čivava dlouhosrstá s PP fenka

Prodám Čivavu - Chovatelská stanice nabízí k odběru od 5.4. fenečku čivavy...
22000 KčZuzana146
XXX.XXX.12.176
Dobrý večer,
sháním štěně čivavy a odepsala jsem na inzerát, kdy je paní z Itálie a pejska mi pošle přepravní společnosti a doručí mi ho až domů, to je ještě ok, ale peníze mám zaslat dříve než budu mít pejska doma, konkrétně mě má ráno kontaktovat letiště, aby si potvrdili mou adresu a poté mi zašlou pokyny k platbě, přičemž část ceny má pokrývat prvne přepravní náklady a zbytek pošlou majitelce.
Nemám s tím vůbec zkušenost, proto se raději ptám, je normální takto zaplatit?
Dekuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Zuzana146
napsal(a):
Dobrý večer,
sháním štěně čivavy a odepsala jsem na inzerát, kdy je paní z Itálie a pejska mi pošle přepravní společnosti a doručí mi ho až domů, to je ještě ok, ale peníze mám zaslat dříve než budu mít pejska doma, konkrétně mě má ráno kontaktovat letiště, aby si potvrdili mou adresu a poté mi zašlou pokyny k platbě, přičemž část ceny má pokrývat prvne přepravní náklady a zbytek pošlou majitelce.
Dekuji.
Tomu fakt věříte? Vždyť to je už dávno profláknuty podvod.
A to vás nezajímá rodokmen štěňátka, jeho maminka, sourozenci, povaha? Nechcete chovatele navštívit, popovídat u kafe, navázat přátelství na celý život, poňuchlat štěňátka?
Ne?
Tak je to v pořádku, protože v té Itálii na vás žádné štěně stejně nečeká. Jenom zaplatíte, pak nastanou komplikace na letišti, zaplatíte vícenáklady, pak možná zaplatíte ještě něco, a pak ještě... a pak zůstanete bez psa.
Což je v pořádku, protože aspoň získáte víc času na to, abyste si nastudovala, jak se správně kupuje pejsek.
Zuzana146
napsal(a):
Dobrý večer,
Dekuji.
..rány do hlavy....Vy tomu opravdu věřite?
Atheira
napsal(a):
Mě na tom baví tohle: " je paní z Itálie a pejska mi pošle přepravní společnosti a doručí mi ho až domů, to je ještě ok"
Ještě aby to nebylo ok. Pro tu čivavu bude vypravený soukromý letadlo asi. A poletí na konkrétní adresu. Docela vodvaz.
To bude určitě vrtulníkem, přistane na zahradě. 🤣
že já si toho Nighta nenechala poslat... a kodrcala se skoro 5000 km autem...
Zuzana146
napsal(a):
Dobrý večer,
Dekuji.
Tady zkušenosti nenajdete, protože tady lidi ví, jak se kupují štěňata a přistupují k tomu zodpovědně.
Zkuste si pohledat lidi s reálnými zkušenostmi. Je jich víc než dost.
https://www.google.com/search?q=podvod+%C5%A1t%C4%9Bn%C4%9B+ze+zahrani%C4%8D%C3%AD&oq=podvod+%C5%A1t%C4%9Bn%C4%9B+ze+zahrani%C4%8D%C3%AD+&aqs=chrome..69i57.5184j0j9&client=ms-android-huawei-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
impact
napsal(a):
Tenhle je asi nejzkušenější.
https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/podvod-policie-internet-pes-stene-prodej-platba-trebic-vysocina-koupe-inzerat.A201127_112005_jihlava-zpravy_mv
„Kupující měl pocit, že když už zaplatil tolik peněz, musí s platbami pokračovat,“ dodala policejní mluvčí.
Tak jo.
Zrzavci
napsal(a):
to je princip hracího automatu.
Jenže hráči mají pocit, že "teď už budou mít štěstí", že vyhrají zpět nejen to, co tam naházeli, ale samozřejmě mnohem víc, takže nevadí, že už tam nacpali tolik peněz. To je rozdíl oproti tomuhle. Ten chlap musel vědět, že za to, co zaplatil, by měl těch jacků celý vrh i s matkou a ten, co si ho objednal, byť teda nikdy neexistoval, byl v jeho verzi příběhu už stejně mrtvej, takže z toho nekoukal ani ten jeden pes.
Mě jako fascinuje, že někdo si fakt myslí, že nějaký dobrák ze zahraničí dá štěně zadara a ještě absolvuje voser s papírovám, aby ho za pár korun za dopravu (nejspíš ho za ty peníze asi nese někdo pěšky v batohu) mohl poslat někomu na druhým konci světa. To už je fakt za hranicí příčetnosti a pro mě naprostej bizár.
assil
napsal(a):
Mě jako fascinuje, že někdo si fakt myslí, že nějaký dobrák ze zahraničí dá štěně zadara a ještě absolvuje voser s papírovám, aby ho za pár korun za dopravu (nejspíš ho za ty peníze asi nese někdo pěšky v batohu) mohl poslat někomu na druhým konci světa. To už je fakt za hranicí příčetnosti a pro mě naprostej bizár.
To mě fascinuje taky....tady přes inzerát čivavu nekoupím, protože jsou drahé (teď myslím ty s PP), ale nějaký chovatel z daleké tramtárie nemůže udat papírové štěně skoro zadarmo v místě bydliště a okolí, ve své zemi a tak zoufale shání nového pánečka v daleké cizině, který by se toho jeho štěňátka ujal.....
Přeci už nad tím, když se člověk zamyslí, tak je to blbost a blábol.
Ono štěňata se určitě posílají i letecky...alespoň si to myslím, ale ten nákup a prodej z určité CHS je o něčem jiném....opravdu to není přes inzerát na bazoši.
napsal(a):
To mě fascinuje taky....tady přes inzerát čivavu nekoupím, protože jsou drahé (teď myslím ty s PP), ale nějaký chovatel z daleké tramtárie nemůže udat papírové štěně skoro zadarmo v místě bydliště a okolí, ve své zemi a tak zoufale shání nového pánečka v daleké cizině, který by se toho jeho štěňátka ujal.....
Přeci už nad tím, když se člověk zamyslí, tak je to blbost a blábol.
Ono štěňata se určitě posílají i letecky...alespoň si to myslím, ale ten nákup a prodej z určité CHS je o něčem jiném....opravdu to není přes inzerát na bazoši.
Ale tak štěňata se přes hranice prodávají běžně, ale pokud to je letecky, stojí to majlant a ne 2 tácy, co si běžně říkají na začátku tihle z inzerátů.
Mě by fakt jako vážně zajímal myšlenkovej pochod člověka od přečtení inzerátu po zaslání peněz. Třeba kdyby to nebyl pes, ale lednice, jeslti by jim přišlo OK, že jim někdo chce poslat za pár korun letecky zadara lednici, protože chudák u sebe v celý zemi nenašel nikoho kdo by si jí zadara vzal.
assil
napsal(a):
Ale tak štěňata se přes hranice prodávají běžně, ale pokud to je letecky, stojí to majlant a ne 2 tácy, co si běžně říkají na začátku tihle z inzerátů.
Mě by fakt jako vážně zajímal myšlenkovej pochod člověka od přečtení inzerátu po zaslání peněz. Třeba kdyby to nebyl pes, ale lednice, jeslti by jim přišlo OK, že jim někdo chce poslat za pár korun letecky zadara lednici, protože chudák u sebe v celý zemi nenašel nikoho kdo by si jí zadara vzal.
Tak jasně, že se štěňata posílají letecky, když přes půl zeměkoule... ale předtím probíhá čilá korepondence mezi zájemcem a chovatelem, lítají oboustranné reference, vyřizování formalit, letenek, nákup přepravky chovatelem atd...... a většinou jde o takový vrh, že na to štěně se čeká dlouho předem.
Tohle asi, tipnu si, fakt nebude ten případ ;)
Zuzana146
napsal(a):
Dobrý večer,
Dekuji.
Ne, není. Viz výše.
assil
napsal(a):
ono na stejnem principu jsou inzeráty na nabxtek,elektroniku,auta ,papoušky ,koně ..takže je to spíše o hlouposti a naivitě lidí napříč všemu s čím se dá obchodovat ... tento podvod funguje už takových 15-20 let ..a podle tohoto zadavatele vídím že jsou stále ještě dementi kteří se nechají nachytat....
Šarina
napsal(a):
Tak jasně, že se štěňata posílají letecky, když přes půl zeměkoule... ale předtím probíhá čilá korepondence mezi zájemcem a chovatelem, lítají oboustranné reference, vyřizování formalit, letenek, nákup přepravky chovatelem atd...... a většinou jde o takový vrh, že na to štěně se čeká dlouho předem.
Tohle asi, tipnu si, fakt nebude ten případ ;)
Dnes jsou společnosti co se tímto zabívaji a štěně vám opravdu dovezou až domu na adresu --ale tomu celému předchází jiný typ korespondence a i placení předem a ne malé částky jen za leteckou dopravu která je ted docela drahá sranda a mnohdy je i vyšší než cena štěněte
..
Sann
XXX.XXX.3.0
Dobrý den prosím Pani zadavatelku, jestli by se mi nemohla ozvat na e-mail. Potřebovala bych se na něco zeptat. Dekuji
Sann
napsal(a):
Dobrý den prosím Pani zadavatelku, jestli by se mi nemohla ozvat na e-mail. Potřebovala bych se na něco zeptat. Dekuji
A kde ten email máte? Ale myslím, že skoro po roce se vám stejně nikdo neozve.