Může cizí pes očichat pětidenní štěňata?

Australský ovčák
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.9.2021 15:38
Psi.zivot

XXX.XXX.200.249

Dobrý den, prosím o nezávislý a nezaujatý názor na danou situaci.
Fena AUO, vrh štěňat, dobrá matka.
Druhý pes, čivava, necelý rok. Odlišná domácnost - jiný chovatel, společná zahrada a prostory venku. Před porodem spolu na zahradě pobíhali a svou přítomnost měli navzájem rádi.
Nyní, fena po porodu. Když uvidí fena tohoto psa, štěká, vrčí.

Otázka: Je vhodné nechat psa očichat teprve petidenni štěňátka, z důvodu toho, aby si zvykl? Pokud ano, proč? Pokud ne, proč?

Vznikla nám kvůli tomu doma hádka, přičemž každá strana má "svou" pravdu.

Moc děkuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.9.2021 15:56
Uživatel s deaktivovaným účtem

Když uvidí fena tohoto psa, štěká, vrčí.

pokud si to matka stenat nepreje - neni co dal resit

18.9.2021 17:41
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Psi.zivot napsal(a):
Dobrý den, prosím o nezávislý a nezaujatý názor na danou situaci.
Fena AUO, vrh štěňat, dobrá matka.
Druhý pes, čivava, necelý rok. Odlišná domácnost - jiný chovatel, společná zahrada a prostory venku. Před porodem spolu na zahradě pobíhali a svou přítomnost měli navzájem rádi.
Nyní, fena po porodu. Když uvidí fena tohoto psa, štěká, vrčí.

Otázka: Je vhodné nechat psa očichat teprve petidenni štěňátka, z důvodu toho, aby si zvykl? Pokud ano, proč? Pokud ne, proč?

Vznikla nám kvůli tomu doma hádka, přičemž každá strana má "svou" pravdu.

Moc děkuji za odpovědi.

Až fena bránící štěňata s čivavou zatřepe jak s potkanem, tak budete hnedle vědět, kdo měl tu správnou pravdu.
Proboha lidi, kam se poděl zdravý rozum...?! 🤔

18.9.2021 18:33
Psi.zivot

XXX.XXX.200.249

Bohužel, tento můj názor se nesetkal s pochopením a nemám sílu to dále vysvětlovat, když protistrana má svůj názor, proto jsem chtěla někoho nezaujatého a tuto diskuzi dám k přečtení.
Když pominu tuto zásadní věc, co píšete - tři štěňata byla v tu chvíli na rukou ( poprvé a jen chvilku) a bez matky - ta nebyla v dohledu aby určila názor ona- myslím si, že by fena takto očichané štěňata mohla odmítnout, a nehodlám riskovat vrh nádherných štěňat kvůli blbosti. Jsem však kvůli tomu nazvaná nervózní a hysterickou, protože mi na nich záleží. Podotýkám, že je jim 5 dnů a první tři dny jsem je střídavě neustále přikládala k feně, protože mezi nimi byl jeden drobeček o 140g porodní váhy menší, ale podařilo se mi ho snad zachránit a už hezky roste a přibírá.

Je toto mě tvrzení založeno na pravdě?

Neregistrovaný uživatel

18.9.2021 19:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.72

Psi.zivot napsal(a):
Bohužel, tento můj názor se nesetkal s pochopením a nemám sílu to dále vysvětlovat, když protistrana má svůj názor, proto jsem chtěla někoho nezaujatého a tuto diskuzi dám k přečtení.
Když pominu tuto zásadní věc, co píšete - tři štěňata byla v tu chvíli na rukou ( poprvé a jen chvilku) a bez matky - ta nebyla v dohledu aby určila názor ona- myslím si, že by fena takto očichané štěňata mohla odmítnout, a nehodlám riskovat vrh nádherných štěňat kvůli blbosti. Jsem však kvůli tomu nazvaná nervózní a hysterickou, protože mi na nich záleží. Podotýkám, že je jim 5 dnů a první tři dny jsem je střídavě neustále přikládala k feně, protože mezi nimi byl jeden drobeček o 140g porodní váhy menší, ale podařilo se mi ho snad zachránit a už hezky roste a přibírá.

A proč proboha nemáte fenu se štěňat někde kde za ní ten cokl proste nemůže? Pochybuju že vám běhá po obejvaku.

18.9.2021 19:26
Atheira

XXX.XXX.209.8

Psi.zivot napsal(a):

Tak když jste pro ně nervozní hysterka, tak je nechte, ať toho psa ke štěňatům pustí... Ale jen za přítomnosti matky, jinak to neplatí.
To bude najednou hysterie.

Miriam33

18.9.2021 23:07
Miriam33

XXX.XXX.209.171

Nenechte fenu ani štěňata rušit. To nikdo rozumný a empatický nedělá. Je teď nervózní a všechno je pro ni nové. Psa k ní nepouštějte a zbytečně ji nestresujte. Nemusí jí být příjemné, i když to třebas strpí, že jí do štěňat hrabete vy. Dopřejte jí klid a pohodu. Vždyť se se štěňaty teprve sžívají.

Přidejte reakci

Přidat smajlík