Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tom.Tom.

26.8.2021 15:39
Tom.Tom.

XXX.XXX.123.133

Dobrý den,

Potřeboval bych poradit s výběrem psa, psa jsem nikdy neměl a nemám žádné zkušenosti ale určitou představu mám.

Středně velký hlídač.

Celý rok venku.

Vhodný k dětem a domácímu zvířectvu.

Pro nezkušené chovatele.

Psa budu mít rád a bude to člen rodiny, ale nebude to můj středobod vesmíru, takže občas bych ho vzal někam proběhnout a zaplavat, ale jinak bych byl rád, aby si vystačil s 1000m2.

Existuje takové plemeno?

Nebo pro mě bude lepší investice do bezpečnostního systému.

26.8.2021 15:57
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.10.185

Tom.Tom. napsal(a):
Dobrý den,

Potřeboval bych poradit s výběrem psa, psa jsem nikdy neměl a nemám žádné zkušenosti ale určitou představu mám.

Středně velký hlídač.

Celý rok venku.

Pro nezkušené chovatele.

Psa budu mít rád a bude to člen rodiny, ale nebude to můj středobod vesmíru, takže občas bych ho vzal někam proběhnout a zaplavat, ale jinak bych byl rád, aby si vystačil s 1000m2.

Existuje takové plemeno?

B je správně!

Pokud si pes bude mít vystačit jen se zahradou a nebude mit jiné aktivity a zkušené vedení, tak vám to domácí zvířectvo s největší pravděpodobností z nudy zlikviduje.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.8.2021 17:10

Tom.Tom. napsal(a):
Dobrý den,

Středně velký hlídač.

Celý rok venku.

Pro nezkušené chovatele.

Existuje takové plemeno?

Za mě - lepší bude investice do bezpečnostního systému. Občasné zaplavání nebo proběhnutí nestačí ŽÁDNÉMU psu, sebevětší zahrada to nevytrhne. Nejspíš by to zvládnul nějaký pastevec, ale ten zase rozhodně není pro začátečníka. A taky nemá úplně střední velikost.

26.8.2021 18:42
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Též hlasuji pro B

26.8.2021 18:54
viu

XXX.XXX.101.74

Znám několik psů, kteří to tak mají a nevypadají nešťastně.
Rotweiler, labrador a i míšenci.
Nenechte se otrávit.

26.8.2021 19:30

labrador jako středně velký hlídač ??

26.8.2021 19:49
Terven

XXX.XXX.110.191

viu napsal(a):
Znám několik psů, kteří to tak mají a nevypadají nešťastně.
Rotweiler, labrador a i míšenci.
Nenechte se otrávit.

Rotvajler pro nezkušené majitele?
A jako středně velkej hlídač taky dobrý...

26.8.2021 20:00
viu

XXX.XXX.101.74

Já jsem neradila plemeno, jen se neztotožňuji s názorem, že pes na zahradě nemůže prožít pohodový život.
A rovnou podotýkám, že naši psi s námi jezdí na hory, do lesa i do města. Chodíme na cvičák(Resp. 2), ale je to moje volba a nikomu nebudu nutit moje rozhodnutí.

Tom.Tom.

26.8.2021 20:55
Tom.Tom.

XXX.XXX.123.133

Děkuji za rady,

Můj soused má už čtvrtého psa za mých prožitých 31 let a zřídka kdy jsem ho viděl jít venčit.. Jinak jeho psi byli 3x vlčák a tenhle poslední ani nevím co je, krátkosrstý obr.. Nemůžu říct že by vypadali nešťastně a o 1000m2 si můžou nechat zdát. Zvířata mám rád a nechci aby u mě byl pes nešťastný, na procházku jednou denně bych si čas asi udělal a taky synovi by se určitě pes líbil, no nevím 😌

26.8.2021 20:57
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.10.185

viu napsal(a):
Já jsem neradila plemeno, jen se neztotožňuji s názorem, že pes na zahradě nemůže prožít pohodový život.
A rovnou podotýkám, že naši psi s námi jezdí na hory, do lesa i do města. Chodíme na cvičák(Resp. 2), ale je to moje volba a nikomu nebudu nutit moje rozhodnutí.

Ten pes tam může být i docela šťastný, akorat zadavateli nejspíš brzy dojdou zvířátka, jejihž honěním bude s největší pravděpodobností pejsek zahánět nudu.
O tom, že zahrada dostane trochu na frak nemluvě.

26.8.2021 21:12

Tom. Tom. - uniká mi, proč chcete psa, když se mu vlastně nechcete věnovat. Jako doplněk na zahradu? Jako živý alarm? Z rozmaru?

Tom.Tom.

26.8.2021 21:25
Tom.Tom.

XXX.XXX.123.133

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tom. Tom. - uniká mi, proč chcete psa, když se mu vlastně nechcete věnovat. Jako doplněk na zahradu? Jako živý alarm? Z rozmaru?

Chci se mu věnovat ale ne 5x denně venčit. Psa chci asi proto že chci pohlídat můj majetek, kamera kterou zloděj ani neuvidí ho nevyleká

26.8.2021 21:30

Tom.Tom. napsal(a):
Chci se mu věnovat ale ne 5x denně venčit. Psa chci asi proto že chci pohlídat můj majetek, kamera kterou zloděj ani neuvidí ho nevyleká

No, píšete, že byste ho vzal OBČAS proběhnout a zaplavat. Co je to občas? Jaký režim a co vlastně psovi nabízíte? Krom pozemku 1000 m2 a prakticky nezájmu?

26.8.2021 21:31
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tom.Tom. napsal(a):

Když nekomu půjde o Váš majetek, tak psovi hodí otravenýho buřta a vezme si co chce.
To už ho víc vyleká cedule, ze je obkekt střežen kamerovým systémem (a to tam ani ta kamera nemusí být - stačí atrapa)

26.8.2021 21:55
assil

XXX.XXX.121.3

Tom.Tom. napsal(a):

A víte o tom, že kdyby náhodou ten pes zloděje kousnul, půjdete před soud a budete odsouzen minimálně k zaplacení bolestného?
Jinak myslím, že nějaký pejsek z útulku by mohl i ocenit zahradu a občasné vycházky.

