Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Aeimy2021

17.9.2021 14:44
Aeimy2021

XXX.XXX.101.14

Ahojky dobří lidé co milují psy, na rovinu píši, abyste mi nepsali příspěvky tipu proč jste si tohodle psa pořídila?
Ale zajímá mne váš názor a snad i vaše rada jak postupovat při výchově mé 4 měsíční fenky AMST?
Je tak malá ,ale silná v tom, že dokáže zdevastovat všechny dveře i s futrama , to je zřejmě z nudy, jak jí tedy zaměstnat, když jsme v práci, mám ji natvrdo zavřít do kotce?
Opravdu nevím, ale devastuje a devastuje.
Druhý dotaz je ohledně kousání, docela šílené, totalně se jí nelíbí voditko, i když je spuštěné a netahám jí. Dokonce mě kvůli tomu kousla jak byla v ráži. Docela se bojím co bude až vyroste, potřebuji toto chování řešit, snad to myslí ve hře. Protože mít doma agresora to fakt ne.
Je to můj první AMST, proto se ptám ,chovatel od kterého jí máme tvrdí, že si hraje.
Každopádně měla jsem už více psů i rotwailera, ale takhle nekousal.
Nevěřím na nějaké takové věci bojové plemeno no jéžiš, jak někteří lidé poukazují, ale pevně věřím a doufám, že malá bude v pohodě a bude mít svou rodinu ráda .
Díky za případné informace, rady a tak podobně .

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.9.2021 17:15

"Je tak malá ,ale silná v tom, že dokáže zdevastovat všechny dveře i s futrama , to je zřejmě z nudy, jak jí tedy zaměstnat, když jsme v práci, mám ji natvrdo zavřít do kotce?"

nuda?
nesamostatnost?
separační úzkost?

natvrdo zavřít do kotce vyřeší demolici bytu a zařízení, to ano
nic víc, nic míň
může přinést poškozování sebe sama, třeba

"Druhý dotaz je ohledně kousání, docela šílené, totalně se jí nelíbí voditko, i když je spuštěné a netahám jí. Dokonce mě kvůli tomu kousla jak byla v ráži. Docela se bojím co bude až vyroste, potřebuji toto chování řešit, snad to myslí ve hře. Protože mít doma agresora to fakt ne."

to štěňata dělají
bez ohledu na plemeno

řeší se to nácvikem chůze na vodítku
povelu pusť
náhradou toho, co kousat nesmí (jako člověk) tím, co kousat smí
učením miliónu pravidel jak se v jaké situaci chovat
a psu říkat, jak se má chovat

jo, a takové universální zaklínadlo pro takové situace zní "košík"

vím, že to jsou jen hesla, záměrně se nerozepisuji
ptej se, hledej
rozvinem to v diskuzi.....

17.9.2021 17:24
marcelaamax

XXX.XXX.227.215

Ono bullové obecně mají takové tvrdší hry, a jako štěňata hodně koušou. Mám doma teď vrh stafíků, v neděli jim bude 8 týdnů, a taky umí pěkně kousat. Řeším to hrackou, idelalne takovou, která je pohyblivá a "běhá" po zemi. Protože když jim odhodim třeba balonek, tak je to moc nezajímá, stejně tak když se snažím nacpat něco do tlamy. Nejvíc se mi fakt osvědčilo vzít obří uzel a ten tahat po zemi. No a samozřejmě pak se s nimi přetahovat, lehce, nebo jim s tím utíkat. Ale jsou to prostě štěňata a je normální, že koušou. Vzhledem k tomu, že jich mám víc, tak se neubráním tomu,ze mě občas některé pěkně kousne. Když si hrají, tak u toho taky vydávají hrůzostrašné zvuky. Na vodítko už je také učím, pomalu, postupně, s pomocí hračky nebo pamlsku.

A co se týče toho ničení doma - zkuste fakt unavit, ale nejen fyzicky, ale i psychicky. Pak dát doma třeba něco na žvýkání. A asi bych se vrátila o krok zpět a začala znovu učit na samotu, postupně, po chvilkách. Hlavně se prehnane neloucit a nevitat. Dělat, jako že je úplně normální, že odcházím, přece se za chvíli vrátím, a udělat si nějaký rituál.

17.9.2021 18:41

Já bych ho vrátila.

19.9.2021 11:33

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já bych ho vrátila.

Souhlas. Těch obav a pochybností už ve čtyřech měsících je moc. Vždyť je to mimino.
Mimino piraně ! Ale bude hůř.

