Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.11.2021 15:24
Lída308

XXX.XXX.93.34

Zdravím :-)
Uvažuji u středním pudlíkovi do bytu. Líbí se mi jak vzhledem, tak chytrou povahou. Jaké máte zkušenosti, případně názory? Zvážila jsem různé okolnosti, líbí se nám spíše větší psi, ale vzhledem k bytu bych volila střední cestu, malá plemena toho moc neujdou, když chodíme na dlouhé výlety po horách apod. Zároveň jsem ale každý den 8 hodin v práci. Mám syna, který by mohl psa vyvenčit po návratu ze školy (nevím, zda každý den), já bych s ním šla na delší procházku po práci, nebo večer s přítelem. Přítel by si ho občas mohl také vzít do práce. A o víkendech bychom měli čas se mu věnovat. Také se nám zamlouvá nelínající srst. :-)
Ovšem zatím se setkávám s názory, že člověk, který chodí do práce a nemá zahradu, neměl by si psa vůbec pořizovat. Jak to máte vy? Všichni máte práci z domova, nebo si můžete psa brát s sebou? Nebo ho necháváte na zahradě? Jaké máte zkušenosti s tímto plemenem, když je přes den sám doma?
A ještě hlavní otázka, máte prosím tipy, kde toto plemeno koupit (líbí se nám nejvíce aprikot). Rozhodně nechci psa z množírny, aby nebyl nějak nemocný, ale na druhou stranu to vypadá, že chovatelské stanice si naopak páníčky vybírají sami, trvají na výstavách apod. My bychom prostě chtěli rodinného kamaráda, na žádné výstavy s ním chodit neplánuji, ani dále množit :-)
Tak si myslím, že i když počítám s tím, že za zdravého pejska zaplatím hodně, tak přesto se ke štěněti s PP asi vůbec nedostanu...
Nemám samozřejmě ani nic proti tomu, že bych si vzala pejska z útulku, ale zatím jsem našla jen velká plemena, křížence "bojových" plemen nebo už moc staré pejsky. Pudl se tam asi jen tak nevyskytne.
Děkuji za vaše rady a zkušenosti ;-)

9.11.2021 18:13
Nellska

XXX.XXX.58.45

Nechápu co máte všichni s tím ,,nechci psa s papírama, protože bych musela chodit na výstavy." :D když nechcete pejska z množírny a v útulku není žádný, kterého byste chtěla tak zbývá jedině ta chovatelská stanice ;)

9.11.2021 18:18
Atheira

XXX.XXX.209.8

Všichni psi s PP nechodí na výstavy a na všech psech s PP se nechová. A chovatelé s tím určitě počítají. Chcete-li pudla, stejně se musíte poohlédnout po psech s PP, protože jinak pudla mít budete leda těžko. Rozhodně jsou slibnější vrhy, ze kterých by chovatel rád viděl vzejít něco úspěšného, ale zároveň je hromada průměrných štěňat, u kterých nikoho nezklamete tím, když řeknete, že mu chcete dát jenom spokojený život.

Na vašem místě bych začala aktivně vyhledávat chovatele pudlů, zkusila zkontaktovat, pobavit se a určitě najdete s některým shodu v tom, co byste pro i od toho psa chtěla.

9.11.2021 18:21
Gerhild

XXX.XXX.149.105

Info o očekávaných vrzích pudlů i s kontakty na chovatele třeba zde:

https://kchp-krycilisty.wbs.cz/Ocekavane-vrhy.html

Tady jsou i spojení plánovaná do budoucna:

