Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

gus

9.8.2021 21:23
gus

XXX.XXX.39.116

Dobrý den,
píšu sem, jelikož už si vážně nevím rady.
Máme doma pejska shiba inu, rok a půl. Má základní vychování, je naučený si vždy říct, když potřebuje ven (což se děje pouze vyjímečně, např. v noci) vždy přijde ke dveřím a zakňučí, v životě toho nevyužil, vždy to bylo naléhavé. Už od 8 týdnů, co ho máme, je vážně špičkově čistotný a ani jednou nevykonal potřebu doma, vždy si sám řekl.
S pejskem chodíme každý den podobně dlouhé trasy, k žádným změnám v posledních měsících nedošlo. Pejsek je více sportovního typu, takže pohyb ani venek mu chybět nemůže - každý den nachodíme minimálně 15/20 km, venku je strašně šťastný a domů ani pak nechce.
Ale to co se děje od soboty si nedokážu vysvětlit. Každý den, sobota, neděle i dnes.
Ráno chodíme okolo 7:00 v tom stylu, že ho vyháním ke dveřím, protože se princezničce nechce vstávat. Teď mě poslední dny budí před 6 s neskutečným kňučením, štěkáním. Jak říkám, nikdy toho nevyužil, tak hned běžím ven, kdyby ho bolelo bříško nebo něco. Ale venku nevykonal potřebu ani po 2 hodinách, prostě se mu nechtělo, TÁHL MĚ na plácek, kde si hraje s jinýma pejskama, kde si házíme s balónkem apod. a byl naštvaný, proč si s ním jako nehraju. to stejný odpoledne, fakt netuším jak jinak to popsat, než že snědl nějakou turbo myš, neskutečně táhne, NESLYŠÍ NA SVOJE JMÉNO, ani dobrotu si nevezme. trvá to tak 30 minut a pak ho to přejde a je z toho normální procházka. Ale večer je to nejhorší, večerní procházku má vždy tak okolo 16-19:00, má to tak přes rok, nikdy nebyl problém. teď zase ta stejná situace, sežral turbo myš, neví jak se jmenuje. po 30 minutách ok. vykoná potřebu, je štastný, úplně normální procházka. no ale pak se začneme vracet domů, což když mu dojde, opět netuší, jak se jmenuje. přijdeme domů - usne. pak se okolo 21:00 začne nudit a začne kňučet, štěkat - trvá to hodiny! prostě nás neposlouchá, nic nepomáhá, vůbec nic.
ven jsme teda šli v neděli i v sobotu v noci. dělá si z nás akorát srandu, protože venku potřebu vůbec nevykoná, najde si akorát tak klacík a jako "pojď, jdeme si hrát". pak když přijde domů, tak je rád, že bylo po jeho, skočí si do pelíšku a spí. je to strašný, jelikož kvůli práci vstává většina rodiny ve 4 ráno, tak kňučení psa do 2 není příjemný. zkouší to dlouho a když zjistí, že není po jeho, prostě jde spát.
vůbec mě nenapadá, co to může být, jelikož celý den je doma úplně v pohodě, hraje si se mnou, za celej den jinak nezakňučí, bolet ho dle mého nic nemůže, hrát si normálně chce. nejpravděpodobnější mi přijde puberta, ale jak to řešit, to ho mám vázně nechat kňučet a ať se celá rodina kvůli němu týdny nevyspí? jak říkám, vůbec mě neposlouchá, když na něj mluvím a říkám věci na které normálně reaguje, dělá, že u něho vůbec nejsem.
vážně si myslím, že se má dobře, snažíme se pro něj udělat první poslední. vždy byl hodný, ale tohle mě mrzí a hlavně nemám jediný nápad, jak to řešit
strašně moc děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.8.2021 21:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

Asi hárají v okolí feny. Obrňte se trpělivostí. Zkuste delší vycházky, psa fyzicky víc unavit. I psychicky, když by toho byl schopen, zabavit, třeba nějaké psí hlavolamy doma.

gus

9.8.2021 21:45
gus

XXX.XXX.39.116

To by snad kňučel i přes den, ne jenom ráno a večer, ne? Také mě to napadlo, ale přijde mi divné, že by ho to prostě jen tak přešlo. Vždy když dopoledne i odpoledne přijdeme domů, je úplně v pohodě, hrajeme si. doma má desítky hraček, které ho zabaví na hodiny, ale prostě mu okolo té 21. hodiny přepne a začne to. A na delší procházky než 20km už ho zbytečně navyknout nechci:// jsme venku minimálně 5/6 hodin denně

Přidejte reakci

Přidat smajlík