Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

nebejemodre

11.9.2021 11:13
nebejemodre

XXX.XXX.225.15

Zdravím všechny,
ve středu bylo moje štěndo na očkování proti psincovému kašli, dostal dávku do nosu.
Dnes začal kašlat, teče mu z nosu, s žádným psem v kontaktu nebyl. Četla jsem, že citlivější jedinci můžou po očkování kašlat, i mít ten výtok z nosu, tak se chci zeptat, setkal se s tím někdo už?
Děkuji moc za odpovědi.

11.9.2021 11:29
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Očkování navodí reakci, jako by jste (či pes) tu nemoc tak trochu prodělala, jen s mnohem slabším průběhem. Takže si myslím, že je to normální stav, který by měl za den přejít.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.9.2021 07:57

Já přímo zkušenost nemám, moje fena po očkování žádnou reakci neměla. Ale říkal mi veterinář, že se může stát, že pes onemocní, protože vakcína proti všem patogenům neexistuje.

13.9.2021 08:40

lesnížínka napsal(a):
Očkování navodí reakci, jako by jste (či pes) tu nemoc tak trochu prodělala, jen s mnohem slabším průběhem. Takže si myslím, že je to normální stav, který by měl za den přejít.

Taky bych řekla, že to bude mírná reakce na očkování... a v souvislosti s tímto očkováním se zeptám.. nevíte náhodou-musí se očkovat na psincák zvlášť od povinného každoročního očkování nebo to jde udělat naráz? Ale kdyby neměl nikdo praktickou zkušenost, zeptám se pak naší veterinářky...to mě jen napadlo, když jde o tom řeč...

13.9.2021 18:19
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Musí se zvlášť ...

13.9.2021 20:02

Štefan1 napsal(a):
Musí se zvlášť ...

Díky 👍

13.9.2021 20:05

u nás tedy psincák očkovali s kombinací... Jeden bodanec a psincák do nosu. Vzteklinu očkujeme jindy (i proto, že ji očkuji poprvé až na tom půlroce) a pak ten odstup vydrží

14.9.2021 08:03

Jdeme teď na kombinačku a chci přidat i psincák do nosu, tak jsem zvědavá, jestli to půjde najednou, nebo nám to doporučí rozdělit.

16.9.2021 15:50

Tak jen asi pro info, kdyby to někoho zajímalo. Včera jsme byli na kombinačce a k tomu dostal Fido do nosíku vakcínu proti psincáku. Řekli mi, že to očkují dohromady standardně a nemají zkušenosti s nějakými neobvyklými reakcemi. Fidouš vypadá v pohodě (ťuk, ťuk), tak snad to bude fungovat, až začne zase na podzim psincák řádit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík