Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

domi2021

6.9.2021 10:39
domi2021

XXX.XXX.153.13

Hezký den,
nevíte někdo jaký parazit napadl našeho pesana?
Je to opravdu malinké, nejde to úplně dobře zahlédnout, jen při pečlivém koukání do srsti, když se to mihne. Vypadá to jako smítko.🙈
Myslela jsem si, že to jsou všenky, ale to všude píšou, že na člověka nejdou a jsme i my pokousání hlavně na nohách. Čekám na biokill, ať vše doma vystříkám. Pesana koupeme, má tabletu Bravecto a stejně nějaké mrchy po něm lezou.
Za každou radu,info budu vděčná.
Děkuji moc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.9.2021 12:35

domi2021 napsal(a):
Hezký den,
nevíte někdo jaký parazit napadl našeho pesana?
Je to opravdu malinké, nejde to úplně dobře zahlédnout, jen při pečlivém koukání do srsti, když se to mihne. Vypadá to jako smítko.🙈
Myslela jsem si, že to jsou všenky, ale to všude píšou, že na člověka nejdou a jsme i my pokousání hlavně na nohách. Čekám na biokill, ať vše doma vystříkám. Pesana koupeme, má tabletu Bravecto a stejně nějaké mrchy po něm lezou.
Za každou radu,info budu vděčná.
Děkuji moc.

Kolega identifikoval jako nymfu štěnice.

6.9.2021 14:24
BenaBak

XXX.XXX.173.38

Já se taky obávám, že je to štěnice.

domi2021

6.9.2021 16:43
domi2021

XXX.XXX.153.13

Myslíte? Já myslela, že štěnice na psa nejdou.😯 Nějaké štípance má na sobě s takovou jakoby krůstou. Proto jsem i ty potvory malé našla. A my máme štípanec jak od komára. No je mi špatně, jestli to jsou ty potvory.

6.9.2021 16:46
rapotacka11

XXX.XXX.224.159

V panelákách se to dost rozmohlo.
Lidi pronajímají byty různým skupinám pracovníků ...
prostě všelijakým lidem z různých krajin.

domi2021

6.9.2021 17:00
domi2021

XXX.XXX.153.13

No mi je zle. Ty fotky jsou makro. To není tak velké. Je to opravdu jak zrnko písku a možná i to je větší. Bydlíme na horách, tak nevím jestli se z lesa nemohlo něco dotáhnout. Teď nám tu i dost lišky běhají kolem. Ach jo... No zajedem i na veterinu, ať to hodí pod mikroskop. Na štěnici mi tam nesedí ten zadek. Ale kdo ví.

6.9.2021 19:31

domi2021 napsal(a):
Myslíte? Já myslela, že štěnice na psa nejdou.😯 Nějaké štípance má na sobě s takovou jakoby krůstou. Proto jsem i ty potvory malé našla. A my máme štípanec jak od komára. No je mi špatně, jestli to jsou ty potvory.

Proč by nešly? Sajou na teplokrevných živočiších, to pes je.

6.9.2021 19:32

domi2021 napsal(a):
No mi je zle. Ty fotky jsou makro. To není tak velké. Je to opravdu jak zrnko písku a možná i to je větší. Bydlíme na horách, tak nevím jestli se z lesa nemohlo něco dotáhnout. Teď nám tu i dost lišky běhají kolem. Ach jo... No zajedem i na veterinu, ať to hodí pod mikroskop. Na štěnici mi tam nesedí ten zadek. Ale kdo ví.

Dejte vědět, jsme zvědaví. Já teda určitě.

domi2021

6.9.2021 21:29
domi2021

XXX.XXX.153.13

Ještě jsem objevila. Je to focené tím makrem, jinak je to fakt úplně pidi.

6.9.2021 22:50

domi2021 napsal(a):
Ještě jsem objevila. Je to focené tím makrem, jinak je to fakt úplně pidi.

Obávám se, že to je fakt štěnice..

Miriam33

6.9.2021 23:23
Miriam33

XXX.XXX.209.171

Napište do googlu nymfa štěnice 1-1,5mm má první stadium...a porovnavejte. Bohužel mi to taky přijde podobné. Je tam kromě obrázků a popisů života téhle potvory i dost kontaktů na deratizatory a jak zjistit, zda to jsou ony. Co jsem o nich četla, svědí mne úplně všechno. Píšou, že není problém je donést domů z dopravního prostředku, s oblečením, s nábytkem... Vlézt z jiného bytu. Prý je lepší je nechat případně zlikvidovat profesionálně, pokud jsou rušeny, stěhují se na míň dostupná místa. Hodně zdaru a dejte vědět, co to nakonec bylo.

7.9.2021 03:13
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Nemyslím si, že je to štěnice. Ať čumím, jak čumím, má ten brouček jiný tvar, jiný poměr hlavy a zadku.

7.9.2021 08:43

lesnížínka napsal(a):
Nemyslím si, že je to štěnice. Ať čumím, jak čumím, má ten brouček jiný tvar, jiný poměr hlavy a zadku.

Nymfa?

Moc bych zadavatelce přála, aby to štěnice nebyla.

7.9.2021 09:43
BenaBak

XXX.XXX.171.179

Miriam33 napsal(a):
Napište do googlu nymfa štěnice 1-1,5mm má první stadium...a porovnavejte. Bohužel mi to taky přijde podobné. Je tam kromě obrázků a popisů života téhle potvory i dost kontaktů na deratizatory a jak zjistit, zda to jsou ony. Co jsem o nich četla, svědí mne úplně všechno. Píšou, že není problém je donést domů z dopravního prostředku, s oblečením, s nábytkem... Vlézt z jiného bytu. Prý je lepší je nechat případně zlikvidovat profesionálně, pokud jsou rušeny, stěhují se na míň dostupná místa. Hodně zdaru a dejte vědět, co to nakonec bylo.

Když přítel dělal před 10 lety u jedné firmy, kde měl na starosti i zaměstnance a jejich ubytování, tak si tady ty s.vině dotáhli z fabriky, kde se opravovaly xboxy z celýho světa a zbavit se jich není nic jednoduchýho. Jedině deratizátor a i tak ti hajzlíci byli za chvíli zpátky. Takovej věčnej boj. Z toho jsem vždycky měla a mám strach, aby se nám to doma neobjevilo.

Neregistrovaný uživatel

7.9.2021 10:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.135

BenaBak napsal(a):
Když přítel dělal před 10 lety u jedné firmy, kde měl na starosti i zaměstnance a jejich ubytování, tak si tady ty s.vině dotáhli z fabriky, kde se opravovaly xboxy z celýho světa a zbavit se jich není nic jednoduchýho. Jedině deratizátor a i tak ti hajzlíci byli za chvíli zpátky. Takovej věčnej boj. Z toho jsem vždycky měla a mám strach, aby se nám to doma neobjevilo.

To mi povídej. U nas by deratizace bohuzel neprichazela v úvahu. Povrazdilo by mi to hady a nejspis i papouchy.

7.9.2021 12:39
BenaBak

XXX.XXX.171.179

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To mi povídej. U nas by deratizace bohuzel neprichazela v úvahu. Povrazdilo by mi to hady a nejspis i papouchy.

No a ani to nikomu nepřeju. Vím, že tam tenkrát házel nějaký granáty s plynem a na 24 hodin muselo všechno živý pryč. Problém byl v tom, že to stupačkama po čase všechno nalezlo zpátky 😞
Ti lidi byli dokousaný snad všude (jeden kousanec vedle druhýho) a nejvíc jsou aktivní v noci.
Dostat se nám to do baráku, tak můžeme asi rovnou koupit dynamit a odpálit😨
Přeji zadavatelce, ať se pleteme a je to jen nějaká obyč mrcha.

7.9.2021 20:49
impact

XXX.XXX.17.26

Už to někdo konečně rozsekl??

7.9.2021 22:42
Terven

XXX.XXX.160.10

domi2021

7.9.2021 22:56
domi2021

XXX.XXX.153.13

Byli jsme na veterině. Štěnice to nejsou. Lékař říkal, že nejspíš všenky. Ale po dnešním nálezu doma u potkanů v příbytku si říkám, že to vypadá, že jsme domů dotáhli čmelíka a pěkně se nám rozmnožil. Takže to bude pěkný boj. Je to malé jak prase, takže jsme si toho hned nevšimli. V době nouze, kdy nejsou u slepic se živý i savci. 🙄 Takže deratizace ve velkém začíná a mě je už teď špatně. Slepice se mají koupat v popelu, tak aspoň změníme koupel.😁🤭

7.9.2021 22:59

Terven napsal(a):
Sametky by to být nemohly?
https://cs.wikipedia.org/wiki/Sametka_podzimn%C3%AD

Taky se mi zdá.. na rozdíl od štěnice má nohy víc vzadu a štěnice jdou na jiného živočicha a ne na člověka jen v nouzi. Ale sametky.. to jsou docela běžné potvory u psa a všude možně. A podzim je tu.

8.9.2021 06:58

domi2021 napsal(a):
Byli jsme na veterině. Štěnice to nejsou. Lékař říkal, že nejspíš všenky. Ale po dnešním nálezu doma u potkanů v příbytku si říkám, že to vypadá, že jsme domů dotáhli čmelíka a pěkně se nám rozmnožil. Takže to bude pěkný boj. Je to malé jak prase, takže jsme si toho hned nevšimli. V době nouze, kdy nejsou u slepic se živý i savci. 🙄 Takže deratizace ve velkém začíná a mě je už teď špatně. Slepice se mají koupat v popelu, tak aspoň změníme koupel.😁🤭

Cokoliv jiného je lepší než štěnice.

8.9.2021 07:17
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ty sametky jsem chtěla napsat hned na začátku, ale zdálo se mi, že sametka má být červená a to na fotkách nebylo, ne? U nás teda nejsou vůbec(nemusíme mít všechno ) takže netuším ani, jak vypadají, ale vím, že na psech se často řeší.

8.9.2021 10:00
assil

XXX.XXX.225.195

domi2021 napsal(a):

Na čmelíky koupíte spešl postřik v každém obchodě pro slepice. A jdou tím zlikvidovat celkem rychle.

8.9.2021 10:22

pokud to máte u potkanů, tak houby čmelík, ale čmelíkovec krysí, Ornithonyssus bacoti.

a je to jen o trochu lepší než štěnice.

domi2021

8.9.2021 12:04
domi2021

XXX.XXX.153.13

Tak vidíte, to jsem ani nevěděla, že něco takového existuje. Nikam je nenosíme, tak jedině, že by to bylo z podestýlky dotáhnuté.😡 Máme je už víc jak rok a nic nikdy neměli. Díky moc za info. Jdu hned zjistit jak na ně. Potkani mají obr deratizaci za sebou, ještě dostanou pipety. Doufám, že to nebude nekonečný boj.😐

domi2021

8.9.2021 17:15
domi2021

XXX.XXX.153.13

Potkani mají dezinfekci, ne deratizaci. 🤭😁. Žijou, žijou. Jen nevíte někdo, jak co nejúčinněji na ně? Na netu jsem toho moc nenašla. Nevíte, jestli by i postřiky co jsou na ty cmeliky kuří mohly být účinné? Zatím jsem vše ošetřila tím biokillem, dáme dýmovnici od veterináře co nám dal a nevím co dále. Určitě budeme opakovat.

9.9.2021 12:06

tady máte rozsáhlou informaci https://zverolekarka.com/cmelikovitost/ na potkany bych napatlala ten Arpalit nebo jiný doporučený protibleší svinstvo, níže přímo o potkanech

http://www.czkp.cz/ja-potkan/kdyz-onemocnim/nemoci-a-zdravotni-problemy/kozni-problemy/ektoparazite/

Přidejte reakci

Přidat smajlík