Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.7.2021 20:05
magda_v

XXX.XXX.243.226

Dobrý den , moc moc moc prosím o váš názor... štěně si dotáhlo nějakou infekci,byli jsme u vet asi 2dny zpět dala mu pro jistotu ještě jednu dávku ATB...ale mám teď problém... nemá hotové očkování, vet říkala že nejdřív ho naočkuje až za dva týdny... jenomže za dva týdny už bude mít tři měsíce,a já potřebuju aby byl naočkovany, potřebuju ho socializovat...co je ještě horší že za ty dva týdny mu to očkování propadne, takže bude muset od začátku...a jak mi to tak vychází,bude naočkovany koncem srpna a mě drbne protože začátek září už zas bude mít čtyři měsíce... prosím pomoc,fakt už nevím...nerada bych zrovna u ovčouna zanedbala socializaci...moc děkuji za radu.

21.7.2021 20:06
magda_v

XXX.XXX.243.226

Zapomněla jsem dodat že minulou sobotu jsme tam byli to byl začátek,v úterý jsme tam byli na kontrole dala mu ty ATB,a v pátek jde na další kontrolu

21.7.2021 20:18
impact

XXX.XXX.195.92

Napište sem termíny očkování a co za vakcínu dostalo.

Takhle je to docela zmatený.

21.7.2021 20:30
impact

XXX.XXX.195.92

Kdyžtak stačí vyfotit stávající očkovák.

21.7.2021 20:38
magda_v

XXX.XXX.243.226

Nechci být nějaká hysterka,ale přijde mi opravdu zbytečné čekat dva týdny, dostal sice antibiotika, takže bych pochopila třeba 4-5 dní počkat ale 14dni mi přijde opravdu extrém

21.7.2021 20:49
impact

XXX.XXX.58.181

A jakou infekci měl? Já bych týden po posledních atb očkovala.

21.7.2021 20:53
magda_v

XXX.XXX.243.226

impact napsal(a):
A jakou infekci měl? Já bych týden po posledních atb očkovala.

Taky si myslím... Měl "jen" průjem

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.7.2021 21:00

žádný propadne nebude, vždyť žádný očkování pořádně nemá, propadne řešte, až tam bude leptospiróza. udělejte pauzu po atb, pak nechte naočkovat 2x v rozmezí 3 týdnů

a hlavně normálně socializujte, máte doma hygienickou smyčku? nemáte.

21.7.2021 21:10
magda_v

XXX.XXX.243.226

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
žádný propadne nebude, vždyť žádný očkování pořádně nemá, propadne řešte, až tam bude leptospiróza. udělejte pauzu po atb, pak nechte naočkovat 2x v rozmezí 3 týdnů

a hlavně normálně socializujte, máte doma hygienickou smyčku? nemáte.

Aha tak děkuji, nám vet říkala že to propadne a bude muset znovu...jak dlouhá pauza zhruba prosím? A když očkován teda není a zatím ani nebude mám jít socializovat do ulice, mám to zkusit? Nebo radši počkat po očkování

21.7.2021 21:13
magda_v

XXX.XXX.243.226

Promiňte ale asi nějak nechápu, nemá pořádné očkování? Tak co to teda je v tom očkováku? Je to jen nějaká předehra?

21.7.2021 21:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A když očkován teda není a zatím ani nebude mám jít socializovat do ulice, mám to zkusit? Nebo radši počkat po očkování

Nikdy jsem tohle u štěňat neřešila. Chodila jsem s nimi mezi psy od začátku. Asi bych se jen vyhýbala vyloženě psím parkům, nebo "pochybným" psům. Ale mezi psy bych rozhodně chodila. Nečekala bych po očkování, v tomhle zastávám názor, že čím dřív, tím líp. Za psema z rodiny a od kamarádů jsem štěňata brala třeba hned 3 den, co byla doma, jen co se trochu rozkoukala. Samozřejmě jen za těmi pohodovými.

21.7.2021 21:22
magda_v

XXX.XXX.243.226

marcelaamax napsal(a):
A když očkován teda není a zatím ani nebude mám jít socializovat do ulice, mám to zkusit? Nebo radši počkat po očkování

Nikdy jsem tohle u štěňat neřešila. Chodila jsem s nimi mezi psy od začátku. Asi bych se jen vyhýbala vyloženě psím parkům, nebo "pochybným" psům. Ale mezi psy bych rozhodně chodila. Nečekala bych po očkování, v tomhle zastávám názor, že čím dřív, tím líp. Za psema z rodiny a od kamarádů jsem štěňata brala třeba hned 3 den, co byla doma, jen co se trochu rozkoukala. Samozřejmě jen za těmi pohodovými.

Strašně moc Vám děkuji,tak tohle mi neuvěřitelně pomohlo, vypadáte že se fakt vyznáte moc Vám děkuji, myslíte že by jste mi mohla poradit, viděla jsem že máte x pejsků takže beru že máte zkušeností až až... je vhodné brát ho do vlaku? Nabo s tím už radši počkat? A prosím Vás co cvičáky, měli by jsme začat základní poslušnost, čekat až bude očkování nebo už taky začít?

21.7.2021 21:30
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.38.79

magda_v napsal(a):
Strašně moc Vám děkuji,tak tohle mi neuvěřitelně pomohlo, vypadáte že se fakt vyznáte moc Vám děkuji, myslíte že by jste mi mohla poradit, viděla jsem že máte x pejsků takže beru že máte zkušeností až až... je vhodné brát ho do vlaku? Nabo s tím už radši počkat? A prosím Vás co cvičáky, měli by jsme začat základní poslušnost, čekat až bude očkování nebo už taky začít?

Na cvičák Vás s nedočkovaným štěnětem nevezmou - ohrožovali by tím sami sebe.

21.7.2021 21:32
magda_v

XXX.XXX.243.226

Inspektor Pišišvor napsal(a):

O.k děkuji a ten vlak? Vzali by jste téměř 3mesicni štěndo?

21.7.2021 21:35
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

magda_v napsal(a):

No, tak určitě jsou tady zkušenější lidi než já .

S tím vlakem je to na vás. Taky záleží jak dlouho cestu máte v plánu, jak to pes bude snášet, jestli by třeba nebylo lepší zkusit kratší cestu a po té se rozhodnout. Já jsem jela se psem, coby se štěnětem, poprvé vlakem cca v jeho 3 měsících (už si nepamatuji přesně) a jeli jsme zrovna asi dvě hodiny cesty. Prostě to tak zrovna vyšlo.. Pes tu cestu vesměs celou prospal. Pak jsme udělali krátkou procházku po Praze, dorazili na místo, a tam zase odpočíval, pak si chvilku pohrál a pořád dokola. No a pak cesta zpátky. A pamatuji si, že jsem tady za to dostala sodu, že takhle malé štěně tahám na takový "výlet" . Za mě to bylo v pohodě, pes nenachodil x kilometrů, a mohl si odpočinout a spát kdy chtěl - a že unavený byl, protože toho hodně bylo poprvé... S fenou jsem poprvé jela až déle, tuším cca 4-6 měsíc, a nejdřív jen zkušební kratší trasu, prostě jsme 10 km ke tchýni jeli vlakem místo autem. A pak už jsme jezdili normálně delší cesty...Jo a s předchozím psem jsem poprvé jela vlakem někdy v jeho asi 5ti letech .

A co se cvičáků týče - to se musíte zeptat přímo tam, je dost pravděpodobné, že to očkování budou vyžadovat. Ale určitě bych začala cvičit doma, formou hry, po chviličkách...Ale hlavně bych si se štěndem co nejvíce hrála, trávila čas, trénovala přivolání - zase tak jako mimochodem, hrou... Venku se toulala, někde sedla, dala s ním napůl sváču, nechala ho odpočinout, prozkoumávala bych všechno možné i nemožné... Vzala bych ho do přírody ke zvíratům, koním, kravám... Pak bych ho vzala do města, na nádraží, na náměstí... Prostě bych s ním objevovala svět a budovala vztah .

21.7.2021 21:37
Terven

XXX.XXX.110.191

Já jsem tam teda šla s doočkovaným štěnětem, ale nikdo se mě na to neptal.

21.7.2021 21:37
magda_v

XXX.XXX.243.226

marcelaamax napsal(a):
No, tak určitě jsou tady zkušenější lidi než já .

