Francouzský buldoček štěňata s PP
Prodám Francouzského buldočka - Chovatelská stanice Dívčí plamen nabízí ště...
DohodouBobuliš
XXX.XXX.235.97
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak by měl správně vypadat zdravý pes (French Bulldog). Jestli by měl být spíše svalnaté postavy? Ptám se v rámci přehlídek psů s PP.
Zatím máme štěňátko a nepotřebujeme být v budoucnu nějací mistři. Jde nám hlavně o to aby to byl zdravý a spokojený kluk. Jen jsme na tohle téma doma navázali a vlastně jsme se nedokázali schodnout, jestli záleží i na jeho “formě”.
Následně jsme se chtěli zeptat jestli tu někdo krmí i masem?
Moc děkuji za odpověď :)
Uživatel s deaktivovaným účtem
francouzský buldoček je svalnaté plemeno
otázka zdraví je poněkud dána plemenem, tak přeji, ať se vám ty zdravotní problémy vyhnou a aby pes měl alespoň nějaký čumák
masem zde krmíme mnozí
Bobuliš
XXX.XXX.235.97
Děkuji, jde mi o to že vídám dosti svalnaté psy tohohle plemene a zároveň i psy na kterých jediný sval vidět nejde..
Takže kdyby jsme někdy, někam na soutěž jeli, budou hodnotit zda je dejme tomu “riska”?
U koní mají chovatelské organizace vypsané standardy, podle kterých se jedinci na výstavách hodnotí. Jsem přesvědčená, že u psů to bude velmi podobné. Stejně tak se můžete podívat na archivní foto šampionů, a hned budete vědět, na čem jste, zda byli svalnatí a nebo ne. Tam bych asi začala :-)
napsal(a):
U koní mají chovatelské organizace vypsané standardy, podle kterých se jedinci na výstavách hodnotí. Jsem přesvědčená, že u psů to bude velmi podobné. Stejně tak se můžete podívat na archivní foto šampionů, a hned budete vědět, na čem jste, zda byli svalnatí a nebo ne. Tam bych asi začala :-)
Přesně tak, svaly se u psů na výstavě nehodnotí, tam pes musí splňovat standard a ideál krásy daného rozhodčího. Některému rozhodčímu se bude líbit nasvalený pes, jinému ne. Já to měla u špice akorát jednou v posudku - dobře nasvalen ale samo o sobě to známku nevylepší.
assil
napsal(a):
Přesně tak, svaly se u psů na výstavě nehodnotí, tam pes musí splňovat standard a ideál krásy daného rozhodčího. Některému rozhodčímu se bude líbit nasvalený pes, jinému ne. Já to měla u špice akorát jednou v posudku - dobře nasvalen ale samo o sobě to známku nevylepší.
A já měla u labiny jednou - na labradora příliš nasvalená resp., že se jí moc rýsují svaly
Co si je pamatuji z výstav, tak nijak extra nesvalení nebyli. O to víc mě překvapil jeden bezpapírák odvedle, který byl spíš takový mastodont a těžkotonážní kulturista. Už ale není, v létě to neudýchával a kolaboval a letos to nezvládlo srdce. 3 roky...
napsal(a):
Co si je pamatuji z výstav, tak nijak extra nesvalení nebyli. O to víc mě překvapil jeden bezpapírák odvedle, který byl spíš takový mastodont a těžkotonážní kulturista. Už ale není, v létě to neudýchával a kolaboval a letos to nezvládlo srdce. 3 roky...
To bych se nedivila,kdyby měl přimíchanýho stafbula nebo něco podobnýho
janaa
napsal(a):
To bych se nedivila,kdyby měl přimíchanýho stafbula nebo něco podobnýho
Ale zas měl nestandardně velké uši, netopýr. Ale fakt nařachanec a slon v porcelánu, v tom by to klaplo.