Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bobuliš

7.10.2021 10:16
Bobuliš

XXX.XXX.235.97

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak by měl správně vypadat zdravý pes (French Bulldog). Jestli by měl být spíše svalnaté postavy? Ptám se v rámci přehlídek psů s PP.
Zatím máme štěňátko a nepotřebujeme být v budoucnu nějací mistři. Jde nám hlavně o to aby to byl zdravý a spokojený kluk. Jen jsme na tohle téma doma navázali a vlastně jsme se nedokázali schodnout, jestli záleží i na jeho “formě”.
Následně jsme se chtěli zeptat jestli tu někdo krmí i masem?
Moc děkuji za odpověď :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.10.2021 10:49

francouzský buldoček je svalnaté plemeno

otázka zdraví je poněkud dána plemenem, tak přeji, ať se vám ty zdravotní problémy vyhnou a aby pes měl alespoň nějaký čumák

masem zde krmíme mnozí

Bobuliš

7.10.2021 11:20
Bobuliš

XXX.XXX.235.97

Děkuji, jde mi o to že vídám dosti svalnaté psy tohohle plemene a zároveň i psy na kterých jediný sval vidět nejde..
Takže kdyby jsme někdy, někam na soutěž jeli, budou hodnotit zda je dejme tomu “riska”?

7.10.2021 14:30

U koní mají chovatelské organizace vypsané standardy, podle kterých se jedinci na výstavách hodnotí. Jsem přesvědčená, že u psů to bude velmi podobné. Stejně tak se můžete podívat na archivní foto šampionů, a hned budete vědět, na čem jste, zda byli svalnatí a nebo ne. Tam bych asi začala :-)

7.10.2021 14:44
assil

XXX.XXX.121.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
U koní mají chovatelské organizace vypsané standardy, podle kterých se jedinci na výstavách hodnotí. Jsem přesvědčená, že u psů to bude velmi podobné. Stejně tak se můžete podívat na archivní foto šampionů, a hned budete vědět, na čem jste, zda byli svalnatí a nebo ne. Tam bych asi začala :-)

Přesně tak, svaly se u psů na výstavě nehodnotí, tam pes musí splňovat standard a ideál krásy daného rozhodčího. Některému rozhodčímu se bude líbit nasvalený pes, jinému ne. Já to měla u špice akorát jednou v posudku - dobře nasvalen ale samo o sobě to známku nevylepší.

7.10.2021 14:54
janaa

XXX.XXX.40.57

assil napsal(a):
Přesně tak, svaly se u psů na výstavě nehodnotí, tam pes musí splňovat standard a ideál krásy daného rozhodčího. Některému rozhodčímu se bude líbit nasvalený pes, jinému ne. Já to měla u špice akorát jednou v posudku - dobře nasvalen ale samo o sobě to známku nevylepší.

A já měla u labiny jednou - na labradora příliš nasvalená resp., že se jí moc rýsují svaly

7.10.2021 20:28
Caty

XXX.XXX.51.50

janaa napsal(a):
A já měla u labiny jednou - na labradora příliš nasvalená resp., že se jí moc rýsují svaly

To nevím, jestli bych se rozesmála nebo rozbrečela...

7.10.2021 20:30
janaa

XXX.XXX.40.57

Caty napsal(a):
To nevím, jestli bych se rozesmála nebo rozbrečela...

On to byl cizinec,já ho neslyšela ten posudek diktovat, a když jsem ho pak četla,tak jsem se zasmála od srdce

7.10.2021 21:00

Co si je pamatuji z výstav, tak nijak extra nesvalení nebyli. O to víc mě překvapil jeden bezpapírák odvedle, který byl spíš takový mastodont a těžkotonážní kulturista. Už ale není, v létě to neudýchával a kolaboval a letos to nezvládlo srdce. 3 roky...

7.10.2021 21:04
janaa

XXX.XXX.40.57

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Co si je pamatuji z výstav, tak nijak extra nesvalení nebyli. O to víc mě překvapil jeden bezpapírák odvedle, který byl spíš takový mastodont a těžkotonážní kulturista. Už ale není, v létě to neudýchával a kolaboval a letos to nezvládlo srdce. 3 roky...

To bych se nedivila,kdyby měl přimíchanýho stafbula nebo něco podobnýho

7.10.2021 21:10

janaa napsal(a):
To bych se nedivila,kdyby měl přimíchanýho stafbula nebo něco podobnýho

Ale zas měl nestandardně velké uši, netopýr. Ale fakt nařachanec a slon v porcelánu, v tom by to klaplo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík