Pražský krysařík s PP FCI

Prodám Pražského krysaříka - Pro naše tři nádherné kluky hledáme tu nejlepš...
Dohodou
Dobrý den pejskaři, obracím se na Vás s radou.
Moje fenka pražského krysaříka nám nechce žrát. Už nějakou dobu ji má “v péči” moje babicka, které šlo jen těžce vysvětlit že salámy a šunky nejsou pro ni. Zašlo to až tak daleko, ze už hodně dlouho se granulek skoro ani nedotka (když nepočítám ze si sem tam jednu uzobne” a dnes jsme museli na veterinu.
Uz trvá zhruba týden, kdy ji úplně minimálně a zvracela asi 2x. Na veterině udělali sono, a řekli ze to je stravou v horším případě slinivkou, ale ze by měla jiné příznaky. Jediná cesta je změna stravy. A tady nastává problém ze fenka nezere ani konzervy, kapsicky, ani psi salámy. Na veterine nám dali speciální konzervu a granule avšak těch se také ani nedotkla. Na veterine nám ještě doporučili ze muže vařené libove maso, samozřejmě nesolené, nekořeněné, ale je rozmlsaná a ani toho se nedotkne, protože je naučená na jídlo co jedí lidé.
Napadlo mě jí to maso nějak okořenit nějakými vitaminy co jsou vhodné pro psy, něčím co by jí vonělo jako jídlo, na které je zvyklá.
Mate prosím někdo nějaké zkušenosti, popřípadě nápad?
Dekuji.
A ten problém vznikl tak, že jí babička dávala uzeninu a ona teď nechce nic jiného? Nebo co tomu předcházelo? Dělala se krev na té veterině, když mají podezření na slinivku?
Nemá před/po hárání? Ze sona vyšlo, že je teda ok - žádný zánět nikde? Děloha? Jak to vypadá, že nechce žrát? Netváří se chvíli tak, že se jde najíst a najednou se odvrátí, že teda asi ne? Utíká před vámi, když jí chcete dát jídlo z ruky?
Zvrací co? Jenom šťávy? To může být třeba i jenom z hladu.
Žádnej pes dobrovolně hlady nezdechne. Pokud to není nějaká stará babka, tak jí dejte pořádně do těla na procházkách. Večer nabídnout misku s krmením, které chcete, aby žrala - na deset minut a pak sebrat. Co nesežere, nechat na druhý den. Stále opakujte - aktivní procházky - krmení jen na deset minut.
Samozřejmě za předpokladu, že je fena zdravá, má v pořádku zuby a jste si jisti tím, že je jen rozežraná. Do pěti dnů ji to přejde.
Že nesmí dostat NIC k jídlu, mimo nabídnuté misky, snad nemusím zdůrazňovat.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Naše fenka milovala perníkové koření : anýz, fenykl - snad je pro psy neškodné, aspoň podle mě.
Syrové maso lehce orestované na oleji.
Atheira
napsal(a):
A ten problém vznikl tak, že jí babička dávala uzeninu a ona teď nechce nic jiného? Nebo co tomu předcházelo? Dělala se krev na té veterině, když mají podezření na slinivku?
Nemá před/po hárání? Ze sona vyšlo, že je teda ok - žádný zánět nikde? Děloha? Jak to vypadá, že nechce žrát? Netváří se chvíli tak, že se jde najíst a najednou se odvrátí, že teda asi ne? Utíká před vámi, když jí chcete dát jídlo z ruky?
Zvrací co? Jenom šťávy? To může být třeba i jenom z hladu.
Ano, fenka už má 8 let a už nějaké 4 je jen s babičkou. Ja se stěhovala a Babicka by zůstala sama, tak jsem ji ji tam nechala. Babicka ji krmí většinou kuřecí sunkou, když má na oběd něco co fenka sni, dá ji ždibec taky.. takže její strava je z 90% jídlo pro lidi.
Krev se na veterine nebrala, říkali ze je bez příznaků.
Harala se asi před 4 měsíci..
Se sona nevyšlo vlastně nic, vše v normě. Jedine co tak měla zvýšenou teplotu, ale to prý mohlo být o ze stresu z veteriny což je pravděpodobné, vždy je vystrašená.
Ať už jí dáme do misky, nebo na ruku.. vždy přijde, očichá, pak zklopí uši a jde pryč..
Zvratky byly husté, ne řídké..
četla jsem tady i něco se zuby.. ano se zoubky má problém, i na veterine řekli ze je to tím ze si netrenovala zoubky na granulich.. ale i kdyby byly problém zuby, konzervy a kapsicky jsou měkké..
impact
napsal(a):
Žádnej pes dobrovolně hlady nezdechne. Pokud to není nějaká stará babka, tak jí dejte pořádně do těla na procházkách. Večer nabídnout misku s krmením, které chcete, aby žrala - na deset minut a pak sebrat. Co nesežere, nechat na druhý den. Stále opakujte - aktivní procházky - krmení jen na deset minut.
Samozřejmě za předpokladu, že je fena zdravá, má v pořádku zuby a jste si jisti tím, že je jen rozežraná. Do pěti dnů ji to přejde.
Že nesmí dostat NIC k jídlu, mimo nabídnuté misky, snad nemusím zdůrazňovat.
Fenka má 8 let. Jak už jsem psala, kvůli tomu ze jedla jen měkkou stravu nemá zoubky v nejlepší kondici, ale nekyvou se ji, jen by chtěli procistit od zubního kamene.
Problém je ze jal není v misce sunka či jiné věci kterými byla krmena, ocicha to a ani se toho nedotkne. Takže zkusit ji unavit procházkou muzu, ale po příchodu domu nabídnou misku se se zradlem které nechce a za 10 minut ji ho vezmu? Nemám ho tam nechat prave pro případ až jo vyhladne tak aby si mohla vzít?
Sandy001
napsal(a):
Ano, fenka už má 8 let a už nějaké 4 je jen s babičkou. Ja se stěhovala a Babicka by zůstala sama, tak jsem ji ji tam nechala. Babicka ji krmí většinou kuřecí sunkou, když má na oběd něco co fenka sni, dá ji ždibec taky.. takže její strava je z 90% jídlo pro lidi.
Krev se na veterine nebrala, říkali ze je bez příznaků.
Harala se asi před 4 měsíci..
Se sona nevyšlo vlastně nic, vše v normě. Jedine co tak měla zvýšenou teplotu, ale to prý mohlo být o ze stresu z veteriny což je pravděpodobné, vždy je vystrašená.
Ať už jí dáme do misky, nebo na ruku.. vždy přijde, očichá, pak zklopí uši a jde pryč..
Zvratky byly husté, ne řídké..
četla jsem tady i něco se zuby.. ano se zoubky má problém, i na veterine řekli ze je to tím ze si netrenovala zoubky na granulich.. ale i kdyby byly problém zuby, konzervy a kapsicky jsou měkké..
Tohle "očichá, sklopí uši a odejde" jsem řešila pořád a pořád dokola. Jediné, co tou dobou byla fena ochotná si dát byla šunka, jinak nic. A i když taky byli tací, co tvrdili, že je jenom rozežraná, bylo vidět, že za tím stojí ještě něco, ne jenom rozcapenost. Pak už jsme se točili v kruzích - nežrala, zvracela z hladu, bylo jí celkově blbě, a tak už pro jistotu nežrala vůbec nic, ani tu šunku a blila z hladu zas a znova. Ale to musí u svého psa poznat každý sám, to se těžko radí přes internet. U nás to dělal náš neustálý evergreen, anální žlázky. Pro klid duše bych je nechala zkontrolovat. Obávala bych se i toho zánětu dělohy, ale jestli je to opravdu zkontrolované, mělo by to být ok.
Sandy001
napsal(a):
Ano zoubky nemá v nejlepším stavu, prý diky tomu ze jedla jen měkké věci.. je možné ze můžou být bolavé ale nekyvou se. Pochopila bych pak granule, ale konzervy jsou přece měkké ;((
A necháte odstranit zubní kámen?
Atheira
napsal(a):
Tohle "očichá, sklopí uši a odejde" jsem řešila pořád a pořád dokola. Jediné, co tou dobou byla fena ochotná si dát byla šunka, jinak nic. A i když taky byli tací, co tvrdili, že je jenom rozežraná, bylo vidět, že za tím stojí ještě něco, ne jenom rozcapenost. Pak už jsme se točili v kruzích - nežrala, zvracela z hladu, bylo jí celkově blbě, a tak už pro jistotu nežrala vůbec nic, ani tu šunku a blila z hladu zas a znova. Ale to musí u svého psa poznat každý sám, to se těžko radí přes internet. U nás to dělal náš neustálý evergreen, anální žlázky. Pro klid duše bych je nechala zkontrolovat. Obávala bych se i toho zánětu dělohy, ale jestli je to opravdu zkontrolované, mělo by to být ok.
Řekla bych ze to máme dosti podobné. Nechce poslední dobou jist ani šunku ani nic jiného. Dále jsme zpozorovali ze o dost víc pije. Příští týden s ni jdeme na kontrolu, co by jste doporučila, na co se ještě na veterine zeptat? Moc vam dekuji
Sandy001
napsal(a):
Řekla bych ze to máme dosti podobné. Nechce poslední dobou jist ani šunku ani nic jiného. Dále jsme zpozorovali ze o dost víc pije. Příští týden s ni jdeme na kontrolu, co by jste doporučila, na co se ještě na veterine zeptat? Moc vam dekuji
Větší četnost pití můžu taky potvrdit.
Dejte pak vědět, jak jste dopadli na veterině.
zánět, cukrovka, srdce, ledviny.....
příčin může být hafo
chce to veterináře ochotného a schopného diagnostikovat
"Takže zkusit ji unavit procházkou muzu, ale po příchodu domu nabídnou misku se se zradlem které nechce a za 10 minut ji ho vezmu? Nemám ho tam nechat prave pro případ až jo vyhladne tak aby si mohla vzít?"
zkusila bych vařené/pečené/dušené s přílohou
nedávat unavenému psu, nemusí chtít žrát díky únavě (tak to má můj pes)
jídlo nabídnout, chvilku nechat a odnést, nenechávat trvale, to může vést k "nimrání" se v jídle. Chce to naučit režim.
ale prvořadé je dobrat se k příčině, jestli je za nechutenstvím nemoc
Cukrovka mě taky napadla, ale to jen v souvislosti s tím pitím, ostatní (u nás konkrétně, jinak bohužel hodnotit nemůžu) probíhalo jinak. Bylo mi ale kdysi řečeno, že se stává dost často, že pes bolest nebo jakékoli nepohodlí v břiše zkouší zapíjet vodou. Určitě bych nechala vyšetřit a taky dala udělat tu krev, ledviny, játra atd...
Rozhodně se v prvé řadě nenechat uchlácholit tím, že je jenom rozmazlená, protože ta hranice, kdy se pes jeví jen rozcapený a kdy nemocný, je u toho žrádla docela tenká.
A taky to třeba může být jen blbá faleška. Ty feny jsou v tomhle hrozný. Ale lepší vyšetřit včas než pak litovat.
Řešil někdo, aby se tomu psovi spravilo osídlení přátelskými bakteriemi?
Jako že do psa, co zvrací a chlemtá vodu, narvu konzervu a granule? Nechce jíst, protože zná následky a je celý zkažený, ne?
Netrénovala zoubky? To co je za diagnózu?
Zuby jsou odrazem i stavu orgánů a ne nějakého blbého trénování. A obráceně - neléčené to pošlou dál do těla.. Řešila bych, aby si pes "spravil žaludek" a jiného veterináře. Zuby, si myslíte, že to toho psa nebolí?
Oboje je dobré:
https://www.zoohit.cz/magazin/psi/pece-o-zdravi-psa/prebiotika-a-probiotika-pro-psy
Jsou pasty kolem dvou tří stovek, sypké věci jako FortiFlora (vet prodává po kusech cca 30 korun), kdybych do psa nedostala ani pastu nebo tohle (smrdí to po játrech, maggi atp.), tak takhle malý pes vlastně hypoglykémie a smrt, co teď?
Voda, jídlo, by nemělo být ledové, studené, je to nepříjemné. Tekuté jídlo, dietní, do vody pár kapek vývaru... kašovité jídlo ne ledové a rovnou do tlamy.. ale jako těžko bude malý pes bez jídla, to umře.
Zkuste jí rozkrmit vařenou rýží s nesoleným vývarem a rozvařeným kuřecím masem. Je to měkké a mělo by to pomoct psovi se trochu spravit. Ono se to nezdá, ale šunky i konzervy jí mohly rozhasit zažívání. Nějakou dobu zpátky jsem byla na týden pod stanem. Dělali jsme si polévky z pytlíku, a po té době už žaludek protestoval, že takto opravdu ne. Žere jen uzeniny říkáte? Nemohlo jí to rozhodit i poměr vápník - fosfor? Pokud jedla celou tu dobu jen šunky, tak bych zkusila ještě k tomu kuřeti nasypat dromy balancer, který se používá pro doplnění vápníku, když pes nemůže kosti.
Kdyby nežrala ani to, tak bych zkusila udělat alespoň pořádně silný vývar z velkého množství kuřecích a hovězích kostí, který se vaří alespoň 3-4h, aby se živiny opravdu vyvařily. Pozná se tak, že po vychladnutí v podstatě celý ztuhne.
Jinak bych samozřejmě mazala na veterinu a nechala udělat komplet biochemii, játra a ledviny
Siberiana
napsal(a):
Zkuste jí rozkrmit vařenou rýží s nesoleným vývarem a rozvařeným kuřecím masem. Je to měkké a mělo by to pomoct psovi se trochu spravit. Ono se to nezdá, ale šunky i konzervy jí mohly rozhasit zažívání. Nějakou dobu zpátky jsem byla na týden pod stanem. Dělali jsme si polévky z pytlíku, a po té době už žaludek protestoval, že takto opravdu ne. Žere jen uzeniny říkáte? Nemohlo jí to rozhodit i poměr vápník - fosfor? Pokud jedla celou tu dobu jen šunky, tak bych zkusila ještě k tomu kuřeti nasypat dromy balancer, který se používá pro doplnění vápníku, když pes nemůže kosti.
Kdyby nežrala ani to, tak bych zkusila udělat alespoň pořádně silný vývar z velkého množství kuřecích a hovězích kostí, který se vaří alespoň 3-4h, aby se živiny opravdu vyvařily. Pozná se tak, že po vychladnutí v podstatě celý ztuhne.
Jinak bych samozřejmě mazala na veterinu a nechala udělat komplet biochemii, játra a ledviny
Dekuji moc za odpověď! Určitě zkusím😊
No jak jsem psala.. byla celou dobu u babicky a ta ji krmila bar čím..
Zkusím tedy😊
Ještě abych upřesnila.. je to s jedením horší spíše rano. Večer to jakš takš sní ale ráno absolutně. I když ji zkusím dat misku během dne. Zvláštní je ze když do toho strčím prst a dam ji to před čumák, tak div by mi ho neukousla. Ale z misky k tomu jen čichne a ani se toho nedotkne.. jedla hezky zhruba 8 dní..
Sandy001
napsal(a):
Ještě abych upřesnila.. je to s jedením horší spíše rano. Večer to jakš takš sní ale ráno absolutně. I když ji zkusím dat misku během dne. Zvláštní je ze když do toho strčím prst a dam ji to před čumák, tak div by mi ho neukousla. Ale z misky k tomu jen čichne a ani se toho nedotkne.. jedla hezky zhruba 8 dní..
A to nutně musí jíst i ráno?
svému psu dávám ráno jen když si řekne
Sandy001
napsal(a):
Třeba se jí jí špatně z misky. Zkuste jí dát jídlo Třeba na mělký talířek. Nebo přidržet zvednutý u čumáčku, aby se nemusela ohýbat.
Může ji bolet za krkem nebo hůře vidí.
Naše fenka se ve stáří bála misky.