Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Libuska_m

24.7.2021 20:03
Libuska_m

XXX.XXX.45.111

Dobry den,

potrebovala bych poradit s nasi nadrzenou fenkou. 😇
Mame 14 mesicni labradorku, ktera v 10 mesicich poprve harala. Od te doby mi (pardon za popis) temer denodenne ocuchava rozkrok, a kdyz se ji tam podari zaborit cumak (napr pri vitani nebo mazleni), tak zacne "kopulovat".
Je to velice neprijemne a i trapne, protoze tohle dela i dalsim osobam zenskeho pohlavi. 😒 Zpocatku, kdyz to zacla delat, tak jen ocuchavala.. ja si myslela, ze je to tim, ze mam menses, tak jsem to tolik neresila, jen ji okrikla a lehce placla pres cumak, ze je to fuj.
Jenze s tim pokracovala, i kdyz uz jsem menses nemela. Casem pridala i kopulovani 🙈 Nedavno byla na hlidani ve psim hotelu a predvadela to i tam, coz bylo ponekud trapne 🙈
Chapu, ze ji asi vonim, ale je to vazne neprijemne, nejen jak tam zabori celou hlavu mezi nohy, ale mam i potom obleceni v oblasti rozkroku cele oslintane. 😂 A co az tohle udela na verejnosti, ja uz se skoro desim s ni nekam chodit😂🙈
Manzelovi to nedela, leze porad za mnou, takze staci, ze se treba prevlekam nebo vylezu ze sprchy a ona hned za mnou a nasava... proc tohle dela?? 🤷‍♀️ A jak ji to odnaucit?
Kdyz zvysim hlas, tak si moc dobre uvedomuje, ze udelala neco spatne, ale priste to udela zas 🤷‍♀️

Nejake rady? 😊

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.7.2021 20:35

Libuska_m napsal(a):
Dobry den,

potrebovala bych poradit s nasi nadrzenou fenkou. 😇
Mame 14 mesicni labradorku, ktera v 10 mesicich poprve harala. Od te doby mi (pardon za popis) temer denodenne ocuchava rozkrok, a kdyz se ji tam podari zaborit cumak (napr pri vitani nebo mazleni), tak zacne "kopulovat".
Je to velice neprijemne a i trapne, protoze tohle dela i dalsim osobam zenskeho pohlavi. 😒 Zpocatku, kdyz to zacla delat, tak jen ocuchavala.. ja si myslela, ze je to tim, ze mam menses, tak jsem to tolik neresila, jen ji okrikla a lehce placla pres cumak, ze je to fuj.
Jenze s tim pokracovala, i kdyz uz jsem menses nemela. Casem pridala i kopulovani 🙈 Nedavno byla na hlidani ve psim hotelu a predvadela to i tam, coz bylo ponekud trapne 🙈
Chapu, ze ji asi vonim, ale je to vazne neprijemne, nejen jak tam zabori celou hlavu mezi nohy, ale mam i potom obleceni v oblasti rozkroku cele oslintane. 😂 A co az tohle udela na verejnosti, ja uz se skoro desim s ni nekam chodit😂🙈
Manzelovi to nedela, leze porad za mnou, takze staci, ze se treba prevlekam nebo vylezu ze sprchy a ona hned za mnou a nasava... proc tohle dela?? 🤷‍♀️ A jak ji to odnaucit?
Kdyz zvysim hlas, tak si moc dobre uvedomuje, ze udelala neco spatne, ale priste to udela zas 🤷‍♀️

Nejake rady? 😊

Fenu pořádně zaměstnat. Co s ní děláte? Jaký má denní program?

Libuska_m

25.7.2021 00:32
Libuska_m

XXX.XXX.45.111

Zamestnana je hodne, az na vyjimky neni sama doma, takze pozornosti ma od nas dostatek, tj. 4-5x denne prochazky, probehnuti (v ramci mezi kvuli kloubum), hodne trenujeme a ucime nove povely, dost se s ni mazlime, hrajeme si s hrackami apod. Energie ma az az, pres den temer nespi, takze je tezke ji psychicky ci fyzicky utahat... 🙈 zkouseli jsme ji i pri jejich choutkach privest na jine myslenky (napr odlakat hrackou), ale ani to nepomohlo, vzdycky si ten okamzik, kdy ke me prijde a narve mi tam hlavu, najde 🤷‍♀️

25.7.2021 06:38

Tak ji to nenechte dělat. Měli jste to utnout hned v začátku. Pokud se sprchujete nebo chodíte po bytě nahá, tak fenu zavřete do jiné místnosti. Je jí 14 měsíců, takže pořád štěně, co do ní teď vložíte, to se vám v budoucnu vyplatí. Dala bych jí doma couračku, abych si snadněji odtáhla, když zase začne. Chce to především důslednost, nedovolit to, už když vidíte, že se k tomu jen chystá.

25.7.2021 06:44
marushka

XXX.XXX.11.116

Přesně tak.. prostě zakázat.. důsledně. Neříkám psa bít, ale vysvětlit to tak, aby tomu pes rozuměl. Když je vaše reakce že vytahnete hračku, tak to naopak upevňujete. Pro psa to znamená: zaborim čumák do rozkroku = donutím paničku k akci.

25.7.2021 07:01
impact

XXX.XXX.113.234

Libuska_m napsal(a):
Zamestnana je hodne, az na vyjimky neni sama doma, takze pozornosti ma od nas dostatek, tj. 4-5x denne prochazky, probehnuti (v ramci mezi kvuli kloubum), hodne trenujeme a ucime nove povely, dost se s ni mazlime, hrajeme si s hrackami apod. Energie ma az az, pres den temer nespi, takze je tezke ji psychicky ci fyzicky utahat... 🙈 zkouseli jsme ji i pri jejich choutkach privest na jine myslenky (napr odlakat hrackou), ale ani to nepomohlo, vzdycky si ten okamzik, kdy ke me prijde a narve mi tam hlavu, najde 🤷‍♀️

To není žádné zaměstnání. 🤷🏻‍♀️

25.7.2021 09:15

"Nejake rady?"

ano
nenechat, nikdy + jí říct, co má místo toho dělat
vůbec není od věci ji jít vychodit/vyběhat, pocvičit, odeslat na místo.......

"... az na vyjimky neni sama doma, takze pozornosti ma od nas dostatek.."
to může být i na škodu

"dost se s ni mazlime, hrajeme si s hrackami apod."
tohle fakt není zaměstnání

" Energie ma az az, pres den temer nespi, takze je tezke ji psychicky ci fyzicky utahat... "
vybrali jste si lovecké temperamentní plemeno, takže normál

potřebuje režim a přiměřenou práci
a součástí režimu je i odpočinek

Bfgh

25.7.2021 09:34
Bfgh

XXX.XXX.62.226

Máte loveckého psa, který se intenzivně nudí a vy stě mu ukázala jak vás skvělé zaujmout. Zkuste lovecký výcvik nebo oslovte nějaký cvičák.

Přidejte reakci

Přidat smajlík