Kolie

Prodám Kolii dlouhosrstou - Dva trikolorni uličnici s úžasnou kontaktní pov...
Dohodou
Zdravím,
v záři si domů přivezenu štěně dlouhosrsté kolie - fenku. Rád bych se poradil o režimu který štěněti nastavím.
Momentálně mám dospělého výmaráka, který je chován na zahradě s velkým prostorem a boudou ve stodole, když jsem doma, bývá doma - přes noc vždy venku, ale nejraději by byl očividně stále doma . .
Rád bych měl fenku doma stále, pouze zahrada, když jsem v práci. Časem budou výstavy, uchovnění.
Jak to bude pro fenku nejlepší částečně v domě/na noc na zahradě, stále doma s vyběháním na zahradě, samozřejmě procházky atd.
Nejraději bych jí měl stále doma a když odejdu na službu do práce (12 hod) zahrada?
Díky za rady.
Oni vám k tomu jistě napíší jiní...mě by jenom moc zajímalo, podle jaké logiky krátkosrstého psa necháváte na noc venku a dlouhosrstého psa s podsadou byste rád měl stále doma...
Já se ohařovi celkem nedivím, že by rád byl v noci vevnitř - jsou to společenští psi se silnou vazbou na smečku a na majitele a k tomu ta krátká srst.
Myslím, že po pořízení fenky bude zůstávat venku ještě méně ochotně, pokud uvidí, že ona může dovnitř.
Uživatel s deaktivovaným účtem
No tady babo raď...
Já osobně nenechávám malé štěně na zahradě bez dozoru, když jdu pryč...mimo domov. Nevím, kam mi může třeba strčit hlavu a nebo packu a nebude to moci vytáhnout. Nevím jestli služebně starší pes nebude v rámci hry štěně nepřiměřeně "mordovat" a pod.
Já osobně mám pro štěně i služebně staršího psa stejný režim......u nás je to bydlení doma se stálým přístupem na zahradu. Akorát, když je štěně ještě hodně malé....plácnu první měsíc, dva, co ho máme doma...tak pokud odcházíme všichni pryč, tak štěně zavřu doma, aby nevymejšleli nějaký bejkárny.
Teď jsou malé 4 měsíce a doma máme ještě druhou fenu o rok starší a momentálně jsme ve stavu, že je můžu nechat bez problémů spolu, venku, protože v době naší nepřítomnosti prostě obě polehávají, pospávají a čekají až někdo přijde dom.
Ale u nás se jedná o pár hodin jednou za čas.
Já osobně bych měla štěně na noc doma...pokud to půjde a starší pes bude mít zájem, tak oba psy....no a předpokládám, že si po pořízení štěněte vezmete tzv. "mateřskou dovolenou" minimálně 14 dní...tak za tu dobu bych vychytala, co bude nejlepší.
Mame velkou, dlouhosrstou fenu a tak, jak to planujete, to mame taky . V zimě, když doma topime, tak si jde fenka sama lehnout na nevytapěnou chodbu, Když jsme k předchozí feně brali labradorku po smrti manželových rodičů, byla zvyklá venku a na chodbě jen na noc a v zimě, přes den mohla s panem do kuchyně. Zvyknout si doma s vyběhem kdykoli ven nebyl v jejich 7 letech žádný problém.
Štěně, když jsem s ním byla dva týdny doma, jsem nechávala na zabezpečené dvoře, s pejskem na verandě. Nikdy nebyl problém. Nutno říct, že jsme poslední barák, dvůr je obehnán zdi a prijezdová cesta k vratům je asi 20m.
Zas máme souseda magora, to je mínus.
Proč, když už se zdá všechno ideální, vždycky se najde takovej soused? 🤔 máme starou sousedu s padesátiletou dcerou. Chalupa nádherná, vše jak za našich babiček , koník, kravka, slepice, plaňkové ploty, kadibudka,sekají kosou…
Sklidily cibuli, česnek, hrášek, … tuhle vidím sousedu jak na prázdný dlouhý záhon něco usilovně stříká. Tak se jí ptám a co myslíte? Stříkám to Roundupem než se to zreje.
No nejni to magor?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Agnes1
napsal(a):
Proč, když už se zdá všechno ideální, vždycky se najde takovej soused? 🤔 máme starou sousedu s padesátiletou dcerou. Chalupa nádherná, vše jak za našich babiček , koník, kravka, slepice, plaňkové ploty, kadibudka,sekají kosou…
Sklidily cibuli, česnek, hrášek, … tuhle vidím sousedu jak na prázdný dlouhý záhon něco usilovně stříká. Tak se jí ptám a co myslíte? Stříkám to Roundupem než se to zreje.
No nejni to magor?
Je.