19.9.2021 13:11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Souhlas. Těch obav a pochybností už ve čtyřech měsících je moc. Vždyť je to mimino.
Mimino piraně ! Ale bude hůř.

:-) mně kousací štěkanátka nevadí.. nebo mám štěstí na takové, co si nechají brzy vysvětlit, že jsem pro každou legraci (až moc, v překladu "na hlavu"), to se jim líbí a přistoupí na pravidlo, že hrajeme tohle a tamto a ne žraní mých rukou, jak bych pak vydělávala na granule, že jo..
Napsala jsem to, protože mi připadá, že si vybrali podle vzhledu. Neví, co dělá štěně, co s tím.. neví, co dělá pes.. to je pro mě divné, že čekali, že je to plyšová hračka na výstavu k obdivu kolemjdoucích. No někdo by měl říct, že něco podobného jako stafforda má už tady v republice každý.. pátý? člověk. Jako dřív byli všude vlčáci, tak teď jsou všude psi s hlavou jako kyblík. A neovladatelní. A takový, se obávám, může vyrůst z psíka z tohoto dotazu, protože mi to spadá do "to si nesmí dovolit, já mu ukážu, kdo je alfa".
Stafford (ani jiný zdravý pes) není žádný agresor. Agresivní jsou lidé. Pes tady bude zmatený, tudíž nevyrovnaný.. jo, stačilo mi k tomu to z dotazu "mít doma agresora, tak to teda ne". Tomuhle člověku psa ne. Ptát se, jaká je typická zábava pro stafforda; psa, bát se budoucnosti (oprávněně, když nic nevím).. no nic, omluva za román :-)

Jandule.656

19.9.2021 17:43
Jandule.656

XXX.XXX.49.205

Nic ve zlem, ale mohu se zeptat, proc jste si poridila stafforda?? Z Vaseho dotazu mam pocit, ze se psy moc zkusenosti nemate, ackoliv pisete, ze jste mela predtim rotweilera.

Stafford je celkem narocny na vychovu, a kdyz se vychova pokazi, tak do budoucna muze byt velky problem. Jak uz nekdo prede mnou psal, tak mozna by bylo vhodne stene vratit chovateli, pripadne okamzite najit nekoho zkuseneho, kdo vam s vychovou pomuze a vysvetli, co delate spatne. A pisu okamzite, protoze cas leti, a za 2-3 mesice uz muze byt pes totalne nezvladatelny a hlavne bude mit vetsi silu, takze pripadne kousnuti pri hre muze mit fatalni nasledky.

No, a co se tyce dotazu. Pes doma nici nabytek, protoze se nudi. Nevim, jak dlouho je fenka sama doma, ale i kdyby to byly jen 4 hodiny, tak je to pro ni dlouho. Je to stene, ma hromadu energie, a stale poznava svet okolo sebe, zaroven asi i prezubuje, tak kouse do vseho co ji prijde pod zuby. Je to normalni, a mozna z toho casem i vyroste, ale nejprve se to musi naucit. Trenovali jste spolu, aby sama doma vydrzela? Ze zacatku staci minuta, pak dve, pet, deset, dvacet minut... zaroven pred odchodem do prace stene unavit. Ne vybehat do padnuti (zatez na klouby), ale unavit hlavu! Trenovat povely, hrat si apod. Zavirani do klece neni reseni - nabytek to sice zachrani, ale totalne ji to znici povahu, nebude chapat proc je zavrena. A opet by si nejdriv na klec musela zvyknout, nelze ji tam jen tak zavrit... hrozi, ze bude doma stekat a vyt, takze akorat pribyde problem se sousedy...

A to kousani, jak uz bylo receno, tak nabizet hracku, venku klacek.. proste cokoliv, abyste odvedla pozornost a kousala do neceho sveho. Zaroven naucit povel "pust", aby pochopila, ze ruka nebo voditko ne. Opet to kousani muze casem prejit, jestli prezubuje, a nebo take ne. Musite ji stanovit hranice. A opravdu si najdete nejaky cvicak jinak budete mit casem velky problem. Nevychovanay yorkshir je v pohode, ale nevychovany stafford muze byt opravdu nebezpecny svemu okoli. A ani nemusi byt agresivni, staci, ze ve hre skoci k diteti, chnapne ho za ruku a vas budou rodice ditete popotahovat po soudech...

Přidejte reakci

Přidat smajlík