Pomeranian s PP FCI

Prodám Pomeraniana - Naše chovná stanice pomeranianů Liška z Domaniny nabíz...
DohodouHannach89.
XXX.XXX.3.28
Dobrý den, mám jako laik dotaz ohledně pojmu majitel vs chovatel. Máme fenecku rasy pomeranian z chs. V papírech pejska po doručení od fci je jak majitel tak chovatel zapsán prodávající.
Přitom ve smlouvě o prodeji jsem majitelem já. Rozumím, že papíry vystavují před prodejem, tudíž je automaticky v obou případech udána jedna osoba, tj chovatel.
Ale chci se zeptat zda mám teď jako majitel právo žádat o to, abych byla v PP jako majitel? Daji se tyto údaje vůbec změnit?
Na koho se obrátit? Nemáme v plánu fenecku uchovnit, ale chceme, aby byla vedena jako naše.
Děkuji.
Hannach89.
napsal(a):
Dobrý den, mám jako laik dotaz ohledně pojmu majitel vs chovatel. Máme fenecku rasy pomeranian z chs. V papírech pejska po doručení od fci je jak majitel tak chovatel zapsán prodávající.
Přitom ve smlouvě o prodeji jsem majitelem já. Rozumím, že papíry vystavují před prodejem, tudíž je automaticky v obou případech udána jedna osoba, tj chovatel.
Ale chci se zeptat zda mám teď jako majitel právo žádat o to, abych byla v PP jako majitel? Daji se tyto údaje vůbec změnit?
Na koho se obrátit? Nemáme v plánu fenecku uchovnit, ale chceme, aby byla vedena jako naše.
Děkuji.
To je divný - kolonka "majitel" při doručení z plemenky bývá prázdná (pokud se nejedná o chovného jedince nebo exportní PP).
A hlavně - FCI nikomu žádné PP nedoručuje ani nevystavuje - vystavuje je zastřešující organizace země, kde byl pes odchován (u nás ČMKU) a zasílá je pouze chovateli, který je podepíše a pak si je sám musí rozeslat novým majitelům.
Pokud byl u Vás postup jiný, tak to docela smrdí podvodem🤔
Hannach89.
napsal(a):
Děkuji.
Když nejde o chovného jedince, tak v PP normálně původního majitele přeskrtnete a napíšete sebe, ale ono je to tak akorát celkem k ničemu. Pes je váš na základě kupní smluovy a plemenná kniha a klub evidují jen majitele chovných jedinců.
assil
napsal(a):
Když nejde o chovného jedince, tak v PP normálně původního majitele přeskrtnete a napíšete sebe, ale ono je to tak akorát celkem k ničemu. Pes je váš na základě kupní smluovy a plemenná kniha a klub evidují jen majitele chovných jedinců.
V PP se nic neškrtá - vyplní se nová kolonka, kterou původní majitel podepíše.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
V PP se nic neškrtá - vyplní se nová kolonka, kterou původní majitel podepíše.
Škrtat může a nemusí a u špiců to rozhodně původní majitel nepodepisuje. Ostatně myslím, že to není nutný ani u jiných plemen, viz poradna ČMKU
Dobrý den,
dostala jsem od chovatelky průkaz původu, kde se mi do kolonky podpis majitele podepsala chovatelka. Co mám v tomto případě dělat? Mohu se podepsat do dalšího políčka pod chovatelku nebo musím celý rodokmen poslat zpět na plemennou knihu?
Děkuji za odpověď.
Dobrý den, klidně se podepište na další řádek. Vladimíra Tichá
A prostě v podstatě u psa na mazlíka je to úplně fuk.