https://kchp-krycilisty.wbs.cz/Planovane-vrhy-kryci-listy.html

My pudla máme, stříbrného králováka - původně to měla být něco jako dočasná péče během pracovního pobytu majitele v zahraničí, nakonec se k mé radosti a vlivem okolností stal jednotkou dočasnosti jeden furt :) Je to absolutně skvělé stvoření, milé, vstřícné a neuvěřitelně chápavé. Před příchodem k nám znal byt, procházky kolem a základní povely, teď chodí na cvičák, daří se mu v obranách, tahá dceru na koloběžce a věnujeme se tancování. Pudl se s radostí zapojí do čehokoli, jen když bude s vámi, bude vám běhat u kola, nosit kolíčky nebo ležet na gauči a koukat s vámi na seriály. Moje zkušenost je, že chápou velice dobře, co chcete, a snaží se vám vyjít vstříc, tudíž je výchova a učení nových věcí celkem snadná záležitost, stačí základní cit a empatie. Jsou velice citliví, ale ne ve smyslu lability, spíš co do vnímavosti.
Samozřejmě to chvíli trvá, než do tohoto stadia dospěje, coby štěně a puberťák bude nejspíš řádit jako každý jiný pes, ale vše vložené se mnohonásobně vrátí. A samozřejmě lze i pudla zkazit, to se dá jakýkoli pes.
Co se bytu a práce týče, je samozřejmě lepší, když psa někdo vyvenčí dřív než po osmi a více hodinách (třeba syn), ale znám plno psů, kteří v bytě a s pracujícími majiteli vedou spokojený život a při vhodné aktivitě a výchově pes značnou část nepřítomnosti majitele často prospí. Náš pudl žije v domě s přístupem na zahradu, dalším psem a páníčkem na HO, ale podle manželova hlášení většinou dobu mé nepřítomnosti tráví spánkem nebo koukáním z okna, později vyhlížením mé maličkosti. Od chovatelů psů často slýchám, že začnou být obezřetní, když nový zájemce hrdě hlásí, že má zahradu, protože trpkou skutečností je, že mnoho psů různých plemen končí odložených na zahradě stylem "zabav se sám." On se teda zabaví, ale majitelům se výsledky většinou nelíbí. Většina lidí, kteří mají psa v bytě, chápe, že pes ven musí, a navíc je takový pes se svou smečkou. Samozřejmě jsou i plemena do bytu nevhodná, ale k těm pudl rozhodně nepatří.
A samozřejmě se přimlouvám za PP psa. Nejen kvůli zdraví a původu z hnusných podmínek, ale taky proto, že můžete snadno skončit s vořechem za drahé peníze, který bude pudla možná vzdáleně připomínat. A to by byla škoda nejen kvůli vzhledu, ale hlavně kvůli skvělé pudlí povaze.

9.11.2021 19:21
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.160

Nellska napsal(a):
Nechápu co máte všichni s tím ,,nechci psa s papírama, protože bych musela chodit na výstavy." :D když nechcete pejska z množírny a v útulku není žádný, kterého byste chtěla tak zbývá jedině ta chovatelská stanice ;)

Já zase nechápu, že někdo chce z nějakého důvodu pudla a pak si koupí od cizích lidí kudrnaté štěně, věří tomu, co mu nakukají a čeká, co ze štěněte vyroste. A pak se nestačí divit, že mu vyrostl třeba kudrnatý jezevčík nebo jiný kudrnatý kříženec.
Vím, že většina majitelů toho svého psa miluje, ale když chtěli pudla, tak si měli pořídit pudla s PP.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.11.2021 21:08

