Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Petr51

27.8.2021 23:08
Petr51

XXX.XXX.7.185

Dobry večer, měl bych dotaz, syn si přeje už dlouho amerického staforda nebo cane corso a American Bully. Se psy má velké zkušenosti.
Chtěl bych se zeptat, myslíte ze by takové plemeno zvládl?
A popřípadě jaký z nich je nejvhodnější?
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.8.2021 23:28

Synovi je 15 let, tudíž si musíte položit otázku: "Chci toho psa stejně jako můj syn? Zvládnu ho?" To je realita, v pubertě se přání a priority standardně dost mění, takže prostě musíte počítat s tím, že pes bude ve finále váš. Jinak posoudit, jestli kluk psa zvládne, tady nikdo nemůže. Když se zadaří, tak dokonalý vedoucí zájezdu může být i dvanáctileté dítě, i když v krizi ho fyzicky asi úplně nedá, když to neklapne. To je ten horší scénář, za případný průšvih budete popotahován vy jako rodič. A že u těchle plemen to legrace není. Když hrábne čivavě, tak se nic moc nestane...

27.8.2021 23:32
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.0.244

Petr51 napsal(a):
Dobry večer, měl bych dotaz, syn si přeje už dlouho amerického staforda nebo cane corso a American Bully. Se psy má velké zkušenosti.
Chtěl bych se zeptat, myslíte ze by takové plemeno zvládl?
A popřípadě jaký z nich je nejvhodnější?
Děkuji.

Jako sorry, ale to je dost podobný, jako kdybyste dal synovi na ven bouchačku nebo mu půjčil auto.

28.8.2021 00:54
GAELLE

XXX.XXX.66.235

jaké může mít patnáctiletý "velké zkušenosti" se psy?
a proč zrovna tato plemena?

28.8.2021 04:13
rapotacka11

XXX.XXX.224.79

Připadá mi, že dotaz píše "patnáctka".

28.8.2021 06:25
viu

XXX.XXX.101.74

V 10 letech jsem dostala čuvače. Aniž bych ho chtěla 😇 mamka ho uviděla na trhu a musela ho mít. Měla jsem zrovna svátek, tak mi ho dala.
Byl to skvělý parťák. Chodili jsme spolu na dlouhé hodiny ven, aniž by mě zajímal výcvik- teoretický. Uměl pouze přivolání, sedni, zůstaň a u mě a prochazka( na volno blízko mne).
Za 8 let idylka skončila. Odešla jsem na VŠ. Procházka o víkendu mu nestačila. Myslím, ze umřel žalem.
Když vloni prostřední dítě /18let/chtělo dalšího psa/ já si ho vycvičim sama/ 🤣🤣🤣🤣
Řekli jsme si s mužem, že mi nevadí starat se o další kus.
Nakonec na cvičak jezdí občas nejmenší, na procházku s námi zase nejstarší.
Člověk míní, ale věci se mění. Děti odchází studovat, chodí na brigády, jezdí s kamarády. Ne všude mohou brát psa s sebou. Natož psa ve výcviku, kdy je třeba byt ve střehu.
Pokud počítáte s tím, že se budete dalších 12-15let starat o psa, je vše Ok.

28.8.2021 08:08

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Jako sorry, ale to je dost podobný, jako kdybyste dal synovi na ven bouchačku nebo mu půjčil auto.

Trefné přirovnání!

28.8.2021 08:14
rapotacka11

XXX.XXX.224.79

GAELLE napsal(a):

V patnácti je každý mistr světa.

28.8.2021 09:34
BenaBak

XXX.XXX.231.205

GAELLE napsal(a):

Protože bude vypadat drsně?

28.8.2021 12:49
Markéta80

XXX.XXX.227.151

A ty velké zkušenosti jsou přesně co? A až psa nezvládne tak máte řešení co s ním?

28.8.2021 15:37

umím si představit patnáctiletého zodpovědného kluka, který ví, co chce, proč to chce, opravdu má už se psy nějakou zkušenost, nemíní odejít na studia mimo domov... prostě psy žije. Pak je šance, že psa i takového plemene zvládne a budou skvělí parťáci. Pak ale je divné, že se jeho táta takto ptá na internetové diskuzi - prostě vidí, co syn zvládá, jak to se psy umí.

Pokud to nevidí, pak bych vůbec nad těmto plemeny pro patnáctiletého kluka neuvažovala. Neboť to nejsou snadná plemena, jejich výchova není jednoduchá, v dnešní světě, kde je pes na každém kroku je to ještě horší (ano - vyjmenovaná plemena nepatří k těm bezkonfliktním).

Pak je tu ještě finanční stránka - pes nemá jen pořizovací cenu. Náklady na stravu nejsou jediné - je tu ještě docela vysoká částka za veterinu, za dobrou pojistku, za vybavení. A myslete i na to, co se psem o dovolené (tato plemena do řady států nesmí vkročit - takže je na dovolenou neodvezete), o školním lyžařském kurzu, při zlomené noze páníka... Prostě na nějakých dvanáct i víc roků musí mít pes (silný, možná i ostrý) mít někoho, kdo se o něj vždy a dobře postará.

28.8.2021 15:52
cibulka78

XXX.XXX.107.82

nekupujte psa detem, vzdycky pocitejte s tim, ze se o psa budete starat prevazne vy a taky za nej budete zodpovidat... koupit nezletilemu synovi psa jmenovanych plemen si koleduje o velky maler

Přidejte reakci

Přidat smajlík