Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.8.2021 10:17
Klarrynka

XXX.XXX.110.223

Dobrý den,
náš roční pes (30 kg) sežral pár šišek z túje, už to byly ty staré, uschlé. Nemůže se mu něco stát ?
Děkuji za odpovědi

3.8.2021 11:35
impact

XXX.XXX.195.92

Kdo si počká, ten se dočká. Buď umře nebo ne. No však veterináře není nutné otravovat.

3.8.2021 11:42
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

impact napsal(a):
Kdo si počká, ten se dočká. Buď umře nebo ne. No však veterináře není nutné otravovat.

Stačilo by podívat se na net, když se mi nechce k vetovi, a zjistím, že jít bych tam rozhodně měl.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.8.2021 15:34

No zrovna túje je pro psy jedovatá, takže bych fakt mazala na tu veterinu. Radši zbytečně, než pozdě.

3.8.2021 16:59
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já nevím baby, ale co si tak myslíte, že mu vet udělá, bude mu pumpovat žaludek? Sotva. Takže dostane černé uhlí a pojede zase domů.
Kde jste našly odkaz s tou jedovatostí?

3.8.2021 17:03
janaa

XXX.XXX.38.22

Túje se říká,že je jedovatá, v minulém bydlišti mi jí psi i štěňata rvali,klacky žvýkali, a nic....ono je na tý zahradě jedovatý skoro všechno

3.8.2021 17:32
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

janaa napsal(a):
Túje se říká,že je jedovatá, v minulém bydlišti mi jí psi i štěňata rvali,klacky žvýkali, a nic....ono je na tý zahradě jedovatý skoro všechno

No právě. Nejjedovatější břečťan a ten mi kousala zase moje štěnda. První jsem je od toho hnala pryč, jenže jsem ho stříhala a oni si hráli kolem, tak co tak s tím, tak ho žvýkali, že...Takové blbiny vůbec neřeším. Jedovatých je x věcí, jen s tím, že by toho museli sežrat vagon.

3.8.2021 18:03
Atheira

XXX.XXX.209.8

Nemyslím si, že to s tím bude tak horký. Zvlášť u suchých šišek.
Nejrizikovější při styku s kůží i při pozření je silice z té rostliny, tudíž toho ze seschliny upadlý už kdovíkdy moc nebude (???)

Způsobuje údajně podráždění kůže. Při pozření (bavíme se stále o silici z té rostliny) nebezpečná pro zažívací trakt i játra. Šišky můžou být nebezpečné malým dětem, které po nich mohou zvracet nebo mít průjmy. Třicetikilový pes asi podobně?

Kolik by toho musel sežrat, aby ho to reálně ohrozilo na životě?

Já si teda pamatuju, že se mockrát stalo, že nám dřív kočky i občas pes smlsly třeba kus šunky, který ováleli v těch šištičkách a nikdy se nic nestalo. Ale třeba to vyselektovali. Neměla by zvířata mít víc rozumu ohledně konzumace jedovatých rostlin?

3.8.2021 19:56

Atheira napsal(a):
Nemyslím si, že to s tím bude tak horký. Zvlášť u suchých šišek.
Nejrizikovější při styku s kůží i při pozření je silice z té rostliny, tudíž toho ze seschliny upadlý už kdovíkdy moc nebude (???)

Způsobuje údajně podráždění kůže. Při pozření (bavíme se stále o silici z té rostliny) nebezpečná pro zažívací trakt i játra. Šišky můžou být nebezpečné malým dětem, které po nich mohou zvracet nebo mít průjmy. Třicetikilový pes asi podobně?

Kolik by toho musel sežrat, aby ho to reálně ohrozilo na životě?

Já si teda pamatuju, že se mockrát stalo, že nám dřív kočky i občas pes smlsly třeba kus šunky, který ováleli v těch šištičkách a nikdy se nic nestalo. Ale třeba to vyselektovali. Neměla by zvířata mít víc rozumu ohledně konzumace jedovatých rostlin?

Měla, ale nemají. Slyšela jsem o třech koních, které jejich majitelé přivázali u tisu, aby se mohli občerstvit v hospodě. Dva to nepřežili.

3.8.2021 19:57

lesnížínka napsal(a):
No právě. Nejjedovatější břečťan a ten mi kousala zase moje štěnda. První jsem je od toho hnala pryč, jenže jsem ho stříhala a oni si hráli kolem, tak co tak s tím, tak ho žvýkali, že...Takové blbiny vůbec neřeším. Jedovatých je x věcí, jen s tím, že by toho museli sežrat vagon.

Tady bych se bála spíš mechanického ucpání.

3.8.2021 19:59

lesnížínka napsal(a):
Já nevím baby, ale co si tak myslíte, že mu vet udělá, bude mu pumpovat žaludek? Sotva. Takže dostane černé uhlí a pojede zase domů.
Kde jste našly odkaz s tou jedovatostí?

Pumpovat žaludek ne, ale vyšetří, případně udělá RTG. A já bych měla klid, že jsem nic nezanedbala.

3.8.2021 20:30

janaa napsal(a):

Moji by to nepozřeli, smrdí jim to.

4.8.2021 10:03
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já nevím, no. Mám za to, že s tújí se i aromaterapii a možná i v homeopatii zachází víc než opatrně, tak proto k tomu tak přistupuju.

Přidejte reakci

Přidat smajlík