Lída308 napsal(a):
Zdravím :-)
Uvažuji u středním pudlíkovi do bytu. Líbí se mi jak vzhledem, tak chytrou povahou. Jaké máte zkušenosti, případně názory? Zvážila jsem různé okolnosti, líbí se nám spíše větší psi, ale vzhledem k bytu bych volila střední cestu, malá plemena toho moc neujdou, když chodíme na dlouhé výlety po horách apod. Zároveň jsem ale každý den 8 hodin v práci. Mám syna, který by mohl psa vyvenčit po návratu ze školy (nevím, zda každý den), já bych s ním šla na delší procházku po práci, nebo večer s přítelem. Přítel by si ho občas mohl také vzít do práce. A o víkendech bychom měli čas se mu věnovat. Také se nám zamlouvá nelínající srst. :-)
Ovšem zatím se setkávám s názory, že člověk, který chodí do práce a nemá zahradu, neměl by si psa vůbec pořizovat. Jak to máte vy? Všichni máte práci z domova, nebo si můžete psa brát s sebou? Nebo ho necháváte na zahradě? Jaké máte zkušenosti s tímto plemenem, když je přes den sám doma?
A ještě hlavní otázka, máte prosím tipy, kde toto plemeno koupit (líbí se nám nejvíce aprikot). Rozhodně nechci psa z množírny, aby nebyl nějak nemocný, ale na druhou stranu to vypadá, že chovatelské stanice si naopak páníčky vybírají sami, trvají na výstavách apod. My bychom prostě chtěli rodinného kamaráda, na žádné výstavy s ním chodit neplánuji, ani dále množit :-)
Tak si myslím, že i když počítám s tím, že za zdravého pejska zaplatím hodně, tak přesto se ke štěněti s PP asi vůbec nedostanu...
Nemám samozřejmě ani nic proti tomu, že bych si vzala pejska z útulku, ale zatím jsem našla jen velká plemena, křížence "bojových" plemen nebo už moc staré pejsky. Pudl se tam asi jen tak nevyskytne.
Děkuji za vaše rady a zkušenosti ;-)

Jenomže štěně bez PP vůbec nemusí být pudl. A nejspíš nějakou množírnu podpoříte.

10.11.2021 09:32
Lída308

XXX.XXX.93.34

Moc vám všem děkuji za odpovědi i za odkazy! :-)
Já bych právě psa s PP chtěla, ale nevím, jestli mám šanci, že si mě chovatel "vybere". Naposledy jsem našla nějaké stránky, kde paní uváděla, že s novými majiteli zůstává v kontaktu a štěňata případně i navštěvuje. Tak nevím, jestli to tak funguje běžně? :-D To úplně nevím, jestli bych chtěla, aby nás někdo jezdil domů kontrolovat :-D Jinde jsem zase našla, že štěňata se narodí tehdy a tehdy, ale jsou už předem zadaná... Takže zřejmě probíhá nějaké "výběrové řízení" měsíce dopředu? Pokud se narodí 5 štěňat a zájemců se ozve 20, podle čeho si chovatel vybírá? Když řeknu, že chodím do práce na plný úvazek, ani se vlastně nedivím, když dá přednost jinému. A já budu např. další rok čekat na jinou chovatelskou stanici? Možná to jsou takové hloupé dotazy, ale já právě vůbec nevím, jak to chodí. Ale zkusím napsat do některých těch stanic z odkazů, děkuji ;-)
Jo a ještě jeden dotaz, víte, jak se pohybují ceny u těch středních pudlů? Chovatelské stanice jsou na to háklivé, pokud psa chcete, tak na peníze nehledíte, to ano, ale jen bych chtěla mít představu, zda je to 20 nebo 40 tisíc?

10.11.2021 09:44

Lída308 napsal(a):
Já bych právě psa s PP chtěla, ale nevím, jestli mám šanci, že si mě chovatel "vybere". Naposledy jsem našla nějaké stránky, kde paní uváděla, že s novými majiteli zůstává v kontaktu a štěňata případně i navštěvuje. Tak nevím, jestli to tak funguje běžně? :-D To úplně nevím, jestli bych chtěla, aby nás někdo jezdil domů kontrolovat :-D Jinde jsem zase našla, že štěňata se narodí tehdy a tehdy, ale jsou už předem zadaná... Takže zřejmě probíhá nějaké "výběrové řízení" měsíce dopředu? Pokud se narodí 5 štěňat a zájemců se ozve 20, podle čeho si chovatel vybírá? Když řeknu, že chodím do práce na plný úvazek, ani se vlastně nedivím, když dá přednost jinému. A já budu např. další rok čekat na jinou chovatelskou stanici? Možná to jsou takové hloupé dotazy, ale já právě vůbec nevím, jak to chodí. Ale zkusím napsat do některých těch stanic z odkazů, děkuji ;-)
Jo a ještě jeden dotaz, víte, jak se pohybují ceny u těch středních pudlů? Chovatelské stanice jsou na to háklivé, pokud psa chcete, tak na peníze nehledíte, to ano, ale jen bych chtěla mít představu, zda je to 20 nebo 40 tisíc?

Chovatele ale většinou nezajímá, jestli chodíte do práce nebo jste doma, aspoň mě se na to teda nikdo neptal. Spíš dá nejdříve na první dojem, jak ně něj budete působit v emailové nebo telefonické komunikaci a určitě se s vámi ještě bude chtít i osobně setkat. Určitě ho bude zajímat, co budete s pejskem dělat, kde bude pejsek žít a jak mu takzvaně "padnete" do oka.

10.11.2021 09:49
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Musíte oslovit chovku s předstihem. Vyberte si podle rodičů, podle přístupu chovky atd. několik adeptů, kteří štěňata plánují, napište jim, že máte zájem , co můžete štěněti nabídnout, v jakých podmínkách bude žít a klidně i to, že jako majitel-nevystavovatel upřednostníte štěně, které pro nějakou NEPODSTATNOU vadu nepůjde dál do chovu. Můj současný hafan byl "slevový" protože má na hrudníčku bílý flíček a nevědělo se u štěněte, jaké velikosti bude, protože, pokud by po přesrstění byl moc velký, do chovu by jít nesměl. A já výstavy ani zkoušky neplánuji. Nicméně mám tak štěně s papírama, po rodičích, který mám možnost vidět a znát.
Nehrňte se do nákupu psího parťáka bezhlavě, bude to kámoš na hodně let a určitě chcete vyeliminovat co nejvíc možností, že se něco nepovede. Jasně pes je živý tvor, přes veškerou snahu se může stát, že zdraví zaručit nejde, ale s papírama máte větší jistotu-pokud vyberete pochopitelně dobrou chovku (chce si to opravdu ověřit, bohužel i mezi chovateli s PP najdete, jako u všeho, i ty, který úplně čistě nehrají a chov je pro ně spíš výdělek, ale musíte hledat - recenze, vyptávat se, zajít třeba na výstavu, omrknout to, poptat se. I příp. poradce chovu) - že budete mít zdravýho kámoše s povahou, jakou pudlajs má mít. Jsou to fajn hafani. Tak a´t se Vám to podaří. Přistupujte k tomu, jako kdybyste kupovala třebááááás dům, nebo byt. Taky nekoupíte všechno a od některých realitek dáte ruce pryč, protože zjistíte že nehrajou čistě.

JO A JEŠTĚ POZOR, OVĚŘTE SI, ŽE CHOVKA MÁ PSY S FCI PRŮKAZEM PŮVODU, dnes je bohužel i více pseudoorganizací, kde uchovní cokoliv.

10.11.2021 10:28
assil

XXX.XXX.121.3

Většina chovatelů řeší akorát to, aby se jejich odchovanec měl dobře a chov a výstavy řeší tak možná u nějakých špičkových vrhů. Prostě si vyberte chovku, kde plánují krytí nebo mají nakryto a štěně si zamluvte a pak doufejte, že to dopadne a štěně pro vás se narodí. Holt dneska díky covidu jsou pořadníky. Když na chovatele nevypálíte dotaz na cenu jako první, tak po nějakým tom rozhovoru vám jí každý chovatel rád řekne.
Zkuste i na FB nějakou pudlí skupinu, tam se člověk obvykle dozví všechno.

10.11.2021 23:48
Evv

XXX.XXX.40.174

Lída308 napsal(a):

Pokud nebyl někde vyloženě "průšvih" tak nevím o nikomu komu by se cpal chovatel na nechtěnou návštěvu.
Jinak ono momentálně je víc zájemců než štěňat a stává se že chovatel upřednostní lidi co už pudla doma měli, mají nějaké "reference". Klidně bych oslovila víc chovatelských stanic s tím že máte zájem o štěně na mazlíčka, ale přímo jim napsala že jste v kontaktu s více CHS a čekáte jestli se pro vás někde něco narodí. Ono bohužel z mojí zkušenosti u těch pudlů na zdraví nikdo moc nekouká, na druhou stranu střeďáci nejsou plemeno které by bylo na něco zatížené.
A osobně si myslím že to rozmezí 20-40 tisíc je tak nějak reálné.
Držím palce.
P.S. Pudl toho ujde sakra hodně a pokud nejste vrcholový sportovec tak je podle mě fakt dost sci-fi že by jste ušli, uběhli něco co on ne.

11.11.2021 14:00
Dasvo

XXX.XXX.101.144

Ještě bych možná přidal do diskuze otázku povah! Pokud vím, řešilo se, že pudlí povahy se poměrně dost liší podle barev.
Zadavatelko, i tímto směrem bych zapátral a netrval striktně na barvě, která třeba může nést riziko povahy, která mi nebude úplně vyhovovat.
Pokud je tento problém u pudlů už minulostí, omlouvám se za zbytečný příspěvek!

12.11.2021 09:46

Ahoj. Takže pár postřehů k Tvému dotazu:
1) Hodit si do Google chovné stanice pudlů a dotazovat
2) Mám psy skoro 20 let a čím dál víc si uvědomuji, že pes zavřený 8+ hodin v bytě sám není OK. Fajn je, když jsou dva nebo když je pes na zahradě, kde má různé podněty, prostě ten pes aspoň z toho života něco má. Nebo když si ho můžete brát do práce často. Ale ne 8 hodin spánku v noci, x hodin doma a pak tradá za den pořádná procházka na hodinu až dvě a ne pokaždé se chce. Jasně, plno lidí bude oponovat, že pes v bytě přes den spí. Ano, to je pravda. Co mu zbývá. Ale já už bych si do tohoto modelu psa nepořídila, minimálně ne tak aktivního, jako je pudl (jednoho jsem měla). Pak je pes akorát "hračka pro dospělé".
3) Chcete psa zdravého, určitě kupujte s PP - právě vybrané spojení může dávat alespoň nějakou záruku, že nedošlo ke spojení dvou pro sebe nevhodných jedinců/nemocných jedinců.

12.11.2021 16:12
kashttan

XXX.XXX.156.98

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
2) Mám psy skoro 20 let a čím dál víc si uvědomuji, že pes zavřený 8+ hodin v bytě sám není OK. Fajn je, když jsou dva nebo když je pes na zahradě, kde má různé podněty, prostě ten pes aspoň z toho života něco má. Nebo když si ho můžete brát do práce často. Ale ne 8 hodin spánku v noci, x hodin doma a pak tradá za den pořádná procházka na hodinu až dvě a ne pokaždé se chce. Jasně, plno lidí bude oponovat, že pes v bytě přes den spí. Ano, to je pravda. Co mu zbývá. Ale já už bych si do tohoto modelu psa nepořídila, minimálně ne tak aktivního, jako je pudl (jednoho jsem měla). Pak je pes akorát "hračka pro dospělé".
3) Chcete psa zdravého, určitě kupujte s PP - právě vybrané spojení může dávat alespoň nějakou záruku, že nedošlo ke spojení dvou pro sebe nevhodných jedinců/nemocných jedinců.

Jaké žádoucí činnosti může pes dělat na zahradě? Je to hezká představa, že pes bude ležet na sluníčku a hrát si s hračkami. Jenže pak je spousta psů, kteří si budou akorát posilovat nežádoucí chování, běhání kolem plotu... Pak se stejně pes zavře do kotce, domů nebo na menší část zahrady.

Samozřejmě by to bylo hezké, kdyby člověk mohl nechat psa samotného jen pět hodin. Ale zase musíme něco jíst a někde bydlet. Takže nechat psa doma devět hodin sice není úplně super, ale pes kvůli tomu nijak netrpí. Aspoň ten můj.

12.11.2021 19:34
juhaj

XXX.XXX.164.121

Co se týče psa dlouho doma bez možnosti aktivity a venčení Vás plně podpiruji. A vím o čem píšu, jsem z Prahy a jsem přesvědčena, že to, že psí při návratu majitele po 9 hodinách jásaji a jsou šťastní, neznamená, že je to pro ně pohoda. Bohužel, nemohou říct, hele, to je sobecký nechat mi 9 hodin čumět do zdi a nemoct se ani vyčůrat.
A ano, bydlím teď hodně let na vsi a ano, viděla jsem to na své feně, která byla 8 let pražanda a 5 let venkovanka, jak je radši venku.

12.11.2021 19:47

No, představa šťastného psa na zahradě, když majitel odešel do práce, je pěkná za slunného podzimu, kdy je nádherné babí léto, pudlík se vyhřívá na korektně sestřiženém trávníku (aby se mu nezacuchaly chlupy ), občas elegantně poponese míček a místo běžného plotu máte elektriku jak na stádo býků.

Zrovna nedávnou byl v médiích článek o tom, jak zloději v noci odvedli ze zahrady fenu německého ovčáka, ona nastoupila do auta a všichni odjeli neznámo kam - viz kamerové záznamy majitele.

Ukrást pudla ze zahrady může být (a nemusí samozřejmě) jednoduché i za dne, třeba právě proto, že okolo jsou sousedi taky v práci a pes je vstřícný vůči lidem.

K čemu je pak záznam na kameře, když pes je nenávratně pryč..... Jsou plemena, která se kradou hůře, a také jedinci naprosto neukradnutelní, ale nevěřím, že je to zrovna pudl.

To radši ať doma kouká do zdi.

12.11.2021 19:58
juhaj

XXX.XXX.164.121

No, představa šťastného psa na zahradě, když majitel odešel do práce, je pěkná za slunného podzimu, kdy je nádherné babí léto, pudlík se vyhřívá na korektně sestřiženém trávníku (aby se mu nezacuchaly chlupy ), občas elegantně poponese míček a místo běžného plotu máte elektriku jak na stádo býků.

Zrovna nedávnou byl v médiích článek o tom, jak zloději v noci odvedli ze zahrady fenu německého ovčáka, ona nastoupila do auta a všichni odjeli neznámo kam - viz kamerové záznamy majitele.

Ukrást pudla ze zahrady může být (a nemusí samozřejmě) jednoduché i za dne, třeba právě proto, že okolo jsou sousedi taky v práci a pes je vstřícný vůči lidem.

K čemu je pak záznam na kameře, když pes je nenávratně pryč..... Jsou plemena, která se kradou hůře, a také jedinci naprosto neukradnutelní, ale nevěřím, že je to zrovna pudl.

To radši ať doma kouká do zdi.

No, známému ukradli jezevčíka na Jižním Městě ze 3 patra paneláku. Krade se všude a když někdo krást chce, je asi jedno kde postižený bydlí.
A samozřejmě nemyslím vykopnout psa v mínus 10C před dům a koukej si užívat, za 10 hodin jsem doma.

12.11.2021 20:07

Každý to máme jinak, to je samozřejmé, ale pro mne je prostě nakceptovatelné nechat takové plemeno samotné na zahradě, když celý den není nikdo doma.

