl, i kdybych měla koupit nový na tohle jedno použití, zas tolik peněz to není.

Jinak já osobně bych třeba vzala nějakou velkou cestovní tašku nebo sportovní tašku, tak velkou aby se do ní štěně v pohodě vlezlo, vystlala jí dekou, samozřejmě nechala otevřenou, když nic jinýho, tak bude mít štěndo pelíšek.
Možná, že u štěněte budou benevolentní a ten košík třeba nakonec štěně nebude muset ani mít.

V každém případě bych si sebou vzala roli kuchyňských utěrek,balíkvlhčených ubrousků a nějakou igelitovou tašku....kdyby se po cestě přihodila nehoda a samozřejmě misku a vodu.

Ono když budete mít štěstí, tak to štěně prospí.......takže časovat vše tak, aby to k tomu odpočinku směřovalo.

19.7.2021 19:34

Sama jsem se psem v poslední době vlakem nejela, ale viděla jsem, že lidi jezdí i se dvěma velkými psy a bez problémů. Ale jen České dráhy, jinde vás bez přepravky nevezmou. Náhubek mít budete muset, to se nedá nic dělat, a myslím, že plastový není problém.

19.7.2021 19:36
magda_v

XXX.XXX.243.226

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak pokud náhubek, tak bych kladla důraz na to, aby seděl, i kdybych měla koupit nový na tohle jedno použití, zas tolik peněz to není.

Jinak já osobně bych třeba vzala nějakou velkou cestovní tašku nebo sportovní tašku, tak velkou aby se do ní štěně v pohodě vlezlo, vystlala jí dekou, samozřejmě nechala otevřenou, když nic jinýho, tak bude mít štěndo pelíšek.
Možná, že u štěněte budou benevolentní a ten košík třeba nakonec štěně nebude muset ani mít.

V každém případě bych si sebou vzala roli kuchyňských utěrek,balíkvlhčených ubrousků a nějakou igelitovou tašku....kdyby se po cestě přihodila nehoda a samozřejmě misku a vodu.

Ono když budete mít štěstí, tak to štěně prospí.......takže časovat vše tak, aby to k tomu odpočinku směřovalo.

Děkuji, krásná rada ...
Ano, tu tašku mám už nachytanou taky mě to napadlo ... myslím že tolik štěstí mít nebudu , je tak hyperaktivní že by mohl běhat maraton, pochybuji že bude spát

19.7.2021 21:09

magda_v napsal(a):
Děkuji, krásná rada ...
Ano, tu tašku mám už nachytanou taky mě to napadlo ... myslím že tolik štěstí mít nebudu , je tak hyperaktivní že by mohl běhat maraton, pochybuji že bude spát

No ono to třeba s tou hyperaktivitou nebude tak horký, když bude v neznámém prostředí....taky vlak má specifický styl jízdy...duc duc...duc duc, tak třeba se spíš bude soustředit na to.

Miriam33

19.7.2021 22:19
Miriam33

XXX.XXX.210.49

No a nebo celou cestu se bude bavit tím, že bude packama škrabat v tašce, protože to vydává super hlasitej zvuk. Moje to tak dělala jako štěně. Druhá v autobuse štěkala. Celou dobu jsem obě prokrmovala a zabavovala ruznymi piskotky, kousky tycinek a kousacích pamlsků. Hrozné. Treba budete mít štěstí, zkuste předtím toho divočáka utahat.

19.7.2021 22:47

magda_v napsal(a):
Dobrý den, jsem tu zas ...
Chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti s přepravou štěněte ve vlaku, v neděli ho potřebuji přepravit vlakem, má dva měsíce.
Nechce se mi kupovat klec když vím, že z ní vyroste a často vlakem nejezdí, a náhubek to samý, vyroste z něj, mám doma nahubek plastový po bíglíkovi (má kovový a tak plastový zbyl), ráda bych vzala jen ten plastový nahubek, co myslíte?

Fakt jedině utahat, náhubek, co dobře sedí a asi se ho bude chtít každou chvíli zbavit....někteří průvodčí náhubek vyžadují, jiní v pohodě, ale s sebou ho určitě vemte. Oblíbenou hračku a misku a vodu a ñamku. Třeba bude rád, když ho vezmete na klín a udrbete do bezvědomí. Štěňata mají radši ty měkké tašky na přepravu, ale záleží, jakého máte raubíře/raubířku....cestuji se psem vlakem často, nemáme auto ani řidičák a náš útulák se mi uvelebí na klíně a je spokojený....ale štěndo, to je jiný level.

19.7.2021 23:40
magda_v

XXX.XXX.243.226

Miriam33 napsal(a):
No a nebo celou cestu se bude bavit tím, že bude packama škrabat v tašce, protože to vydává super hlasitej zvuk. Moje to tak dělala jako štěně. Druhá v autobuse štěkala. Celou dobu jsem obě prokrmovala a zabavovala ruznymi piskotky, kousky tycinek a kousacích pamlsků. Hrozné. Treba budete mít štěstí, zkuste předtím toho divočáka utahat.

Děkuji, myslím že to bude napodobno, je pěkně vychytralý a vypočítavý, přesně ví co člověka dokáže vyvést z míry,jako právě škrábání,miluje hlučné věci dělá co na sviňu jak se říká

19.7.2021 23:42
magda_v

XXX.XXX.243.226

Fakt jedině utahat, náhubek, co dobře sedí a asi se ho bude chtít každou chvíli zbavit....někteří průvodčí náhubek vyžadují, jiní v pohodě, ale s sebou ho určitě vemte. Oblíbenou hračku a misku a vodu a ñamku. Třeba bude rád, když ho vezmete na klín a udrbete do bezvědomí. Štěňata mají radši ty měkké tašky na přepravu, ale záleží, jakého máte raubíře/raubířku....cestuji se psem vlakem často, nemáme auto ani řidičák a náš útulák se mi uvelebí na klíně a je spokojený....ale štěndo, to je jiný level.

Děkuji určitě ho zkusím utahat,a hračky a voda plus nějaký ten mls samozřejmostí... Myslím že budu ráda když bude 5 minut na místě

19.7.2021 23:46

...jakym vlakem pojedete?

V nekterych vlacich je mozne vybrat zamerne mistenku tam, kde je vetsi klid.
Stene krom alergiku kazdeho nadchne. Zkuste volit sezeni stranou od lidi - pokud je to mozne...

20.7.2021 03:23

Sama jsem se psem v poslední době vlakem nejela, ale viděla jsem, že lidi jezdí i se dvěma velkými psy a bez problémů. Ale jen České dráhy, jinde vás bez přepravky nevezmou. Náhubek mít budete muset, to se nedá nic dělat, a myslím, že plastový není problém.

Jakože dva velcí psí nejsou az takový problém co se týče samotné jízdy ale nacpat je někam aby nezavazeli už je horší. My si na dva tibety objednáváme kupé pro kočárek, u regiojetu, když jezdíme na výstavy do Brna. Kluci to berou jako výlet, ve vlaku jsou moc hodní, ale v běžném kupe už si to s nimi neumím představit. Nedejbože naplněné na max, psa sice hodíte pod sedadlo ale není to ani trochu pohodlné pro žádného z ucastnenych.
Jinak kos nutný, my kousek cesty jeli i bez, protože kluci stejně spali a koše měli na hlavě vyhrnute až nad uši pomalu, a v kupé jsme byli sami. Stevardce to nevadilo.

A pro zadavatelku, moje ADHD pubertální psíče se ve vlaku baví pozorováním lidi a koukáním z okna, u toho nemá čas vymyslet co by kde provedl. Tak třeba to bude i vás případ

Edit: Jen ještě dodám že jsme nejvíc jeli v kupé se dvěma tibety a barzojem, ale obsadili jsme tehdy 5 sedadlovych míst, takže jsme psy nacpal pod sedadla a vešli jsme se, šesté místo naštěstí zůstalo prázdné. Ale i tak můj pes když si lehl (byli jsme nejblíž uličce) vypadavala mu hlava nebo tlapka ven z kupé, a to byl poloviční oproti letošku.

20.7.2021 06:33

magda_v napsal(a):
Děkuji, myslím že to bude napodobno, je pěkně vychytralý a vypočítavý, přesně ví co člověka dokáže vyvést z míry,jako právě škrábání,miluje hlučné věci dělá co na sviňu jak se říká

Já si myslím, že to ani není o tom, že by schválně vyváděl z míry....možná se jen naučil, že když dělá něco hlušného, tak upoutá pozornost.

A pak ....zase bych zvolila přirovnání k malým dětem....když dáte batoleti vařečku a kolem dáte misky a hrnce, tak za chvíli do nich bude mlátit a nedělá to proto, aby někoho vytočilo, ale protože ho ta činnost prostě zaujme a stejně si myslím, že je to u toho štěněte.

20.7.2021 07:43
rapotacka11

XXX.XXX.225.13

magda_v napsal(a):

Budete mu rozumět.
Takhle vidíte mimino?

Vezli jsme tříměsíčního NO z Břeclavi do Phy vlakem
a pak ještě 5O km busem domů.
Utrmácený mládě ...
Doufám, že mu případný náhubek necháte jen při
příchodu průvodčího a že štěně nenecháte
případně uvařit v tašce.
Viděla jsem blbku , měla pudla
důležitě a správně
v takové síťové kenelce. Pes se tam přidušeně
zmítal jako v rozpáleným autě.
Bude stačit použít rozum a cit.
Pro psa to bude i tak náročné
a není to jeho nápad.

20.7.2021 07:48

Jakože dva velcí psí nejsou az takový problém co se týče samotné jízdy ale nacpat je někam aby nezavazeli už je horší. My si na dva tibety objednáváme kupé pro kočárek, u regiojetu, když jezdíme na výstavy do Brna. Kluci to berou jako výlet, ve vlaku jsou moc hodní, ale v běžném kupe už si to s nimi neumím představit. Nedejbože naplněné na max, psa sice hodíte pod sedadlo ale není to ani trochu pohodlné pro žádného z ucastnenych.
Jinak kos nutný, my kousek cesty jeli i bez, protože kluci stejně spali a koše měli na hlavě vyhrnute až nad uši pomalu, a v kupé jsme byli sami. Stevardce to nevadilo.

A pro zadavatelku, moje ADHD pubertální psíče se ve vlaku baví pozorováním lidi a koukáním z okna, u toho nemá čas vymyslet co by kde provedl. Tak třeba to bude i vás případ

Edit: Jen ještě dodám že jsme nejvíc jeli v kupé se dvěma tibety a barzojem, ale obsadili jsme tehdy 5 sedadlovych míst, takže jsme psy nacpal pod sedadla a vešli jsme se, šesté místo naštěstí zůstalo prázdné. Ale i tak můj pes když si lehl (byli jsme nejblíž uličce) vypadavala mu hlava nebo tlapka ven z kupé, a to byl poloviční oproti letošku.

To jsem viděla jen ve vlaku OL - Krnov a ten byl teda poloprázdný, paní měla dva velké pejsky. Tak jsem si tehdy říkala, že by snad ani ti naši tři někdy, kdybych potřebovala, nemuseli být problém.

A jak to funguje u regiojetu, já myslela, že tam psi nemůžou vůbec? My jeli kdysi s dcerou a jejím havaňákem na dovolenou leoexpresem a tam tehdy pes musel být v přepravce celou dobu a velké psy vůbec nebrali, že by se prostě do vlaku nevešli.

20.7.2021 07:50
Andrýsek3

XXX.XXX.142.86

Hlavně ať má v tom náhubku dost místa, z vlastní zkušenosti vím, že plastové moc psů rádo nemá, hodně jim obepínají tlamu a chtějí je urputně sundat. A rovnou psovi zadělat na problém s nahubkem bych nechtěla, on si to bude pamatovat. Buď bych pořídila rovnou kovový, joo vyroste z něj hned, ale kolik takový stojí? 200? A nebo bych pořídila prostorný páskový látkový, který sice neplní tak moc funkci správného náhubku, ale u takového mimina by to zrovna vadit nemuselo a někteří cestující budou rádi, že má prcek něco na tlamě. A hlavně unavit. 🐶

20.7.2021 09:41

To jsem viděla jen ve vlaku OL - Krnov a ten byl teda poloprázdný, paní měla dva velké pejsky. Tak jsem si tehdy říkala, že by snad ani ti naši tři někdy, kdybych potřebovala, nemuseli být problém.

A jak to funguje u regiojetu, já myslela, že tam psi nemůžou vůbec? My jeli kdysi s dcerou a jejím havaňákem na dovolenou leoexpresem a tam tehdy pes musel být v přepravce celou dobu a velké psy vůbec nebrali, že by se prostě do vlaku nevešli.

U regiojetu normálně člověk připlatí psa, ono nikdo se nikdy neptal, jak je ten pes velký (a možná dobře, protože za ty svoje bych místo 30 Kč/kus platila normální dětský lístek ).
Vím že dřív to u regia nešlo, ale dva roky co jsme občas zacali jezdit na výstavy, jezdíme vždy regiem do Brna a nikdy nebyl problém. Psí jsou ale vychovani, na šňůře, s košem a co se týče místa, to nás navedl sám stevard na to kocarkove kupé. Jsou tam tři sedadla a prostor, takže když se dvěma psy jedeme dvě nebo tři lidi (kdyz prekecam skoromanzela aby jel taky ), je to pro nás ideální. Rezervujeme si mistenky vždy dopředu.

Z poslední výstavy máme dokonce ještě zkušenost s klasickým starým motorakem, protože jsme chytře vystoupili o zastávku dřív a tak jsme jeli na tu naši zastávku následujícím courakem. bylo to sice jen 10 minut a vlak poloprazdny ale opět nikdo neřešil velikost psů. U toho starého motoraku mi spíš vadilo že je ještě prikrejsi vstup než u rychlíku z regiojetu, ale kluci byli šikovní a poradili si.

20.7.2021 09:55
Atheira

XXX.XXX.209.8

U regiojetu normálně člověk připlatí psa, ono nikdo se nikdy neptal, jak je ten pes velký (a možná dobře, protože za ty svoje bych místo 30 Kč/kus platila normální dětský lístek ).
Vím že dřív to u regia nešlo, ale dva roky co jsme občas zacali jezdit na výstavy, jezdíme vždy regiem do Brna a nikdy nebyl problém. Psí jsou ale vychovani, na šňůře, s košem a co se týče místa, to nás navedl sám stevard na to kocarkove kupé. Jsou tam tři sedadla a prostor, takže když se dvěma psy jedeme dvě nebo tři lidi (kdyz prekecam skoromanzela aby jel taky ), je to pro nás ideální. Rezervujeme si mistenky vždy dopředu.

Z poslední výstavy máme dokonce ještě zkušenost s klasickým starým motorakem, protože jsme chytře vystoupili o zastávku dřív a tak jsme jeli na tu naši zastávku následujícím courakem. bylo to sice jen 10 minut a vlak poloprazdny ale opět nikdo neřešil velikost psů. U toho starého motoraku mi spíš vadilo že je ještě prikrejsi vstup než u rychlíku z regiojetu, ale kluci byli šikovní a poradili si.

Já mám třeba s motorákem, kterýmu tady říkáme "čugála" zkušenost takovou, že když už tam jedou nějací psi, chodí si tam po celým vlaku jak v hospodě a všem je to jedno.