S tím vlakem je to na vás. Taky záleží jak dlouho cestu máte v plánu, jak to pes bude snášet, jestli by třeba nebylo lepší zkusit kratší cestu a po té se rozhodnout. Já jsem jela se psem, coby se štěnětem, poprvé vlakem cca v jeho 3 měsících (už si nepamatuji přesně) a jeli jsme zrovna asi dvě hodiny cesty. Prostě to tak zrovna vyšlo.. Pes tu cestu vesměs celou prospal. Pak jsme udělali krátkou procházku po Praze, dorazili na místo, a tam zase odpočíval, pak si chvilku pohrál a pořád dokola. No a pak cesta zpátky. A pamatuji si, že jsem tady za to dostala sodu, že takhle malé štěně tahám na takový "výlet" . Za mě to bylo v pohodě, pes nenachodil x kilometrů, a mohl si odpočinout a spát kdy chtěl - a že unavený byl, protože toho hodně bylo poprvé... S fenou jsem poprvé jela až déle, tuším cca 4-6 měsíc, a nejdřív jen zkušební kratší trasu, prostě jsme 10 km ke tchýni jeli vlakem místo autem. A pak už jsme jezdili normálně delší cesty...Jo a s předchozím psem jsem poprvé jela vlakem někdy v jeho asi 5ti letech .

A co se cvičáků týče - to se musíte zeptat přímo tam, je dost pravděpodobné, že to očkování budou vyžadovat. Ale určitě bych začala cvičit doma, formou hry, po chviličkách...Ale hlavně bych si se štěndem co nejvíce hrála, trávila čas, trénovala přivolání - zase tak jako mimochodem, hrou... Venku se toulala, někde sedla, dala s ním napůl sváču, nechala ho odpočinout, prozkoumávala bych všechno možné i nemožné... Vzala bych ho do přírody ke zvíratům, koním, kravám... Pak bych ho vzala do města, na nádraží, na náměstí... Prostě bych s ním objevovala svět a budovala vztah .

Moc Vám děkuji, skvělé rady! Krásné ... Moc Vám děkuji! Jste opravdu úžasná, radosti se nedokážu vyjádřit

21.7.2021 21:38
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Terven napsal(a):
Já jsem tam teda šla s doočkovaným štěnětem, ale nikdo se mě na to neptal.

U nás se to taky neřeší

21.7.2021 21:49

magda_v napsal(a):
Promiňte ale asi nějak nechápu, nemá pořádné očkování? Tak co to teda je v tom očkováku? Je to jen nějaká předehra?

ano, to je jen předehra

dá se to i zcela přeskočit

21.7.2021 21:53
magda_v

XXX.XXX.243.226

ano, to je jen předehra

dá se to i zcela přeskočit

ahaa,takže očkování teprve bude? To jsem teda vůbec nevěděla.... děkuji

21.7.2021 22:08
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.38.79

marcelaamax napsal(a):
U nás se to taky neřeší

Taky znám jeden cvičáku, kde se to neřešilo a teď tam mají parvu a předseda si dotáhl neco domů a padlo mu 11 štěňat + další 2 štěňata lidí ze cvičáku.

21.7.2021 22:11
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Taky znám jeden cvičáku, kde se to neřešilo a teď tam mají parvu a předseda si dotáhl neco domů a padlo mu 11 štěňat + další 2 štěňata lidí ze cvičáku.

Jj, já neříkám, že je to v pořádku, jen že se to děje. Nebo ne děje, ale že to tak někde prostě je, že se očkování neřeší, nekontroluje.

21.7.2021 22:13
Terven

XXX.XXX.110.191

marcelaamax napsal(a):
Jj, já neříkám, že je to v pořádku, jen že se to děje. Nebo ne děje, ale že to tak někde prostě je, že se očkování neřeší, nekontroluje.

Zdaleka to není ojedinělý, spíš bych řekla, že ojediněle se to řeší.

21.7.2021 22:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.38.79

Terven napsal(a):
Zdaleka to není ojedinělý, spíš bych řekla, že ojediněle se to řeší.

Já jsem to u kurzistů řešila vždycky.

21.7.2021 22:24
juhaj

XXX.XXX.164.121

Taky jsem musela na první hodinu donest očkovák a byl mi zkontrolován 😊

21.7.2021 22:24
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já jsem to u kurzistů řešila vždycky.

Záleží na lidech. Já mám zkušenost se třemi cvičáky, a očkovák mi nekontrolovali nikde. Jo, sice všude řekli, ať ho poprvé vezmu s sebou, ale vidět ho pak nechtěli. A vím o psí školičce, kde normálně lidem říkají, že můžou přijít už na 2 měsících, bez očkování.

22.7.2021 07:08
Atheira

XXX.XXX.247.161

magda_v napsal(a):
O.k děkuji a ten vlak? Vzali by jste téměř 3mesicni štěndo?

Vlakem jezdí X odstavených štěňat do nových domovů. Ne každý jede autem. Nechápu, proč by takhle staré štěně nemohlo do vlaku.

22.7.2021 07:37
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.38.79

Atheira napsal(a):
Vlakem jezdí X odstavených štěňat do nových domovů. Ne každý jede autem. Nechápu, proč by takhle staré štěně nemohlo do vlaku.

Ale hodně záleží na povaze štěněte - normální štěně to dá, ale pokud je to nějaký vystrašený uzlíček nervů, tak to nebude ideální.

22.7.2021 08:03
fikovnice

XXX.XXX.134.184

Ale hodně záleží na povaze štěněte - normální štěně to dá, ale pokud je to nějaký vystrašený uzlíček nervů, tak to nebude ideální.

No jo, ale pokud s ním zadavatelka plánuje jezdit nějak častěji, tak se to nějak naučit musí. Já mám s převozem psa MHD nebo vlakem minimum zkušeností, ale to málo, co mám, tak to štěně vůbec neřešilo.

22.7.2021 08:05
Atheira

XXX.XXX.209.8

I u těch určitě dost záleží.
Když jsem si přijela pro Laru (normálně dvouměsíční štěně, akorát z útulku), paní s nima čekala na parkovišti (byly jsme tak domluvené, není to taková ta podvodová klasika, fakt jsem nemohla jinak :D) její bratr lítal kolem, štěkal, blbnul. Lara byla schovaná pod přístrojovkou a klepala se jak kdyby byla na klíček. Ještě v ruce mi vibrovala nějakou dobu. Byla jsem varovaná předem, že je to bojan a citlivka, ale byla jsem z toho strašně rozčarovaná, protože jsem si až na místě uvědomila, že jsem nikdy takhle zděšený štěně neviděla a že jsem to teda rozhodně nečekala takový.
Čekaly jsme se štěňatama i s paní na můj vlak. Lary brácha se tam producíroval po hale jak švihák lázeňský a okouzloval všechny přítomný a děsně si to užíval. Lara se klepala a klepala, až asi usnula spíš vyčerpáním.
I v tom vlaku mi na klíně jenom spala nebo potichu koukala. Myslím, že kdybych s ní začala jezdit později, jakože jsme toho do jejích čtyř měsíců odjezdily vlakem fakt moc, tak si na to bude zvykat podstatně hůř.

Já bych s takovýmahle věcma u štěněte prostě nečekala. Čím větší bude, tím hůř se budou zvládat případný blbý situace v tom vlaku a hlavně okolí bude méně a méně vstřícné. Protože co si budem, malinký štěňátko se většině lidí bude líbit a tak nějak pro něj budou mít i pochopení. Což by se ovšem nemělo očekávat jako samozřejmost a na cestu by se panička měla řádně připravit, aby nikoho neobtěžovala. Na dorůstajícího klacka, co poprvý jede vlakem a panička ho nezvládá, už nikdo zvědavej nebude.

22.7.2021 08:14

Když je štěně dobře "navázané" na majitele, tak neřeší nic, co neřeší on. Jestli bude majitel vyklepaný "ježišmarjá, jak to bude pes snášet, nebude náhodou plakat? snad nevypadne z vlaku?....." - bude štěně vyklepané taky.

22.7.2021 08:31

Když je štěně dobře "navázané" na majitele, tak neřeší nic, co neřeší on. Jestli bude majitel vyklepaný "ježišmarjá, jak to bude pes snášet, nebude náhodou plakat? snad nevypadne z vlaku?....." - bude štěně vyklepané taky.

no, a i když je labilní štěně/pes navázáné na majitele, tak řeší........
je to o nervové soustavě, jako vždy

mmch, 2m štěně (tuším) - jaký čas mělo na to "navázání"?

22.7.2021 09:16
magda_v

XXX.XXX.243.226

no, a i když je labilní štěně/pes navázáné na majitele, tak řeší........
je to o nervové soustavě, jako vždy

mmch, 2m štěně (tuším) - jaký čas mělo na to "navázání"?

2mesice + tři týdny,zhruba ty tři týdny

22.7.2021 14:09
impact

XXX.XXX.123.173

Pryč jsou ty časy, kdy veterináři říkali: "Parvoviroza? Blbost. Tu už jsem dvacet let neviděl... "

V dnešní době, kdy se tahají psi od čerta k ďáblu a málokdo dbá alespoň na základní karanténní opatření, fakt není problém ji chytnout.

Já osobně si teda už pár let nestojím za tvrzením, že je riziko nemoci minimální a nestojí to za zanedbanou socializaci..

22.7.2021 15:06
magda_v

XXX.XXX.243.226

Promiňte ale co si teda myslíte o tom očkování? Zítra jdeme na kontrolu tak by mě zajímalo,jestli se mám ohradit pokud řekne že se bude čekat dva týdny... myslíte si že nutné čekat dva týdny když poslední ATB dostal dostal v úterý?

22.7.2021 16:04
impact

XXX.XXX.195.92

magda_v napsal(a):
Promiňte ale co si teda myslíte o tom očkování? Zítra jdeme na kontrolu tak by mě zajímalo,jestli se mám ohradit pokud řekne že se bude čekat dva týdny... myslíte si že nutné čekat dva týdny když poslední ATB dostal dostal v úterý?

To se ptáte mě??

22.7.2021 16:15

impact napsal(a):
Pryč jsou ty časy, kdy veterináři říkali: "Parvoviroza? Blbost. Tu už jsem dvacet let neviděl... "

V dnešní době, kdy se tahají psi od čerta k ďáblu a málokdo dbá alespoň na základní karanténní opatření, fakt není problém ji chytnout.

Já osobně si teda už pár let nestojím za tvrzením, že je riziko nemoci minimální a nestojí to za zanedbanou socializaci..

akorát že vtip je v tom, že když bude pes čučet doma, tak riziko nemoci pořád není minimální a vlastně není o tolik menší než když tu socializaci zanedbávat nebudete

pokud doma nemáte hygienickou smyčku se sprchou nebo aspoň dezinfekční rohož s málo koncentrovanou dezinfekcí na obuv, tak to klidně můžete přinést vy a pes nemusí vytáhnout paty z baráku.

22.7.2021 17:24

Já teda na žádné doočkování nečekám. Se štěnětem normálně chodím ven, beru ho do města, do zoo, na návštěvu k babičce, aby se jako téměř vesničan naučil jezdit výtahem....po dohodě s majitelem jiného psa seznamujeme.
Vyhýbala bych se akorát místům, kde je ta koncentrace psů veliká převeliká.

Jako paradox uvedu svůj osobní příklad. S první ovčandou jsme nikam nechodili, čekali jsme až budeme mít doočkováno, byla pouze doma a na zahradě, kde předtím nebyl žádný pes a chytla parvu, kterou jsme prostě dotáhli my z venku.

Se všemi svými ostatními štěňaty jsem ven chodila hned a v poho.

Takže potvrzuju to, co psala Bodlinka......pokud doma nebudu mít nějakou desinfekční zónu, tak štěně nemusí nutně ven, aby tu nemoc chytlo.

22.7.2021 17:47
impact

XXX.XXX.195.92

akorát že vtip je v tom, že když bude pes čučet doma, tak riziko nemoci pořád není minimální a vlastně není o tolik menší než když tu socializaci zanedbávat nebudete

pokud doma nemáte hygienickou smyčku se sprchou nebo aspoň dezinfekční rohož s málo koncentrovanou dezinfekcí na obuv, tak to klidně můžete přinést vy a pes nemusí vytáhnout paty z baráku.

Já vím, že je hygienická smyčka Vaše oblíbené slovo. To už jsme si za ty leta snad všimli všichni.

Na mém názoru to ale nic nezmění.

22.7.2021 20:21
magda_v

XXX.XXX.243.226

Děkuji za názory, ovšem jsem se ptala - JE V POŘÁDKU ZE SE BUDE OČKOVAT AŽ ZA DVA TÝDNY? KDYŽ ATB MĚL V ÚTERÝ , MÁM TO ZKUSIT SJEDNAT DŘÍV,NEBO JE TO NORMÁLNÍ?

22.7.2021 20:29

impact napsal(a):
Já vím, že je hygienická smyčka Vaše oblíbené slovo. To už jsme si za ty leta snad všimli všichni.

v pořádku, ať si to každý dělá, jak uzná

ano, hygienická smyčka je moje oblíbené slovo. v souvislosti s parvovirózou se prostě úplně nabízí, protože prostě parvoviry se neptají, jestli mohou přicestovat na tašce s nákupem.

22.7.2021 20:31

A mě by zajímalo, jestli se běžně štěňatům na průjem dávají antibiotika. Mně připadá, že v poslední době jsou ATB často u veterinářů takový univerzální lék.

22.7.2021 20:37
magda_v

XXX.XXX.243.226

A mě by zajímalo, jestli se běžně štěňatům na průjem dávají antibiotika. Mně připadá, že v poslední době jsou ATB často u veterinářů takový univerzální lék.

Neměl klasický průjem měl virovou infekci

22.7.2021 20:38

magda_v napsal(a):
Děkuji za názory, ovšem jsem se ptala - JE V POŘÁDKU ZE SE BUDE OČKOVAT AŽ ZA DVA TÝDNY? KDYŽ ATB MĚL V ÚTERÝ , MÁM TO ZKUSIT SJEDNAT DŘÍV,NEBO JE TO NORMÁLNÍ?

Upřímně....nevím kolik lidí tady s tím má zkušenost a moc veterinářů mezi námi není.
Já osobně bych spíš zkusila konzultaci s jiným vetem, ale je to jen můj názor.

Navíc mi přišlo, že v úvodním dotazu řešíte hlavně socializaci. Defakto jsem z toho pochopila, že budete socializovat až po dokončeném očkování, kdy bude mít štěně už 4 měsíce a že vám to přišlo pozdě.

Tak do psí školky je asi standard, že berou štěňata po dokončeném očkování, ale socializovat se dá i mimo psí školku a na to očkování netřeba, pokud není v okolí rozšířená nějaká nakažlivá nemoc, třeba parvoviróza a pokud se socializuje s rozumem.

Prostě nevím, co chcete slyšet.......mám štěně, čtyřměsíční a ven "socializovat" jsme začali chodit chvilku poté, co jsme malou přivezli.
Navíc socializace je super věc, ale pokud štěně není nějaký vysloveně labil, bázlivka a stresátor, tak bych si nelámala hlavu s tím, že nesocializuju bůhví jak intenzivně, protože takový psí špunt s klidným a rozumným páníčkem za zadelí většinou zvládne všechno levou zadní.

22.7.2021 20:42

magda_v napsal(a):

Na virovou infekci ATB?

Taky bych šla jinam.

22.7.2021 20:57
Atheira

XXX.XXX.247.161

Zadavatelko, jsou online poradny, kde odpovídají pouze veterináři. Zadarmo. Zeptejte se tam. Tady je veterinářů pět a půl, my ostatní si tady jenom názorujem, nic jinyho tu při takhle specifický otázce prostě nedostanete.

22.7.2021 21:02
GAELLE

XXX.XXX.66.235

magda_v napsal(a):

na vir antibiotika?

22.7.2021 21:08

Na virovou infekci ATB?

Taky bych šla jinam.

ATB se dávají na sekundární bakteriální infekci, která může být horší než ta virová.

22.7.2021 21:10
magda_v

XXX.XXX.243.226

Na virovou infekci ATB?

Taky bych šla jinam.

ano a to nebylo jen ATB 🙄,...probiotika , atb, detoxikační gel,a ještě nějaké prášky...

22.7.2021 21:31
rapotacka11

XXX.XXX.225.13

Průjem?
Někdy se to stane.
Moc změn, trošku stres ...

22.7.2021 21:34
magda_v

XXX.XXX.243.226

rapotacka11 napsal(a):
Průjem?
Někdy se to stane.

Virová infekce - průjem+zvracení

22.7.2021 21:34
impact

XXX.XXX.112.235

v pořádku, ať si to každý dělá, jak uzná

ano, hygienická smyčka je moje oblíbené slovo. v souvislosti s parvovirózou se prostě úplně nabízí, protože prostě parvoviry se neptají, jestli mohou přicestovat na tašce s nákupem.

Samozřejmě. Taky mám pojištěnej barák na možnost, že mi na něj spadne letadlo.

22.7.2021 21:35
impact

XXX.XXX.112.235

magda_v napsal(a):

Jsem přesvědčena o tom, že Vám několik lidí podalo odpověď.

TAK SI JE PŘEČTĚTE JEŠTĚ JEDNOU.

Imho proč chodíte k veterináři, kterému nedůvěřujete?

22.7.2021 21:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

rapotacka11 napsal(a):
Průjem?
Někdy se to stane.

No jo, ale tak ono je průjem a průjem. U štěněte jsem na průjem dávala Diadog a probiotika, a zabral. Ale nebyl to žádný extrém. Chápu, že pokud má malé štěně urputný průjem, tak že to člověk řeší a jde třeba i na veterinu. Já jsem takhle s fenou, když byla štěně, jela na pohotovost se zvracením. Kdyby se jednou, dvakrát vyzvracela, že jí něco nesedlo, tak to neřeším. Ale když mi chodila do kola a blila obrovské hromady, pak už jen vodu, ale pořád natahovala a zvracela, tak jsem prostě na tu veterinu taky jela...

22.7.2021 21:59

ATB se dávají na sekundární bakteriální infekci, která může být horší než ta virová.

To chápu, ale zadavatelka píše virová infekce, proto jsem se podivila.

22.7.2021 22:02
magda_v

XXX.XXX.243.226

impact napsal(a):
Jsem přesvědčena o tom, že Vám několik lidí podalo odpověď.

TAK SI JE PŘEČTĚTE JEŠTĚ JEDNOU.

Imho proč chodíte k veterináři, kterému nedůvěřujete?

Nevim teda vidíte někde napsáno že ji nevěřím? Ptam se na názor jestli se Vám nezdá zbytečně dlouho čekat po Atb

22.7.2021 22:09

magda_v napsal(a):
Nevim teda vidíte někde napsáno že ji nevěřím? Ptam se na názor jestli se Vám nezdá zbytečně dlouho čekat po Atb

Víte, nám se může zdát cokoliv, ale asi vám fundovaně neporadíme.
Jinak mně veterinář naočkoval dospělého psa týden po ATB, jestli vám to stačí.

22.7.2021 22:24
magda_v

XXX.XXX.243.226

Víte, nám se může zdát cokoliv, ale asi vám fundovaně neporadíme.
Jinak mně veterinář naočkoval dospělého psa týden po ATB, jestli vám to stačí.

Ano stačí děkuji

23.7.2021 12:17
fikovnice

XXX.XXX.135.38

impact napsal(a):

Ale to je terminus technicus. Hygienickou smyčku máme v práci.

23.7.2021 14:42

magda_v napsal(a):

ano, tento odstup je normální

23.7.2021 16:18

To chápu, ale zadavatelka píše virová infekce, proto jsem se podivila.

Jsem to špatně napsala - ATB se pro jistotu dávají i při virové infekci, když hrozí sekundární bakteriální. Což by zrovna mláďata nemusela dát. Kamarádka tak nakonec zachránila 2 koťata ze čtyř + jejich mámu - pravděpodobně panleukopenie.

23.7.2021 21:26
Terven

XXX.XXX.110.191

impact napsal(a):

Hygienická smyčka není slovo, ale dvě slova. A jak píše kometa, je to terminus technicus, nikoli výmysl bodlinky...
https://www.youtube.com/watch?v=iEBulGQQHLk

23.7.2021 21:50

Terven napsal(a):
Hygienická smyčka není slovo, ale dvě slova. A jak píše kometa, je to terminus technicus, nikoli výmysl bodlinky...

Psala fikovnice, ale nevadí. Mám stejný názor.

23.7.2021 21:52
Terven

XXX.XXX.110.191

Psala fikovnice, ale nevadí. Mám stejný názor.

A jo

23.7.2021 22:48
fikovnice

XXX.XXX.134.182

Terven napsal(a):

To jsem psala já...máme v práci...

23.7.2021 22:49
fikovnice

XXX.XXX.134.182

fikovnice napsal(a):
To jsem psala já...máme v práci...

Jinak suchá sprcha - celkem zajímavost...

Přidejte reakci

Přidat smajlík