Štěňátka německého ovčáka k rezervaci

Prodám Německého ovčáka - Již nyní je možno v naší chovatelské stanici zare...
25000 Kč
Dobrý den, chtěla bych se zeptat:
Dneska jsme jeli na očkování měl to teda trošku už i před tim řekla bych ale nejsem si jistá. Dojeli jsme domů a štěňátko má trošku napuchly jeden pysk,na pohmat je tvrdší a kdyz to zkusím lehce zmáčknout štěně kňučí.
Prosím o rady jestli jet s nim radši na vet nebo počkat do zítřka?
Uživatel s deaktivovaným účtem
magda_v
napsal(a):
Jona ještě teda jsem mu zkoušela dát detoxikační gel,jestli náhodou něco jen nesnědl
Z něčeho snězení nebude mít napuchlý pysk.
napsal(a):
Z něčeho snězení nebude mít napuchlý pysk.
vosa??
napsal(a):
vosa??
To mě taky napadlo. (zvláštní, že druhé vlákno na stejné téma zmizelo - tam byl problém popsán jinak).
lesnížínka
napsal(a):
Je to štěně, nenapsala, jestli bylo před tím i venku...něco bodavého, nebo si kouslo do nějaké rostliny. Jestli to přežilo v kombinaci s přeočkováním, tak už není co řešit
Děkuji,už je vyřešeno, nebyl venku byl převážně v kotci a pár minut cvičil ale byl pod dozorem
Rapotačka, lesnížínka - a nepřeháníte to trochu?
Nikde není psáno, jak dlouho štěně v tom kotci bylo....pokud vím, kotce i klece tady několik skalních uživatelů používá bez toho, že by to někoho pohoršovalo. Vůbec nevíte, jakej má štěně režim, jak žije...jen vidíte napsáno kotec a máte jasno. Mimochodem, kotec má i Marcela, žejo...a leckdo z nás by do něj šel s chutí bydlet
Já doma kotec nemám, ale pokud cvičím s jednou fenou, druhá je zavřená v kenelce.
Stejně tak na závodech - pokud jedna závodí, druhá čeká v autě a pokud by bylo vedro, byla by v kenelce taky - a ta je výrazně menší než kotec.
Terven
napsal(a):
Rapotačka, lesnížínka - a nepřeháníte to trochu?
Nikde není psáno, jak dlouho štěně v tom kotci bylo....pokud vím, kotce i klece tady několik skalních uživatelů používá bez toho, že by to někoho pohoršovalo. Vůbec nevíte, jakej má štěně režim, jak žije...jen vidíte napsáno kotec a máte jasno. Mimochodem, kotec má i Marcela, žejo...a leckdo z nás by do něj šel s chutí bydlet
Já doma kotec nemám, ale pokud cvičím s jednou fenou, druhá je zavřená v kenelce.
Stejně tak na závodech - pokud jedna závodí, druhá čeká v autě a pokud by bylo vedro, byla by v kenelce taky - a ta je výrazně menší než kotec.
Na mě věta "nebyl venku byl převážně v kotci a pár minut cvičil" působí upřímně taky ne úplně pozitivně. Ale máte pravdu, nic o skutečném režimu nevím.
napsal(a):
Na mě věta "nebyl venku byl převážně v kotci a pár minut cvičil" působí upřímně taky ne úplně pozitivně. Ale máte pravdu, nic o skutečném režimu nevím.
No, vidíte a na mě ta samá věta dělá dojem, že nebyl venku před očkováním - je to odpověď na otázku lesnížínky, zdali bylo štěně před očkováním venku.
Terven, já jsem měla odjakživa na psa v kotci velmi negativní názor a nezměním ho. I na Marceliny, ale ona vysvětlila, popsala, jak se psy maká a že vlastně v tom kotci jen odpočívají, když není doma. Já ani když nejsem doma psy v kotci nemám, neměla jsem a mít nebudu. Kdyby jste měla vedle sebe psa v kotci, který z něho vytáhnul paty možná 10x za ty dva roky, co ho tam, jako štěndo strčili, tak by jste na tom byla nejspíš stejně jako já. A to je ten nejbližší, takových tu po vesnici znám plno.
lesnížínka
napsal(a):
Terven, já jsem měla odjakživa na psa v kotci velmi negativní názor a nezměním ho. I na Marceliny, ale ona vysvětlila, popsala, jak se psy maká a že vlastně v tom kotci jen odpočívají, když není doma. Já ani když nejsem doma psy v kotci nemám, neměla jsem a mít nebudu. Kdyby jste měla vedle sebe psa v kotci, který z něho vytáhnul paty možná 10x za ty dva roky, co ho tam, jako štěndo strčili, tak by jste na tom byla nejspíš stejně jako já. A to je ten nejbližší, takových tu po vesnici znám plno.
Mám to stejně. Klec ani kotec ne.
Nemám na kotec žádné výhrady... konec konců každého věc...a denní režim?
Dostane najíst
Pak má dvě hodiny pauzu
Pak je vypuštěn za druhým pejskem a hrají si cca 30minut pak ho zavřu zpět zas na dvě hodiny...a pak si jdem hrát...a nějaké aktivitky k tomu není toho málo před očkováním bývají moji psy zavření mám k tomu své důvody;)
Kdyby jste měla vedle sebe psa v kotci, který z něho vytáhnul paty možná 10x za ty dva roky, co ho tam, jako štěndo strčili, tak by jste na tom byla nejspíš stejně jako já.
No...nezlobte se, ale v tomto případě není problém v kotci, ale v debi.lním majiteli. Psychopat psa utýrá kdekoliv, klidně i v bytě nebo na dvorku.
U kotce jako u všeho platí, že není špatný ve své podstatě, ale může se špatně používat. Pokud psa vlastní idiot, ničemu nepomůže, nebude-li ho zavírat do kotce. A naopak, v případě rozumného majitele nemusí být kotec nic špatného. Kotce mohou být různě veliké, různě vybavené- dost často je to i v zájmu bezpečí psa. U venkovních psů je často nežádoucí, aby v době nepřítomnosti majitele měli k dispozici celou zahradu. Třeba kvůli sousedům, kolemjdoucím, jako ochrana před hozením otrávené návnady do zahrady apod.
Znám hodně lidí, kteří kotec používají rozumně.
Terven
napsal(a):
Kdyby jste měla vedle sebe psa v kotci, který z něho vytáhnul paty možná 10x za ty dva roky, co ho tam, jako štěndo strčili, tak by jste na tom byla nejspíš stejně jako já.
No...nezlobte se, ale v tomto případě není problém v kotci, ale v debi.lním majiteli. Psychopat psa utýrá kdekoliv, klidně i v bytě nebo na dvorku.
U kotce jako u všeho platí, že není špatný ve své podstatě, ale může se špatně používat. Pokud psa vlastní idiot, ničemu nepomůže, nebude-li ho zavírat do kotce. A naopak, v případě rozumného majitele nemusí být kotec nic špatného. Kotce mohou být různě veliké, různě vybavené- dost často je to i v zájmu bezpečí psa. U venkovních psů je často nežádoucí, aby v době nepřítomnosti majitele měli k dispozici celou zahradu. Třeba kvůli sousedům, kolemjdoucím, jako ochrana před hozením otrávené návnady do zahrady apod.
Znám hodně lidí, kteří kotec používají rozumně.
Štěně má 3mesice a denně se dostane několikrát ven na nemalou chvíli!!
Ano mám kotec právě ze zmíněných důvodů
magda_v
napsal(a):
Nemám na kotec žádné výhrady... konec konců každého věc...a denní režim?
Dostane najíst
Pak má dvě hodiny pauzu
Pak je vypuštěn za druhým pejskem a hrají si cca 30minut pak ho zavřu zpět zas na dvě hodiny...a pak si jdem hrát...a nějaké aktivitky k tomu není toho málo před očkováním bývají moji psy zavření mám k tomu své důvody;)
Na mě to působí jako vězeňský režim, nemůžu si pomoct.
Terven
napsal(a):
A jak to má váš pes?
Náš pes byl všude s náma. Motal se v kuchyni u vaření, asistoval u věšení prádla, ležel mi na nártech když jsem čuměla do počítače.
každou volnou chvíli jsme byli venku, na procházce, u vody, v hospodě. Všude jsme ho brali sebou.
na dovolené se jezdilo jen tam kde akceptovali psy.
V autě s náma na pár hezkých místech spal.
přestože dům a velký pes žil v bytě. V koupelnových i vchodových dveřích měl díru, když chtěl vyšel si ven na dvůr. Pelíšek měl v obyváku, druhý v ložnici u postele.
neumím si představit držet psa v kleci nebo v kotci.
Dasvo
napsal(a):
Ano! A „dostane se ven několikrát denně na nemalou chvíli“ je taky hodně dobrý. Masakr.
Na druhou stranu je to pes, co má „pusu“.
Ale no tak...evidentně zadavatelka má vyjadřovací schopnosti takové, jaké má a psaný projev taktéž...tím spíš nejde z věty dostane se ven několikrát denně na nemalou chvíli skoro na nic usuzovat.
Může to znamenat i třikrát denně na dvě hodiny. A jak to mají vaši psi? Ty moje se dostanou ven několikrát denně na nemalou chvíli a v mezičasech chrápou - sice ne v kotci, ale na posteli, která by se do průměrného kotce klidně vešla
Nechtěla jsem tady vířit vášně ve smyslu kotec ano, kotec ne, jen mě zarazilo štěně v kotci a napsala jsem na to svůj názor. Když jsem kdysi přišla sem s tím, že mám psy jen a pouze v zahradě, bylo mi hodně vytýkáno(kulantně řečeno) že nejsem dobrá panička, protože mám psy v zahradě odložené, že tam určitě živoří. Jak jim mohlo být v kotci, že áno?!
lesnížínka
napsal(a):
Nechtěla jsem tady vířit vášně ve smyslu kotec ano, kotec ne, jen mě zarazilo štěně v kotci a napsala jsem na to svůj názor. Když jsem kdysi přišla sem s tím, že mám psy jen a pouze v zahradě, bylo mi hodně vytýkáno(kulantně řečeno) že nejsem dobrá panička, protože mám psy v zahradě odložené, že tam určitě živoří. Jak jim mohlo být v kotci, že áno?!
Stejně jako kotec, ani zahrada není špatně, pokud se u toho používá mozek. Zahrada je špatně, pokud je to to jediné, co pes pozná. Pokud se někdo ukonejší tím, že pes si se zahradou vystačí 24/7.
Anebo pokud někdo nechá nonstop venku psa, pro kterého je oddělení od lidské smečky trauma díky jeho povaze a závislosti na majiteli. Případně psa krátkosrstého...atakdále, atakdále...
Kdysi někde proběhl výzkum, co nejraději dělají psovité šelmy, pokud si zrovna neobstarávají potravu. A zjištění bylo takové, že dospělí jedinci nejraději leží a pozorujou okolí. Takže mimo aktivitu, kterou by jim člověk měl dopřát, nepotřebujou žádnej obr prostor.
A pokud pes lítá podél plotu a vyřvává, není to radost z pohybu, nýbrž nervy.
Názor na toto téma už je mi ale opravdu ukraden...opravdu nebudu pouštět psa do domu , není to kabelková čivava aby si žil jak v bavlnce je to Německý ovčák nebudu z něj dělat princeznu když není potřeba!!! Je to velké plemeno do JAKÝKOLIV PODMÍNEK ( samozřejmě s rozumem) pro ho mám venku, kdybych chtěla aby se mnou sdílel skříň tak jak s některýma tady, koupila bych si pudla
magda_v
napsal(a):
Názor na toto téma už je mi ale opravdu ukraden...opravdu nebudu pouštět psa do domu , není to kabelková čivava aby si žil jak v bavlnce je to Německý ovčák nebudu z něj dělat princeznu když není potřeba!!! Je to velké plemeno do JAKÝKOLIV PODMÍNEK ( samozřejmě s rozumem) pro ho mám venku, kdybych chtěla aby se mnou sdílel skříň tak jak s některýma tady, koupila bych si pudla
No náš pes byl vlkodav křížený s ovčákem. Kabelkovou čivavu i pudla krapet přerostl.
Vaše volba. Ale psa je mi líto.
A jinak pes má tlamu a ne pusinku vy "tvrďačko"
magda_v
napsal(a):
Vy jste případ. Zpátky do muzea. Sama potřebujete režim a pořídíte dva psy, jeden nedovychován a už je tu další. A budete tu vyprávět, jak vychováváte? Se vzpamatujte. Každý týden chcete radu na výchovu psa a dnes si tu budete votvírat vrata na lidi, o kterých nic nevíte, vás nenapadlo, že jsou třeba starší, že radí, protože chtějí pomoct, kde je nějaká úcta, respekt, víte, že se chováte jako něco, co má IQ venkovní teploty? A pudla? Leda plyšového, nic víc vám do ruk nepatří.
magda_v
napsal(a):
Nemám úplně potřebu se k tomu vyjadřovat ale některé domácnosti k tomu opravdu nejsou vhodné
Přemýšlím, co se musí děcku stát, aby mělo takové názory, jaké okolí tohle tvoří, proč se tak dítě chová. Totiž tohle je vše trochu jinak - tazatelce je 13, těžko rozhoduje o tom, kde bude bígl a kde vlčák. (Nedávno jako mycutebeagle a "živím se výcvikem psů".) Jsem říkala, že přístup ke zvířatům se dědí, ale že už se to lepší, no tak.. si jdu číst něco jiného, tohle je vážně smutné.
napsal(a):
Vy jste případ. Zpátky do muzea. Sama potřebujete režim a pořídíte dva psy, jeden nedovychován a už je tu další. A budete tu vyprávět, jak vychováváte? Se vzpamatujte. Každý týden chcete radu na výchovu psa a dnes si tu budete votvírat vrata na lidi, o kterých nic nevíte, vás nenapadlo, že jsou třeba starší, že radí, protože chtějí pomoct, kde je nějaká úcta, respekt, víte, že se chováte jako něco, co má IQ venkovní teploty? A pudla? Leda plyšového, nic víc vám do ruk nepatří.
Nejspíš se to učí od lidí, kteří na ni votvírají vrata, aniž by znali podrobnosti..
Terven
napsal(a):
A jak to má váš pes?
Jsem pracující a žiju sama, takže zatím sdílím domácnost se 2 kocoury. (do zaměstnání pes nemůže). Ale až (jestli) si jednou v důchodu pořídím psa, budu to mít jako Gaelle. Protože...v rámci praxí chodíme s dětmi i na cvičák. A mně se prostě hodně nelíbí, když vidím odrostlé štěně v kotci, který nemá ani 1m x 1m x 1m na holé betonové podlaze, kde tráví celou noc, celé dopoledne a akorát odpoledne 20 - 30 minut pocvičí. To toho psa nemusím mít. Mám to prostě nastavené jinak a zvířata chci mít doma (kromě koně).