20.7.2021 11:08
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Cstmr - to mě zaujalo tenhle způsob jízdy vlakem. Řešila jsem , zda by bylo reálný sednout do Pendolína se dvěma ohařema, tam mají taky takový nějaký budníky, že jo? Se obávám, že prostě jinak v tom malým prostoru ti dva velcí psi budou zavazet.

20.7.2021 11:24

savou podlozku/rucnik a vlhcene ubrousky doporucuji
ono celou cestu prokrmovane stene, co to na konci cesty vsechno vyhodi, neni zase takovy prekvapko...

20.7.2021 12:27

"Ale jen České dráhy, jinde vás bez přepravky nevezmou".

Pro zadavatelku moje informace nepodstatná, jede s ČD. Ale jinak Arriva psy vozí. Včera středně velké štěně ( ne moje ), cca 6,7 měsíců v plném rychlíku, na plošině, bez náhubku.
A pozn. Arriva vlaky mají tak nemožné schody, že do nich pes, který neskočí až nahoru, nastupuje hodně špatně, vlastně nenastoupí, musí být vyzdvižen. Strmé, úzké, vysoké.

20.7.2021 12:32

Tak to bude asi v Regiojetu novinka, protože když jsem začínala jezdit se psem domů na Moravu a ptala se na přepravní podmínky, bylo mi řečeno, že pes jen v tašce, nebo přepravní schránce a pokud se vyskytne alergik, který si bude stěžovat, tak si budeme muset přesednout, nebo vystoupit, což záleží na vedoucí posádce a obsazenosti vlaku
Proto jsem zvolila pendolíno, byť České dráhy bytostně nesnáším a obvykle cesta bez problémů. Někteří průvodčí jsou ok, může být pes bez košíku, někteří košík vyžadují.
Problém nastal pouze jednou a to když jsem si kupovala lístky u pokladny a slečna mi vnutila lístky do tichého oddílu, s tím, že tam pejsek nebude vadit. Samozřejmě průvodčí pyskoval, že si musíme přesednout, byť je Fido naprosté zlatíčko a nevydá po cestě hlásku. Tehdy mu přítel řekl, že si rozhodně přesedat nebudeme, protože okolo jsou lidé, kteří telefonují nahlas, náš pes ruší z cestujících nejméně, takže o tichém oddíle nemůže být ani řeči. Pak už nás nechal být.

20.7.2021 12:34
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Mejvis - a myslíte, že by se dalo někde v Pendolínu najít místo, kam by se uplacírovali dva dospěláci a dva ohaři? Já jsem jela 2x ale nějak si to nedovedu asi představit.

20.7.2021 12:44

Zrzavci napsal(a):
Mejvis - a myslíte, že by se dalo někde v Pendolínu najít místo, kam by se uplacírovali dva dospěláci a dva ohaři? Já jsem jela 2x ale nějak si to nedovedu asi představit.

http://bluetrains.cz/galerie/jednotky/pendolino/

Sice nejsem Mejvis, ale koukla jsem na virtuální Pendolino. Je tam super oddíl pro handicapované. Ale tedy nevím, jak je to s místenkou, jasně, že handicapovaní mají přednost, ale kdyby žádný nejel........

20.7.2021 12:59
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

http://bluetrains.cz/galerie/jednotky/pendolino/

Sice nejsem Mejvis, ale koukla jsem na virtuální Pendolino. Je tam super oddíl pro handicapované. Ale tedy nevím, jak je to s místenkou, jasně, že handicapovaní mají přednost, ale kdyby žádný nejel........

No právě, jenže, když pojede? Tam musíte kupovat místenky rovnou s jízdenkou. Jsem teď volala na info linku, a tam to nejde, stejně jako k těm kolům, vyhodili by nás. Takže jedině nějaký volnější sedátko a to tam je vždy jedno. Se bojím, že se dvěma ohařiskama to je v Prndolínu malý.

20.7.2021 13:02
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

herdek!! jak se v tom pohybujete, orionko? Já skončila na záchodě a nemůžu se od tama dostat! WC je moje prokletí, koukám, že i virtuálně, vždycky mám s kadibudkou problém nějakej , naposled v očkovacím centru.

20.7.2021 13:07

Zrzavci napsal(a):

No...jako já myslím, že byste se s nima vešla do té čtyřky, co má stoleček, ale musela byste si ji zaplatit celou + 2 psy a to se asi těžce nevyplatí...
Jednou s náma jel zlaťák, který byl normálně nasoukaný v prostoru pod dvojsedadlem a o kus dál byl pod dalším sedadlem franczouzský buldoček , ale dva ohaři...

20.7.2021 13:09

Tak to jsem ráda, že to vím, protože si fakt pamatuju, že dřív psy nechtěli brát.

20.7.2021 13:39

Zrzavci napsal(a):
Cstmr - to mě zaujalo tenhle způsob jízdy vlakem. Řešila jsem , zda by bylo reálný sednout do Pendolína se dvěma ohařema, tam mají taky takový nějaký budníky, že jo? Se obávám, že prostě jinak v tom malým prostoru ti dva velcí psi budou zavazet.

Upřímně pendolinem jsem nikdy nejela tak nevím. Ale ohař je menší než tibet a pokud po cestě vydrží ležet a spát, normálně jsme psy nasoukali pod svoje sedadla a zavazeli maximálně sedícímu nad ním, což je páníček. Problém je spíš, když s vámi jede někdo, kdo má na psy alergii/boji se psů /pes nevydrží dlouho ležet apod, jedná paní si od nás z kupé odsedla protože měla ze psů fobii. Naštěstí vlak nebyl plný a nebyl to problém.

Ale regio jezdí i do Prahy, neuvažovala jste jet tím? Pokud si to kupé na kočárek zarezervujete dopředu, teoreticky by vas s velkými psy neměli vyhodit ale nevím. Já jsem si říkala, že kdyby moc někdo nadával, připlatím ještě 30 Kč za kočárek a nemůže říct nikdo ani popel, ale zatím se mi to nestalo, spoje rezervuju dopředu tak, abychom tam seděli.

Možná bych zkusila s pejsky zajit přímo na nádraží, a doptat se osobně.

20.7.2021 13:41

Zrzavci napsal(a):
herdek!! jak se v tom pohybujete, orionko? Já skončila na záchodě a nemůžu se od tama dostat! WC je moje prokletí, koukám, že i virtuálně, vždycky mám s kadibudkou problém nějakej , naposled v očkovacím centru.

Na pravé straně je svislá lišta, kliknete na Handicap.
Zkuste, co to po vás bude chtít, když budete chtít na ta místa koupit jízdenku s místenkou. Když nic, tak si pak půjčte vozík, možná by stačily berle a nikdo vás nemůže vyhodit, když na ta místa budete mít místenky.
Jak někdo psal o oddíle pro kočárky, to musí být něco podobného.

Labell

20.7.2021 13:52
Labell

XXX.XXX.243.210

Mně se při cestě vlakem se štěnětem osvědčilo vzít si sebou takovou tu technickou rychleschnoucí osušku (tuším 150 * 70 cm), kterou jsem přehodila přes vedlejší sedadlo a štěně spalo na sedačce vedle mě, případně koukalo z okna, na spolucestující apod. Pod osušku jsem dala přebalovací podložku, jaká se používá při přebalování miminek. Štěníka jsem měla hezky po ruce, nemusela jsem se k němu sklánět a nikdo o něj nezakopával v uličce (byl to osobák, takže se zastavovalo pořád a mobilita lidí ve vagoně byla velká). Průvodčí byli spokojení, když viděli ručník, že na sedadle nezůstanou chlupy ani slinty. Seděla jsem v otevřeném voze, jak jsou sedačky naproti sobě.Osuška i přebalovací podložka mají tu výhodu, že jsou lehké a kladné a nepletly se nám pak při výletu (jela jsem houbařit).

20.7.2021 13:53

Zrzavko, našla jsem Ti chytrý odkaz. Prý v 5. a 6. voze je sedadlo 96, kde je dostatek místa. Akorát byste se tedy asi museli rozdělit.

http://www.blondpes.cz/index.php/zajimavosti/287-pendolino-pes-jizda-se-psem-pendolinem

Já jezdila akorát motoráčkem a Žabotlamem s tím svým zrzavcem (70 cm v kohoutku, to asi s ohaříkama nepřekonáš :D), a vždy v pohodě. Seděl mi na zemi mezi nohama (on by si na zem nelehl), koukal z okýnka a chodili si ho mazlit průvodčí.

20.7.2021 13:57
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Na pravé straně je svislá lišta, kliknete na Handicap.
Zkuste, co to po vás bude chtít, když budete chtít na ta místa koupit jízdenku s místenkou. Když nic, tak si pak půjčte vozík, možná by stačily berle a nikdo vás nemůže vyhodit, když na ta místa budete mít místenky.
Jak někdo psal o oddíle pro kočárky, to musí být něco podobného.

Tak už jsem venku
No ale s těma handicapovanejma to nevyjde, musíte mít průkazku nebo tak něco, já tam právě před chvílí. volala. To Pendolino nevypadá nadějně. Což je škoda, protože to je nejrychlejší. pán v informacích říkal, že jedině nějaký místo vzadu - koukali jsme na místenky, tady v tý vizualizaci to nevidím :-(. Ale to je místo pro jednoho, ten druhý by musel být jinde. No, musíme to doma pobrat, doba odjezdu se blíží. Kdyby to šlo vychytat tím vlakem, byla bych ráda, protože autem je to úmorný takový.

20.7.2021 14:01
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Zrzavko, našla jsem Ti chytrý odkaz. Prý v 5. a 6. voze je sedadlo 96, kde je dostatek místa. Akorát byste se tedy asi museli rozdělit.

http://www.blondpes.cz/index.php/zajimavosti/287-pendolino-pes-jizda-se-psem-pendolinem

Já jezdila akorát motoráčkem a Žabotlamem s tím svým zrzavcem (70 cm v kohoutku, to asi s ohaříkama nepřekonáš :D), a vždy v pohodě. Seděl mi na zemi mezi nohama (on by si na zem nelehl), koukal z okýnka a chodili si ho mazlit průvodčí.

Jojo, to je vono, díkec no v každým voze jedno sedadlo. A nebo by jeden seděl zády k tomu druhýmu, ale pes by byl zase v uličce. Žabotlam!! to je boží název. No on Ešus byl taky hodně velikej, váhově stejně, v kohoutku bych řekla, taky. A Talířovitá docentka, je taky obřík - tak jako spíš ponik už. Ono jde o to, že to jsou dlouhý tři hodiny. Na jednu stranu bych ráda, protože by pánik nemusel řídit a pro nás lidi by to bylo víc na pohodu, ale pro psy v tom Prndolínu asi moc ne. Musím prozkoumat ten Regio.

20.7.2021 14:28

Zrzavci napsal(a):
Tak už jsem venku
No ale s těma handicapovanejma to nevyjde, musíte mít průkazku nebo tak něco, já tam právě před chvílí. volala. To Pendolino nevypadá nadějně. Což je škoda, protože to je nejrychlejší. pán v informacích říkal, že jedině nějaký místo vzadu - koukali jsme na místenky, tady v tý vizualizaci to nevidím :-(. Ale to je místo pro jednoho, ten druhý by musel být jinde. No, musíme to doma pobrat, doba odjezdu se blíží. Kdyby to šlo vychytat tím vlakem, byla bych ráda, protože autem je to úmorný takový.

Jestli máte možnost jet autem, tak já bych stoprocentně jela autem. Než zjišťovat milion věcí kolem cesty vlakem, než se nervovat aby vše klaplo, jela bych v klidu autem. Mohla bych zastavit a projít se se psy kdykoliv a na jak dlouho by bylo potřeba, mohla bych vzít vše co potřebuji aniž bych musela uvažovat, jestli to uvezu/unesu, a byla bych zkrátka svým pánem.

20.7.2021 14:32
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jestli máte možnost jet autem, tak já bych stoprocentně jela autem. Než zjišťovat milion věcí kolem cesty vlakem, než se nervovat aby vše klaplo, jela bych v klidu autem. Mohla bych zastavit a projít se se psy kdykoliv a na jak dlouho by bylo potřeba, mohla bych vzít vše co potřebuji aniž bych musela uvažovat, jestli to uvezu/unesu, a byla bych zkrátka svým pánem.

Jo to jo, ono to tak asi dopadne, to já jen, že mi to přišlo původně takový jako jednodušší - nemusel by nikdo řídit, cesta by byla taková pohodovější , protože pro toho kdo řídí - což je páníček, že jo, kterej řídí velmi dobře, ale nerad - je taková dlouhá cesta votrava. Tady bychom se pěkně vezli a za tři hoďky, bychom byli tam. Bezpracně.

20.7.2021 14:48

Zrzavci napsal(a):
Jo to jo, ono to tak asi dopadne, to já jen, že mi to přišlo původně takový jako jednodušší - nemusel by nikdo řídit, cesta by byla taková pohodovější , protože pro toho kdo řídí - což je páníček, že jo, kterej řídí velmi dobře, ale nerad - je taková dlouhá cesta votrava. Tady bychom se pěkně vezli a za tři hoďky, bychom byli tam. Bezpracně.

Jo no, tak každý to máme jinak. Já bych radši ty tři hodiny řídila, než se tlouct ve vlaku s rouškou na obličeji. Na tu jsem ve výčtu nevýhod cestování vlakem předtím zapomněla.

20.7.2021 15:02
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jo no, tak každý to máme jinak. Já bych radši ty tři hodiny řídila, než se tlouct ve vlaku s rouškou na obličeji. Na tu jsem ve výčtu nevýhod cestování vlakem předtím zapomněla.

Ajo! :-( dík, tak asi bude rozhodnuto.

20.7.2021 15:16
Zoia

XXX.XXX.211.192

My jsem jezdili asi rok vlakem v kombinaci vlkodav + retrívr a vůbec se mi po tom nestýská. Obě rodiny 150 km, každá na jinou stranu pochopitelně, vždycky minimálně jedno přesedání a ještě jsme ani nedojeli do úplně cíle, protože tam vlak nejel, tak nás ještě musel někdo vyzvednout.

Do prázdnýho vlaku to šlo, tam jsem prostě nastoupili, a kdo měl alergii, fobii, nechuť, tak šel jinam, ale cpát se se s nima oběma do plnýho vlaku bylo fakt za trest. Kde jsme mohli, tam jsem brali místenku a první třídu (to ale v lokálkách nejde), a někde byla plná i první třída, takže i když jsme měli místenku, museli jsem někdy být s psama v chodbě.

Vlastně psi a ty vzdálenosti k rodinám, který jsem museli absolvovat skoro každý druhý víkend, byli hlavní důvod kopě auta. Já jinak vlakem jezdím ráda, ale když mám s sebou psy a jde to autem, tak ho vždycky upřednostním.

20.7.2021 16:43

Já teda musím říct, že řízení na delší trasy nenávidím, jedu jen když vysloveně musím např. k příbuzenstvu, ale kdybych se měla rozhodnout štěně vlakem, štěně autem, tak teda jedu autem, přesně z toho důvodu...můžu zastavit, můžeme si odfrknout, pohrát si poběhat.........
Teda, teď jsem měla na mysli normální štěně, pokud by to byla naše Jessina, tak by mi spolucestující musela dělat dcera.

Na druhou stranu, pokud mám navštívit dceru, která žije v centru Plzně, kde si i platěj parkovací místo, protože s parkováním je to tam na štýru, takže tam je vlak teda lepší řešení, sednu u nás na vlak, vezmu si sebou knížku nebo noťas nebo obojí, i když vím,, že stejně budu převážně čučet z okna a tradá. A hlavně mě cesta bude stát zlomek ceny, než co bych projela v tom mém automobilovém žroutu plus dálnička. Pokud bych tam ale měla jet na návštěvu se zvířectvem a ještě mít nafasováno nějaký buchty, svíčkovou a co já vim, tak to zase holt jedině autem.
Blbý jsou akorát výluky na trati, kdy člověk musí přesednout na bus a pak eventuelně zpátky na vlak, to je třeba se štěnětem a nějakýma dalšíma zavazadlama opruz.

Takže doporučuju ještě zkouknout na netu, jestli na trati jsou výluky a jestli jich eventuelně není vícero.

20.7.2021 17:13

Tedy musím napsat, že jste pěkně pohodlné - vy automobilistky, nebo spíš já vlakopohodář?
Před lety jsem vezla dvě tříměsíční štěňata kníračů z Liberce do Brna. Rychlíkem s přesedáním. V tašce s pevným dnem ( požadavek ČD ), tudíž bez náhubků. Cestou jedno v otevřené tašce, druhé na klíně, vystřídat.....Při přestupování se vyčůrali na travičce.....Dojeli jsme úplně bez problémů. Zpátky už jsem vezla jen jedno, jela jsem v kupé sama a průvodčí mě nutil zavírat štěněti hlavu do tašky, vždycky když šel okolo - blb no.

20.7.2021 17:29

Taky jsem kdysi jezdila se psem vlakem. Nic jiného mi nezbývalo, neměla jsem auto ani řidičák. Ale žádné blaho to nebylo. Od doby, kdy mám auto, tak jedině autem. To pohodlí a svoboda se nedá srovnat.

20.7.2021 18:13

Odettko díky za odkaz i já, chystáme se se psem na Slovensko a chceme jet Pendolínem, ale nic okolo jsem ještě nejzjišťovala....no a tady mám info od Vás na stříbrném podnose 👍🌷pěkný den!

20.7.2021 18:34

Tedy musím napsat, že jste pěkně pohodlné - vy automobilistky, nebo spíš já vlakopohodář?
Před lety jsem vezla dvě tříměsíční štěňata kníračů z Liberce do Brna. Rychlíkem s přesedáním. V tašce s pevným dnem ( požadavek ČD ), tudíž bez náhubků. Cestou jedno v otevřené tašce, druhé na klíně, vystřídat.....Při přestupování se vyčůrali na travičce.....Dojeli jsme úplně bez problémů. Zpátky už jsem vezla jen jedno, jela jsem v kupé sama a průvodčí mě nutil zavírat štěněti hlavu do tašky, vždycky když šel okolo - blb no.

Pohodlná jsem to nepopírám, ale tak nějak myslím především na pohodlí těch ostatních.

Pro mě je pohodlné, když pojedu nějak dál, jet vlakem, pokud povezu zvíře, tak je pro mě pohodlnější jet autem....je to čas pro můj relax, protože fakty ráda čučim z okna a to, že si můžu třeba přečíst tu knížku, navíc máma nádražák, ve vlaku jsem defakto strávila dětství. Včetně cest na dovolenou do Bulharska, v lehátkovém vlaku, to bylo super.
Ale už když vezmu těch věcí, co táhnu na delší procházku, co toho vozim v autě pro strýčka příhodu....upřímně letos jsem byla nucena můje milované auto typu van dát do šrotu a jelikož jsem nesehnala stejný typ, tak jsem si pořídila můj sen terénní automobilový vůz jsem z něj nadšená, ale.......a je to malý, je to malý, je to malý.....někdy mi přijde, že je to to samý, jako když jsem měla alfu romeo GTV kupéčko, že jsem říkala, že je to auto pro mě a pro kabelku....na zadní sedadlo jsem v klidu nacpala jednoho berbera a když bylo úplně nejhůř, tak na zem u spolujezdce druhého.
A pak samozřejmě jedna podstatná věc....autem dojedu až na místo určení, nemusím řešit, co bude, až vystoupím z vlaku, že to mám ještě kusanec a musím dojet busem nebo shánět tágo, nebo někoho otravovat, ať pro mě přijede.

Takže on je ten vlak pohodlnej, ono je pohodlný i to auto, ale záleží na situaci a na počtu věcí, co sebou táhnu.......

Neregistrovaný uživatel

20.7.2021 20:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.56

Pohodlná jsem to nepopírám, ale tak nějak myslím především na pohodlí těch ostatních.

Pro mě je pohodlné, když pojedu nějak dál, jet vlakem, pokud povezu zvíře, tak je pro mě pohodlnější jet autem....je to čas pro můj relax, protože fakty ráda čučim z okna a to, že si můžu třeba přečíst tu knížku, navíc máma nádražák, ve vlaku jsem defakto strávila dětství. Včetně cest na dovolenou do Bulharska, v lehátkovém vlaku, to bylo super.
Ale už když vezmu těch věcí, co táhnu na delší procházku, co toho vozim v autě pro strýčka příhodu....upřímně letos jsem byla nucena můje milované auto typu van dát do šrotu a jelikož jsem nesehnala stejný typ, tak jsem si pořídila můj sen terénní automobilový vůz jsem z něj nadšená, ale.......a je to malý, je to malý, je to malý.....někdy mi přijde, že je to to samý, jako když jsem měla alfu romeo GTV kupéčko, že jsem říkala, že je to auto pro mě a pro kabelku....na zadní sedadlo jsem v klidu nacpala jednoho berbera a když bylo úplně nejhůř, tak na zem u spolujezdce druhého.
A pak samozřejmě jedna podstatná věc....autem dojedu až na místo určení, nemusím řešit, co bude, až vystoupím z vlaku, že to mám ještě kusanec a musím dojet busem nebo shánět tágo, nebo někoho otravovat, ať pro mě přijede.

Takže on je ten vlak pohodlnej, ono je pohodlný i to auto, ale záleží na situaci a na počtu věcí, co sebou táhnu.......

Jo a kdyz ve vlaku nefrci klimoska, okna zavreny ten vzdousek je pro oejska fakt lahoda. Stejne jako tuna lidi vsude okolo atd. Za me pokud je jina moznost vlakem ne. Kort dneska kdy je vecne zpozdeni, vyluky zjistite az behem jizdy a nedejboze kdyz vam pak do nahradniho busu psa nevemou nebo se tam nevlezete.

Xkopj

20.7.2021 21:33
Xkopj

XXX.XXX.71.29

Mam desetimesicni fenku (vorisek), ve vlaku s ni jezdim pravidelne od dvou mesicu. Je taky zvedava a behava, ale ve vlaku v klidu, vetsinou spi.
Kdyz byla mala, tak jsem vzal tvrdou papirovou krabici (v Lidlu maji na zeleninu), vystlal ji pekne mekkou dekou, dal ji tam par hracek, vzal vodu a vsechno bylo OK. Ted uz jezdi bez krabice.
Samozrejme musi byt na voditku a na zemi, ale nikdy jsem nemel problem. A jezdim s ni nekolikrat mesicne, ruzne trasy od pul hodiny do peti hodin…

21.7.2021 09:00
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já se přidám taky se zkušeností z x jízd (jezdíme vlakem výlety na delší vzdálenost v podstatě častěji než autem), který tady asi nebudou některými úplně přijatý, ale jsou to reálné zkušenosti a jsou četné, takže proč je nepřidat, že?

Párkrát se nám už stalo, že byl vlak přecpanej, z místenek jsme už tak vyhazovali nějaký lidi, takže se hrál ještě vlakovej tetris a vagon třeba nakonec ani neodpovídal tomu, jak to vypadalo při výběru místenek (třeba jsme vybírali dvě "čtyřky" se stolkem a vyšly nám čtyři dvojsedačky v řadách za sebou, kde je místo sotva na nohy). Do toho taky nějaká zavazadla. Nechat psy v uličce je jednak neohleduplný vůči lidem a taky dost nepraktický, protože prostě pořád někdo courá, psi jsou zvyklí spát.

Nejde to praktikovat s každým psem, musí být správně velký, ale fakt dost jízd (a to i ve výlukových autobusech) jsme absolvovali tak, že na těch dvojsedačkách jsme měli psa nataženého přes dva lidi na klíně hlavou k oknu - ne do uličky. Pod sedačkami byly batohy, nahoru batohy nemohly, protože tam byly další zavazadla. Jízdenky zaplacený lidský i psí. Nikdy s tím nebyl nejmenší problém z ničí strany. Někdy to prostě jinak nejde.

21.7.2021 09:51

Atheira napsal(a):
Já se přidám taky se zkušeností z x jízd (jezdíme vlakem výlety na delší vzdálenost v podstatě častěji než autem), který tady asi nebudou některými úplně přijatý, ale jsou to reálné zkušenosti a jsou četné, takže proč je nepřidat, že?

Párkrát se nám už stalo, že byl vlak přecpanej, z místenek jsme už tak vyhazovali nějaký lidi, takže se hrál ještě vlakovej tetris a vagon třeba nakonec ani neodpovídal tomu, jak to vypadalo při výběru místenek (třeba jsme vybírali dvě "čtyřky" se stolkem a vyšly nám čtyři dvojsedačky v řadách za sebou, kde je místo sotva na nohy). Do toho taky nějaká zavazadla. Nechat psy v uličce je jednak neohleduplný vůči lidem a taky dost nepraktický, protože prostě pořád někdo courá, psi jsou zvyklí spát.

Nejde to praktikovat s každým psem, musí být správně velký, ale fakt dost jízd (a to i ve výlukových autobusech) jsme absolvovali tak, že na těch dvojsedačkách jsme měli psa nataženého přes dva lidi na klíně hlavou k oknu - ne do uličky. Pod sedačkami byly batohy, nahoru batohy nemohly, protože tam byly další zavazadla. Jízdenky zaplacený lidský i psí. Nikdy s tím nebyl nejmenší problém z ničí strany. Někdy to prostě jinak nejde.

A jak jste ty lidi vyhodili? Nám už se to taky stalo dvakrát, byli to cizinci a jedněm se teda z toho kupé vůůůůbec nechtělo.

21.7.2021 09:59
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

fakt dost jízd (a to i ve výlukových autobusech) jsme absolvovali tak, že na těch dvojsedačkách jsme měli psa nataženého přes dva lidi na klíně hlavou k oknu - ne do uličky.

Za mě je tohle v pohodě. Můj pes rád kouká ve vlaku z okna, když zrovna nespí, takže si vždycky vyleze předníma na mě, je v takovém pololehu a kouká. Fenu jsem měla na klíně i celou, ta se vejde. Jako neposadím psa na sedačku, ale když je na klíně? Mě osobně teda nevadí ani na sedačce, když pod sebou má nějakou deku nebo něco.

My jsme se většinou snažili najít nějaké volnější kupéčko, pokud ve vlaku bylo, když ne, tak jsme seděli na takových těch samostatných sedadlech "na chodbě" , případně jsme kolikrát seděli i u dveří na zemi. Naposledy jsme jeli vlakem, kde jsou ty sedačky na sobě namačkané stejně jako v buse, a to teda bylo otřesný a už bych tím znovu nejela. A to jsou psi zvyklí a jsou ve vlaku v klidu a spí. Byli teda pod sedačkou, pes se umí hodně smrsknout, ale pohodlné to moc nebylo, na nějaké dlouhé cestování vůbec. A nebylo to pohodlné ani pro nás. Část cesty byl pes teda pod sedačkou v klubíčku, část cesty právě předníma na mě a koukal z okna. Pak stačilo když se pod sedačkou trochu blbě otočil a už měl ocas v uličce, takže se to pořád muselo hlídat.

21.7.2021 10:35

A jak jste ty lidi vyhodili? Nám už se to taky stalo dvakrát, byli to cizinci a jedněm se teda z toho kupé vůůůůbec nechtělo.

Historek z veřejné dopravy mám mnoho :
Na cizince, tedy pokud jsou to Němci, platí zázračné slovíčko "raus". Když není jiné cesty. (Cestovali jsme s dětmi na Slovensko, místenky, celé kupátko. V kupé seděli mladí Němci, na třech sedačkách, na těch naproti měli nohy, slušně jsme požádali průvodčí, jestli by nám místa neuvolnila, už to zkoušela, jen se jí smáli. Chlap se postavil do dveří a zařval "raus" a byl to fofr, že málem nestačil ustoupit.)

21.7.2021 10:40

A pak mám ještě veleúsmevnou historku, když známý cestoval autobusem se psem - střední plemeno. Nevím, který to byl dopravce, ale prodal jízdenku jedině s místenkou, marně známý argumentoval tím, že druhý lístek je pro psa. Po nástupu zjistil, že mají sice místenky vedle sebe, ale přes uličku :-)). Vedle psa sedící cetující, si s ním místo rád vyměnil.

21.7.2021 11:05
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zatím to vždycky byli Češi a stačilo jim říct - dobrý den, my tady máme místenky... Většina to věděla. Jedni dokonce přiznali, že doufali, že to nestihnem a nikdo je nevyhodí. Těch mi nebylo líto vůbec a doufala jsem, že náhradu za to místo nenajdou, když jsou takoví. Třeba hodně staré lidi bych nevyhodila, ale většinu prostě vyšoupnu. Měli stejnou možnost si místenku zařídit, jako jsem měla já, takže no problem.

Jednou jsme ale jeli vagonem, kde seděly dvě nějaké rusandy na dvojsedačce, kde na jednom místě měla místenku nějaká slečna. Ony dvě i ta, co tam měla tu místenku, měly dost velké kufry a zavazadla. Míst bylo dost, tak se slečna jen snažila oznámit, že tam má místenku, ale že je tam nechá a že kdyby ale někdo přišel a vyhodil ji z místa, kam si sedne místo toho, tak vyhodí zas ona tuhle jednu. No, to už byl oříšek.

Už se nám ale i stalo, že jsme jely jen dvě a pes - já, kamarádka a moje fena. Zas štěstí na výluky, takže jsme co hodinu/dvě přestupovaly do jiných vlaků a v jednom rychlíku byla volná místa už jen v "dámském kupé", kde už nějaké dámy s fenou taky byly. Ale vlezly jsme se. Feny se dokonce vůbec neměly potřebu řešit, což překvapilo nejen nás, ale i majitelku té druhé, protože měla být podobně založená jako Lara. Celý vlak fakt totál natřískaný. No a zbylo tam ještě jedno místečko. Přišel pán. Takovej vtipník, už dost v letech. Bavil nás tam, nálada fajn, cesta hned lepší... No a na další zastávce procházela zas nudle nových lidí uličkou, lidí, co si neměli kam sednout... A pak si nějaká ženská přivedla revizorku, že v dámském kupé sedí chlap a ona si nemá kam sednout. No, říkal, že by ji pustil i kdyby si nevodila garde a sbalil si svých pět švestek a odešel, ale celý to bylo takový jedovatý a hnusný, i ona se tvářila jak zadek, že už jsme po zbytek cesty prostě jenom jely a nikdo se nebavil.

21.7.2021 11:09
Atheira

XXX.XXX.209.8

marcelaamax napsal(a):
fakt dost jízd (a to i ve výlukových autobusech) jsme absolvovali tak, že na těch dvojsedačkách jsme měli psa nataženého přes dva lidi na klíně hlavou k oknu - ne do uličky.

Za mě je tohle v pohodě. Můj pes rád kouká ve vlaku z okna, když zrovna nespí, takže si vždycky vyleze předníma na mě, je v takovém pololehu a kouká. Fenu jsem měla na klíně i celou, ta se vejde. Jako neposadím psa na sedačku, ale když je na klíně? Mě osobně teda nevadí ani na sedačce, když pod sebou má nějakou deku nebo něco.

My jsme se většinou snažili najít nějaké volnější kupéčko, pokud ve vlaku bylo, když ne, tak jsme seděli na takových těch samostatných sedadlech "na chodbě" , případně jsme kolikrát seděli i u dveří na zemi. Naposledy jsme jeli vlakem, kde jsou ty sedačky na sobě namačkané stejně jako v buse, a to teda bylo otřesný a už bych tím znovu nejela. A to jsou psi zvyklí a jsou ve vlaku v klidu a spí. Byli teda pod sedačkou, pes se umí hodně smrsknout, ale pohodlné to moc nebylo, na nějaké dlouhé cestování vůbec. A nebylo to pohodlné ani pro nás. Část cesty byl pes teda pod sedačkou v klubíčku, část cesty právě předníma na mě a koukal z okna. Pak stačilo když se pod sedačkou trochu blbě otočil a už měl ocas v uličce, takže se to pořád muselo hlídat.

My už dvakrát jeli v nákladním vagonu, jak má ty velké šoupací dveře uprostřed. Kempovali jsme normálně na dekách na zemi jak nějací utečenci. V obou případech jsme ten kemp rozložili až po dovolení od průvodčího. Normálně jsme si došli a zeptali se. Popravdě to byly zatím nejpohodovější cesty, co jsem zažila.

21.7.2021 11:13
marcelaamax

XXX.XXX.172.173

Atheira napsal(a):
My už dvakrát jeli v nákladním vagonu, jak má ty velké šoupací dveře uprostřed. Kempovali jsme normálně na dekách na zemi jak nějací utečenci. V obou případech jsme ten kemp rozložili až po dovolení od průvodčího. Normálně jsme si došli a zeptali se. Popravdě to byly zatím nejpohodovější cesty, co jsem zažila.

Jo, tam už jsme taky jeli 😀.

21.7.2021 11:35

Historek z veřejné dopravy mám mnoho :
Na cizince, tedy pokud jsou to Němci, platí zázračné slovíčko "raus". Když není jiné cesty. (Cestovali jsme s dětmi na Slovensko, místenky, celé kupátko. V kupé seděli mladí Němci, na třech sedačkách, na těch naproti měli nohy, slušně jsme požádali průvodčí, jestli by nám místa neuvolnila, už to zkoušela, jen se jí smáli. Chlap se postavil do dveří a zařval "raus" a byl to fofr, že málem nestačil ustoupit.)

Jejda, tak to já bych asi neuspěla, většinou jezdím sama. My jeli jednou z Děčína do Prahy, byl to nějaký mezinárodní rychlík, všude ve vagonu Španělé. Dodal mně odvahy nějaký Čech, který mě hecoval: vyhoďte je, nes@rte se s nimi. Ale všechno proběhlo ve slušnosti a pustili nás. Horší byli taky Němci, ale to už nevím, odkud jsme jeli. Nejspíš zase z Děčína. Ti snad neuměli vůbec číst, když rezervaci měli na úplně jiná čísla sedadel. A průvodčí, která procházela kolem, mně jen řekla: vy se nějak domluvíte, že.

21.7.2021 13:19
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Když tady čtu ty zážitky - jedem autem, už není pochyb, děkuju .

Orionka
Chlap se postavil do dveří a zařval "raus" a byl to fofr, že málem nestačil ustoupit.)

voni to maj zažitý todle slovo. Na koncíku v Germánsku, když se mi cpe někdo do prostoru,tuhle kouzelnou formulku zasyčim a už mažou

23.7.2021 13:34
fikovnice

XXX.XXX.135.38

Tak to bude asi v Regiojetu novinka, protože když jsem začínala jezdit se psem domů na Moravu a ptala se na přepravní podmínky, bylo mi řečeno, že pes jen v tašce, nebo přepravní schránce a pokud se vyskytne alergik, který si bude stěžovat, tak si budeme muset přesednout, nebo vystoupit, což záleží na vedoucí posádce a obsazenosti vlaku
Proto jsem zvolila pendolíno, byť České dráhy bytostně nesnáším a obvykle cesta bez problémů. Někteří průvodčí jsou ok, může být pes bez košíku, někteří košík vyžadují.
Problém nastal pouze jednou a to když jsem si kupovala lístky u pokladny a slečna mi vnutila lístky do tichého oddílu, s tím, že tam pejsek nebude vadit. Samozřejmě průvodčí pyskoval, že si musíme přesednout, byť je Fido naprosté zlatíčko a nevydá po cestě hlásku. Tehdy mu přítel řekl, že si rozhodně přesedat nebudeme, protože okolo jsou lidé, kteří telefonují nahlas, náš pes ruší z cestujících nejméně, takže o tichém oddíle nemůže být ani řeči. Pak už nás nechal být.

OT: já mám také Fida!!!

23.7.2021 14:58

fikovnice napsal(a):

Vy máte kocourka Fida? Nebo mi něco uteklo? Takto napsané to zní trochu divně , ale sleduji Vás v jiném vlákně, kde řešíte víkendové hlídání.

Jinak to s tím jménem byla docela sranda, protože jsem si vezla domů štěně z chovky a měl v očkováku to předlouhé "fón" jméno, které jsem mu rozhodně nechtěla nechat, ale vůbec nic mě nenapadalo. Pak jsem milého chlupáče vypustila doma, ten prošel byt, napil se z mističky, plácnul sebou na zem v kuchyni a usnul. Tehdy jsem mu řekla "dobrou noc strýčku Fido" a už jsem věděla, že to bude Fido napořád.

23.7.2021 15:11

fikovnice napsal(a):

Fido? To je kočičák nebo??? 🤔🌷

23.7.2021 22:57
fikovnice

XXX.XXX.134.182

Vy máte kocourka Fida? Nebo mi něco uteklo? Takto napsané to zní trochu divně , ale sleduji Vás v jiném vlákně, kde řešíte víkendové hlídání.

Jinak to s tím jménem byla docela sranda, protože jsem si vezla domů štěně z chovky a měl v očkováku to předlouhé "fón" jméno, které jsem mu rozhodně nechtěla nechat, ale vůbec nic mě nenapadalo. Pak jsem milého chlupáče vypustila doma, ten prošel byt, napil se z mističky, plácnul sebou na zem v kuchyni a usnul. Tehdy jsem mu řekla "dobrou noc strýčku Fido" a už jsem věděla, že to bude Fido napořád.

Ano ano, mám kocoura Fida - mého nejmilovanějšího... Jestli si dobře vzpomínám, otevřela jsem kalendář kočičích jmen a vybírala. Navíc - "fidelis" je latinsky "věřící" a já věřila, že tento kocour mi přinese do života víru v lepší zítřky. A musím říct, že z něj vyrostl opravdu kocour No. 1, kterého miluju jak je to jen možné...

