Anglický buldog šteňa – aké granule?

Anglický buldok
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.10.2021 13:03
Jerryze

XXX.XXX.234.212

Zdravím,
mám doma 6 mesacneho anglického bulldoga, potreboval by som odporučiť nejaké kvalitne granule, lebo sa v tomto vôbec nevyznám.
Ďakujem za rady.

6.10.2021 13:41
Jerryze

XXX.XXX.234.212

Rozhodujem sa medzi ACANA puppy a junior, MARP Variety grass field jahňací, FARMINA N&D Lamb and blueberry

6.10.2021 23:14
lilymax

XXX.XXX.30.130

Jerryze napsal(a):
Rozhodujem sa medzi ACANA puppy a junior, MARP Variety grass field jahňací, FARMINA N&D Lamb and blueberry

Zkuste fb skupinu Granuláři, určitě dostanete více odpovědí než tady. Každopádně z vybraných granulí bych řekla, že jsou fajn všechny. Já osobně krmím n&d a nemůžu si stěžovat, ale každému psovi sedne něco jiného.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.10.2021 23:32

lilymax napsal(a):
Zkuste fb skupinu Granuláři, určitě dostanete více odpovědí než tady. Každopádně z vybraných granulí bych řekla, že jsou fajn všechny. Já osobně krmím n&d a nemůžu si stěžovat, ale každému psovi sedne něco jiného.

Co se tam doporučuje letos, na té fb stránce?
Timberwolf, N&D, Brit, Bodreek? Na té CZ SK už se pán ptal. Evidentně nikoho nebaví opakovat roky to samé dokolečka.
My tu máme nahoře lupu.. granule jsou každé druhé téma :-)
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/?hledat=granule+%C5%A1t%C4%9Bn%C4%9B

7.10.2021 09:23
Jerryze

XXX.XXX.234.212

Na pýtam sa preto, lebo všade dostávam odpovede typu, môj Yorkshire je na farmine a sú super 😅. Chcel som vedieť či nemá niekto skúsenosť kontrastné pre moje plemeno

7.10.2021 12:07
Terven

XXX.XXX.110.191

Jerryze napsal(a):
Na pýtam sa preto, lebo všade dostávam odpovede typu, môj Yorkshire je na farmine a sú super 😅. Chcel som vedieť či nemá niekto skúsenosť kontrastné pre moje plemeno

Obávám se, že stejně budete muset zkoušet. U psů to nefunguje tak, že co plemeno, to specifické zažívání a jiné vhodné granule. To se jenom někteří výrobci snaží zákazníkům namluvit.
Jeden buldok klidně může báječně prospívat na tom, po čem jiný bleje a má průjem.
Kvalitní granule mě namátkou napadají Barking Heads, Marp, Essential foods, Wolfsblut...možná opravdu zkuste pohledat, jak radí Megi.
Já mám zastaralé informace, už roky granule nekrmím.

7.10.2021 12:23

"U psů to nefunguje tak, že co plemeno, to specifické zažívání a jiné vhodné granule"
s tímto lehce nesouhlasím

"Jeden buldok klidně může báječně prospívat na tom, po čem jiný bleje a má průjem."
s tímto nutno souhlasit
ale od něčeho se může majitel odrazit

jerryze, nechceš se přihlásit? by ti šlo poslat soukromou zprávu...

7.10.2021 12:27
Terven

XXX.XXX.110.191

To jo, ale rozhodně není nutno shánět info výhradně od majitelů anglických buldoků. Reagovala jsem na to, že nebyl spokojen s tím, že mu granule doporučovali majitelé jiných plemen.

7.10.2021 20:23
Jerryze

XXX.XXX.113.235

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"U psů to nefunguje tak, že co plemeno, to specifické zažívání a jiné vhodné granule"
s tímto lehce nesouhlasím

"Jeden buldok klidně může báječně prospívat na tom, po čem jiný bleje a má průjem."
s tímto nutno souhlasit

jerryze, nechceš se přihlásit? by ti šlo poslat soukromou zprávu...

uz som

7.10.2021 21:07

Tak asi nejméně riskantní jsou za mě Barking Heads, ideálně monoprotein. Znám jednu AB holku a znala jsem kluka. Tedy myslím z doby granulové. Oba neustále průjmy a kožní problémy - alergie, ale nevím, čím krmili. Pak třeba Marpy. Wolsbluty jsou cítit bylinkami a ne každému chutnají a změny keksů u štěněte nejsou zrovna ideální.

8.10.2021 11:11
Jerryze

XXX.XXX.234.139

Už mám z toho chaos, ja jednej strane čítam, že všetko grain free a na druhej americká fda, vydala report v 2019, kde práve úplne bezzrna strava pre bulldogov viedla k srdcovým zlyhaniam a preto ju neodporúčajú, pokiaľ pes nie je alergik 😅

8.10.2021 16:03

Jerryze napsal(a):
Už mám z toho chaos, ja jednej strane čítam, že všetko grain free a na druhej americká fda, vydala report v 2019, kde práve úplne bezzrna strava pre bulldogov viedla k srdcovým zlyhaniam a preto ju neodporúčajú, pokiaľ pes nie je alergik 😅

To čtete špatně. V granulích není dostatek živin pro žádného psa, o tom jsou ty recall a report, a taky o tom, že občas je tam zase něčeho víc. Netýká se to jen grain free.

Spíše řekněte, co jedl dosud a proč to chcete měnit - nějaké trable má?

8.10.2021 19:34

Jerryze napsal(a):

Jako že psu bez obilí v KD selže srdce? Blbost!

8.10.2021 19:47

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jako že psu bez obilí v KD selže srdce? Blbost!

Jde o nedostatek thiaminu, taurinu, l-karn. atp. v krmivech a DCM. Rok dva zpět bylo hodně stahování z krámů, ale je to problém už od ... hodně dlouho. A to není jen srdce. Já furt říkám, že luštěniny jsou nepřátelé :-) Pes to jí denně, půl pytle je hrách, pak vzduch, světlo, žluknutí,.. dostává polystyren místo jídla. Kdyby mi to tady někdo nesmazal..
https://www.nature.com/articles/s41598-021-94464-2

Přidejte reakci

Přidat smajlík