Jandule.656

XXX.XXX.49.205
Ahoj, chtela bych se zeptat, jaky je vas nazor na sampon od 1 All Systems, konkretne vybelovaci sampon, ktery je urcen na rozzareni cerne, bile a hnede barvy srsti.
Tento sampon jsem totiz memu psovi koupila a uprimne nevidim zadny rozdil, takze jsem dost zklamana. 🥺 Cekala jsem, ze jeho srst bude vic zarit/svitit a vubec, ale vubec to neni znat. Je to jako kdyz ho umyju obycejnym psim samponem z pet shopu. 🤨
Navic je na obalu napsano, ze je prirodni a neobsahuje zadnou chemii, ale tomu take moc neverim.. barvu ma takovou modrofialovou a smrdi trochu jak barva na vlasy, takze pochybuju, ze je to az tak prirodni.. za ty penize tedy zadna slava 🙄 mate s nim nekdo zkusenosti?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tuto značku nepoužívám, ale moje zkušenost je taková, ze pokud je srst kvalitní a perfektně vyživená, můžete psa klidně umýt v jaru a srst bude mít jak “psí kulky”

Já byla teda minulý týden na srazu goldenu a co jsem teda slyšela, že majitelé dělají před výstavou, tak mě braly mrákoty. Speciální šampony, kondicionéry, profi fén. To já nedělám, protože i tak, když mám vykoupat a vysušit dva psy, tak jsem večer zbitá jak kůň. Šampon používám úplně obyčejný tento https://www.vseprozvire.cz/sampony-a-gely/sergeant-s-pes-fur-so-fresh-sampon/
A fén taky obyč Phillips pro lidi, který má více teplot a rychlostí. Koupila jsem ho jen kvůli psům, protože sama mám jen cestovní, mně stačí, ale psy jsem s ním foukat nemohla, dělala bych to do rána.
Já jsem tenhle šampon měla v kombinaci s kondicionérem, tady je podle mě velmi důležité ten šampon A kondicionér používat správně. Já jsem byla docela spokojená ale největší rozdíl mi udělá kondicionér.
Btw. Ten šampon samozřejmě nebarví, funguje jako rozjasňující a vytahuje barvy ze srsti.
Tak důležitý je říct, že u jakékoli pečující kosmetiky, která má mít nějaký výsledek. Ať už u lidí nebo u psů, vlasy/srst, je jedno umytí nicneříkající. Je tam nějaká doba, kterou musíte přípravek používat, aby byl výsledek vidět. Výrobce to většinou sám uvádí, pokud dané výsledky slibuje.
Konkrétní šampon neznám, nepoužívám, tak víc nepovím, ale po jednom umytí nezjistíte nic.
Zároveň pak ale platí také to, že kosmetikou nezachráníte něco, co je špatné z nějakého (vnitřního) důvodu. Nekvalitní srst ovlivněná třeba stravou, genetikou nebo zdravotním stavem, šamponem nezachráníte, stejně jako když má někdo na hlavě tři vlasy, nespasí ho žádná kosmetika, ale je potřeba na to jít komplexněji.

Jahzeel
napsal(a):
Přidám se k tomuto tématu s otázkou. Mám borderu a čeká nás první výstava. Jenže žijeme na vesnici a fenka se vyválí v čem může a normální šampon nepomáhá. Ať dělám co dělám pes prostě bílej nebude. Máte zkušenosti s nějakým šamponem který by hezký srst vybělil?
V tomto vlákně přidávala Dája nějaký osvědčený: https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3772228/koupani
Ale asi má Atheira pravdu, že efekt se neprojeví jednorázově. Viděla jsem v nějaké starší diskuzi, že si i ten All systems lidé docela chválí, tak asi záleží.

Jahzeel
napsal(a):
Přidám se k tomuto tématu s otázkou. Mám borderu a čeká nás první výstava. Jenže žijeme na vesnici a fenka se vyválí v čem může a normální šampon nepomáhá. Ať dělám co dělám pes prostě bílej nebude. Máte zkušenosti s nějakým šamponem který by hezký srst vybělil?
Zatím jako nejúčinnější mám vyzkoušené tyto dva šampony
https://www.spokojenypes.cz/biogance-sampon-white-snow-pro-bilou-svetlou-srst-250-ml/
https://www.spokojenypes.cz/sampon-tropiclean-white-coat-592-ml-na-bilou-srst/
Jahzeel
napsal(a):
Pro mě jsou teda Tropiclean šampony nejhorší co jsem měla (ale taky jediný z téhle "kategorie") a určitě bych v tom nedělala psa na výstavu (celkově bych u nebílých psů byla s bělícími šampony sakra opatrná). Tady strašně záleží na psovi, já můžu fenu nekoupat půl roku pak vykoupat a bílou srst budu mít bílou. Taky jsem velký zastánce šamponu A kondicionérů. Osobně teď používám True Iconic a čistící šampon v pohodě, jen na náročnější oblasti (což jsou pro mě třeba tlapy) musím méně naředit. Důležité je našamponovat, dostat šampon až ke kůži a nechat pár minut působit. Službu by mohl odvést i ten 1 All System, super reference má Chris Christensen, Pure Paws... Osobně bych určitě vybírala NEBARVÍCÍ šampon ale spíš nějaký čistící nebo rozjasňující.