Pudl velký

Nabízím psa ke krytí. Barevný ráz plavá - červená. Pejsek je světlý, oba ro...
JackieLiz
XXX.XXX.8.206
Dobrý den, prosím o radu:
Mám 13ti měsíční fenečku střed. pudla. Po příchodu do domácnosti byl byt"její" pobíhala po celém bytě, měla připravené pelíšky ve všech místnostech, mohla si vybrat.Postupem času zůstalo jen jedno místo u mé postele, do ostatních pokojů se bojí vejít, dlouho rozmýšlí a pak nepřiměřeným skokem vletí do místnosti. Nepomáhají ani lákadla, prostě tam nepůjde.Na vycházkách se najednou zastaví/ třeba i přechod silnice/ brzdí lehnutím a dál nejde, většinou ji přenesu.
S pejsky venku je přátelská, hraje a skotačí s nimi.Vítá členy rodiny radostně,bez problému zůstává v bytě pokud odejdu na nákup.
Má dostatek pohybu venku, aportuje,zvládá podání packy, posazení,lehnutí, příkazy zůstaň, čekej ,chodíme na cvičiště.
Má za sebou 1. hárání i kastraci,ale ta změna chování se projevila již před tím.
Z jejího chování jsem neklidná, proto se obracím na Vás a děkuji za rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Bydlí s vámi v domácnosti ještě někdo další? Nemohl/nemůže jí něco provést/provádět, když nejste po ruce (to zahrnuje i kočku apod.)?
a) málo hořčíku
b) jsou tam duchové
napsal(a):
a) málo hořčíku
b) jsou tam duchové
Ad za b) k těm duchům jako já, racionální člověk jsem jednou také zapřemýšlel nad racionálním vysvětlením nočního blouznění dvou lidí. Sjeli jsme se tenkrát ve větším počtu k mamce, já spal se svou tehdejší fenou v jednom pokoji, ségra s neteří zase v jiném. Když už jsem nějak usínal, lehce mně probralo zvláštní citelné ochlazení pokoje, v duchu jsem si ze srandy říkal, kdyby to byl duch, tak Astěna mně přece ochrání, než jsem dokončil myšlenku v hlavě Asta začala štěkat jako divá. Tak jsem ji nějak uklidnil a pobaven tím, že mně teda ochránila jsem zachrápal. Druhý den mně ségra natajňačku (aby to neslyšela neteř) říkala, že v noci se vzbudila a uviděla nad Natálkou stát nějakou postavu, dostala silný pocit, že ta postava je velmi pozitivní a dobrá a tak s klidem usnula. Pravdou je, že ségra těmto věcem věří a já ne, každopádně to není tak, že by mi co rok vyprávěla nějakou duchařskou příhodu, takže ta shoda mně docela pobavila. Racionální vysvětlení je jednoduché ,oba jsme včetně Asty blouznili v nějaké hladině alfa či co je v mozku když člověk usíná nebo se probouzí, druhé racionální vysvětlení je, pořiďte si hafany, ochrání Vás před věcmi mezi nebem a zemí.
Jinak zadavatelko, nebuďte neklidná, bojaví pejsci potřebují především cítit klid u svého pána. Jak se projevuje ten strach z té místnosti, co když třeba vaříte hodinu v kuchyni, tak stepuje u vchodu?