Dobrý den,
měla bych dotaz ohledně našeho pejska, už jsem zde jednou psala a někdo mi doporučil, aby jsme jeli na veterinu.
Na veterinu bych jela hned jenže náš pejsek je hrozně vystresovaný.. okamžitě mu stoupne horečka tak mám strach aby se mu něco nestalo…
Teď k věci.
Všimla jsem si asi 2 týdny zpět malé bulky na levém boku, na pohmat cítit není ale vidět je, když se snažím misto prohmatat je to měkké, nemáte někdo stejnou zkušenost?
Jinak pejsek v pořádku, hraje si je veselý a baští.
Ještě dodám, že bulka jen občas, když stojí rovně nevidím ji, když se jakkoliv prohne je vidět, děkuji za odpověď.
Ještě přidám fotografii.
Uživatel s deaktivovaným účtem

ne. nejde poradit nic jiného než toho veterináře.
Jestli máte možnost, zkusila bych vyrazit třeba i jinam než jezdíte. Třeba se tam nebude bát tolik jako u veterináře, kam jezdíte normálně. Já takhle na podívání na "nevím co to je" (fena před lety měla divně nateklý oko) taky jela jinam, protože tam, kam jsme jezdily, se děsně bála a nechtělo se mi ji stresovat.

zvonickovak@email.cz
napsal(a):
Dobrý den,
měla bych dotaz ohledně našeho pejska, už jsem zde jednou psala a někdo mi doporučil, aby jsme jeli na veterinu.
Na veterinu bych jela hned jenže náš pejsek je hrozně vystresovaný.. okamžitě mu stoupne horečka tak mám strach aby se mu něco nestalo…
Teď k věci.
Všimla jsem si asi 2 týdny zpět malé bulky na levém boku, na pohmat cítit není ale vidět je, když se snažím misto prohmatat je to měkké, nemáte někdo stejnou zkušenost?
Jinak pejsek v pořádku, hraje si je veselý a baští.
Ještě dodám, že bulka jen občas, když stojí rovně nevidím ji, když se jakkoliv prohne je vidět, děkuji za odpověď.
Ještě přidám fotografii.
Pro začátek by mohl veterinář k vám, pak by se vidělo, jak dál.
S veterinářem jsem volala, řekl mi že by zajel ale on sám si myslí že to bude jen nějaká tuková řasa, protože to nemůžu nahmatat, je to jen vidět, když se snažím na to sáhnou je to měkké a řekl že takové bulky má tak třetina pejsků a takové bulky popravdě ani neřeší když je pejsek jinsk v pořádku, právě se chci zeptat na zkušenosti zda nějaké nemáte vy.

BenaBak
napsal(a):
Tak veterinář po telefonu dělá diagnózu aniž psa viděl 😲
Toho bych hodně rychle vyměnila.
Dg. po telefonu, to by se mi taky nelíbilo. 🤔 Jinak tukovou bulku jsem si omakala na sousedovic psovi, pro jistotu ji po dohodě s naší veterinářkou(máme stejnou) nechala majitelka vyoperovat. Skutečně byla bulka jen tuková cca 1,5-2 cm a pejsek se jeví zatím ok a jiné bouličky nemá. Je mu 9 let a je to střední pes.
neverend

XXX.XXX.213.247
Moje fenka nedávno podstoupila operaci kvůli bulkám. Jedna větší byla na zadní noze z vnitřní strany stehna. Podle veta by časem začala tlačit na nerv a stala by se bolestivou. Bohužel již byla tvrdá a vet rozhodl operovat. Tak určitě s bulkou byť třeba tukovou na vetrerinu a tam se dozvíte víc.
neverend
napsal(a):
Moje fenka nedávno podstoupila operaci kvůli bulkám. Jedna větší byla na zadní noze z vnitřní strany stehna. Podle veta by časem začala tlačit na nerv a stala by se bolestivou. Bohužel již byla tvrdá a vet rozhodl operovat. Tak určitě s bulkou byť třeba tukovou na vetrerinu a tam se dozvíte víc.
Tohle ale nebyla bulka tuková, ta tvrdá není.
BenaBak
napsal(a):
Tak mě dostala jedna veterinářka, když jsme u ní byli se psem, že má problémy s uchem. Ona mu ho očichala, a že to nic není 😲
Hned jsme jeli k jiný, tam mu udělali výtěr a hle...kvasinky.
Od té doby jsme paní veterinářku nenavštívili, protože tímhle mě absolutně odrovnala.
Ale tohle byl od vetky dobrý postup - ony i kvasinky mají specifický pach, jen nevím, jestli i z ucha by je cítila, Ona určitě čichala, jestli tam není už zánět.
lesnížínka
napsal(a):
Ale tohle byl od vetky dobrý postup - ony i kvasinky mají specifický pach, jen nevím, jestli i z ucha by je cítila, Ona určitě čichala, jestli tam není už zánět.
Tak to nevím, veterinářka nejsem, takže kecat do toho opravdu nebudu. Třeba ji křivdím, ale už když jsme tam jeli, tak jsem opravdu čekala, že mu udělá výtěr. Tohle mě odbouralo. Takže jestli se pletu, tak se omlouvám. Každopádně nám řekla, že to nic není a nakonec to byly kvasinky. Jediný, co nám chtěla dát byla voda na čištění uší, kterou mám stejně doma. A skončili jsme u antibiotik.
Kvasinky v určitém množství na těle jsou, i psa, i člověka. Takže jak se z výtěru pozná, že už je to blbě netuším, asi je přepočítávají Jestli jste dostali ATB, tak na tom už vůbec nic pozitivního neshledávám, protože za a) kvasinky se ATB neléčí a za b) ATB právě kvalsinkovou infekci nepřímo spouští Takže bych to shrnula: chtěla jste léčit, tak léčí
neverend

XXX.XXX.213.247
lesnížínka
napsal(a):
Tohle ale nebyla bulka tuková, ta tvrdá není.
To přesně nevím, ale původně asi před půl rokem byla měká. Všechny tři bulky jsem dle istrukcí veta ošetřoval stejně a dvě se dařilo důkladně čistit až téměř vymizely. Jenže bohužel ta na noze se zavírala rychle a už se nedala vymačkávat a vymývat desinfekcí stříkačkou. Pak ztvrdla a doktor prostě řekl operovat. Nejhorší bylo, že v narkóze přestávala dýchat a bylo to o chlup aby se z ní vůbec probrala.😒 Už jí je deset let holce mojí.🙂
janaa
napsal(a):
Tuková boule si nijak nečistí,není to absces,je to útvar v podkoží,který je z tuku
Ad kvasinky,pokud se léčilo atb a zabralo to, tak tam byly bakterie. Kvasinky tam samozřejmě mohly být taky,ale ty atb nevyléčí. A ano,kvasinky se poznají po čuchu.
S těma údajnýma tukovkama čumím jak blázen.
Neverende, myslím, že jste si s vetem nerozumněli, to musely být spíš nějaké bradavice. Tukovky se fakt nikdy nijak nerýpou(dokonce ani já ne mám jednu na boku) Vyndavají se celé, jde to dobře.
neverend

XXX.XXX.213.247
lesnížínka
napsal(a):
S těma údajnýma tukovkama čumím jak blázen.
Neverende, myslím, že jste si s vetem nerozumněli, to musely být spíš nějaké bradavice. Tukovky se fakt nikdy nijak nerýpou(dokonce ani já ne mám jednu na boku) Vyndavají se celé, jde to dobře.
Že by na klinice nevěděli tři doktoři? Normálně vymasírovat ten obsah ven a pak stříkačkou dovnitř trochu desinfekce a opět vymasírovat ven.🙂 Dvě zmizeli vážně zcela. Ještě povrch se dá máčet Šalvějí, ale to jsem nezkoušel. Možná až přijde Bodlina, tak se dozvíme víc.🙂

neverend
napsal(a):
Že by na klinice nevěděli tři doktoři? Normálně vymasírovat ten obsah ven a pak stříkačkou dovnitř trochu desinfekce a opět vymasírovat ven.🙂 Dvě zmizeli vážně zcela. Ještě povrch se dá máčet Šalvějí, ale to jsem nezkoušel. Možná až přijde Bodlina, tak se dozvíme víc.🙂
.tohle se ale opravdu s tukovými boulemi nedělá..ani u zvířat ani u lidí...buď se nechají anebo vyřiznou.....
neverend

XXX.XXX.213.247
Tak jsme s Belčou první v republice.😄😄

ohraničená boule, která se vypouští dezinfekcí a následkem toho zmizí, se zove absces.
tukovka je lidový název pro lipom. je to nezhoubný nádor v podkoží.