Když pominu citovou vazbu ke zvířeti, nechala byste na stejné zahradě na trávníku nezajištěné kolo za 30 000 či 40 000 kč? Jen tak, bez dohledu?

Časy se bohužel mění.

12.11.2021 20:22
Terven

XXX.XXX.110.191

juhaj napsal(a):
No, známému ukradli jezevčíka na Jižním Městě ze 3 patra paneláku. Krade se všude a když někdo krást chce, je asi jedno kde postižený bydlí.
A samozřejmě nemyslím vykopnout psa v mínus 10C před dům a koukej si užívat, za 10 hodin jsem doma.

Jako, samozřejmě máte pravdu. stát se může cokoli. Ale ukrást psa z bytu je přecejen poněkud vyšší level než ukrást ho ze zahrady, přiznejme si, že se to děje výrazně méně. Protože vloupáním do bytu pachatel riskuje podstatně víc...
Zahradu nemám, ale psi ze zahrad se v současné době kradou tak často, že by pro mě bylo nemyslitelné, aby tam byli v mé nepřítomnosti.
Namátkou zrovna nedávno proběhlo na fb zmizení štěněte flata - majitelé snad ani nebyli v práci, pouze na chvíli v domě.

12.11.2021 20:23
juhaj

XXX.XXX.164.121

Neřešila jsem hodnotu, ale pohodu psa. A ano, máte pravdu z tohoto pohledu znám pár lidí co by venku kolo taky nenechali( nemohli). Ale třeba já bych to kolo u nás venku nechala( no, u cesty do vsi bych se trochu bála) a znám i vesnice v jiném kraji, kde by ho taky mohli nechat opřené o vrata a celkem jistě by se s ním setkali.
Abych to zakončila a hlavně dovysvětlila. Já nemám nic proti psům ve městě, takhle to nemělo vyznit. Taky jsme v bytě měli psy a ne jednoho. Šlo mi o tu dlouhou dobu. Dobře, klidný dospělý psík to třeba dá v klidu. Ale na štěně je to dlouhé a na starého psa taky. Když byl náš knirač stařeček, tak potřeboval chodit často ven, jako rodina jsme se střídali, ale 9 hodin, to by bylo trápení. A doma se odmítal vyvenčit. A temperamentni mlady pes, no, to je podle mě špatně.

13.11.2021 08:52

Terven napsal(a):
Jako, samozřejmě máte pravdu. stát se může cokoli. Ale ukrást psa z bytu je přecejen poněkud vyšší level než ukrást ho ze zahrady, přiznejme si, že se to děje výrazně méně. Protože vloupáním do bytu pachatel riskuje podstatně víc...
Zahradu nemám, ale psi ze zahrad se v současné době kradou tak často, že by pro mě bylo nemyslitelné, aby tam byli v mé nepřítomnosti.
Namátkou zrovna nedávno proběhlo na fb zmizení štěněte flata - majitelé snad ani nebyli v práci, pouze na chvíli v domě.

Jestli jde o to štěně, co myslím a četla jsem o něm i já, tak ho našli mrtvé. Pravděpodobně ho srazilo auto. Že ho někdo ukradl, se majitelé domnívali, ale spíš se podhrabalo.

13.11.2021 09:05
Terven

XXX.XXX.110.191

Jestli jde o to štěně, co myslím a četla jsem o něm i já, tak ho našli mrtvé. Pravděpodobně ho srazilo auto. Že ho někdo ukradl, se majitelé domnívali, ale spíš se podhrabalo.

Asi tolik pohřešovaných flatíků nebude- tak to je smutný. Zas si teda neumím představit nechat takovýho prcka bez dozoru tak dlouho, že se stihne podhrabat.
Anebo mít zahradu tak chatrně zabezpečenou, že se ven dostane i tahle mrňavé štěně...obojí je blbě.
Ale lidi holt jsou různí a nevíme, jak to bylo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík