Oteklá otevřená vulva bez krvácení

Rhodéský ridgeback
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.9.2021 00:19
Daewe

XXX.XXX.32.118

Dobrý den,
fenka 8 měsíců, před mesicem cca první krvaceni, myslel jsem, že se jedná o hárání ovšem po dvou dnech krvácení a.normalnich příznaků hárání se objevil problém, velmi časté močeni, ovšem někdy bez kapky. Obrovský otok vulvy následné otevírání. dle foto.
Bere již 3 den antibiotika augmentin celou tabletu po 12 h ovšem problém přetrvává.
Už skoro 14 dni nekrvaci, ovšem 2x zvracela.
Chování normální akční, bez jediného náznaku nemoci. V posledních dnech je unavenější, občas kňučí a často se ohání po ocasu a zadní části nohou, břicha.

Můžete mi prosím někdo poradit?
Kam nejlépe na sono a nějaké vyšetření? Prosím pomoc.
Kliniky si za vyšetření říkají desítky tisíc, ovsem situace momentálně neumožňuje takové řešení.
Moc děkuji všem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.9.2021 05:07

nekecejte s desítkami tisíc, ale nějakou korunu budete muset pustit.

totiž za kastraci.

a to celkem akutně, pokud nemůže pořádně čůrat.

18.9.2021 07:21
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Daewe napsal(a):
Dobrý den,
fenka 8 měsíců, před mesicem cca první krvaceni, myslel jsem, že se jedná o hárání ovšem po dvou dnech krvácení a.normalnich příznaků hárání se objevil problém, velmi časté močeni, ovšem někdy bez kapky. Obrovský otok vulvy následné otevírání. dle foto.
Bere již 3 den antibiotika augmentin celou tabletu po 12 h ovšem problém přetrvává.
Chování normální akční, bez jediného náznaku nemoci. V posledních dnech je unavenější, občas kňučí a často se ohání po ocasu a zadní části nohou, břicha.

Kliniky si za vyšetření říkají desítky tisíc, ovsem situace momentálně neumožňuje takové řešení.
Moc děkuji všem.

A ten kdo vám napsal ten Augmentin stanovil jakou diagnozu a postup?

Nevymýšlejte kraviny a tohle řešte s veterináři.

18.9.2021 07:52
keissa

XXX.XXX.155.174

Daewe napsal(a):
Dobrý den,

Moc děkuji všem.

řekla bych výhřez pochvy .což bohužel lze řešit pouze veterinářem ,tam žádna antb nepomužou a počítat s kastrací po ukončení hárání,a hlavně bych to řešila co nejdřv je možné že díky tomu vyhřezu se ji tekutiny hromadí vevnitř a to muže být docela pruser

18.9.2021 08:16

keissa napsal(a):
řekla bych výhřez pochvy .což bohužel lze řešit pouze veterinářem ,tam žádna antb nepomužou a počítat s kastrací po ukončení hárání,a hlavně bych to řešila co nejdřv je možné že díky tomu vyhřezu se ji tekutiny hromadí vevnitř a to muže být docela pruser

to je hyperplazie pochvy. obrovská. nejde čekat na ukočení hárání, hlavně pokud to trvá už měsíc, to ukazuje, že estrogen jede na plno déle, než by měl. toho estrogenu je potřeba zbavit se hned. mladý zvíře, hormonálně není prostě zdravé, kastrace je jasná volba

a to spíš dřív, když je tam problém s močením. to se pak toho může sypat víc, nehledě na to, že pyometra u takového zvířete s ne úplně normálně fungujícími vaječníky se nedá vyloučit.

18.9.2021 08:33

taky by me zajimalo, kdo dal ty atb na tohle ?

18.9.2021 16:49

Daewe napsal(a):
Dobrý den,

Moc děkuji všem.

Však nemusíte na kliniku. Odkud jste?

Otázka

18.9.2021 22:10
Otázka

XXX.XXX.230.118

Tak nevím, ale měli jsme teď problém s fenou, měla zánět dělohy. Dělali dvakrát sono, vyšetření krve, chodili jsme dávat injekčně antibiotika a potom měla tablety, dva druhy. Dohromady jsem na veterně nechala cca 8 tisíc. Kastraci mi veterinář předběžně řekl že bude za 8 tisíc. Říkají si taky klinika. Není to zadarmo, ale desetitisíce taky ne. Upřímně, než nechat psa umírat pomalu v bolestech, tak ho dejte uspat nebo darujte nějakému spolku. Uvědomte si, že ho nechutně týráte

18.9.2021 23:01
juhaj

XXX.XXX.164.121

Tak ono to chce hledat a ptát se na cenu ( ale nepodcenit doporučení a zkušenosti jiných). U nás vet provedl kastraci labradorky při zánětu dělohy za 4 850, - Kč. A dělá to léta, zkušenosti i vybavenou ordinaci má.

19.9.2021 09:56

Daewe napsal(a):
Dobrý den,

Moc děkuji všem.

Moc děkuji všem.

Já to nějak nechápu, tohle už má měsíc a vy to neřešíte? Pokuste se tedy sehnat, půjčit si třeba nějaké peníze a dejte vykastrovat, takhle ji nechat přece nemůžete, chudák trpí. ATB není asi řešení. Je to živý tvor, ne oprava auta, která se odloží na později. Provede se operace a bude mít pokoj. Mě v lednu 10 letá fena přestala mít chuť k jídlu 2 dny, 3. den jsme šli na veterinu, dg. pyometra, hned další den ráno operace. Celková kastrace necelých 8000 Kč a má klid. Akorát, jak je dlouhosrstá, tak má teď po té kastraci ještě hustší kožich, je jak méďa, ty kalhotky na zadních nohách má, jak ovčí vlnu. Ale, přece ji nenechám umřít.

19.9.2021 12:45
fikovnice

XXX.XXX.134.79

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
taky by me zajimalo, kdo dal ty atb na tohle ?

Tipla bych si, že zadavatel ... Pokud ne, tak se mu dopředu omlouvám.

19.9.2021 13:15
impact

XXX.XXX.8.187

fikovnice napsal(a):
Tipla bych si, že zadavatel ... Pokud ne, tak se mu dopředu omlouvám.

Má tu ještě jedno téma, tam je to uvedené.

19.9.2021 15:25
sufle

XXX.XXX.85.52

Pro zadavatele
Před rokem 8mi letá fena:
Kastrace, odebrání celé jedné lišty, odstranění tukového nádoru na zádech, vyčištění zubů, úprava drápů a vyškubání uší (když už byla v narkóze 😎)
Vše cca 7000,-

Nicméně ta fena trpí. Peníze bych si půjčila a okamžitě řešila. Nemůžete ji takhle nechat.

21.9.2021 12:45
fikovnice

XXX.XXX.134.177

impact napsal(a):
Má tu ještě jedno téma, tam je to uvedené.

Nemůžu to druhé vlákno najít, nasměrujete mě, prosím?

21.9.2021 12:55

fikovnice napsal(a):

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3608610/natekla-vulva-u-feny

21.9.2021 18:03
impact

XXX.XXX.8.187

fikovnice napsal(a):

Po kliknutí na nick naskočí témata, která dotyčný založil.

Jinak viz Odetta. Píšu to pro příští hledání.

21.9.2021 19:36
fikovnice

XXX.XXX.134.222

Děkuji vám oběma!

Přidejte reakci

Přidat smajlík