Čínský chocholatý pes - štěňata s PP

Prodám Čínského chocholatého psa - Chovatelská stanice Crystal Ice hledá ty...
Dohodou
Dobry den,
nenapadá vás někoho, jakou vestu nebo obleček bych mohla pořídit starému hafanovi, který má slabé zadní nožky a občas prostě upadne. Je hodně hubený a jak padá doma na dlaždice, musí být otluceny :( Na uspani ještě není. Jen mu chci nějak pomoci, aby se doma nezranil a nebyl od padání bolavy.
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
dát na dlaždice koberec
pokud pes čůrá a kadí a padá doma... pak asi jeho život příliš komfortní není... Většinu pádů odnesou klouby - a bojím se bojím, že na ty žádný obleček, který by mu nevadil v už tak problematickému pohybu není. A natlučené bolavé klouby od pádů vedou k nestabilitě a nestabilita k pádům... a je to začarovaný kruh.
Hodně starých psů se pohybu vyhýbá - zvednou se, jen když musí a pak se jim dá pomoci - různé pomůcky na "nesení" zadní části psa.
Souhlas s Xerxovou. A k tomu mě napadlo, že místo koberce by se daly použít pěnové puzzle, kupují se miminkům, ale hodně lidí na nich cvičí se psem. Mohlo by to být alespoň trochu omyvatelné.
Pro mě osobně by tento stav u mýho psa byl už dávno přes čáru a na utracení by to bylo. Ne na hledání, co na něj navléct, aby ho nebolelo, že padá na zem....
napsal(a):
Pro mě osobně by tento stav u mýho psa byl už dávno přes čáru a na utracení by to bylo. Ne na hledání, co na něj navléct, aby ho nebolelo, že padá na zem....
No ono to možná zní úplně hrozně, ale má pořád chuť žít, být, jist, mazlit se,venku ho vše zajímá...
Na uspani je podle mě pes, co má bolesti, nejí, vůbec se nezvedne, nechodí a nemá zájem o okolí. V 16 už mu nohy neslouží jako dřív a já mu to chci nějak zpříjemnit a ulevit. Ne ho hned zabít...
luluu
napsal(a):
No ono to možná zní úplně hrozně, ale má pořád chuť žít, být, jist, mazlit se,venku ho vše zajímá...
Na uspani je podle mě pes, co má bolesti, nejí, vůbec se nezvedne, nechodí a nemá zájem o okolí. V 16 už mu nohy neslouží jako dřív a já mu to chci nějak zpříjemnit a ulevit. Ne ho hned zabít...
Tak v tom případě se musíte podle toho zařídit a dát koberce tam, kde pes pobývá. A prát a prát.
umím si představit, že tohle by mohlo splňovat i tu omyvatelnost
https://www.ketris.cz/protiskluzova-podlozka-zbozi-v-roli-role-5m?gclid=EAIaIQobChMIgu-Fu-S68gIVmrd3Ch1bFgKnEAQYAyABEgKTdfD_BwE
Dlažba je studená a pes hubený a starý, takže termoregulace level minus 8.
"Obětujte" jednu místnost, kde jste pořád, aby nebyl sám, dejte tam aspoň lino s filcem, nebo podložky pěnové a přilepit, ať mu to neklouže a nepadá na tvrdé, dá se setřít.
Tam se mu bude chodit lépe atd. A ven ho odnesete a venku budete jistit na postroji - připnutí vodítka mezi lopatkami a na hrudním pásku nahoře.
Další do X-files, že někdo nechá starého psa chodit po dlažbě. Si představím, že si něco zlomí, ale řeší se obleček, hm.
On na tom nemusí být tak špatně,ale na dlažbě to prostě klouže a pro starouše to bývá problém. Zkuste koupit hrubý pvc nebo lino, dát do místnosti,na to pár drybed s protiskluzem, který se dají prát, a myslím,že psovi dost ulehčíte život. Když jsem měla 15letýho labroše a starou dlažbu,musela jsem na přechodnou dobu koupit kus zátěžovýho koberce a dát ho do místnosti,kde byl nejvíc,jinak se nezvedl. Přitom venku a na jiným povrchu byl naprosto ok. Případně pořídit pleny pro psa
napsal(a):
Dlažba je studená a pes hubený a starý, takže termoregulace level minus 8.
"Obětujte" jednu místnost, kde jste pořád, aby nebyl sám, dejte tam aspoň lino s filcem, nebo podložky pěnové a přilepit, ať mu to neklouže a nepadá na tvrdé, dá se setřít.
Tam se mu bude chodit lépe atd. A ven ho odnesete a venku budete jistit na postroji - připnutí vodítka mezi lopatkami a na hrudním pásku nahoře.
Další do X-files, že někdo nechá starého psa chodit po dlažbě. Si představím, že si něco zlomí, ale řeší se obleček, hm.
On pes chodí, není úplně chromy. Prostě párkrát mu to ujede a spadne. Takže jištění na postroji atd není nutné. Bydlíme v byte a pes je v jaké místnosti chce být. Dlažba není úplně studená. Kor v létě ne.
Nedělejte ze mě tyranku nebo magora, co se nestará o svého psa! Kdyby mi to bylo jedno, asi bych se tu neptala.
Ze zrovna vy, kdo máte v profilu, že pomáháte s vykupem štěňat a kotat, děláte chytrého/chytrou a máte blbe připomínky...?!?? 🤮
luluu
napsal(a):
On pes chodí, není úplně chromy. Prostě párkrát mu to ujede a spadne. Takže jištění na postroji atd není nutné. Bydlíme v byte a pes je v jaké místnosti chce být. Dlažba není úplně studená. Kor v létě ne.
Nedělejte ze mě tyranku nebo magora, co se nestará o svého psa! Kdyby mi to bylo jedno, asi bych se tu neptala.
Ze zrovna vy, kdo máte v profilu, že pomáháte s vykupem štěňat a kotat, děláte chytrého/chytrou a máte blbe připomínky...?!?? 🤮
To nedělám já, to ze sebe děláte sama. Párkrát mu to ujede, ale přece si nechám na zemi dlažbu, protože pes se počůrá. A nebudu za ním chodit a jistit ne a ne a ne a dupněte si, no, se uleví. Také bych nad sebou zvracela, ptát se v této situaci na vestu.
napsal(a):
To nedělám já, to ze sebe děláte sama. Párkrát mu to ujede, ale přece si nechám na zemi dlažbu, protože pes se počůrá. A nebudu za ním chodit a jistit ne a ne a ne a dupněte si, no, se uleví. Také bych nad sebou zvracela, ptát se v této situaci na vestu.
😁😁😁 Vy jste úplně blbá! A je jasny, že ženská, protože jste se právě projevila.
Obchodujete se zvířaty a bude tady chytrakovat?! Vám do rukou nepatří ani křeček. Váš pes by se těch 16let ani nedozil,ani by nechtěl. Takže si nechte ta moudra, která jsou k ničemu a už vůbec ne radou.
neverend
XXX.XXX.213.247
Jako "zkušený" ifauňák bych se nikdy na nic podobného už tady neptal.😐 Rychlé rozsudky smrti už jsme probírali kdysi na koních a to už nehodlám opakovat.🙂 Tu chuť žít musí poznat především majitel psa a rozhodně ne někdo cizí kdesi na netu.🙂 Poradil bych se s vetem a to i ohledně toho komfortu pro pejska. Tady Vám nikdo neporadí a nakonec k večeru utratí i Vás Luluu.😄
neverend
napsal(a):
Jako "zkušený" ifauňák bych se nikdy na nic podobného už tady neptal.😐 Rychlé rozsudky smrti už jsme probírali kdysi na koních a to už nehodlám opakovat.🙂 Tu chuť žít musí poznat především majitel psa a rozhodně ne někdo cizí kdesi na netu.🙂 Poradil bych se s vetem a to i ohledně toho komfortu pro pejska. Tady Vám nikdo neporadí a nakonec k večeru utratí i Vás Luluu.😄
Asi máte pravdu. Je to tu stejné jako všude jinde :-/ No...Kde jsou ty časy kolem roku 2005, kdy to tu ještě bývalo v pořádku... ?
Každý by psa hned zabil jen pro svoje pohodlí, aby neměl starosti. Já se snažím pomoci jak mohu a tak jsem se tu i zkusila zeptat.
Děkuji
luluu
napsal(a):
Asi máte pravdu. Je to tu stejné jako všude jinde :-/ No...Kde jsou ty časy kolem roku 2005, kdy to tu ještě bývalo v pořádku... ?
Každý by psa hned zabil jen pro svoje pohodlí, aby neměl starosti. Já se snažím pomoci jak mohu a tak jsem se tu i zkusila zeptat.
Děkuji
Ale s prominutim houbeles. Nikdo Vas tu vylozene nekamenuje a pochopte, ze pouze z toho, co jste napsala, to proste clovek nepochopi, jak to ve skutecnosti vypada a zrovna Vas popis holt vede spis k predstavam nejhorsiho nez nejlepsiho.
Radu jste tu dostala - oblecek obtizne realizovatelny a vysoce pravdepodobne neucinny - viz prispevek Xerxove v 13:07. Oproti tomu vice lidi doporucuje upravit povrch podlahy jako pravdepodobne efektivni reseni - jednak ztlumeni padu, jednak neklouzajici takze mozna i snizeni cetnosti padu a jako bonus i ta termoizolace (mozna potreba neni, ale staremu pejskovi urcite neublizi).
Fakt nevim, proc jste uz davno nenapsala "diky za tipy, jdu to nejak vymyslet a zrealizovat". Nemusite se chytat za slova a detaily, ono je jedno, jestli psovi vyclenite jednu mistnost celou nebo v kazde mistnosti jen cast, jestli jste v byte nebo v dome, to uz je fakt kazdemu jedno.
PS: nevim jak dlouho a casto se na ifaune pohybujete, ale ujistuji Vas, ze megi zadny prekupnik/vykup neni. To je proste jen projev ironie/sarkasmu. Megi ma svuj styl, nemusi byt uplne snadne ho prekousnout (a rozlustit nekdy :) ) pri prvnim setkani, ale rady dava dobre.
Jen se to chce pri prvnim naznaku kritiky zamyslet a ne hned urazit.
PPS: reakce zhrzeneho Neverenda Vam hraje do noty, ale moc bych se ji byt Vami neutesovala. Neverend je naprosto specificky pripad komunikujici zcela specifickym stylem, ktery bohuzel jde 99% ctenaru brzy na nervy. Kdyby se jen trochu snazil, budou se s nim ostatni bavit uplne normalne, protoze se tu schazi dost pestry vzorek lidi a funguje to vsem a rozumi si... Krom toho Neverenda, no...
Ale náhodou, mně to pomohlo otevřít oči ohledně megí, to jsem nevěděla, tak to už se s ní asi nebudu kamarádit!
(to bylo jen jako, humor megí žeru!!)
Každej máme jinde tu hranici, kdy psa nechat odejít. Někdo tomu může říkat "rychlé rozsudky smrti", já to mám prostě takhle a nedovedu si představit, že bych mýho psa nechala trápit déle. Je to můj osobní názor a pohled na věc.
luluu
napsal(a):
😁😁😁 Vy jste úplně blbá! A je jasny, že ženská, protože jste se právě projevila.
Obchodujete se zvířaty a bude tady chytrakovat?! Vám do rukou nepatří ani křeček. Váš pes by se těch 16let ani nedozil,ani by nechtěl. Takže si nechte ta moudra, která jsou k ničemu a už vůbec ne radou.
Jéžiš, vy jste se krásně odkopala
Víte, poměrně nedávno byly tady na ifauně reklamní bannery na výkup štěňat a koťat. Takový ty pruhy reklam po stranách diskuze, víte?
Tudíž všichni, co na ifaunu chodili a diskutovali - i vy i já - jsme podporovali ten výkup.
Megí to napsala jako ironii, tak trochu na protest, jenže bohužel, skoro nikdo to nepochopil. Ani vy...
neverend
XXX.XXX.213.247
boikana
napsal(a):
Ale s prominutim houbeles. Nikdo Vas tu vylozene nekamenuje a pochopte, ze pouze z toho, co jste napsala, to proste clovek nepochopi, jak to ve skutecnosti vypada a zrovna Vas popis holt vede spis k predstavam nejhorsiho nez nejlepsiho.
Radu jste tu dostala - oblecek obtizne realizovatelny a vysoce pravdepodobne neucinny - viz prispevek Xerxove v 13:07. Oproti tomu vice lidi doporucuje upravit povrch podlahy jako pravdepodobne efektivni reseni - jednak ztlumeni padu, jednak neklouzajici takze mozna i snizeni cetnosti padu a jako bonus i ta termoizolace (mozna potreba neni, ale staremu pejskovi urcite neublizi).
Fakt nevim, proc jste uz davno nenapsala "diky za tipy, jdu to nejak vymyslet a zrealizovat". Nemusite se chytat za slova a detaily, ono je jedno, jestli psovi vyclenite jednu mistnost celou nebo v kazde mistnosti jen cast, jestli jste v byte nebo v dome, to uz je fakt kazdemu jedno.
PS: nevim jak dlouho a casto se na ifaune pohybujete, ale ujistuji Vas, ze megi zadny prekupnik/vykup neni. To je proste jen projev ironie/sarkasmu. Megi ma svuj styl, nemusi byt uplne snadne ho prekousnout (a rozlustit nekdy :) ) pri prvnim setkani, ale rady dava dobre.
Jen se to chce pri prvnim naznaku kritiky zamyslet a ne hned urazit.
PPS: reakce zhrzeneho Neverenda Vam hraje do noty, ale moc bych se ji byt Vami neutesovala. Neverend je naprosto specificky pripad komunikujici zcela specifickym stylem, ktery bohuzel jde 99% ctenaru brzy na nervy. Kdyby se jen trochu snazil, budou se s nim ostatni bavit uplne normalne, protoze se tu schazi dost pestry vzorek lidi a funguje to vsem a rozumi si... Krom toho Neverenda, no...
Mně připadají všichni stejní.😄 Úplně uniformní a bohužel neupřímní.😐 Co si nepřečtou nevědí a tam většinou končí jejich informační zásoba.🙂 Já jsem jen "držka" co řekne komukoli co si myslím a je mi jedno kdo to je.😄 Jednám vždy podle toho co jsem viděl či zažil a ne podle toho co jsem četl.😄 Proto jsou mé názory někdy tak odlišné od ostatních. Co je psáno není často dáno a umírám smíchy kolikrát, jak to bohužel některým nedochází a žijí skoro v naivních představách. A lidem zásadně nevěřím.🙂 To až po osobních zkušenostech a mnoha letech přátelství.🙂 A to ještě možná.🙂
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.17.231
neverend
napsal(a):
Mně připadají všichni stejní.😄 Úplně uniformní a bohužel neupřímní.😐 Co si nepřečtou nevědí a tam většinou končí jejich informační zásoba.🙂 Já jsem jen "držka" co řekne komukoli co si myslím a je mi jedno kdo to je.😄 Jednám vždy podle toho co jsem viděl či zažil a ne podle toho co jsem četl.😄 Proto jsou mé názory někdy tak odlišné od ostatních. Co je psáno není často dáno a umírám smíchy kolikrát, jak to bohužel některým nedochází a žijí skoro v naivních představách. A lidem zásadně nevěřím.🙂 To až po osobních zkušenostech a mnoha letech přátelství.🙂 A to ještě možná.🙂
Tak si jdi pohádkovat jinam. Tady o tvé bludy nestojí nikdo.
luluu
napsal(a):
Děkuji
Vy necháte psa padat a otoukat se, ale blbí jsou všichni okolo. Klasika : přijdete se zeptat a když vám nikdo neodpoví, to co chcete slyšet, tak jste sprostá. A ještě si stěžujete? Jděte se bodnout ( i s never. ) a psovi nechte vyrobit na zakázku nafukovací skafandr.
neverend
XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak si jdi pohádkovat jinam. Tady o tvé bludy nestojí nikdo.
Ještě se mi nechce.😂 A mělo by to pro tebe nějaký hlubší význam? 🙂 Mně je například úplně jedno kdo sem chodí a co píše. Proč by taky? Nic mi to nepřinese a taky neubere.🙂
Tak nemusíte dát koberce všude, kde se pohybuje. Já bych dala koberec na nejexponovanější místo (stačí koupit nějaký zbytkový kus za pár kourun) a pak udělat cestičky třeba jen z těch pěnových puzzlí, jak tu už navrhovali. Ono mu rychle dojde, že se po tom chodí líp...
Já mám psa po úraze, skákal po třech a po plovoučce mu to moc nešlo, klouzalo to, tak se jel hned koupit nějaký zbytkový koberec. Je v části obýváku, pes už sice zvládá skákat po 3 i po plovoučce, ale koberec zatím zůstal, protože potřebujem cvičit a na koberci si je jistější... Počůraný taky párkrát byl, protože jsme pořídili ještě štěndo...
No jo no, neverend všechno ví, všechno zná, od všeho má klíče a po nocích točí klikou od zeměkoule.
...proboha, to ze pes tu a tam upadne se ve stari stava.
Proste se do mist kde po baraku chodi hodi protiskluzova podlozka (viz odkaz vyse), nebo lino (oboji omyvatelne + v ramci moznosti mekke).
O konci se jiste pejsek zmini, az to prijde. Nekafrejte do toho...
Je to pro vsechny vzdy smutne a tyhle rejpance nikomu nepomuzou.
neverend
napsal(a):
Ještě se mi nechce.😂 A mělo by to pro tebe nějaký hlubší význam? 🙂 Mně je například úplně jedno kdo sem chodí a co píše. Proč by taky? Nic mi to nepřinese a taky neubere.🙂
to je zajímavé, prosím anglicky! :-) :-) Nic nepřinese, tak proč sem chodíte? Člověk dělá různé, aby uspokojil své potřeby. Tak prosté to je. A upřímně.. přijde mi, že tlumočíte názor někoho jiného, ale není jiný než názor většiny, na takové se dá narazit v diskuzích na idnes, novinky, v dokumentech na youtube. Každý se necháváme ovlivnit okolím atp., to není žádná ostuda, tedy chci říct, že mi vůbec nepřipadá, že by neverend nějak názorově, upřímností, formulací,... vybočoval.
Tady pro mě vybočuje keriton, orionka, Varaxi, Terven, sardullah, bodlinka, impact, atheira, leithian,... hele a není divné, že jsou to oblíbené postavičky?
Terven
napsal(a):
Jéžiš, vy jste se krásně odkopala
Víte, poměrně nedávno byly tady na ifauně reklamní bannery na výkup štěňat a koťat. Takový ty pruhy reklam po stranách diskuze, víte?
Tudíž všichni, co na ifaunu chodili a diskutovali - i vy i já - jsme podporovali ten výkup.
Megí to napsala jako ironii, tak trochu na protest, jenže bohužel, skoro nikdo to nepochopil. Ani vy...
"Luluu" se odkopala těmi nadávkami a rozhodně jí kvůli tomu nestraním.
Ale nutno říct, že pokud je zde někdo nový, tak nemůže jednak znát zdejší chronické přispěvatele, a druhak tu záležitost ohledně reklamy na výkup zvířat.
Vím, že už kdysi na to někdo "Megi" naletěl...ale možná bez těch důležitých info kolem toho bych já naletěla taky a divila bych se, proč se někdo hlásí k výkupu zvěře.
A pro "luluu": není pravda, že byste zde nedostala tipy, rady a nápady, jak pomoci Vašemu psíkovi.
neverend
XXX.XXX.213.247
napsal(a):
to je zajímavé, prosím anglicky! :-) :-) Nic nepřinese, tak proč sem chodíte? Člověk dělá různé, aby uspokojil své potřeby. Tak prosté to je. A upřímně.. přijde mi, že tlumočíte názor někoho jiného, ale není jiný než názor většiny, na takové se dá narazit v diskuzích na idnes, novinky, v dokumentech na youtube. Každý se necháváme ovlivnit okolím atp., to není žádná ostuda, tedy chci říct, že mi vůbec nepřipadá, že by neverend nějak názorově, upřímností, formulací,... vybočoval.
Tady pro mě vybočuje keriton, orionka, Varaxi, Terven, sardullah, bodlinka, impact, atheira, leithian,... hele a není divné, že jsou to oblíbené postavičky?
Už Vám zase nerozumím..😂 No, vykecal jsem Vám tady i věci co jsem asi neměl, ale to je neupřímné. Megi, kdyby se mé názory shodovali s většinou, tak by Ifauna občas nebyla podobná sopce před výbuchem.😂 A jste první komu tedy nepřipadá, že bych názorově vybočoval.😄 Názor nikoho netlumočím, mé názory jsou produktem zkušeností za těch pár let tady. Často to odporuje zde uváděným teoriím. Nic víc v tom není.🙂 Na Ifauně mám rád Fíkovnici,Bodlinku a celkem Terven. Proč sem chodím? Protože nikde není tak málo chlapů na tolik bab.😂