Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

AUO

13.10.2021 12:31
AUO

XXX.XXX.9.64

Dobrý den,

mám 5měsíční fenku AUO, studuji VŠ, tudíž je se mnou v bytě. Chodím ji pravidelně venčit, nejdéle je v bytě sama 4 hodiny. Bohužel když dorazím domů, najdu většinou něco zničeného-dekorace, vytrhaný koberec, rozkousaná podložka atd.
Je něco, co byste mi poradili?
Mám možnost psa nechat u rodičů na zahradě, ale bojím se, že pak bude fenka zvyklá více na ně a já nebudu u ní páníčkem na prvním místě.
Děkuji za reakce.

13.10.2021 12:34
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

- bojím se, že pak bude fenka zvyklá více na ně a já nebudu u ní páníčkem
na prvním místě.

O tom to fakt není.
Je blbý, že to nevíte.

Páníčkem?
Vztah je opravdu o něčem jiným.
A neznamená to neposlušnýho psa.
Ale ...

13.10.2021 12:36
assil

XXX.XXX.121.3

Venčíte blbě, když má ještě energii na ničení bytu, musíte ji víc utahat, nejen fyzicky, ale i psychicky.

Vicky.Pollard

13.10.2021 12:39
Vicky.Pollard

XXX.XXX.110.35

V 5 mesicich muze prezubovat (=hryze, aby ulevila zubum). Davejte ji pod dozorem vic veci na hlodani a niceni, at nici rizene, pod kontrolou. Zbytek viz assil.

13.10.2021 12:55
janaa

XXX.XXX.40.57

Štěňata prostě ničí. Pokud máte možnost dát fenu na dobu nepřítomnosti k rodičům na zahradu,a víte,že tam o ní bude postaráno,není co řešit.Vztah opravdu o tomhle není

14.10.2021 09:19
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Přesně tak - štěňata ničí. takže rada zní

při odchodu štěněti přizpůsobit prostor - naši psi jsou v době nepřítomnosti ve velké světlé hale, která se v období štěněčím změní v "holobyt" tedy vše je pryč, zůstává jejich psí domeček, botník, prázdný věšák a skříň. Tím pádem pro štěně bezpečný prostor, když se stane nehoda, díky dlažbě žádný problém.

A před odochodem řádně - opravdu ale řádně vyvenčit - se vším všudy, tedy ne jen okruh kolem domu, hodit bobek, vytvořit louži. Ne. Vylítat, hrát si, přetahovat se a.......cvičit, učit se, procvičovat co už umí. Ráno a k večeru se psi ze své podstaty učí nejlépe a nejvíce. Štěně je po probuzení nadupaný energií, jak Temelín a vy ji musíte dostat ven a využít ji pro sebe - právě při tom učení. Jen se procházet, nebo poběhat si s balonkem je k ničemu. Akcičku prostřídám učením, bojujeme, pereme se a pak se soustředíme a když jsou k dispozici psí kámoši, nechám vyřádit s kámošema. Musím na to mít dostatek času. Štěně pak doma padne a je rádo, že je rádo.

od malička učím povel pelíšek, místečko, kde se štěně učí po příchodu být. od stejného maličkata učím, že pamlsek, dobrůtka,hračka se bere až po mém pokynu. A toho využívám právě při odchodu z domu. rozmístím po prostoru papírový krabičky - uvnitř s hračkou, pamlskem...a třebas i několik krabiček v sobě a v té poslední je až ta odměna, aby si ji musel vydolovat. A až mezi dveřma dovolím si to vzít. Tím pádem se pes učí těšit na můj odchod a nestresovat se, učí se ovládat se, soustředit se.....spoustu se toho při tom učí. A hlavně má pak k dispozici v tom vyklizeným prostoru věci ke kterým má povolenou demolici. Vychází mi to, psi mi věci neničí.

Takže základem je bezpečný prostor pro štěně v době mé nepřítomnosti, řádné - opravdu řádné vyřádění se venku, a povolená zábava.

Přidejte reakci

Přidat smajlík