Zlomenina v růstové části kosti

Akita inu
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

MatejSkvaril

13.8.2021 18:17
MatejSkvaril

XXX.XXX.100.3

Ahoj.
Máme 6 měsíční akitu inu. Bohužel si zlomila zadní packu těsně nad kloubem. Šli jsme tedy na operaci a pan doktor jí to zadrátoval. Řekl nám, že zlomenina je bohužel v růstové části kosti a že už noha neporoste.
Máme fenku, která v dospělosti váží okolo 35 kilo, ta naše má zatím 20 kg. Ačkoliv mě doktor ujišťoval, že noha bude jen o 1 cm menší a že to nebude způsobovat vážné problémy, tak mám pořád pocit, že má ještě dost růstu před sebou.
Chtěl jsem se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s takovou operaci u štěněte a jaké jsou vaše zkušenosti.
Děkuju za čas.
Matěj

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.8.2021 18:27

tohle jsou vždycky průsery, ale předem se fakt nedá odhadnout, jak moc to bude vadit a čemu všemu. je možné, že bude potřebovat tu kost prodloužit zevním fixátorem. ale třeba taky ne. záleží na tom, kde přesně zlomenina je, jakého je rozsahu a jak moc to zvíře ještě poroste.

13.8.2021 21:22

u dlouhých kostí jsou růstové zóny na koncích, co druhý konec kosti ? , ten taky ještě něco naroste... růst kostí ovlivňuje i pohlavní dospělost- hárání, nepomohla by třeba i časná kastrace? bohužel v tomto případě něco za něco...nebo jestli jde oddálit?

Matejskvaril

13.8.2021 22:33
Matejskvaril

XXX.XXX.100.3

Druhý konec kosti je v pořádku. S kastrací se zeptám u doktora. Děkuju za tip. Matěj

Matejskvaril

14.8.2021 10:08
Matejskvaril

XXX.XXX.100.3

Je to hodně individuální, rozumím. Děkuju za odpověď. Matěj

16.8.2021 14:52
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Matejskvaril napsal(a):
Druhý konec kosti je v pořádku. S kastrací se zeptám u doktora. Děkuju za tip. Matěj

Kastrace je ptákovina! Opovažte se kastrovat fenu z takhle dementního důvodu! :-)

17.8.2021 11:52
keissa

XXX.XXX.155.174

MatejSkvaril napsal(a):
Ahoj.
Máme 6 měsíční akitu inu. Bohužel si zlomila zadní packu těsně nad kloubem. Šli jsme tedy na operaci a pan doktor jí to zadrátoval. Řekl nám, že zlomenina je bohužel v růstové části kosti a že už noha neporoste.
Máme fenku, která v dospělosti váží okolo 35 kilo, ta naše má zatím 20 kg. Ačkoliv mě doktor ujišťoval, že noha bude jen o 1 cm menší a že to nebude způsobovat vážné problémy, tak mám pořád pocit, že má ještě dost růstu před sebou.
Chtěl jsem se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s takovou operaci u štěněte a jaké jsou vaše zkušenosti.
Děkuju za čas.
Matěj

Měla jsem ted podobný problem ,jen zlomenina byla v lokti v rustové části byla odlomena ,veterinář neoperoval s tím že kosti jsou tak měkké že by byl problem to i zdrátovat ,takže byl klid,leky proti bolesti a proti otoku ,3 týdny to vypdalo hodně špatné,řešil se i jiný veterinař ale pak se začal pes zlepšovat .Zlomenina se v rustové části sama zhojila a díky bohu že se neoperovalo ,pes nekulhá a dle rtg se zdá být vše ok

Přidejte reakci

Přidat smajlík