Dvouměsíční štěně nežere

Hovawart
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Arley

12.8.2021 17:41
Arley

XXX.XXX.150.98

Dobrý den všem, jdu si pro radu.
Máme doma už třetí den štěňátko (dvouměsíční) a trápí mě, že nežere ze svojí misky. Pro uvedení do situace: máme doma dva dospělé psy, jeden z nich vždy všechno okamžitě zhltne, ten druhý však uzobuje z misky po celý den (vím, že to není nejlepší, ale už je tak bohužel zvyklý a na stará kolena ho nechci učit nic nového) a štěndo mu na to leze. Už pochopilo, že to dělat nemá, ale přijde mi, že to bere jako hru a schválně provokuje, a on se nechá Problém je v tom, že když jí dám její granulky, které máme od chovatelky a je na ně zvyklá, tak se k nim moc nemá, max. si uzobne jenu dvě, ale víc nic. Zkoušela jsem jí tam dávat vodu, nepomohlo, když jsem tam dala mlíko, tak vypila jen to mlíko a granule nechala. Je evidentní, že chuť k jídlu má, dobrotky si taky dává, jen prostě nechce jíst ze svojí misky.
Zatím jsem zatla zuby a vždy jí po chvilce misku seberu a vrátím až v další čas krmení. Jenomže takhle mi vydržela celý den a nezajímá jí to. Nevím, jak dlouho to takto vydržím.
Máte někdo podobnou zkušenost? Poraďte mi prosím, co byste dělali na mém místě. Předem děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.8.2021 17:46

Dala bych jí něco co žere.Třeba maso s přílohou.Často se mně stalo,že štěně nežralo granule které dostávalo u chovatele,ale maso s ostatními psy žralo hned.

12.8.2021 18:45

Osobně jsem na podobné srandy u malých štěňat (sebrat jídlo, co nesní do dalšího krmení) hodně opatrná. Tady prostě účel světí prostředky a papat musíš.

Já teda krmím masem a nonstop mám nasypaný v misce granule kvůli starší feně, protože je nežravka, tak když odmítne večeři, tak aby nebyla o hladu...štěndo si taky občas uzobne, ale moc tomu holky nedaj....miska na grancle je společná.

A společnou mají i mísu s masem, protože si nastavily takový zvláštní styl organizace stravování....dokud malá neují z misky alespoň trochu, tak starší fena se toho nedotkne....asi potřebuje ochutnávače, jestli to maso není otrávený . Pokud měla každá svojí misku, tak štěně vždycky nechalo cca půlku a starší fena byla tak ochotná to po ní dojíst, ale ne jít a najíst se ze své misky.

Jako nejsem z toho nadšená, je možné, že až holky začnou dospívat, tak s tím systémem budu muset něco udělat, ale zatím vyhovuje.

Osobně bych zkusila jí polít grancle vývarem. A nebo se přepiklíkovat na to maso.

A další věc je, že někteří pejsci si nutně myslí, že ten druhý má určitě v misce něco lepčatějšího.

12.8.2021 21:37

Jenomže takhle mi vydržela celý den a nezajímá jí to. Nevím, jak dlouho to takto vydržím.

Spíš se ptejte, jak dlouho to vydrží štěně. U dvouměsíčního štěněte nemůžete nic řešit hladovkou. Nenávratně si ho poškodíte. Takové štěně má jíst 5x denně. I za cenu, že ho budete krmit samými dobrotami z ruky. Vhodnými dobrotami.

12.8.2021 21:48

Naše dávné štěňátko nepapalo tvaroh - tak dostávalo Lučinu, nepapalo vařené maso, tak ho dostávalo lehce orestované, milovalo perníkové koření, tak na maso zrnko anýzu......granule tenkrát naštěstí nebyly.
V dospělosti nebyla vůbec mlsná, kdybyste viděly ty hrůzy, které jsem jim nosila z jatek......
Při odchodu z jedné výstavy jí prodavač ze stánku, který už balil, nabídl, na její žádostivý pohled, krajíc chleba.Než stačil říct, že nic jiného nezbylo, sebrala mu ho málem i s rukou.

12.8.2021 21:51

Sousedé měli v sídlišti fenu, ta večeřela zásadně venku. Asi potřebovala diváky. Tak pán každý večer s lavorem na trávník, fena se teprve tak najedla.

A pak jsme měli v sídlišti krásnou kolii. Majitelům se pořád zdálo, že jí málo, krmili ji lžící a vykrmili z ní kanape.

Přidejte reakci

Přidat smajlík