Štěňata Bernského salašnického psa sPP

Prodám Bernského salašnického psa - Krásně zbarvený poslední pejsek, super...
25000 KčMaty3939
XXX.XXX.28.64
Dobrý večer.
Chtěla bych vás poprosit o radu, jestli s tím máte někdo zkušenosti. Máme 5ti letou fenu bernského salašnického psa a zhruba před půl až třičtvrtě rokem jsme ji při hlazení nahmatali na vnitřní straně přední nohy jako by nahoře u hrudníku bouličku velikosti asi jako větší kulička hrášku. Boulička je tvrdá, spíše nepohyblivá, ale přirostlá ke kosti není.
Veterinář říkal že to máme zatim jen sledovat, že kdyby to mělo být zhoubné, tak to většinou rychle roste, ale že to tak nevypadá. Za tu dobu co jsme ji to nahmatali to vyrostlo jen minimálně, tj max. o 2-3 mm. Tak nevím zda ji to raději máme nechat vyndat a trápit ji narkozou, nebo to dál jen sledovat? Ještě má jednu malinkou bouličku za uchem velikosti špendlikové hlavičky, to byl prý beďár, vet to vymáčknul, ale udělalo se ji to znovu...
Jediné co mě napadlo je, že jsme v loni bojovali s
invazí klíšťat, kdy ani pipeta nepomohla (bydlíme u lesa), klíšťat měla nespočet jak na té noze, za uchem tak i jinde, teď má tabletu, která naštěstí zabrala.
Jinak je fena aktivní, veselá, žere s chutí, přesto o ní máme strach a přemýšlíme co s tím.
Moc vám předem děkuji za všechny rady a odpovědi.
Maty
Uživatel s deaktivovaným účtem
odstranění takového útvaru není žádné "trápení".
a histologické vyšetření je stejně jediná metoda, jak vědět, co to je.
napsal(a):
odstranění takového útvaru není žádné "trápení".
a histologické vyšetření je stejně jediná metoda, jak vědět, co to je.
Taky bych bouličku nechala včas odstranit...můj pes měl bouličku zespodu na tlapce v centrální části a já na to dva měsíce upozorňovala naší doktorku, že se mi to nelíbí a ona mne chlácholila, že to nic není, že kdyby tam něco měl, vypadalo by to jinak a až 3.měsíc řekla, že to tedy vyndáme a jsem moc ráda, že je to už pryč. Byl to zřejmě nezhoubný nádor, ještě to frčí na dovyšetření do Liverpoolu. Nevrátí se to, jsem se rozhodla, protože jinak by byl problém, není kde brát, v tom místě a odnesla by to tlapka, jak říkala vet.
Takže cokoli, co se jen maličko zvětšuje, pryč s tím! Jak píšete....
BlankaA
XXX.XXX.212.116
Bouličku nechte co nejdříve odstranit, může se změnit na zhoubnou