Maltézský psík - štěňátka

Prodám Maltézského psíka - Hledáme skvělé páníčky pro krásná štěňátka,pejsk...
30000 KčUživatel s deaktivovaným účtem
Jdu si k vám pro radu ohledne sileneho litani pejsku venku navolno a nemoznost zastaveni je vuci jinym zivym tvorum.
Mam dva maltezacky. Zachranene z mnozirny, zrejme krizenci Maltez, jackrussel a jezevcik.
Povahou, telem a fyzickym vykonem by to naprosto sedelo.
Rada bych predem podotkla, ze pracuji na homeofice a psikum se venuji opravdu nonstop. CHodim s nima na prochazky 2x 20km denne + male na 20 minutek a stejne mam pocit, ze jim to nestaci, navic vzhledem k tomu, kolik toho nabehaji, daji i dvojnasobek a doma neustale litaji za micky, hraji si, snazim se je zabavit a utahat ( temer nemozne).
Od mala jsou uceni na povely jako misto, ke me, vitamin, dobrota, dokola, sedni, misto, nahoru, dolu, domu, jdeme/ bez, cinkani na zvonek- cink, prines ( aport), fuj, ne, nesmis, co to je ( mysleno jako karani), hledej, pac, highfive, tanini, pomalu, malá ( myšleno jemně, oliznout, neokousavat, neozdibovat),na kraj ( povel na kraj chodniku), trava - do travy z betonu a opacne povel pozor, cekani na uvolneni pro moznost vstoupit na beton/ silnici/ chodnik a dalsi. DOma bez problemu. Venku na voditku opet, zadny problem. Povely vykonaji, bavi je to, berou to formou hry, dobroty delaji sve, ale jakmile se ukaze cizi pes, nebo maji volny prostor bez voditka, neda se je naprosto ovladat, povelovat, vylozene nula nula nic.
Miluji vse zive, neutoci, nekousou, neskacou po lidech, ale pojem ne, ke me, ci cekej je pro ne neexistujici v danou chvili. Rada bych je brala i vice mezi psy, lidi, ale netroufnu si a moznosti nemam. Ziji na malomestecku v cizine, kde si kazdy hrabe na svem a psy maji bud po zahradach, nebo , kdyz uz vyjimecnej vemou ven, jsou stejne neukazneni, nebo dokonce agresivni na jakekoliv jina zvirata. Nastesti zijeme na kraji mesta, kde moc aut nejezdi, ale prijemne to tedy neni. Nejblizsi cvicak je az 25 km daleko v jinem vetsim meste a ja bez auta ( auto ma pouze partner) a bez ridisckeho prukazu se tam nemam jak dostat, kor se dvema psy.
Casto chodim k Dunaji, mezi pole a na cesty, aby se vybehali. Jakmile ovsem pustim navolno, zacnou litat, delat kolecka az do poli, behaji jak silena strela i 100 metru ode me. Kdyz se otocim, zejdu na druhou stranu, predbehnou me a bezi dalsich 100 metru prede me. Na povel ke me, jmenovany jejich jmeny naprosto nereaguji ( jako kdyby me ani neslyseli), o cem pochybuji, kdyz to slysi clovek o 250 metru dal. Neni to o tom, ze by cchali a nereagovali na jmeno / povel, to zareaguji vzdy, ale jamile behaji a litaji, jsou neovladatelni. Uvazovala jsem o stopovacce, ale mit dve takto, brzo mne zamotaji a na spoj pro voditko, na ktere jsou zvyklí se to brat asi neda, protoze to bude stale jako voditko brano. Nevim si s tim rady. Nereaguji ani na drep, proste kolem me probehnou a bezi dale. Nereaguji ani na to, ze mam v ruce pamlsky ( a zeto jsou zrouti, kteri zareaguji vzdy na namku, jen ne navolno). Problem s tim spojeny nastava i co se tyce cizich psu. Jakmile jsou navolno, jsou schopni bezet treba 300 metru za cizim psem. Naprosto bez reakce na me a je jim jedno, ze bezi treba do cesty, kde jezdi auta o kus dale, nebo ne, hlavni je ten pes.. Kluk poslechne, kdyz uz vidi, ze se zlobim a chodi mi pak casto u zadku, neustale si me hlida, ale holka ,, svobodna duse adie, nezajem".. Zkousela jsme se jim i schovat za strom, chvili litaji, po par minutach si uvedomi, ze tam nejsem, hledaji, najdou a litaji nanovo neovladatelne. Bohuzel mi takto zdemolovali celou predzahradku. Jakmile jsme je pustila ven, i kdyz se jedna o 8 na 3 metry, litali kolecka, ruze, levandule, trava, kameny.. Je jim to jedno az mam vydloubane od jejich pacek vsechno a vsechno znicene a opet naprosto bez reakce, i kdyz jsou v malem prostoru u domu, utlumit je, nebo vypovelovat, aby prestali litat, neni mozne..
O partnerovi, ktereho by meli poslouchat aspon na voditku nemluve, ale to je tim, ze jedenne 12-18 hodin pryc, a bud je venci na noc nebo rano brzy, kde uz to je jen curat a domu. Dnes se mu vytrhli i s voditkem vylozene z ruky, kdyz videli ciziho psa a naprosto bez reakce a ohledu utikali pryc. Mne dnes utekli takto vecer navolno, kdy jsem uz nepocitala, ze nekdo v 10 vecer bude venci zde, ale nakonec se tam ukazala pani s labradorem a jim opet vybehla v hlave cedula ERROR a utekli mi skoro o 150 metru dal. Na povel ke me, se akorat otocili, strihli usima a nic vic.
Psat tu, ze mne neberou jako vudce smecky je asi zbytecne, protoze ja jsem proste ta mama, to vedeni a takhle funguji, ovsem ne za vsech okolnosti. Povel neopakuji, nikdy nedostali bito, nebo pokarano, kdyz prisli az po nejake dobe, nebo vubec, takze negativni postaveni k tomu nemaji v tomto ohledu.
Jen bych rada podotkla, ze byli cirka v roce kastrovani ( jedna se o sourozence), tak jsem to nechtela riskovat, takze uvazuji zda to neni tim, ze trochu zakrneli na stenenetech a proto jsou tak ,, neklidni a hravi"
Zkousela jsem vsechny vyctene rady, mam i nekolik knih o agility, ale zadna na ne nefunguje. mam pocit, ze do konce jejich zivota to bude podobne jako s jezevcikem co mela pababicka. Proslo ji pod rukama x psu, ale posledni jezevcik proste chytl stopu a rval voditko az do 17 let tak, ze se dusil a nic nepomahalo. O volnu se mluvit ani neda.
uvitam jakekoliv rady, prosim nelyncujte me, snazim se najit reseni, jak je naucit, ukazat, ze takto ne. Rada bych je nekdy vzala treba do parku, centra mesta, ale s timhle to vubec riskovat nyni nechci i kdyz vim, ze neublizi, bojim se, jak by se tam chovali.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Naučte se jeden povel doopravdy. Když to pes umí doma a na zahradě, pokračujeme před lidmi - v dostatečné vzdálenosti - a nakonec před cizími psy. Tak se učí, tak se to zažírá pod kůži, až po dostatečném tréninku pes na povel koná automaticky jako robot. Postupně přidáváte obtížnost.
Nemáte řešit, že takto ne. Máte ukázat, co mají dělat, když vidí psa. Např. si sednout a počkat, nebo si doběhnout pro míček a kousat. Něco dělat je lepší, než nedělat, když je člověk rozrušen.
Oni teď žádný povel neumí. A najděte si na to jiné slovo, ne to, co jste používali dosud.
Učili jste se tři sta povelů, ale ani jeden jste se nenaučili. Můj pes neumí otočku a kotrmelce a tancovat, ale umí zastavit, když řeknu čekej.
napsal(a):
Naučte se jeden povel doopravdy. Když to pes umí doma a na zahradě, pokračujeme před lidmi - v dostatečné vzdálenosti - a nakonec před cizími psy. Tak se učí, tak se to zažírá pod kůži, až po dostatečném tréninku pes na povel koná automaticky jako robot. Postupně přidáváte obtížnost.
Nemáte řešit, že takto ne. Máte ukázat, co mají dělat, když vidí psa. Např. si sednout a počkat, nebo si doběhnout pro míček a kousat. Něco dělat je lepší, než nedělat, když je člověk rozrušen.
Oni teď žádný povel neumí. A najděte si na to jiné slovo, ne to, co jste používali dosud.
Učili jste se tři sta povelů, ale ani jeden jste se nenaučili. Můj pes neumí otočku a kotrmelce a tancovat, ale umí zastavit, když řeknu čekej.
Oni ty povely ale ovladaji, opravdu ano. To, ze umi jine veci, neznamena, ze neumi nic. Byl to beh na dlouho trat, ale zvladaji a chapou snad vse, jen proste v tomto co se tyce venku maji svou hlavu. Na predzahradce ( zahradu nemame, proto vencim venku) mi uz nelitaji, hlavne si to primo prede mnou nedovoli, protze vi, ze by bylo zle, ale jakmile je necham samotne, nebo venku mimo, je to prave takoveto.. Resila jsem to s mnoha pejskari a opravdu to,, ze neumi nic" neni na miste.. Toto je jedno z nejtezsich a neosemetnejsich nauku a xx lidi to doted psa nyebylo schopno poradne naucit, ale to neznamena, ze ten pes nefunguje a neumi jine veci.. JIank ano, kdyby jste cetl/ cetla poradne, vsimnete si, ze cekej umi, zvladaji ho venku i doma, pokud tam neni pes a neni nic co by je tak ,, zaujmulo".. Kdyz je treba, vylozene je popotahnu parkrat na voditku na druhou stranu a jdou, i kdyz se x krat otoci, ale cekej a tyto dulezite veci umi a delat ze me a lidi co maji xx let zkusenosti blba neni na miste.. Jednala jsem i s cviciteli online a vsichni mi rekli to same, co se doctete vsade a to proste nefunguje u nas..
To je hezké - máte příjemné šelmičky a podle mého názoru úplně správný přístup. Žádné drillování, žádná přesnost plnění, nebo absolutní bloky nejsou pro taková zvířata dobré.
Vymyslete jim zábavu a práci, nebo sport a nechte jim i trochu volné zábavy, ale nejen tu. Obecně bych se zaměřil na kondiční přípravu a kořistnické sporty a pracoval bych s nimi nejprve odděleně, s každým zvířetem zvlášť.
Doporučuji vyzkoušet flirtpole.
vetřelec
napsal(a):
To je hezké - máte příjemné šelmičky a podle mého názoru úplně správný přístup. Žádné drillování, žádná přesnost plnění, nebo absolutní bloky nejsou pro taková zvířata dobré.
Vymyslete jim zábavu a práci, nebo sport a nechte jim i trochu volné zábavy, ale nejen tu. Obecně bych se zaměřil na kondiční přípravu a kořistnické sporty a pracoval bych s nimi nejprve odděleně, s každým zvířetem zvlášť.
Doporučuji vyzkoušet flirtpole.
Moc Dekuji kouknu co a jak, zitra me partner veze na cvicak do vestiho mesta, poptam se tam. :)
Ono pracovat oddelene je slozite. Jsou na sobe vazani a hystericti, i kdyby jeden byl ve vane v koupelne a druhy v obyvaku, zerou z jedne misky, spi v jendom pelechu, vse dostavaji stejne a dohromady a jsou na sebe neuveritelne vazani, protoze jsem si je brala z mnozirny, kterou jsem zavrela nakonec jako velmi malicke. COz nerikam, ze jsem s nimi individualne nepracovala, kazdy potreboval svuj pristup a jine jednani v uceni, stejne tak kazdy je jiny co se tyce pozornosti vuci nim atd.., Bez sebe jsou uplne jini venku, klidni, poslusni i na volno, ale spolu to je jak strela a silenost a hlavne ta histerie, kdyz je oddelim toho druheho, co zustane bez nas je fakt narez, nez se vratime.
Momentalne stavime baracek a tak budeme delat i drahu a cviceni pro ne na zahrade, misto cvicaku, jen musim nejak podchytit to volno venku, protoze si s tim nevedi rady ani rodina co maji psy cely zivot ( jsme takoví psickari), cvicitele a lidi zamerujici se na chovani psu ( problem v jejich chovani nevidi v nicem, ale jak je zaujmout a naucit na zavolani nedokazali ani oni).. Bojim se, aby to vubec slo. Ale rikam si, kdyz jsme si vzala starou 10 letou fenecku na doziti, ktera neumela nic nez tahat, hladit a voditko a naucila ji normalni pohyb venku, zakladni povewly atd na stara kolena, zvladnu to i s nimi. i kdyz to bude trvat dele
CHodim s nima na prochazky 2x 20km denne + male na 20 minutek a stejne mam pocit, ze jim to nestaci, navic vzhledem k tomu, kolik toho nabehaji, daji i dvojnasobek a doma neustale litaji za micky, hraji si, snazim se je zabavit a utahat ( temer nemozne).{
40km s maltézákem? náš pes už by s váma druhý den nešel
jestli to takto praktikujete tak jim děláte fyzičku a nedivte se, že chtějí víc a víc...ale předpokládala bych to spíš u haskyho ne u maltézáka.
K délkám, kam se vzdalují : 100m je celé fotbalové hřiště-hrací plocha, 250m jsou dvě a půl hřiště ...opravdu takto daleko je slyšet vaše volání- to už docela hulákáte ne?
Takto se chovají spíše psi,kteří mají venek , jako něco svátečního. Myslím pustit z vodítka venku psa, který byl minulý týden "jen vyčurat a domu" vypadá přesně takto.
Edit: zvládnutí povelu je to, že pes to udělá vždy a všude a ne jen, když se mu zrovna chce. proto vás nerespektují a neposlouchají, to je celé... až zvládne toto, bude líp.
Nic ve zlém.
napsal(a):
CHodim s nima na prochazky 2x 20km denne + male na 20 minutek a stejne mam pocit, ze jim to nestaci, navic vzhledem k tomu, kolik toho nabehaji, daji i dvojnasobek a doma neustale litaji za micky, hraji si, snazim se je zabavit a utahat ( temer nemozne).{
40km s maltézákem? náš pes už by s váma druhý den nešel
jestli to takto praktikujete tak jim děláte fyzičku a nedivte se, že chtějí víc a víc...ale předpokládala bych to spíš u haskyho ne u maltézáka.
K délkám, kam se vzdalují : 100m je celé fotbalové hřiště-hrací plocha, 250m jsou dvě a půl hřiště ...opravdu takto daleko je slyšet vaše volání- to už docela hulákáte ne?
Takto se chovají spíše psi,kteří mají venek , jako něco svátečního. Myslím pustit z vodítka venku psa, který byl minulý týden "jen vyčurat a domu" vypadá přesně takto.
Edit: zvládnutí povelu je to, že pes to udělá vždy a všude a ne jen, když se mu zrovna chce. proto vás nerespektují a neposlouchají, to je celé... až zvládne toto, bude líp.
Nic ve zlém.
Zle to neberu. Chapu to, ale denne chodime opravdu tolik a nebo aspon se snazim jednou takovou prochazku absolvovat s tim, ze je pak pohybuji jinym zpusobem. Uz od stenat meli radi pohyb, hodne behaji ( nekdy mi prijde, ze normalne chodit neumi :D ) a vzhledem k tomu, cim jsou krizeni, jim to problem nedela. Prijdeme domu a zacnou litat za mickem znovu.
ano nekdy rvu fakt hodne :D
Svatecne to nemaji, samozrejme s nima nelitam v desti, ale sama mam nekdy problemy jim stacit.
Vim, jak vypada zvladnuti povelu a souhlasim s Vami( samopzrejme je nebudu povelovat urcityma vecma venku), jen nejak nemuzeme prijit na to jak to udelat, aby to tak bylo, protoze fakt vsechny verze navolno nejdou , co se zkouselo. Prisla jsem sem pro radu, ja kto zkusit jinak, ale ono uz asi moc nic jineho neni..
jinak mala vlozka, znam cloveka s kniracem, co s nim lezl po horach, takze to je spise o fyzicce a tomu, jak ten pes ma rad pohyb :)
Nebudu soudit, jestli je maltézák ( jack ) schopen chodit 40 km denně. Spíš, že zadavatelka neví, co je 20 km. Časově? Jedině, že by pochůzky měla v popisu práce na té "homeofice" :-))
Letmo jsem to prolítla a myslím si, že pokud se ti psi nenaučí doopravdy přivolání, nic se nezmění.
A to "doopravdy přivolání" asi bez stopovačky a spousty práce s každým psem zvlášť a pak i společně nepůjde.
Jestli ale máte čas na 40 km denně, pak jednoduše zkraťte kilometry na půlku a tu druhou půlku času si vemte psy ven zvlášť a učte je poslouchat doopravdy, ne jen když se jim zrovinka chce a okolo není nic zajímavějšího.
"Naučte se jeden povel doopravdy".
Tak jak píše Megíí. Jeden povel doopravdy. Povel umí ( ten důležitý ), když ho má zadřený tak, že ho respektuje kdykoliv a kdekoliv.
Na 300m už ale ani neslyší, natož, aby respektoval. Zastavit musíte daleko dřív. Je jedno jestli to bude "zastav, stůj, nebo ke mně" Ale vyberte povel ( slovo ), které doteď neznali a nemají ho zkažené.
jinak mala vlozka, znam cloveka s kniracem, co s nim lezl po horach, takze to je spise o fyzicce a tomu, jak ten pes ma rad pohyb :)
Ale jo, taky jsme lezli s knírači po horách......
Ono to není ani tak o fyzičce psů, jako o té vaší. 40 km denně - to byste musela být pěkně nadupaný chodec. :-)) A o čase ( ale to už jsem psala výš )
napsal(a):
Ale jo, taky jsme lezli s knírači po horách......
Ono to není ani tak o fyzičce psů, jako o té vaší. 40 km denně - to byste musela být pěkně nadupaný chodec. :-)) A o čase ( ale to už jsem psala výš )
spíš bych to viděla na nulu navíc v obou číslech ..... jako dva krát za den 20 km .. a mezitím ještě fungovat normálně ,pracovat a další vycházky .to jako časově kdy ...
Já asi nechápu, proč je pouštíte z vodítka, když se evidentně vymykají Vaší kontrole. Víte, každej pes dělá jen to, co mu páneček dovolí. Vy jim dovolíte, aby lítali jak pomatenci sto metrů od Vás a tak to dělají. V podstatě jste je to tak naučila, dovolila jim to a takto zažitý zvyk se bude těžko odbourávat.
Oni si vytvořili smečku sami pro sebe a Vás potřebují max na to, abyste je vzala ven a vypustila.
Nepřemýšlejte nad tím, že jsou jak urvaní ze řetězu, ale sekněte se a prostě jim to nedovolte.
Trénovat zvlášť, navázat jednotlivě psy na sebe, nepouštět na volno společně a drilovat poslušnost na stopovačkách. Bez výmluv, že se budou zamotávat, protože Váš úkol je naučit je chodit slušně.
"Tak jak píše Megíí. Jeden povel doopravdy. Povel umí ( ten důležitý ), když ho má zadřený tak, že ho respektuje kdykoliv a kdekoliv."
ne že respektuje, ale mozek dá pokyny tělu i bez nějaké volní činnosti psa
fahrah, platí, co megi napsala
chce to vypilovat jeden povel do reflexu, nějaký zastavovací, nebo přivolání
přiznám se tedy, že ty dlouhé příspěvky jsem až tak pozorně nečetla, ale co mi z nich vyplývá - psi neumí fungovat samostatně, neumí být v klidu......na tom je třeba pracovat, ne hromadit aktivity, ale sunout se do normálu
a jo, těch 40 km denně + další aktivity mne také zaujaly...
Na predzahradce ( zahradu nemame, proto vencim venku) mi uz nelitaji, hlavne si to primo prede mnou nedovoli, protze vi, ze by bylo zle,
umi, zvladaji ho venku i doma, pokud tam neni pes a neni nic co by je tak ,, zaujmulo".. Kdyz je treba, vylozene je popotahnu parkrat na voditku na druhou stranu
Jakmile psi zjistí, že panička ztratila nit, celí happy se rozběhnou po širé pláni... moc dobře ví, že je neumí zastavit.
Opovažte se jim dát elektriku. Hezky se běžte učit opravdové "ke mně".
Já teda chodím hodně a ráda, ale teda 40 km denně si neumím představit. Protože to je cca 8 hodin, když uvážíme, že zadavatelka jde rychlostí 5 km za hodinu. Což teda jako pracující, byť na homeoffice nějak nedám. Reálný snad je 20 km, ale to už neuděláte nic jinýho, když to teda beru podle sebe. Kdo vaří, kdo uklízí a zařizuje ostatní věci? Popravdě, za týden by s těma zmetkama (pardon) bylo po mě.
Nemyslím si, že by takoví prckove nešli zvládnout na stopovačce. Já zvládnu dvě třicetikilové feny, a to třeba mám co dělat, když přímo před čumákem vyběhne srnka nebo kočka. Občas skončím na zemi s odřenýma nohama, ale nikdy se mně nic horšího nestalo.
napsal(a):
Já teda chodím hodně a ráda, ale teda 40 km denně si neumím představit. Protože to je cca 8 hodin, když uvážíme, že zadavatelka jde rychlostí 5 km za hodinu. Což teda jako pracující, byť na homeoffice nějak nedám. Reálný snad je 20 km, ale to už neuděláte nic jinýho, když to teda beru podle sebe. Kdo vaří, kdo uklízí a zařizuje ostatní věci? Popravdě, za týden by s těma zmetkama (pardon) bylo po mě.
Nemyslím si, že by takoví prckove nešli zvládnout na stopovačce. Já zvládnu dvě třicetikilové feny, a to třeba mám co dělat, když přímo před čumákem vyběhne srnka nebo kočka. Občas skončím na zemi s odřenýma nohama, ale nikdy se mně nic horšího nestalo.
..ja dávám s motylem jednu dlouhou 20 km, ale jdeme to cca 3 hodiny....dvakrát za den bych to opravdu nedala v běžném provozu....navíc si musím privstat abych pak stihla ostatní věci....
napsal(a):
..ja dávám s motylem jednu dlouhou 20 km, ale jdeme to cca 3 hodiny....dvakrát za den bych to opravdu nedala v běžném provozu....navíc si musím privstat abych pak stihla ostatní věci....
Já to teda mám ještě o to náročnější, že nebydlím v bytě a v domku je práce víc, to je jasné. Ale i když jsou psi v bytě, uklízet se stejně musí, někdy i víc.
napsal(a):
Já to teda mám ještě o to náročnější, že nebydlím v bytě a v domku je práce víc, to je jasné. Ale i když jsou psi v bytě, uklízet se stejně musí, někdy i víc.
..to mi povídejte, mám v bytě k tomu tři kočky....k domu zahrada, takže se máte pěkně co ohánět....
Hned jsem si taky myslela, že jde jen o nevědomé přidání nuly. Chodila jsem se psy denně,jednou kolem 15km, ale zase třeba další den jen 8km...1x denně takhle dlouhé, zbytek jen cca do 2km. Pravda, nebylo mi 20, ale už tehdy 40, za sebou zbudovanou zahradu. A ano, nejde jen o to to ujít, ale i o to moře času, co to prostě zabere. Nebudu se přít, ale blbost.
Zakladatelka nemá odhad. Je to blbost. My chodíme cca 10km denně. Mám spočítáno, že za měsíc dáme lehce přes 300km. Šlo by víc, ale v běžném režimu, práce a domácnost to není úplně reálné. Pak chodíme nárazově nějaký ten trek a i 25km denně dá pes maximálně tak 5 dní v kuse a odpadá on i já. Jako jsou lidi co chodí 40km za den, ale opět jen nárazově a zabere to celý den, protože těch 8 hodin by stejně nikdo nešel v kuse.
Ze zakladatelky pal vypadlo, že nechodí ani v dešti a psi se venku chovají, jak kdyby chodili ven maximálně svátečně, takže bych to tak viděla spíš. Navíc i kdyby chodili 20km denně, tak ti psi nemají potřebu lítat jak torpéda všude, byli by hotoví. Můj pes je na trecích úplně milionovej, protože je unavenej jak pes. 🐶
Taky jsem se zarazila nad dvema dvaceti kilometrovymi prochazkami.
My chodime skoro kazde rano na 2 hodiny do lesa a dame cca 10 km. A i po takove “male” prochazce jsem docela unavena, natoz pes, ktery nalita minimalne dvojnasobek.
Kdyz jsem ted mela cely den skolu, sli jsme zase rano na dve hodiny, aby byl unaveny, a kdyz jsem se vratila, dali jsme si dalsi skoro dve hodky, protoze jsem se citila provinile, ze byl cely den doma sam. Plus chuze na fakultu a prebihani mezi budovami, z cehoz bylo dohromady 21 km. Uprimne si neumim predstavit delat to denne. Hlavne teda casove, uz ty dve hodky rano zabiraji dost casu. A to nemluvim jeste o dalsich dvou zbyvajicich prochazkach, ktere daji dohromady zase minimalne dalsi hodinu a pul, ale ty alespon sdilime s pritelem, ktery Hachiho minimalne na jednu z nich bere (vetsinou odpoledni delsi, takze mi i zbyde za den nejaka energie na dalsi veci) :D
napsal(a):
Nebudu soudit, jestli je maltézák ( jack ) schopen chodit 40 km denně. Spíš, že zadavatelka neví, co je 20 km. Časově? Jedině, že by pochůzky měla v popisu práce na té "homeofice" :-))
VIm co je 20 km, blba ze me delat nemusite. Jsem ve vedeni firmy a casu mam habakuk.. 5km clovek ujde pomalym krokem za necelou hodinu, rychlym da i 6-8 zde na uplne rovince a upravene ceste.. chodim s nima pravidelne na 7-8 hodin i vice denne ven.. takze bez problemu 15 na jednu prochazku dame + behani okolo + dalsi veci..
DAMY A PANOVE, JE MI JEDNO, ZDA RESITE NULY, KOLIK KDO NACHODI A NENACHODI, NEBO KDO SE MI STARA O DOMACNOST. CO JSEM NAPSALA, ZA TIM SI STOJIM A DO SPOUSTY VECI VAM MOC NIC NENI V TOMTO. PRISLA JSEM ZDE PRO RADU. ------JAK UKLIDNIT SILENE ENERGETICKE PSY A NAUCIT JE POSLOUCHAT NAVOLNO----
DOSTALA SE MI JEDNA JEDINA RADA A ZA TU JIZ DEKUJI.
VAM OSTATNIM PREJI PRIJEMNE DNY, HLAVNE ZDRAVI A PODEKOVANI K NAPROSTO ZBYTECNEHMU RESENI OKOLO, MISTA DANEHO TEMATU, JAK SE TU V 99% STEJNE TOTO DEJE U TAKOVYCHTO LIDI. MEJTE SE FAJN. PRO ME TOTO NEMA SMYSL. TATO SKUPINA SE MENI NA DRUHOU ,, MAMINKY.CZ" ...
FaH
vážená dámo,
ano, tady je to drbárna,
jestli chcete jen radu, která se vám bude líbit, musíte si jí asi jít někde zaplatit, jako manažerka co má čas denně být osm hodin v lese byste to měla vědět
To by mi to pěkně rychle krachlo, mít takovou autoritu :D
napsal(a):
VIm co je 20 km, blba ze me delat nemusite. Jsem ve vedeni firmy a casu mam habakuk.. 5km clovek ujde pomalym krokem za necelou hodinu, rychlym da i 6-8 zde na uplne rovince a upravene ceste.. chodim s nima pravidelne na 7-8 hodin i vice denne ven.. takze bez problemu 15 na jednu prochazku dame + behani okolo + dalsi veci..
Prosím prosím, nebylo by možné sdělit, co je to za firmu? Nebylo by ve vedení volné místo?
Habakuk času je pro mne velkou motivací, zvlášť když budu placena za pracovní nasazení, bez problémů zohledňující sedmi- i osmihodinové každodenní procházky v přírodě ostrým tempem (při rychlosti chůze 6-8 km/hod nelze dlouhodobě ani telefonovat ani konstruktivně řešit nějaký problém). Ale po zbytek pracovní doby jsem na HO ochotna i skutečně pracovat.
Tak co, nebyla by nějaká podobná pracovní pozice k dispozici?
Doufám jen, že se nejedná o státní firmu, to by bylo hodně smutné. Ale zase ažtak nepřekvapivé.
napsal(a):
vážená dámo,
ano, tady je to drbárna,
jestli chcete jen radu, která se vám bude líbit, musíte si jí asi jít někde zaplatit, jako manažerka co má čas denně být osm hodin v lese byste to měla vědět
manažerka spíš manželka manažera to by bylo realnější ......... manažer firmy co je 8 hodin mimo se psama ..hm to je dobrá firma ...
keissa
napsal(a):
manažerka spíš manželka manažera to by bylo realnější ......... manažer firmy co je 8 hodin mimo se psama ..hm to je dobrá firma ...
Jako návrat do starých časů?
Manželka pana doktora = paní doktorová
Manželka pana rady = paní radová
Manželka pana inženýra = paní inženýrová
A dnes tedy manželka pana manažera = paní manažerová, co jí lítají psi.
Prosím prosím, nebylo by možné sdělit, co je to za firmu?
Já si tipnu : Neziskovka, která zkoumá rovnoprávnost žen v Barmě :-))
Tak já ta čísla chápu, vy ujdete 5km, oni kolem natorpédují 20 a jsou dva takže 40. Taky bych to tak počítal a představa těch malých chlupatých škeblí jak frčí kam chtějí jenom se jim hlavy třepou, jak jsou volné a šťastné jak vítr kolem Dunaje, mně docela pobavila. Chápu, že Vás baví o trochu méně. Rady už padly, nač povely vitamín, highfive a tanitani, když nefunguje ten základní a nedůležitější. Já bych kromě toho, co už bylo doporučeno teda ještě zkusil jak reagují jako jednotlivci na volno, možná už nebudou mít takovou odvahu, sama říkáte že pes je venku trochu poslušnější než fena, prostě pokud bych chtěl, ať se trochu proběhnou v rozumném okruhu pár metrů kolem mne, jednoho bych měl vždycky na vodítku a ten druhý by měl stopovačku a pak střídačka. Pokud by to fena nedávala, tak do nápravy a zafixování povelu stůj nebo ke mně by trajdala pouze na vodítku.
Rada je a zazněla skoro ze všech příspěvků, že pokud řeknete povel, musíte zajistit jeho splnění, to znamená, mít psa na vodítku a při přivolání ho nasměrovat nebo ho prachsprostě přitáhnout, při zasednutí dbát, aby opravdu zasedl a to na max. druhý povel-musí ho znát, pak už jednat ručně......to už jste se ale musela dozvědět několikrát, ale nedbáte na to, to jsou základy, které fungují na každého psa...bez toho se nehnete dál, pokud chcete se psama fungovat na volno a v tomto režimu ....
Pro zadavatelku:
25 km vzdálený cvičák snad není problém, i když nemáte auto ani řidičský průkaz. Máte kolo? Kupte si za něj pojízdnou boudičku, naložte škeble a vyražte, dokud ještě nemrzne.
Nebo ať vám vedení firmy přidělí vůz a řidiče, velcí manažeři na to mívají snad standardní nárok. Možná i v cizozemsku.
Zabijete dvě mouchy jednou ranou - pro škeble nebudou cizí psi vzácní, na cvičáku si jich mohou užít, co hrdlo ráčí, a za druhé vás někdo kompetentní povede názorně v nácviku přivolání, když se vám to doteď z knih ani internetu nepodařilo zrealizovat k nějakému výsledku.
Mimochodem, co škeble udělají, když zavelíte "highfive"? Je to pro mě nové.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.48.80
napsal(a):
Pro zadavatelku:
25 km vzdálený cvičák snad není problém, i když nemáte auto ani řidičský průkaz. Máte kolo? Kupte si za něj pojízdnou boudičku, naložte škeble a vyražte, dokud ještě nemrzne.
Nebo ať vám vedení firmy přidělí vůz a řidiče, velcí manažeři na to mívají snad standardní nárok. Možná i v cizozemsku.
Zabijete dvě mouchy jednou ranou - pro škeble nebudou cizí psi vzácní, na cvičáku si jich mohou užít, co hrdlo ráčí, a za druhé vás někdo kompetentní povede názorně v nácviku přivolání, když se vám to doteď z knih ani internetu nepodařilo zrealizovat k nějakému výsledku.
Ja hlavne nechapu jak vysoka manazerka vedouci firmy muze byt bez ridicaku a auta. Nak zadavatelce neverim ani nos mezi očima
napsal(a):
Pro zadavatelku:
A teď mi to teprve došlo...20, nebo 25km na cvičák...vždyť tam v pohodě dojdou, po cvičení zpátky a pro dnešek kilometrově splníno
napsal(a):
Pro zadavatelku:
nebo prostě může přece jít na tu procházku na ten cvičák a pak zpátky, ne:D
Highfive je placák, to můj pes uměl jako první :-) a skoro poslední.
By mě zajímalo, jak by manažerovala dvě 50kg obludy, to by se přivolání učilo rychle, co :-) malý pes přece nemusí poslouchat...
Ja hlavne nechapu jak vysoka manazerka vedouci firmy muze byt bez ridicaku a auta. A to já chápu, neumím řídit, no a auto také nemám, ale zas nejsem vysoká, asi 172.
impact
napsal(a):
Teď jsem to chtěla napsat.
Jinak highfive je, že pes zvedne tlapku nahoru a plácne si s dlaní člověka.
Takže takové odfláknuté "dej pac". To uměl i náš kocour :-))
Ale není nad to být světová !!!!! Někde už prostě čeština nestačí. :-))
napsal(a):
DAMY A PANOVE, JE MI JEDNO, ZDA RESITE NULY, KOLIK KDO NACHODI A NENACHODI, NEBO KDO SE MI STARA O DOMACNOST. CO JSEM NAPSALA, ZA TIM SI STOJIM A DO SPOUSTY VECI VAM MOC NIC NENI V TOMTO. PRISLA JSEM ZDE PRO RADU. ------JAK UKLIDNIT SILENE ENERGETICKE PSY A NAUCIT JE POSLOUCHAT NAVOLNO----
VAM OSTATNIM PREJI PRIJEMNE DNY, HLAVNE ZDRAVI A PODEKOVANI K NAPROSTO ZBYTECNEHMU RESENI OKOLO, MISTA DANEHO TEMATU, JAK SE TU V 99% STEJNE TOTO DEJE U TAKOVYCHTO LIDI. MEJTE SE FAJN. PRO ME TOTO NEMA SMYSL. TATO SKUPINA SE MENI NA DRUHOU ,, MAMINKY.CZ" ...
FaH
Pes je energický, ENERGETICKÝ je nápoj.
napsal(a):
FaH
My neřešíme nuly, ale to, že tady někdo totálně kecá !!!
napsal(a):
My neřešíme nuly, ale to, že tady někdo totálně kecá !!!
představa že nějaká firma platí manažerku terá lítá po venku a nachodí denné 40 km s malýma vořechama a ti stále nemájí dost a chcou stále víc a víc . jako dobrá pohádka ..
Mam hyper maliní magory a stačí týdenní tábor kde budou denně cvičit + vycházky a psy jsou v sobotu KO a já taky
keissa
napsal(a):
představa že nějaká firma platí manažerku terá lítá po venku a nachodí denné 40 km s malýma vořechama a ti stále nemájí dost a chcou stále víc a víc . jako dobrá pohádka ..
Mam hyper maliní magory a stačí týdenní tábor kde budou denně cvičit + vycházky a psy jsou v sobotu KO a já taky
Nemáte natrénováno, nemáte
Já jsem jako zjistila že jsem úplně trapná, měřila jsem dnešní procházku a zjistila že vlastně moji psi musí umírat nudou
Dodneška jsem si myslela že to je taková nějaká norma, snad mě omlouvá aspoň to, že mám molossy
...ja bych byla pro, že si od teďka budeme měřit ušle denni trasy a výsledky psát semka.... omlouvá se pouze zlomená noha a nuceny pobyt v zaměstnání, případná lenost psa
napsal(a):
...ja bych byla pro, že si od teďka budeme měřit ušle denni trasy a výsledky psát semka.... omlouvá se pouze zlomená noha a nuceny pobyt v zaměstnání, případná lenost psa
Tak to se radši deaktivuju, než bych přiznala, že to sice jdeme dvě a půl hodiny, ale jsou to jenom tři kilometry
napsal(a):
to bych musela mobil pověsit na krk jezevčíkům, každýmu svůj a pak to sečíst. Oni toho nalítaj víc než já
aluska
napsal(a):
to bych musela mobil pověsit na krk jezevčíkům, každýmu svůj a pak to sečíst. Oni toho nalítaj víc než já
...a doufám, že se nebude podvádět
Terven
napsal(a):
Tak to se radši deaktivuju, než bych přiznala, že to sice jdeme dvě a půl hodiny, ale jsou to jenom tři kilometry
to se kochate, či co...
Jsme na tom podobně jako cstmr, psině to stačí tak 1- 2x týdně a záleží jaké je roční období, na trase jsou rybníky, dá se i v létě, ale s mírou plavání ubývá u psiny zájem o další terén...takže musím odezírat jak šlape, abychom nepřešvihly místo návratu.(místo, z kterého ještě dojde domu a nemusím jí vláčet za sebou jako plyšáka bez nohou)
Jinak je to sídlištní čuchač, ty tři km co chodí terven ona opravdu chůzí ujde, aniž by popoběhla, pokud venčí tchýně psina se většinou válí po zemi.
Je to pes bleskového vybití v nedalekém okolí a domu. Máme pod panelákem rybník v blizoučkém okolí louky a lesy , takže nejdem daleko, ale protáhnout faldy a mozkové závity feně nezapomenu-fyzicky si mákne , procvičit povely.
No budiž , říkám si, je to invalida, byla jsem zvyklá na nebožky dvouhodinové i víc procházky v tempu s kamarádkou a její flatkou, že mi rodina vždycky vyčítala, co jsem té nebohé feně udělala, že leží na pelechu a nehýbe se.
aluska
napsal(a):
jen to sečtu, mám 4 jezevčouny
....ja nehraju
napsal(a):
A to máte představu, že to nejdřív obejdu s psicí a potom bez ní, ale za to s krejčovským metrem ? Ještě bychmohla vzít dřevěný skládací, nebo dokonce ten, co leze sám do krabičky.
napsal(a):
A to máte představu, že to nejdřív obejdu s psicí a potom bez ní, ale za to s krejčovským metrem ? Ještě bychmohla vzít dřevěný skládací, nebo dokonce ten, co leze sám do krabičky.
...pořídí se krokoměry...
napsal(a):
a já si představila skládací metr, jak leze sám do krabičky :D :D
Ešče byste taky mohla měřit provázkem s uzlema? Co?
aluska
napsal(a):
no, jsme venku 3-4 x denně v lese, x 4 hafani a ještě plus já, to by bylo, abysme toho nenachodili víc a ještě k tomu musím sedět v kaclu . Budu si tam hejčkat tu srnku, aby toho nalítali co nejvíc
..to ještě bude deaktivovaná čubrnět co se dá při docházce do práce zvládat....
napsal(a):
To si musíte nastavit v mobilu, aby vám to ty kilometry změřilo. Teda samozřejmě v tom chytrém. Já to taky nedělám. Dnes mně čeká odhadem 7 km.
Zrzavci
napsal(a):
a já si představila skládací metr, jak leze sám do krabičky :D :D
Ešče byste taky mohla měřit provázkem s uzlema? Co?
To není tak blbý nápad. To bych nemusela chodit 2x. Odmotávala bych provázek, až by bylo celé klubko pryč, dala bych sváču, namotala provázek a tak zas a znovu. Při každém smotávání bych si udělala uzlík. Na konci dne bych změřila celkovu délku provazu, vynásobila počtem uzlíků....A je to !!
napsal(a):
..to ještě bude deaktivovaná čubrnět co se dá při docházce do práce zvládat....
Ráno obejdem les tak 45 minutek , psi si lítají sem a tam x 4 psi. V poledne je jedu vzít jen na krátkou čurací, kvůli mladýmu, aby se doma nepochcal. Odpo jdeme do lesa tak na 1,5 hodiny a naběhají se dost, ta srnka tam na nás normálně čeká a střídá se se zajícem. No a večer tak 40 minut čurací před spaním. A to jsou ještě celý odpo na zahradě, kde párkrát doběhnou poštěkat k plotu. No ale to všechno x 4 už ňáký kiláky udělá . O víkendu ještě mimo tohle beru mladýho sólo, trénujem přivolání a přibyde nám nějakej loveckej výcvik, aby udělal pár zkoušek.
napsal(a):
Jako návrat do starých časů?
Manželka pana doktora = paní doktorová
Manželka pana rady = paní radová
Manželka pana inženýra = paní inženýrová
A dnes tedy manželka pana manažera = paní manažerová, co jí lítají psi.
Upřímně, neznám jedinou manažerku, která nemá k dispozici auto.
aluska
napsal(a):
Ráno obejdem les tak 45 minutek , psi si lítají sem a tam x 4 psi. V poledne je jedu vzít jen na krátkou čurací, kvůli mladýmu, aby se doma nepochcal. Odpo jdeme do lesa tak na 1,5 hodiny a naběhají se dost, ta srnka tam na nás normálně čeká a střídá se se zajícem. No a večer tak 40 minut čurací před spaním. A to jsou ještě celý odpo na zahradě, kde párkrát doběhnou poštěkat k plotu. No ale to všechno x 4 už ňáký kiláky udělá . O víkendu ještě mimo tohle beru mladýho sólo, trénujem přivolání a přibyde nám nějakej loveckej výcvik, aby udělal pár zkoušek.
...teď jde o to, zda to v součtu dá těch 40 kilometrů
aluska
napsal(a):
Můžu k tomu přidat ještě sebe s koněm ???????
....to už ne....bude.e se držet při zemi....
..dívky, tady se to začiná zvrhávat nežádoucím směrem...
aluska
napsal(a):
do pr..., tak to nedám, a tu srnu a zajíce, co běhá s hafanama ?
..taky nic....
aluska
napsal(a):
To je krásné, mě je dneska 52......
Tak všechno nejlepší!
aluska
napsal(a):
To je krásné, mě je dneska 52......
Všechno nejlepší!