Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nikola1984

25.10.2021 22:14
Nikola1984

XXX.XXX.205.230

Dobrý den,
máme doma amerického buldoka, je s námi doma, respektive na chodbě. Teď k problému, když chodí na zahradu a chce jít zpět dovnitř škrábe na balkónové dveře. Povel nesmíš nezabírá…
Dveře už jsou na výměnu :(
Nemáte nějakou radu jak postupovat?

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.10.2021 22:41

Kdyby byl anglický, tak bych si ho vzala. Pouštím dál.

26.10.2021 05:22

si zvyknete.

26.10.2021 07:21

Napadají mě možnosti:
1. Pustit ho dovnitř dřív, než začne škrábat.
2. Zabarikádovat dveře, aby se k nim nedostal (pak ale může škrábat nebo ničit něco jinýho, protože podstata problému tam zůstává).
3. Ještě by se dalo signál "chci domů" přetvarovat z škrábání dveří na něco jinýho, třeba na to, že si před dveře sedne. To by ale dalo trochu práce a navíc byste ho museli vždycky pustit, když by ten nový signál použil, aby se nemusel vracet ke škrábání.

Nikola1984

26.10.2021 08:40
Nikola1984

XXX.XXX.205.230

Já ale přeci pejska nenabizim 🤭 vím, ze to zní zvláštně , můj dotaz,co od pejska čekat. jen jsem chtěla vědět , jestli je ta možnost, že s tím něco jde dělat, jestli nedělám něco špatně. Pejska milujeme.

26.10.2021 08:57

lze s tím něco udělat :
- být lepší - rychlejší vrátný
- dát na dveře něco (dřevo, koberec,......) co dveře ochrání
- instalovat třeba zvoneček a psa naučit zvonit (to není vtip ale reálná možnost)
- říci si "vždyť dveře jsou jen dveře, pes je víc", nebo něco podobného, a neřešit....
(běžím pustit mé zvířátko, právě si hráblo na dveře...už 2x, mám zpoždění, bude průser )

26.10.2021 09:03
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Tak jste holt vrátná. Musíte otevřít včas, než ty dveře poškodí, no.
Naučte psa, ať projevuje svůj zájem jinak. Např. ať štěkne. Znám psa, který umí zvonit na zvonek, aby ho pustili domů.
Nebo ho nepouštějte ven samotného. Běžte s ním, pohrajte si, nechte ho počuchat, vyvenčit se a pak spolu běžte domů.

Tak hmn_ všechno řekla za mě. :)

26.10.2021 09:45

ještě instalace psích dvířek by pomohla

26.10.2021 12:53

Mám čubu, co si taky škrábe na dveře....nám je to celkem šumák neboť to jsou staré plastovky, nějakej škrábanec sem, škrábanec tam, to už je jedno.

Z mých zkušeností si každý pejsek najde svůj způsob, jak si říct, že chce dom. Moje předchozí fena si otevírala sama, pes štěkal, moje současná pyrenejka kňourá a malá kavkazoidka škrábe.

Psí dvířka jsou určitě řešení, taky už jsme o nich uvažovali, ale nakonec budem prostě dělat v zimě dveřníky, v létě máme nonstop otevřeno.

Já pokud nechci, aby škrabkala, tak před dveře opřu mřížku (jeden díl ze psí ohrádky) a je vyřešeno, ale to jen když ty moje holky pastevecký "týrám" a chci, aby chvíli byly na zahradě, když je pěkně...nemusí se furt válet na gauči doma.

Tak nějak si neumím představit, jak naučím psa, že když chce dovnitř, tak nemá škrabat, ale třeba kňourat....nebo vlastně umím si to představit....existují "psí zvonky", to je asi něco, co se dá naučit...chceš dovnitř, tak si zazvoň.

26.10.2021 15:31
molok

XXX.XXX.160.41

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kdyby byl anglický, tak bych si ho vzala. Pouštím dál.

Anglický si bafne, špinit si packu o nějaké dveře není nic pro lordy.

Vladuska

26.10.2021 15:32
Vladuska

XXX.XXX.239.163

Já jsem naučila fenku sednout a štěknout, pak hned jdu a otevřu. A nemám žádného papíráka :-)

28.10.2021 14:49
Mí

XXX.XXX.69.94

Oplechovat dveře.😊

29.10.2021 08:25

Si tam dejte pohybové čidlo a jak se pes přiblíží ke dveřím, běžte otevřít, než zaškrábe. Tak se pes nebude muset starat o nic, ono to škrábání na dveře je přece jen náročné cvičení, rád si to odpustí.

Takové čidlo by mohlo být připojené na elektrický náramek na ruce páníka. První dva signály by byly brnění a třetí signál z čidla by byl kopanec elektrikou. To by se páník vycvičil rychle

30.10.2021 18:36
juhaj

XXX.XXX.164.121

Naše si otevře sama a to i k sobě. Já funguju jako vrátný zavírací, na to kašle ☹.
Teď se to naučil i kocour, zatím jen od sebe, ale stačí.

30.10.2021 18:58

Mně to začala dělat nejstarší fena už asi před 2 lety. Vzhledem k tomu, že je stará, neslyší a žádný výcvik už nepřichází v úvahu, tak prostě musím být ve střehu, hlídat a dělat dveřníka. Když zapomenu, mám smůlu.

30.10.2021 19:00
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
lze s tím něco udělat :
- být lepší - rychlejší vrátný
- dát na dveře něco (dřevo, koberec,......) co dveře ochrání
- instalovat třeba zvoneček a psa naučit zvonit (to není vtip ale reálná možnost)
- říci si "vždyť dveře jsou jen dveře, pes je víc", nebo něco podobného, a neřešit....
(běžím pustit mé zvířátko, právě si hráblo na dveře...už 2x, mám zpoždění, bude průser )

30.10.2021 19:02
fikovnice

XXX.XXX.20.198

juhaj napsal(a):
Naše si otevře sama a to i k sobě. Já funguju jako vrátný zavírací, na to kašle ☹.

Neděste mě!
Můj kocour ZATÍM umí jen přijet výtahem do 4. patra paneláku a zazvonit na zvonek od bytu!

30.10.2021 19:13
juhaj

XXX.XXX.164.121

fikovnice napsal(a):
Neděste mě!
Můj kocour ZATÍM umí jen přijet výtahem do 4. patra paneláku a zazvonit na zvonek od bytu!

Zkuste mu dát klíče 😄!

30.10.2021 19:21

juhaj napsal(a):
Zkuste mu dát klíče 😄!

30.10.2021 19:24

juhaj napsal(a):

Tak to my to měli lepší...dveře špatně vyvážené, čuba si otevřela (k sobě) a to na to musela mít speciální grif a za ní se pomalu zavřely. Problém byl, když pes nestihl projít hned za ní...to jsem pak stejně musela jít a otevřít mu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík