Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.10.2021 21:01
Misaké

XXX.XXX.40.241

Zdravím,

můj pes (mlaďoch, rok a 3 měsíce) mi včera přeznačkoval mojí osobní "značku". Dost jsem koukala. Celý den si přebírám, co tím chtěl sdělit, a ráda bych si přečetla, co na to vy

Backstory:
Noc, nejzazší kout zahrady, poslední vyčůrání před spaním. Chata na samotě, kam občas jezdím (už tu tedy byl), někdy přijede návštěva a zase zmizí, kolem vede cesta, kudy se za dne pohybujou "cizáci". Pes je většinu času měšťák, tma mu není úplně vždycky komfortní, někdy bručí na "podezřelé věci" a musím se s ním jít podívat blíž na neškodnou větev apod. V současnosti jsou to ale spíš ozvěny minulosti, už je přece jen zkušenější.

Možná vysvětlení:
1) přidrzlé testování hierarchie uvnitř smečky, tj. já vs. on (občas teď trochu zkouší moje hranice),
2) umocnění značky, tj. připojení jeho značky k mojí (nejistota a obrana teritoria)
3) sexuálně/majetnické chování, přece jen jsme "přirozeně zpárovaní", nejsem chlap, takže něco ve smyslu "moje fena"

Co napadá vás?

30.10.2021 21:07
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Misaké napsal(a):
Zdravím,

můj pes (mlaďoch, rok a 3 měsíce) mi včera přeznačkoval mojí osobní "značku". Dost jsem koukala. Celý den si přebírám, co tím chtěl sdělit, a ráda bych si přečetla, co na to vy

Backstory:
Noc, nejzazší kout zahrady, poslední vyčůrání před spaním. Chata na samotě, kam občas jezdím (už tu tedy byl), někdy přijede návštěva a zase zmizí, kolem vede cesta, kudy se za dne pohybujou "cizáci". Pes je většinu času měšťák, tma mu není úplně vždycky komfortní, někdy bručí na "podezřelé věci" a musím se s ním jít podívat blíž na neškodnou větev apod. V současnosti jsou to ale spíš ozvěny minulosti, už je přece jen zkušenější.

Možná vysvětlení:
1) přidrzlé testování hierarchie uvnitř smečky, tj. já vs. on (občas teď trochu zkouší moje hranice),
2) umocnění značky, tj. připojení jeho značky k mojí (nejistota a obrana teritoria)
3) sexuálně/majetnické chování, přece jen jsme "přirozeně zpárovaní", nejsem chlap, takže něco ve smyslu "moje fena"

Co napadá vás?

Jediný, co. Mě napadá je, že bych chtěla mít takový starosti👍

Pravděpodobně přeznačkoval "svoji fenu".

30.10.2021 21:16
juhaj

XXX.XXX.164.121

Mě napadá, at jsem měla psa nebo fenu, jakehokoli věku, jejich nebo mého, včetně dětství, když se někdy na výletě přihodilo a naskytla se jim příležitost, dělali to všichni 😅.

30.10.2021 21:17
Misaké

XXX.XXX.40.241

Dík za reakci. Samozřejmě že to není starost. Myslela jsem, že se tu nesdílí jen vážné problémy. Baví a zajímají mě výrazové prostředky psů i interpretace lidí, co s nimi žijou...

30.10.2021 21:19
Misaké

XXX.XXX.40.241

juhaj napsal(a):
Mě napadá, at jsem měla psa nebo fenu, jakehokoli věku, jejich nebo mého, včetně dětství, když se někdy na výletě přihodilo a naskytla se jim příležitost, dělali to všichni 😅.

Ahá! Moje předchozí fena to nedělala a tenhle taky ne, tohle bylo úplně poprvé. A jak jste si to vykládala vy u vašich?

30.10.2021 21:26
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.19.224

Misaké napsal(a):
Ahá! Moje předchozí fena to nedělala a tenhle taky ne, tohle bylo úplně poprvé. A jak jste si to vykládala vy u vašich?

Psi samci mě přeznačkovávali všichni (chodím ven na dlouho a jsem "prostatik", takže občas venku zapadnu do křoví 🤫)

30.10.2021 21:26
juhaj

XXX.XXX.164.121

Prostě je to provokovalo přidat značku a posílit naší sílu smečky 🙂.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.10.2021 21:50
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nemám psa, ale psici. V lese "značkuju" často ( stáří si žádá své), psice důležitě očuchá a přeznačkuje. Ne vždycky. Rozhodně v tom nevidím znak dominance.

30.10.2021 21:58
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Hmm, dva velcí psi, ale nepřeznačkovával po mě ani jeden. Možná tím, že mě brali spíš jako chlapa nikdy mě ani neočichávali na intimních místech, ani v mé dny.

30.10.2021 22:27
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Náš pes mne pokaždé zezadu kontroloval co to v tom lese dělám.
Ale nevybavuju si že by po mně značkoval.

30.10.2021 22:33
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

GAELLE napsal(a):
Náš pes mne pokaždé zezadu kontroloval co to v tom lese dělám.
Ale nevybavuju si že by po mně značkoval.

Ano, u nás bych to definovala jako čichnul...a znechuceně odešel Možná byl nasr...že jsem ho se značkou předběhnula

Přidejte reakci

Přidat smajlík