Německý ovčák štěňata s PP FCI

Prodám Německého ovčáka - Chovatelská stanice Moravská Kometa. Tmavě vlkoše...
DohodouLuciepeterova
XXX.XXX.213.200
Dobrý den,
prosím vás už jsme s přítelem zoufalý. Máme německého ovčáka 2 letého. Poslední půl rok to je s nim fakt hrozné. Upozorňuji pes je pravidelně venčený, neustále jsem s ním venku ,ale doma to je s nim peklo.
Pokaždé, když mu dáme povel nebo že něco nesmí, začne čůrat. Dám příklad přijde přijde kuchyně, kde zrovna obědváme v klidu, řekneme mu ať jde na místo a mezitím se zastaví a začne čůrat.
Nebo když koukáme na film a chce skočit na gauč řeknu "nesmíš" a začne čůrat. Nejsme na něho hrubý nebo že bychom ho trestali, takže strachu to nemůže být.
Je fakt hrozné, když mu doma dáme nějaký povel, aby nám u toho čůral.
Přijde mi, že to dělá naschvál i když vím, že psi naschvály dělat neumí:D
Luciepeterova
napsal(a):
Dobrý den,
prosím vás už jsme s přítelem zoufalý. Máme německého ovčáka 2 letého. Poslední půl rok to je s nim fakt hrozné. Upozorňuji pes je pravidelně venčený, neustále jsem s ním venku ,ale doma to je s nim peklo.
Pokaždé, když mu dáme povel nebo že něco nesmí, začne čůrat. Dám příklad přijde přijde kuchyně, kde zrovna obědváme v klidu, řekneme mu ať jde na místo a mezitím se zastaví a začne čůrat.
Nebo když koukáme na film a chce skočit na gauč řeknu "nesmíš" a začne čůrat. Nejsme na něho hrubý nebo že bychom ho trestali, takže strachu to nemůže být.
Já myslím, že to ze strachu je. Já když jsem před lety zvýšila na jednu fenku hlas, tak většinou dostala škytavku.
Uživatel s deaktivovaným účtem
"Nejsme na něho hrubý nebo že bychom ho trestali, takže strachu to nemůže být."
zdá se, že pes tento názor nesdílí
a rozhoduje názor psa, ne člověka
pak by se mohlo napsat nějaký zdravotní problém, ale na to to opravdu nevypadá
i když, stres je vlastně taky zdravotní problém
Luciepeterova
XXX.XXX.79.10
rapotacka11
napsal(a):
Dám příklad přijde přijde kuchyně, kde zrovna obědváme v klidu, řekneme mu ať jde na místo a mezitím se zastaví a začne čůrat.
Vy mu nedáte?
(Je to značkování?)
A proč bych mu měla dávat? Když většinou jdeme jist tak už dávno jedl. Naučila jsem ho když se jí, že nemá omrzovat. Pokud to tak děláte vy tak si to dělejte ,ale myslím si že pes by měl mít nějaký hranice .
5008
XXX.XXX.228.41
Luciepeterova
napsal(a):
A proč bych mu měla dávat? Když většinou jdeme jist tak už dávno jedl. Naučila jsem ho když se jí, že nemá omrzovat. Pokud to tak děláte vy tak si to dělejte ,ale myslím si že pes by měl mít nějaký hranice .
A tím se všechno vysvětluje
5008
napsal(a):
A tím se všechno vysvětluje
Jo, má takový hranice, až z toho učůrává. Chudák pes.
Luciepeterova
napsal(a):
To je svatá pravda, každý pes by měl mít nějaké hranice.
Já neposoudím, jestli by mi to psi doma dělali, protože od stolu krmíme, na gauč pouštíme....
Ne teď vážně. Ono to může vypadat, že pes dělá něco na truc, ale spíš bych to viděla na tu psychiku. A jak jste třeba učili povel na místo??...já se to třeba snažím psům co nejvíce zpříjemnit...tím víc zpříjemnit, čím míň je pes ochotná tento povel vykonat.
To samý s tím gaučem, neříkám, že každý musí mít psa nutně na gauči, ale proč by třeba pes nemohl ležet u gauče, v blízkosti páníčků, ve smečce a potom nevím, když řeknu psu "Alíku, udělej tady hajánky" a pohladím ho, proč by se měl počůrat.
A co mě teda udivuje nejvíc, že to co popisujete není ani tak o nějakém povelování, ale tohle se pes naučí za pochodu. Nevím, jak to nazvat "stereotypní fungování domácnosti. Je to stejné, jako když učím, že na paničku se neskáče, když přijde z práce, že se necpeme z branky a pod. např,
Buď je to psychického rázu, ze mu doma nevěnujete tolik pozornosti, kolik potřebuje - hra buď přetahování nebo nějaký hlavolam či má málo mazlení a nebo je problém zdravotní a musíte na veterinu. Ale je to mlaďoch, tak snad, když polevíte třeba s gaučem a pohrajete si....zkuste to...
Náš taky nesmí žebrat u stolu, když jíme a už to bere v klidu...tím to snad nebude....
Tak já jsem psi vždy učila, že u stolu se nežebra, hezký se leží na místě a potom se jeden dočká odměny. Co se týče psa zadavatelka, pokud by byl labilní, asi by se to projevilo i jinak, venku, na cvičáku, tedy, ne počuravánim, ale chováním. Taky mi napadlo nervák, třeba, ale to by zadavatelka musela napsat i chování jinde než doma.
5008
XXX.XXX.228.41
napsal(a):
Buď je to psychického rázu, ze mu doma nevěnujete tolik pozornosti, kolik potřebuje - hra buď přetahování nebo nějaký hlavolam či má málo mazlení a nebo je problém zdravotní a musíte na veterinu. Ale je to mlaďoch, tak snad, když polevíte třeba s gaučem a pohrajete si....zkuste to...
Náš taky nesmí žebrat u stolu, když jíme a už to bere v klidu...tím to snad nebude....
No pozornosti má asi dostatečně, jen co se hne tak po něm řvou že to nesmí. To se nemůžou divit že je z nich ve stresu a uchcává. Měli si dát vedle gauče květináč
Luciepeterova
napsal(a):
Dobrý den,
Asi by to chtělo někoho, kdo uvidí a posoudí, jak to vypadá v reálu naživo. Takhle na dálku to nikdo nevyřeší. Si myslím.
Luciepeterova
napsal(a):
Dobrý den,
A dělá to jen když je doma ?
Venku v pohodě? Poslouchá ?
Je to jen u toho povelu "nesmíš"?
Stalo se něco zvláštního před tím půl rokem,kdy to zacal dělat?
Nebo prostě dospěl?
Přijde mi,ze se bojí těch zakázovych povelů doma,. Jak jste je učili ? Zda z nich nemá prostě strach a nevyvolává to stres u něj ?
jak u toho čůrání vypadá? Nebo je to značkování ?
Chtělo by to popsat více detailů.
Luciepeterova
XXX.XXX.213.200
5008
napsal(a):
No pozornosti má asi dostatečně, jen co se hne tak po něm řvou že to nesmí. To se nemůžou divit že je z nich ve stresu a uchcává. Měli si dát vedle gauče květináč
Ale já nikde nenapsala ,že kdyz něco udělá tak mu hned řeknu ,že nesmí. Jen jsem napsala že nesmí žebrat. Což je si myslím normální . Venku poslouchá jen když se mu chce teda když mám pamlsky tak dokáže všechno. Je to takový můj trouba kde zadara se mu nechce :D. Opravdu nejsem nějaký sadista kde bych psa týrala. Mě přijde že na této stránce člověk nedostane normální radu ,ale jen seřváno. To samé stim omrzováním u jidla když si je pěkně na svém místě a my dojime tak za poslušnost dostane taky odměnu. Když jsem v obýváku je semnou a koukáme spolu na televizi . Pravidelně každý den jdeme do lesa na procházku .
Tady ale není žádná poradna, tady je diskuze. A nezlobte se na mě, ale z toho vašeho popisu nemůže být moudrý nikdo a vy se divíte dedukcím a dalším otázkám. 🤦♀️
Opravdu, já z toho taky nejsem moudrá. Jinak o zákazu "nesmíš" je třeba hodně přemýšlet, kdy ho použít, spíš říci, co by měl, než co nesmí. A taky jakým tonem a hlasem se to říká. Ještě horší je "fuj". To já třeba používám jen v případě , když by mělo jít jen o život nebo o zdraví. No ale ještě zde nebylo napsáno, jak so choval do určité doby a co se stalo před tím půl rokem.
Luciepeterova
napsal(a):
Ale já nikde nenapsala ,že kdyz něco udělá tak mu hned řeknu ,že nesmí. Jen jsem napsala že nesmí žebrat. Což je si myslím normální . Venku poslouchá jen když se mu chce teda když mám pamlsky tak dokáže všechno. Je to takový můj trouba kde zadara se mu nechce :D. Opravdu nejsem nějaký sadista kde bych psa týrala. Mě přijde že na této stránce člověk nedostane normální radu ,ale jen seřváno. To samé stim omrzováním u jidla když si je pěkně na svém místě a my dojime tak za poslušnost dostane taky odměnu. Když jsem v obýváku je semnou a koukáme spolu na televizi . Pravidelně každý den jdeme do lesa na procházku .
Tak si najděte někoho, kdo vás a psa uvidí a poradí konkrétně. Přes písmenka se prostě blbě radí, když nevíme, jak to u vás vypadá.
5008
XXX.XXX.228.41
Lidi dělají různý hovadiny. O psech neví vůbec nic a pořídí si NO do bytu a myslí si že pes bude jak robot, sedět v koutě, nedívat se na ně u oběda,nesmět na gauč, do kuchyně…..A ještě si myslí jak jsou skvělí páníčci. A ještě se s tím tady chlubí a jsou nasraní že jim to někdo řekne.