26.8.2021 22:03

Tom.Tom. napsal(a):
Děkuji za rady,

Můj soused má už čtvrtého psa za mých prožitých 31 let a zřídka kdy jsem ho viděl jít venčit.. Jinak jeho psi byli 3x vlčák a tenhle poslední ani nevím co je, krátkosrstý obr.. Nemůžu říct že by vypadali nešťastně a o 1000m2 si můžou nechat zdát. Zvířata mám rád a nechci aby u mě byl pes nešťastný, na procházku jednou denně bych si čas asi udělal a taky synovi by se určitě pes líbil, no nevím 😌

Spíš abyste nebyli nešťastní vy. Viz Pišišvor. Procházka asi jednou denně fakt nestačí. Máte nějakou představu o výchově?

26.8.2021 22:07

viu napsal(a):

Jenže zadavatel píše, že si představuje psa na zahradu, kterého vezme OBČAS proběhnout. O dalších aktivitách se nezmiňuje.

26.8.2021 22:19

Představa, že pes běhá po zahadě ze sportu, je poněkud lichá. Pes na zahradě leží a vstane, když se něco děje za plotem. Např. když kolem plotu vede frekventovaná cyklostezka - to se pak naběhá dost.
Pes může být na zahradě, která je součástí hospodářství a hospodář tráví většinu času kolem hospodářství a pes ho doprovází.
Ještě se v rodině dohodněte, kdo bude sbírat výkaly. Pes, který nebude pravidelně 2x denně venčený, vám ji docela silně pos.ere. Pravidelně proto, aby si zvykl, že potřeba se dělá na procházce ( doufám, že vaše zahrada nepřiléhá k sídlišti ). A to nezmiňuji zničený, spálený trávník - jestli bude fena a zničené keře - jestli bude pes,samec. Močí.

26.8.2021 22:23

Tom.Tom. napsal(a):
Dobrý den,

Středně velký hlídač.

Celý rok venku.

Pro nezkušené chovatele.

Existuje takové plemeno?

Tak záleží, co má vlastně pes dělat. Zda má tvrdě zasahovat nebo jen oznámit, že se se na zahradě něco děje. V druhém případě by nebyla špatná volba keeshound nebo vlčí špic, pro začátečníka možná ideál. Pes bezpečnostní systém nenahradí, ale může svým štěkotem předem odradit případné pobudy od nekalé činnosti.

26.8.2021 22:32

Spíš abyste nebyli nešťastní vy. Viz Pišišvor. Procházka asi jednou denně fakt nestačí. Máte nějakou představu o výchově?

Kometo, se vší úctou, ale nepřeháníte? Když má pes 1000m2 zahradu, tak snad procházka jednou denně z pozemku stačí, ne? Delší, kratší, ale rozhodně to není žádné zlo. Někdy mi to tu přijde až přitažené za vlasy, co se zde radí.

Tom.Tom

26.8.2021 22:48
Tom.Tom

XXX.XXX.84.94

Práce okolo domu je nekonečná, jaro a léto budeme na zahradě pořád podzim zima trochu míň takže v kontaktu se psem budeme často, nikdo neříká že v 6 ráno vypadnu ve 3 se vrátím a zavřu za sebou dveře a vylezu večer ho na 10min vyvenčit.

26.8.2021 23:01

Když má pes 1000m2 zahradu,
1000 m2, ono to zní. Ale je to valstně např. 50m x 20m. Padesátku jsme běhali na hřišti a těch 20, to je vůbec nic. Ale možná, že počítám špatně, opravte mě, matika není moje silná stránka.

26.8.2021 23:07

Tom.Tom napsal(a):
Práce okolo domu je nekonečná, jaro a léto budeme na zahradě pořád podzim zima trochu míň takže v kontaktu se psem budeme často, nikdo neříká že v 6 ráno vypadnu ve 3 se vrátím a zavřu za sebou dveře a vylezu večer ho na 10min vyvenčit.

Špic je akorát. Asi tak rok a půl dva budete ze štěňátka vychovávat psa a pak z něj bude hlídač. Ale líbí se Vám vůbec nějaký pes, že byste si řek - ten je boží!
? Ne? Tak kupte kamery hned a psa nechte na jindy. Nebo si to ještě srovnejte, třeba koupíte psa, ale k němu stejně kamery a cedulky. A kdybyste nekupoval na burze, bylo by to úplně super, za á se to už nesmí a za bé je to povětšinou produkt továrny na utrpení a to je trapárna, něco také podpořit. Dnes není dřív, vyroste Vám z toho povaha "pojďte, zloději, uvařím vám kafe", co pak, to pojišťovna nezaplatí, osobně mám psa doma a ne na dvoře, nechci jít do vězení, povídá se, že tam špatně vaří, tohle hlídá štěkotem a kamery světélky a děsivé to je dost, se nebojte.

26.8.2021 23:10

Když má pes 1000m2 zahradu,
1000 m2, ono to zní. Ale je to valstně např. 50m x 20m. Padesátku jsme běhali na hřišti a těch 20, to je vůbec nic. Ale možná, že počítám špatně, opravte mě, matika není moje silná stránka.

To je jednoduché. Pro lidi: 5 krát 2 a k tomu přimalovat dvě nuly.
Pro psy je to bez těch dvou nul.

Tom.Tom

27.8.2021 07:19
Tom.Tom

XXX.XXX.84.94

Špic je akorát. Asi tak rok a půl dva budete ze štěňátka vychovávat psa a pak z něj bude hlídač. Ale líbí se Vám vůbec nějaký pes, že byste si řek - ten je boží!
? Ne? Tak kupte kamery hned a psa nechte na jindy. Nebo si to ještě srovnejte, třeba koupíte psa, ale k němu stejně kamery a cedulky. A kdybyste nekupoval na burze, bylo by to úplně super, za á se to už nesmí a za bé je to povětšinou produkt továrny na utrpení a to je trapárna, něco také podpořit. Dnes není dřív, vyroste Vám z toho povaha "pojďte, zloději, uvařím vám kafe", co pak, to pojišťovna nezaplatí, osobně mám psa doma a ne na dvoře, nechci jít do vězení, povídá se, že tam špatně vaří, tohle hlídá štěkotem a kamery světélky a děsivé to je dost, se nebojte.

Jaký je to prosím špic? Děkuji

27.8.2021 07:30
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jako pořídit psa s tím, že jinde se má hůř (soused) není úplně chytré, ale zase je fakt, že plno psů, se nemá zrovna ideálně a to, co nabízíte vy, by pro ně bylo vysvobození.

Kam se za den podívá takový útulák? Z kotce taky tak jednou. A to ani není na té zahradě, ale v kotci. Ono se to moc nenosí. Hlavně lidi pořizující prvního psa o tom nechtějí ani slyšet, ale podle mě je do vašich podmínek úplně nejlepší odrostlý pes z útulku. Takový, o kterém se ví, že nežere slepice a není úplnej magůrek. Odpadne vám ta práce a nutné vynaložení energie na to, učit štěně a zabavit puberťáka.

27.8.2021 07:35
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.56.129

Atheira napsal(a):
Jako pořídit psa s tím, že jinde se má hůř (soused) není úplně chytré, ale zase je fakt, že plno psů, se nemá zrovna ideálně a to, co nabízíte vy, by pro ně bylo vysvobození.

Kam se za den podívá takový útulák? Z kotce taky tak jednou. A to ani není na té zahradě, ale v kotci. Ono se to moc nenosí. Hlavně lidi pořizující prvního psa o tom nechtějí ani slyšet, ale podle mě je do vašich podmínek úplně nejlepší odrostlý pes z útulku. Takový, o kterém se ví, že nežere slepice a není úplnej magůrek. Odpadne vám ta práce a nutné vynaložení energie na to, učit štěně a zabavit puberťáka.

Taky hlasuju pro útulkáče, ale těch vychovaných a bezpečných k dětem, zvířatům a zároveň hlídajících tam asi moc nebude.

27.8.2021 07:44
Atheira

XXX.XXX.209.8

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Taky hlasuju pro útulkáče, ale těch vychovaných a bezpečných k dětem, zvířatům a zároveň hlídajících tam asi moc nebude.

S tím úplně nemůžu souhlasit. Jako dítě jsem asistovala babičce při výběru v útulku vlastně pokaždé a vždycky jsme měli výběr alespoň z deseti psů, kteří byli k dětem naprosto bezpeční. Že z nich pak byli u babičky nevycválaní blbečci, se kterýma se nedalo jít ven, to už je něco jiného a nebylo to způsobeno útulkem, ale hlavně tím, že babička je jenom krmila, nic po nich nikdy nechtěla a my jako děti jsme s nima jenom dělali hovadiny, takže to vždycky zvlčelo a jediné, co to zvládlo bylo chovat se k lidem na zahradě a hrát si s dětmi.

edit: a abych nedávala už docela "prošlý" příklad, tak mám známou, která si chodí výhradně do útulku a chodívá tam i venčit, když si zrovna psa nemůže vzít a bývá tam dost pohodářů. Jenom si to chce prověřit a ne hrábnout po prvním psu, který mi tam padne do oka.

27.8.2021 07:45

Mě teda napadl špic a pak nějaký pastevec....jsou i tací jedinci, kterým se nechce opouštět svěřené teritorium, ale to je už jiná liga.

Osobně, pokud bych chtěla psa čistě na zahradu a neplánovala nějakou extra intenzivní činnost, tak bych uvažovala o dvou psech....samozřejmě postupně, vychovám jednoho a pořídím potom k němu štěndo.

27.8.2021 07:47
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ještě jsem chtěla doplnit, že často na hlídání stačí pes, který jenom štěká za plotem... Mnohdy stejně lidi nic jiného ani nechtějí, protože jakmile to přesáhne hranici - štěkám za plotem - a reálně to chce trhat lidi, je to průser a o ten dost lidí ani nestojí.

27.8.2021 09:45
Terven

XXX.XXX.110.191

Jasný, že z útulku je to ještě víc bez záruky než s pp.
Ale paradoxně znám fakt hodně lidí, kteří mají z útulku přímo psa snů. Chce to samozřejmě vybírat - neočekávala bych to od psa, který byl zabavený z množírny nebo nějakého polodivokého chovu, případně opakovaně vracen pro agresivitu apod.
Dva útulky dlouhodobě sleduju a opravdu myslím, že je z čeho vybírat- přátelských psů, kteří mají potenciál být super rodinným psem je tam k mání dost.
Samozřejmě, že to obvykle vyžaduje nějakou počáteční investici, ale to pes z chovky taky a u dětí je třeba zpočátku opatrnost u jakéhokoliv psa.

27.8.2021 10:06
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.56.129

Terven napsal(a):
Jasný, že z útulku je to ještě víc bez záruky než s pp.
Ale paradoxně znám fakt hodně lidí, kteří mají z útulku přímo psa snů. Chce to samozřejmě vybírat - neočekávala bych to od psa, který byl zabavený z množírny nebo nějakého polodivokého chovu, případně opakovaně vracen pro agresivitu apod.
Dva útulky dlouhodobě sleduju a opravdu myslím, že je z čeho vybírat- přátelských psů, kteří mají potenciál být super rodinným psem je tam k mání dost.
Samozřejmě, že to obvykle vyžaduje nějakou počáteční investici, ale to pes z chovky taky a u dětí je třeba zpočátku opatrnost u jakéhokoliv psa.

Tohle není o PP vs. bPP, ale o tom, že zadavatel nikdy psa neměl, nerozumí psimu chování a těžko odhadne případné varovné signály nebo dospelého psa výchová k obrazu svému.
Tady by v úvahu přišel spíš starší vychovaný pes po zemřelém majiteli.

27.8.2021 10:11

Kometo, se vší úctou, ale nepřeháníte? Když má pes 1000m2 zahradu, tak snad procházka jednou denně z pozemku stačí, ne? Delší, kratší, ale rozhodně to není žádné zlo. Někdy mi to tu přijde až přitažené za vlasy, co se zde radí.

Zadavatel píše - "na procházku jednou denně bych si ASI čas udělal". Psovi samotná zahrada fakt nestačí (navíc 1 000 m čtverečních není zase tak óbr prostor)- bude na ní buď ležet a nudit se nebo honit zvířata nebo štěkat jak idiot na kolemjdoucí. Můj názor.

27.8.2021 10:12

Tom.Tom napsal(a):

To už zní líp.

27.8.2021 10:18

Gerhild napsal(a):
https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=68158

Nějak tomu popisu nevěřím, tibet v rukách tam a jiných bude jiný, ani já bych nebrala na hlídání, a to nemám problém s přerostlou argentýnou, tohle je povaha - tibet - která si s majitelem musí sednout hodně, starým lidem.. nechci nikoho tam urazit, ale nedělala bych to.
Obecně hlídač podle mě - velký černý pes :-)
Ale super filtr tam je!
https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?list_type=&pohlavi=pes&vek=2r-8r&vyska=stredni&vyska=velky&barva1=cerna&barva2=cerna&link-utulek=
Sorbon černé peklíčko s každým okem jiným je pěkně strašidelný :-) ale to nedoporučuji zadavateli, jen že je tam spousta ovčáků hlídačů a tak podobně.

27.8.2021 10:27
Gerhild

XXX.XXX.149.105

Nějak tomu popisu nevěřím, tibet v rukách tam a jiných bude jiný, ani já bych nebrala na hlídání, a to nemám problém s přerostlou argentýnou, tohle je povaha - tibet - která si s majitelem musí sednout hodně, starým lidem.. nechci nikoho tam urazit, ale nedělala bych to.
Obecně hlídač podle mě - velký černý pes :-)
Ale super filtr tam je!
https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?list_type=&pohlavi=pes&vek=2r-8r&vyska=stredni&vyska=velky&barva1=cerna&barva2=cerna&link-utulek=
Sorbon černé peklíčko s každým okem jiným je pěkně strašidelný :-) ale to nedoporučuji zadavateli, jen že je tam spousta ovčáků hlídačů a tak podobně.

Asi máte pravdu, mě jen nějak chytla za perikard. Třeba se tady nebo jinde najde někdo, komu se dostane k myokardu a bude mít i vhodné podmínky.
Souhlas i se závěrem, u nás největší strach budí přerostlý černý labrador, který by byl nebezpečný možná v případě, že byste stála mezi ním a žrádlem.

27.8.2021 10:39
Terven

XXX.XXX.110.191

Tohle není o PP vs. bPP, ale o tom, že zadavatel nikdy psa neměl, nerozumí psimu chování a těžko odhadne případné varovné signály nebo dospelého psa výchová k obrazu svému.
Tady by v úvahu přišel spíš starší vychovaný pes po zemřelém majiteli.

I vychovaní psi po zemřelém majiteli se dají v útulku najít.
Chápu, jak to myslíte a teoreticky máte samozřejmě pravdu. Ale v praxi je to tak, že dost lidí, kteří měli jako prvního psa útulkáče nebo nalezence, si s ním naprosto sedli a byl to pro ně pes zn. ideál.
Každý musí se psy nějak začít, nějakej pes je vždy první a já bych řekla, že pokud je majitel dostatečně empatický a pes není vyloženě problémový po nějakém traumatu, naučí se to ti dva za pochodu.
Znám plno lidí, co mají prvního psa a přitom se ten pes má dle mýho mínění jako prase v žitě a ty svoje bych těm lidem klidně svěřila na hlídání.
Na druhou stranu, některým dlouholetým kynologům bych nepůjčila psa ani na pět minut.
A v mnoha případech bývá lepší kombinace začátečník + dospělý pes z útulku než začátečník + štěně.

27.8.2021 10:50
Terven

XXX.XXX.110.191

Resp. občas mi přijde podle zdejších diskuzí, že začátečníkovi nepatří do rukou skoro nic krom nenáročných jednoduchých plemen. Jenomže všechno je jednou poprvé - takovej člověk může mít tři pohodový psy za sebou a pak už si coby zkušenej pejskař pořídí něco méně jednoduchého a je vedle jak ta jedle. A je to úplně o něčem jiným, předchozí zkušenosti jsou mu k vy víte čemu.
Tady na fóru je to hodně časté- "je už to nás pátej pes, ale ti předchozí ...s těma nebyl žádnej problém, až s tímhle...".

27.8.2021 10:56

Terven napsal(a):
Resp. občas mi přijde podle zdejších diskuzí, že začátečníkovi nepatří do rukou skoro nic krom nenáročných jednoduchých plemen. Jenomže všechno je jednou poprvé - takovej člověk může mít tři pohodový psy za sebou a pak už si coby zkušenej pejskař pořídí něco méně jednoduchého a je vedle jak ta jedle. A je to úplně o něčem jiným, předchozí zkušenosti jsou mu k vy víte čemu.
Tady na fóru je to hodně časté- "je už to nás pátej pes, ale ti předchozí ...s těma nebyl žádnej problém, až s tímhle...".

Jenže tady není problém začátečník, ale to, že zadavatel chce živý alarm, a přitom psovi vůbec nic nenabízí, krom pozemku.

27.8.2021 11:10

psí živý zvonek vázaný víc na zahradu než na procházky je opravdu asi jen ten špic. Klidně střední, nebo vlčí. Pokud bude mít ruce na drbání, občasnou procházku, dobrou boudu a pozemek na hlídání, bude spokojený. Maya by mohla napsat víc.

Pro zadavatele - německých špiců je celá řada - od nesmírně populárních miniverzí za spoustu desítek tisíc... přes kdysi oblíbené, dnes skoro neviděné střední špice různých barev až po největšího vlčího špice. Vygooglete si...

Ale platí i to, že je to závazek na třeba patnáct let... A že samota škodí každému psovi - a nejde mu říct, prší, sněží, je vedro... budeš celý den na zahradě sám...

27.8.2021 11:15
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.56.129

Jenže tady není problém začátečník, ale to, že zadavatel chce živý alarm, a přitom psovi vůbec nic nenabízí, krom pozemku.

Já tam vidím jako větší komplikaci ty zvířata - znuděný pes na tak malé ploše se zvířaty je začne honit, a nezkušený majitel, který psovi nechce věnovat čas na výchovu ho v tomto těžko usměrní.
A v počáteční fázi je ta výchova o tom, že první měsíc i víc na té zahradě a okolo baráku neudělám téměř nic, protože budu neustále usměrňovat psa...

27.8.2021 11:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Já teda nevidím to, že by se zadavatel nechtěl psovi věnovat a ani to, že by ho nechtěl vychovávat. Jen to pro něho nebude středobod vesmíru, a i když pro mě psi středobodem vesmíru jsou, tak to nevidím tak tragicky.

Dost psů, kteří jsou na zahradě, jdou na procházku jednou denně (nebo ani to ne) a nepřipadají mi nešťastní nebo týraní. Navíc pokud zadavatel tráví na zahradě dost času kolem zvířat atd... A pak si taky se psem pohraje třeba syn.

Rodiče s jejich fenou taky nechodí vícekrát denně na procházku, některý den nejdou vůbec. Ale jsou velkou část dne venku na zahradě, kde i ten pes má pozornost a věnují se mu, hrají si, lítají s ním...Když přijdou vnoučata (a že chodí často) tak fenu zabaví až až...Občas tam má nějakého psího kámoše. A fakt mi nepřijde nešťastná. Jo a taky mají králíky a slepice a fena je s nimi v pohodě, a to si ji brali jako dospělou. Ale teda králíci jsou v králikárně a slepice za plůtkem... Nevím, jak to má zadavatel, třeba pes taky nebude vyloženě mezi zvířaty....

Viděla bych to taky na nějakého toho špice, ale ještě víc bych se přimlouvala za útulkáče. Možná bych spíš koukla po nějakých dočaskách nebo podobných organizacích, kde se hodně těm psům věnují a většinou o nich ví dost, víc než třeba v městském útulku (ale samozřejmě to taky neplatí vždy), jenže zase si nejsem jistá, jestli tam dají psa do režimu na ven, co jsem tak koukala, většinou je podmínka mít psa doma... A za co bych se přimlouvala úplně nejvíc? Za dvojici psů, kteří jsou na sebe zvyklí a jsou zvyklí venku . Případně projíždět inzerci, občas se tam nabízí třeba psi po zemřelých pánících, někdy je to i dvojce psů, často jsou zvyklí být jen na vesnici na zahradě, někdy i mezi zvířaty, to si myslím ,že by bylo úplně super...

Asi jsem divná, ale fakt mi ten režim zadavatele nepřijde jako něco hrozného, že by si neměl pořizovat žádného psa.... Samozřejmě ne nějakého "pracanta", ale klidnějšího voříška z útulku, proč ne.

27.8.2021 12:19
assil

XXX.XXX.225.195

psí živý zvonek vázaný víc na zahradu než na procházky je opravdu asi jen ten špic. Klidně střední, nebo vlčí. Pokud bude mít ruce na drbání, občasnou procházku, dobrou boudu a pozemek na hlídání, bude spokojený. Maya by mohla napsat víc.

Pro zadavatele - německých špiců je celá řada - od nesmírně populárních miniverzí za spoustu desítek tisíc... přes kdysi oblíbené, dnes skoro neviděné střední špice různých barev až po největšího vlčího špice. Vygooglete si...

Ale platí i to, že je to závazek na třeba patnáct let... A že samota škodí každému psovi - a nejde mu říct, prší, sněží, je vedro... budeš celý den na zahradě sám...

Asi tak, malý a trpoš ale nemůžou bydlet venku, střední a vejš v pohodě, ale prostě střední a velcí nejsou a čeká se na štěně dlouho, snad tak vlčí. A taky je třeba počítat s tím, že fakt štěkaj, takže to mít zohledněný kvůli sousedům. Jinak špic hlídá od narození, nemusí se čekat až dospěje, můj vlčí špic vyhnal pošťačku ze dvora ve 2 měsících dva dny po přinesení domů, akorát nebýt toho, že se dost lekla nového psa, tak je to takový hlídání spíš k smíchu.
A taky je potřeba počítat s údržbou srsti, což u většího psa jako je vlčí, nějaký čas a úsilí zabere.

27.8.2021 12:34
Terven

XXX.XXX.110.191

Neviděla bych to tak tragicky - pes bude jako člen rodiny, ale ne středobod vesmíru - takhle to má 90% mých známých.
Bude mít k dispozici zahradu, což samo o sobě nestačí, ale k zahození to rozhodně není - co by za ní jedna z mých fen dala - a ta je zrovna typ, kterej by si tam většinu dne vystačil.
Procházka jednou denně mi taky u venkovního psa nepřijde jako tragédie. Bytoví psi taky obvykle chodí jen na jednu delší denně a ty zbylé jsou spíš jen na vyvenčení, což by si ten pes mohl odbýt na zahradě, pokud by to majiteli nevadilo. A kdoví, třeba by časem zavedl i kratší čůrací - ono, když už je pes doma, tak v reálu je často spousta věcí jinak - známe to ...nikdy nebude smět na sedačku...a po čase pes na sedačce...
Pán mi zní celkem rozumně, vyrovnaně. Určitě se bude pes mít líp u empatického majitele s procházkou jednou denně než u "alfa samečka z čeledi cukavých" (výraz Roberta Zlochy), kterej ho bude vycukávat na procházce 4x denně.

27.8.2021 12:35

Gerhild napsal(a):
Asi máte pravdu, mě jen nějak chytla za perikard. Třeba se tady nebo jinde najde někdo, komu se dostane k myokardu a bude mít i vhodné podmínky.
Souhlas i se závěrem, u nás největší strach budí přerostlý černý labrador, který by byl nebezpečný možná v případě, že byste stála mezi ním a žrádlem.

Nebezpečný v případě, že byste stála mezi ním a žrádlem...

27.8.2021 15:52

No možná to vypadá jako nic moc nabídka pro pejsa, ale pokud se dokope jednou denně na prochajdu, aby si pejsek "přečetl noviny", prostě vyrazil taky trochu do světa.
A jestli se majitelé šmrdolí kolem domu, práce na zahradě....
Pokud pe nebude vysloveně "pracovní typ", který potřebuje, aby mu člověk, laicky řečeno, vymýšlel zábavu, tak proč ne??

Samozřejmě jde určitě i o výběr plemene, ale co si budem, i ten nejúžasnější zástupce plemene s tou nej povahou pro daného páníčka, byl štěnětem, byl pubescentem a kolikrát je to k uzoufání a na zabití, jak pes zlobí......a může to být období několika i hodně měsíců.....

Já mám doma pyrenejku 17 měsíců starou....je naprosto zlatíčkovatá, celý den se defakto povaluje, hlídá, stačí jedna prochajda a když se vyjímečně náhodou nejde, tak se z toho nehroutíme, defakto pracuje celý den, celou noc..hlídá. Myslím, že toto plemeno, pokud je zvyklé na zvířectvo, tak v poho, děti miluje. Moje čuba na děti doma není zvyklá, ale jak má možnost se s nějakým na prochajdě potulit, tak je v sedmém nebi...ale někteří nudící se jedinci mají tendence utíkat, první rok vyškubala a vyhrabala na zahradě všechno kulturní rostlinstvo a celkově to teda byl děs.

Tím nechci říct, aby si zadavatel kupoval pyrenejce...fakt to není střední pes....jen jsem tím chtěla zdůraznit, že i slečna psí dokonalá do té dokonalosti dorůst a od páníčka to přeci jen vyžaduje spoustu pozornosti a času, vložené do her, alespoň nějaké minimální výchovy a do budování vztahu se psem.

Tom.Tom.

27.8.2021 16:20
Tom.Tom.

XXX.XXX.123.133

marcelaamax napsal(a):
Já teda nevidím to, že by se zadavatel nechtěl psovi věnovat a ani to, že by ho nechtěl vychovávat. Jen to pro něho nebude středobod vesmíru, a i když pro mě psi středobodem vesmíru jsou, tak to nevidím tak tragicky.

Dost psů, kteří jsou na zahradě, jdou na procházku jednou denně (nebo ani to ne) a nepřipadají mi nešťastní nebo týraní. Navíc pokud zadavatel tráví na zahradě dost času kolem zvířat atd... A pak si taky se psem pohraje třeba syn.

Rodiče s jejich fenou taky nechodí vícekrát denně na procházku, některý den nejdou vůbec. Ale jsou velkou část dne venku na zahradě, kde i ten pes má pozornost a věnují se mu, hrají si, lítají s ním...Když přijdou vnoučata (a že chodí často) tak fenu zabaví až až...Občas tam má nějakého psího kámoše. A fakt mi nepřijde nešťastná. Jo a taky mají králíky a slepice a fena je s nimi v pohodě, a to si ji brali jako dospělou. Ale teda králíci jsou v králikárně a slepice za plůtkem... Nevím, jak to má zadavatel, třeba pes taky nebude vyloženě mezi zvířaty....

Viděla bych to taky na nějakého toho špice, ale ještě víc bych se přimlouvala za útulkáče. Možná bych spíš koukla po nějakých dočaskách nebo podobných organizacích, kde se hodně těm psům věnují a většinou o nich ví dost, víc než třeba v městském útulku (ale samozřejmě to taky neplatí vždy), jenže zase si nejsem jistá, jestli tam dají psa do režimu na ven, co jsem tak koukala, většinou je podmínka mít psa doma... A za co bych se přimlouvala úplně nejvíc? Za dvojici psů, kteří jsou na sebe zvyklí a jsou zvyklí venku . Případně projíždět inzerci, občas se tam nabízí třeba psi po zemřelých pánících, někdy je to i dvojce psů, často jsou zvyklí být jen na vesnici na zahradě, někdy i mezi zvířaty, to si myslím ,že by bylo úplně super...

Asi jsem divná, ale fakt mi ten režim zadavatele nepřijde jako něco hrozného, že by si neměl pořizovat žádného psa.... Samozřejmě ne nějakého "pracanta", ale klidnějšího voříška z útulku, proč ne.

Díky za pochopení

27.8.2021 16:34

Tome
vzala bych to za trošku jiný konec a v prvé řadě se pohroužila do atlasu psů
a pak sem hodila nějaký výběr
ať ho zdejší smečka rozcupuje
anebo taky ne

Tom.Tom.

27.8.2021 16:40
Tom.Tom.

XXX.XXX.123.133

Po přečtení komentářů to vidím tedy na psa z útulku nebo toho špice, špice jsem vygooglil mini malý střední velký a vlčí, viděl bych to na střední nebo velký co vy na to? Díky

27.8.2021 17:00
rapotacka11

XXX.XXX.224.79

Kdy ho budete shánět?
Na zimu?

Tom.Tom.

27.8.2021 17:32
Tom.Tom.

XXX.XXX.123.133

Až na jaro - léto

27.8.2021 22:12
assil

XXX.XXX.121.3

Tom.Tom. napsal(a):
Až na jaro - léto

Tak to už si musíte někde zamluvit štěně teď, střední a velký špic jsou oba velice málopočetné rázy špice a v celé ČR je jen pár chovatelských stanic.

29.8.2021 07:07
Mí

XXX.XXX.111.49

Špic, chodský pes.

29.8.2021 13:46
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

marcelaamax napsal(a):

Naprosto souhlasím, podmínky mi nepřijdou nějak špatné, prostě tak nějak to jak psi hlavně dřív fungovali. Už mi to přijde postavené na hlavu, jakmile člověk se psem nedělá 6 sportů tak nesmí psa mít. Šla bych do útulku. Často se tam objeví velcí psi třeba i dva, doporučovaní spíše na zahradu. To si myslím, že by mohlo být ideální.
Edit: tak vidím, že obra úplně nechtějí a špic je fajn volba.

29.8.2021 14:52

Andrýsek3 napsal(a):
Naprosto souhlasím, podmínky mi nepřijdou nějak špatné, prostě tak nějak to jak psi hlavně dřív fungovali. Už mi to přijde postavené na hlavu, jakmile člověk se psem nedělá 6 sportů tak nesmí psa mít. Šla bych do útulku. Často se tam objeví velcí psi třeba i dva, doporučovaní spíše na zahradu. To si myslím, že by mohlo být ideální.
Edit: tak vidím, že obra úplně nechtějí a špic je fajn volba.

jakmile člověk se psem nedělá 6 sportů tak nesmí psa mít

tak to řeknu doma holkám "vstávat, vstávat a cvičit!!" a holky "ale próč"..."protože to se musí, jinak vás nesmím mít", nevím jestli mě mají natolik rády, že by si nezbalily uzlíček a nešly hledat rozumnějšího páníka I když ony mají jiné zbraně..."spadla bomba, neslyšim...spadla bomba, neslyšim"...."holky vy mě ignorujete??"...."ne my na tebe....(no však víte co )"

Omlouvám se, vím jak to bylo myšleno, ale mě to prostě nedalo

30.8.2021 07:03
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Zadavatel píše:
na procházku jednou denně bych si čas asi udělal
Až to bude vědět stoprocentně a nebude psát asi, tak to bude taky o něčem jiném. Ale ta procházka nesmí trvat čtvrt hodiny, opravdu se bavíme minimálně o hodině. A přes zimu, kdy je práce na zahradě relativně méně, je nutné věnovat psu více času, aby nebyl sám. Nemusí se jednat o tříhodinové štreky, klidně můžou být na zahradě, nejde jen o tu činnost, jde o společně strávený čas; nicméně tříhodinová společnost je prostě minimum, i to znamená, že pes je 21 hodin denně sám. Pes je velmi sociální zvíře, na to je třeba nezapomínat.

Je třeba si uvědomit pár základních věcí:
1 ) Pořizovací cena za kvalitní štěně, bouda, kvalitní strava, základní vybavení, veterinární výdaje... Na tom lze jen omezeně šetřit. I pokud budu počítat, že si vezmu voříška z útulku a spávat bude ve stáji u koz, pořád to je zvíře, které je třeba krmit, musí být očkované a může být nemocné; to jsou výdaje, kterým se nelze vyhnout. Kamerový systém za 300 000 bude nejspíš stát v součtu méně, než ten pes za celý život, i pokud bude zdravý.
2) Zadavatel si kupuje zvíře, které nemusí být takové, jaké si přeje. Může lovit, může nemít rádo děti, může být hlučné a štěkat, může nehlídat, může utíkat, může hrabat díry a okusovat izolaci z omítek. Dokáže to zadavatel ustát, dokážou to ustát sousedi, rodina? Dokáže zadavatel psa vychovat, aby to neopakoval?
Co se bude dít, jestli pes začne zdrhat za háravými fenami? Nebo naopak, jestli se psi začnou srocovat kolem zadavatelovy fenky?
3) Pokud zadavatel onemocní, kdo zastane péči o psa? A to má ještě výhodu v tom, že jako majitelé zvířat nejspíš nejezdí na dovolené.
4) V závislosti na věku dítěte nesmí být pes a dítě sami spolu.
5) Pokud chce opravdu hlídače, špic není vhodný; pokud chce hlásiče návštěv (ať zvaných, či nezvaných), je špic naopak velmi vhodný. Nicméně pokud má husy, nepotřebuje dalšího hlásiče návštěv.
6) Pokud má oprávněnou obavu z vniknutí nebezpečných osob, psa lze vyřadit ze hry velmi snadno. Proto takový opravdu hlídací pes má být tam, kde je jeho rodina, aby se vzájemně pohlídali; majitel pohlídá, aby pes nesežral otrávenou návnadu/nezastřelili ho/nezbili řetězem přes plot, pes naopak nahlásí každou podezřelou okolnost. Nicméně takový pes patří minimálně na noc do bezpečí a pod dozor, tj. domů.

Za dodržení jistých podmínek může i „nedokonalý“ pes, který nebude takový, jakého si zadavatel vysnil, být naprosto bezvadným členem rodiny; pořád hlásám, že děti by měly vyrůstat se zvířaty a pes je z těch zvířat nejdůležitější. Obvykle se dá mazlit, je trpělivý a hravý, lze ho trénovat a trávit s ním smysluplně volný čas, učí děti zodpovědnosti a sebeovládání. Je to oboustranně výhodné spojení.
Takže já jsem pro psa. Jen je třeba si uvědomit jisté nároky a dopředu si promyslet, jak postupovat v některých situacích.

30.8.2021 08:34

Je to dlouhé a smutné.
Máme v sousedství : Asi je to flat, či jeho kříženec. Absolutní divoch a janek. Sousedi dostavovali domeček - budeme mít domeček, budeme mít pejska. Stavba se protáhla, pes už s nimi nemohl zůstat. Ve vedlejší zahradě byl "naštěstí" prázdný kotec (cca 2x1,5m). Pes šel "prozatím" na celé dny i noci tam. O tom jak tam bulel, štěkal a vyl - nemusím psát. Nastěhovali se, pro psa byla bouda na jejich pozemku, ale nebyl plot.
Pes šel na řetěz. Pak na lanovku. Přišla zima, pes zpátky do zmiňovaného kotce. Jestli šel na procházku, možná jednou za týden? Na jaře když vylezl z kotce - to nebyl pes, to bylo zdredované kanape. Tři lidé jim nabízeli odkoupení psa. Je moc milý a přátelský. Nikomu ho nedají, oni ho milují !! V létě skočil a zlomil si nohu - operace. "Péče" ? pes v kotci, v boudě, na kterou půl dne svítilo. Venku skoro 30. Pes jen potichu skučel. Noha se hnula, druhá operace. Pes stále v kotci. Důvod? Jedině tam vydrží v klidu. Teň už pomalu chodí, veterinář nařídil čvrthodiny chodit ( ale denně! ). Možná se péče zlepší. Teď je to hodně drahý pes. I když o tom pochybuju, možná na chvíli. Plot stále není, pes je 90% času v kotci.

30.8.2021 10:45
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Je to dlouhé a smutné.
Máme v sousedství : Asi je to flat, či jeho kříženec. Absolutní divoch a janek. Sousedi dostavovali domeček - budeme mít domeček, budeme mít pejska. Stavba se protáhla, pes už s nimi nemohl zůstat. Ve vedlejší zahradě byl "naštěstí" prázdný kotec (cca 2x1,5m). Pes šel "prozatím" na celé dny i noci tam. O tom jak tam bulel, štěkal a vyl - nemusím psát. Nastěhovali se, pro psa byla bouda na jejich pozemku, ale nebyl plot.
Pes šel na řetěz. Pak na lanovku. Přišla zima, pes zpátky do zmiňovaného kotce. Jestli šel na procházku, možná jednou za týden? Na jaře když vylezl z kotce - to nebyl pes, to bylo zdredované kanape. Tři lidé jim nabízeli odkoupení psa. Je moc milý a přátelský. Nikomu ho nedají, oni ho milují !! V létě skočil a zlomil si nohu - operace. "Péče" ? pes v kotci, v boudě, na kterou půl dne svítilo. Venku skoro 30. Pes jen potichu skučel. Noha se hnula, druhá operace. Pes stále v kotci. Důvod? Jedině tam vydrží v klidu. Teň už pomalu chodí, veterinář nařídil čvrthodiny chodit ( ale denně! ). Možná se péče zlepší. Teď je to hodně drahý pes. I když o tom pochybuju, možná na chvíli. Plot stále není, pes je 90% času v kotci.

Hrůza. To je hodně smutné čtení.
Jednoho podobného navštěvuji a krmím.
Páníček ožrala, na psa kašle. V zimě voda zamrzlá, v létě zelená, popřípadě žádná.
Když se rozpomene hodí mu přes plot na zem granule.
Bouda je rozpadlá, pes se do ní skoro ani nevejde.
o nějaké slámě, dekách si může nechat jen zdát.
Má teda k dispozici pozemek, řetěz ani lanovku nemá.
Nezná hračky, nemá žádné procházky.
Sedí u plotu a smutně vyhlíží kdo přijde, promluví na něj a něco mu dá.
Srst zdredatělá, včera zhnisané oči.
Krásný velký knírač s PP.
Tak plyne jeho život.
Už jsem párkrát přemýšlela že to nahlásím na vet.správu. Ale možná by mohl skončit ještě hůř. A jeho majitel? Sám veterinář...............

30.8.2021 11:56
rapotacka11

XXX.XXX.224.79

Některé rody-rodiny to tak mají zažité
ještě i dnes.
Jak asi léčí?

30.8.2021 13:57
GAELLE

XXX.XXX.66.235

rapotacka11 napsal(a):
Některé rody-rodiny to tak mají zažité
ještě i dnes.
Jak asi léčí?

Nevím. Psa už nám před 3 roky uspal neodborně. To jste mi tady pak všechny napsaly.
Býval dobrý veterinář než ožralý srazil a zabil starou paní na přechodu.
Snad i seděl. Myslím že krom alkoholu tam budou i drogy.
psa je mi moc líto ale nemůžu pro něj nic víc udělat než ho navštěvovat, krmit trochu si s ním přes plot pohrát.............

30.8.2021 15:37

GAELLE napsal(a):
Hrůza. To je hodně smutné čtení.
Jednoho podobného navštěvuji a krmím.
Páníček ožrala, na psa kašle. V zimě voda zamrzlá, v létě zelená, popřípadě žádná.
Když se rozpomene hodí mu přes plot na zem granule.
Bouda je rozpadlá, pes se do ní skoro ani nevejde.
o nějaké slámě, dekách si může nechat jen zdát.
Má teda k dispozici pozemek, řetěz ani lanovku nemá.
Nezná hračky, nemá žádné procházky.
Sedí u plotu a smutně vyhlíží kdo přijde, promluví na něj a něco mu dá.
Srst zdredatělá, včera zhnisané oči.
Krásný velký knírač s PP.
Tak plyne jeho život.
Už jsem párkrát přemýšlela že to nahlásím na vet.správu. Ale možná by mohl skončit ještě hůř. A jeho majitel? Sám veterinář...............

To je strašné....nevydržela bych to a něco bych musela udělat...mluvila jste s tím majitelem? Asi bych ho vyškemrala a vzala si ho..nevím teda, co by tomu řekl můj manžel?? 🙈 ach, to téma jsem neměla otevírat a číst...teď na to budu furt myslet...
Psala jste někde, že jste z Polabí...já též.

30.8.2021 16:07
GAELLE

XXX.XXX.66.235

To je strašné....nevydržela bych to a něco bych musela udělat...mluvila jste s tím majitelem? Asi bych ho vyškemrala a vzala si ho..nevím teda, co by tomu řekl můj manžel?? 🙈 ach, to téma jsem neměla otevírat a číst...teď na to budu furt myslet...
Psala jste někde, že jste z Polabí...já též.

Když nám umřel pes chvíli jsme uvažovali že si ho vezmem.
Ale myslím že on by ho ani tehdy nedal ani neprodal.
Nevím jak dlouho ještě tyto podmínky vydrží. Stárne a potřeboval by aspoň v zimě vzít do tepla nebo tu boudu zateplit.
Píši vám sz.

30.8.2021 17:17

GAELLE napsal(a):
Když nám umřel pes chvíli jsme uvažovali že si ho vezmem.
Ale myslím že on by ho ani tehdy nedal ani neprodal.
Nevím jak dlouho ještě tyto podmínky vydrží. Stárne a potřeboval by aspoň v zimě vzít do tepla nebo tu boudu zateplit.
Píši vám sz.

Ach jo...taky jsem Vám napsala sz. Bydlim v paneláku.....teď mě mrzí, že nemám barák se zahradou no...😒 je to fešák....
Pěkný večer

Přidejte reakci

Přidat smajlík