23.7.2021 23:00
fikovnice

XXX.XXX.134.182

Fido? To je kočičák nebo??? 🤔🌷

"Vahine", viz výše - je to nejdůležitější zvíře v mém životě! Když mi tak strašně vážně onemocněl (r. 2019 pokud se nepletu), tak jsme bojovali oba a on tehdy ten boj (s mojí pomocí) vyhrál...i když už jsem téměř nevěřila.
Nicméně zbylé dva kočičáky miluju také strašně moc, jen Fido je prostě Fido!

2.8.2021 18:53

Tak Olda má svou jízdenku jako první 🐶
No jsem na něj zvědavá, v pendolínu přes 4h až do Žiliny...sedadlo 96 a 92 přes uličku v 5 voze dle vašich zkušeností mé dámy 👍může ležet na žabáka, jak to má rád 😀

2.8.2021 19:05
Fatia

XXX.XXX.134.127

kupé pro kočárky s regiojetem? to mě zajímá. regiojet dle toho co vím, psy nevozí, jen prcky v přepravce. jak je možné psa do regiojetu nacpat? jakou jízdenku měli, když psí vůbec nemají? možná mě čeká cesta daleká, hodil by se mi noční regiojet, ale psa prostě neberou a tečka.

9.8.2021 08:57

Tak Olda má svou jízdenku jako první 🐶
No jsem na něj zvědavá, v pendolínu přes 4h až do Žiliny...sedadlo 96 a 92 přes uličku v 5 voze dle vašich zkušeností mé dámy 👍může ležet na žabáka, jak to má rád 😀

Tak hlásím, že už konečně jedeme🐾 pendolínem směr Slovensko...už na odjezdu jsme měli neuvěřitelných 80 minut zpoždění, doufám, že teď už to pojede dobře. Hlásili původně 100 minut, tak snad ještě něco nenabereme. 🤪 Prý porucha na zabezpečovacím zařízení...no jo no. Oliver otrávený z košíku viz foto s ostentativně zaraženou hlavou do deky 🙈 a jsme v 5.voze a sedadlo 96...místa dost

9.8.2021 09:17
rapotacka11

XXX.XXX.225.13

A to fakt musíte být tak akurátní?
Musí ho mít pořád?

9.8.2021 09:32

rapotacka11 napsal(a):
A to fakt musíte být tak akurátní?
Musí ho mít pořád?

Hele on už zjistil, že ta zaražená hlava na mě nefunguje, tak už se chová normálně 😀 neptala jsem, nereptám a dodržuji pravidla....oni lidi nad 50 už moc nereptaj no 🙈

9.8.2021 09:52

Hele on už zjistil, že ta zaražená hlava na mě nefunguje, tak už se chová normálně 😀 neptala jsem, nereptám a dodržuji pravidla....oni lidi nad 50 už moc nereptaj no 🙈

Otočila bych ho hlavou ke svým nohám a aspoň mezi stanicemi mu košík sundala. Tedy jestli zrovna kolem vás necourají lidi na WC. Navlíkla bych mu náhubek jn ve stanici, kdy se dá předpokládat pohyb lidí.

Doplním perlu : Nastupovali u nás dva se dvěma koly a maď. ohařem. Pes bez vodítka ( o náhubku ani zdání ). Člověk v jedné ruce vedl kolo, druhou škrtil psa za obojek. Pes se zmítal, kolo upadlo, psa nacpal před sebe do vlaku, než zvedl kolo, pes vyskočil. Jeho partnerka měla co dělat se svým kolem......Magoři. Na mou připomínku, jestli by nebylo jednodušší, kdyby pes byl na vodítku, mě stihl jen vražedný pohled.
Ten pes byl milý, neškodný, jen byl vystresovaný, že ho cpou kamsi, za ním rachtá kolo a ještě ho u toho škrtí.

9.8.2021 10:03

Otočila bych ho hlavou ke svým nohám a aspoň mezi stanicemi mu košík sundala. Tedy jestli zrovna kolem vás necourají lidi na WC. Navlíkla bych mu náhubek jn ve stanici, kdy se dá předpokládat pohyb lidí.

Doplním perlu : Nastupovali u nás dva se dvěma koly a maď. ohařem. Pes bez vodítka ( o náhubku ani zdání ). Člověk v jedné ruce vedl kolo, druhou škrtil psa za obojek. Pes se zmítal, kolo upadlo, psa nacpal před sebe do vlaku, než zvedl kolo, pes vyskočil. Jeho partnerka měla co dělat se svým kolem......Magoři. Na mou připomínku, jestli by nebylo jednodušší, kdyby pes byl na vodítku, mě stihl jen vražedný pohled.
Ten pes byl milý, neškodný, jen byl vystresovaný, že ho cpou kamsi, za ním rachtá kolo a ještě ho u toho škrtí.

Příhoda kvalitní teda, chudák ten jejich pes 🙈 no sedíme u wc, tak tady courají...i hezká fenečka nastoupila...Olík zvládá, jemu to větrá v tom kovovém náhubku, ale pánečkům ten respirátor nevětrá 😷 😆

9.8.2021 20:35

Fatia napsal(a):
kupé pro kočárky s regiojetem? to mě zajímá. regiojet dle toho co vím, psy nevozí, jen prcky v přepravce. jak je možné psa do regiojetu nacpat? jakou jízdenku měli, když psí vůbec nemají? možná mě čeká cesta daleká, hodil by se mi noční regiojet, ale psa prostě neberou a tečka.

V aplikaci v telefonu pes přikoupit jde. I telefonicky nám potvrdili že dva velcí psí nejsou problém, musí ale mít nahubky a voditka.

9.8.2021 21:31
Fatia

XXX.XXX.40.158

V aplikaci v telefonu pes přikoupit jde. I telefonicky nám potvrdili že dva velcí psí nejsou problém, musí ale mít nahubky a voditka.

Já se dočetla, že je rozdíl mezi vlakem R (brno-prerov-ostrava-bohumin) a RJ (ty ostatní). V R to jde, jinde pouze ve schrane... Na které trati jste jeli?

https://www.regiojet.cz/ceny-a-jizdenky/preprava-zavazadel-a-zvirat/

10.8.2021 00:02

Nejsem uplnej odbornik, ale foto vypada jako z Pendolina CD - tam muze pes s kosem na vodaku atd.
RegioJet - nejsou CD... Jiny dopravce, jina pravidla...

U CD pes muze vzdy a kamkoli s kosikem a vodakem... Maji smlouvu se statem - proto "statni dopravce"...
Soukromnik si muze pravidla urcit - takze napr. pes jen v boxu...

10.8.2021 00:33

...jen prihodim, ze par vikendu zpet jsme byli v Marianskych Laznich. Na ranni vlak tam cekalo asi 30 lidi a kazda dvojice mela psa. Bylo strasne prima, ze jsme vsichni nejen v klidu odjeli, ale vecer jsme se v podstate se stejnou partou patkali i ve vlaku zpet... Opet v klidu. Pruvodci vzdy prima. Zadny problem. Moc mile.

10.8.2021 08:14

Fatia napsal(a):
Já se dočetla, že je rozdíl mezi vlakem R (brno-prerov-ostrava-bohumin) a RJ (ty ostatní). V R to jde, jinde pouze ve schrane... Na které trati jste jeli?

https://www.regiojet.cz/ceny-a-jizdenky/preprava-zavazadel-a-zvirat/

Studenka - Brno, tam možná bude zakopaný pes

10.8.2021 09:56
fikovnice

XXX.XXX.134.130

Příhoda kvalitní teda, chudák ten jejich pes 🙈 no sedíme u wc, tak tady courají...i hezká fenečka nastoupila...Olík zvládá, jemu to větrá v tom kovovém náhubku, ale pánečkům ten respirátor nevětrá 😷 😆

Tý brďo, to už jsou smajly s respirátorem???

Přidejte reakci

Přidat smajlík