Anální žlázky - začervenání, kousání

Čivava
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.10.2021 18:35
johny38

XXX.XXX.145.53

Dobrý večer všem chovatelům,

moje čivava si začala pořád olizovat až kousat anální žlázky.
Dříve jsem je vymačkával na doporučení veterinářky, ale nyní po zmáčknutí nic nevyteče. Hodně to pejska bolí, i na lehký dotyk.. při vyměšování ji to kolikrát moc nejde a nebo vypískne bolestí.
Nechci samozřejmě nic zanedbat a vím, že bylo nejlepší navštívit veterináře, ale zkusím se nejprve zeptat tady. Mohlo by pomoci mazání nějakou mastí, kterou má člověk běžně v lékárně nebo je volně prodejná?
Děkujeme za rady a zkušenosti..

28.10.2021 18:42
Atheira

XXX.XXX.209.8

Haha, taky jsem měla období, které bylo pořád jenom o psí pr deli, tak si dovedu představit, jak už si s tím nevíte rady. Uhnípanou prdku do ruda ta moje expertka taky měla pořádně a fakt to byl dlooouhý kolotoč.

Sekret měla fena hustý, špatně se to mačkalo (už máme za sebou i léčby zánětů z toho vzniklých a tak), musela na veterinu, já to doma sama nezvládla. Zkusila bych na vašem místě na tu veterinu zajet, mohli by tam mít lepší grif, se kterým to zvládnou. Že nic nevymačkáte neznamená, že tam fakt nic není.U nás to byly problémy strašný, pořád dokola.

Něco se dá upravit stravou. Záleží, co už jste po téhle stránce vyzkoušeli a nakolik to zabralo. Nám pomohl až glandex, který ten sekret asi rozředil, nebo nevím, ale pak jsem nějaký čas zvládla vymačkávat sama a teď už je zase svatý klid, i když jsem teď nějaký čas nedala. Ze začátku to ale fakt brala pravidelně denně podle dávkování několik měsíců v kuse.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.10.2021 20:24
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vás pobavím...náš pes je fretka, při blaženosti-rozrušení ten sekret ze žlázek rozstřikuje...dneska přijela dcera s přítelem a fena je přivítala výstřikem na zeď- manžel zuří, že už žádného psa nechce, smrad doma jako v pavilonu psa hřívnatého(nic víc v zoo snad nesmrdí...) psina nic jinýho od té doby nedělá, než otravuje s hračkama.

Přidejte reakci

Přidat smajlík