Čivava, krásná čoko fenečka s PP k odběru.

Prodám Čivavu - Čivava, chihuahua, krásné štěňátko čivavy s průkazem původu...
25000 Kč
Mám dotaz ohledně váhy po kastraci.
Má fenka nabrala po kastraci 1 kg (za cca 2 roky) a má momentálně 4 kg. Krmená je granulemi light a masem (pouze vařené bez koření)
Máte někdo podobnou zkušenost (byla jsem varována, že po zákroku pejsci přibírají na váze) a případně radu na zhubnutí.
Pohybu má dost. Věk: 5 let
Děkuji
rapotacka11
napsal(a):
Holt není každá holka modelka.
To není, ale u tak malýho psa jako je čivava, je každý deko znát - a přibrat po kastraci o kilo, to mi přijde dost. Navíc teď je to relativně mladej pejsek, pohybu má možná dost, ale s přibývajícím věkem je předpoklad, že se bude hýbat míň a váha půjde ještě nahoru.
rapotacka11
napsal(a):
Takže co teď, nekrmit?
Pokud už nejde přidat pohyb - což je možné, čívy mají své hranice- tak bude nutno snížit energetickou hodnotu žrádla, jiná možnost není.
Osobně mi přijde jako šílenost dávat pětiletýmu psu light granule.
Ideální by bylo samozřejmě krmit barfem, tam se množství a složení dávky vybalancovává nejlíp bez toho, že by pes přišel o požitek ze žrádla a byl nucen žrát deset dietních granulek denně. Prostě se buď ubere příloha nebo dá dietnější maso.
Pokud musí mít granule a nejede přes to vlak, vybrala bych co nejkvalitnější - u čivavy to snad majitele nezruinuje - méně energetické a s vařeným masem už bych je nekombinovala. Je to takový typický nešvar - lidi mají obavy krmit barfem, že by nedokázali ohlídat poměry živin, ale naprosto nemají problém ty poměry totálně rozhodit přidáním vařený svaloviny ke granulím.
Taky jde o to, jestli je fenka skutečně obézní. U čivav se udává max. hmotnost 3 kg, ale pokud třeba není s pp, pak klidně může mít 4 kg a tlustá být nemusí.
Já onehdá narazila na toto v čivaví skupině. Fotka měla titulek něco jako, že každá čivava může být krásná.