Francouzský Buldoček s PP

Prodám Francouzského buldočka - CHS Dream Winner nabízí štěňátka s PP. Do n...
32000 KčBobuliš
XXX.XXX.150.61
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat.
Jeden známý má buldočka, na krmení je doma, večer také a poté o víkendech a řešili jsme téma, že by si rád koupil druhého, aby tam nebyl ten jeden sám.
Myslíte si, že si spolu budou hrát a nebudou dělat nepořádek, nebo budou vše spolu trhat a on se z toho zblázní?
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Bobuliš
napsal(a):
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat.
Jeden známý má buldočka, na krmení je doma, večer také a poté o víkendech a řešili jsme téma, že by si rád koupil druhého, aby tam nebyl ten jeden sám.
Myslíte si, že si spolu budou hrát a nebudou dělat nepořádek, nebo budou vše spolu trhat a on se z toho zblázní?
Děkuji.
Já tomu nějak nerozumím. Kolik času váš známý s tím psem tráví? Na krmení je doma znamená co? Večer také a o víkendech? Jako přes týden s ním není?
Bobuliš
napsal(a):
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat.
Děkuji.
Z Vašeho dotazu tuším, že jdou vyčíst dvě věci, Váš známý nemá na psa čas a ten se před den nudí natolik, že se baví alespoň rozebíráním zařízení bytu, Vašeho známého napadlo, zda by tomu nešlo zabránit, když si pořídí ještě jednoho a pak se místo trhání věcí budou spolu hrát. No čistě teoreticky můžou, ale spíše budou trhat spolu. Malá štěňata můžou mít tendenci se občas do něčeho zakousnout, dospělý unavený a vychovaný pes zařízení bytu neničí. Pokud neměl Váš známý čas na jednoho psa, kde si najde čas na dva? Prostě pokud jsem tak zaměstnaný, tak musím velkou část rána a večera trávit s tím psem, věnovat se mu, umožnit mu hodně pohybu a výdej energie na úkor drtivé většiny vlastního mimopracovního času a takový pes si pak rád a spokojeně prochrupká ten zbytek času bez pána. V momentě kdy nemám čas na jednoho psa je druhý pes totální hloupost na n-tou.
Bobuliš
XXX.XXX.253.225
Nene, je to tak že on pracoval z domova na home office, bohužel snižovali stavy a on má dvouletého buldočka který byl zvyklý na každodenní a celodenní pobyt s páníčkem.
On si musel ale najít jinou práci a do práce odchází v 7:30, předtím ho nakrmí a vrací se asi kolem Páté, šesté.
Ten pejsek to nezvládá na rovinu a on myslel že kdyby mu koupil kamaráda, nebude tam tu dobu sám, jenže já mu odporuji tím. Že se z toho zblázní a budou mu vše trhat, je to opravdu tak reálné, nebo by to pro pejska bylo i lepší?
Bobuliš
napsal(a):
Nene, je to tak že on pracoval z domova na home office, bohužel snižovali stavy a on má dvouletého buldočka který byl zvyklý na každodenní a celodenní pobyt s páníčkem.
On si musel ale najít jinou práci a do práce odchází v 7:30, předtím ho nakrmí a vrací se asi kolem Páté, šesté.
Ten pejsek to nezvládá na rovinu a on myslel že kdyby mu koupil kamaráda, nebude tam tu dobu sám, jenže já mu odporuji tím. Že se z toho zblázní a budou mu vše trhat, je to opravdu tak reálné, nebo by to pro pejska bylo i lepší?
Ano to co říkáte Vy reálné je. A víc, než si pán umí představit.
Pokud chce mít dva, aby si navzájem dělali společnost, což je pochopitelně fajn, musí nejdřív máknout na tom, aby svýho současnýho psa naučil být doma samotného. Zadarmo ani kuře nehrabe, pokud si představuje, koupím mu kámoše a nemusím nic, bude si velmi rychle drbat hlavu. Až to naučí toho současného a ten bude v klidu, může mu pořídit po zralé úvaze, zda je schopen ukočírovat dva psy, když nezvládá jednoho, společníka, protože jinak ano, když je to v pohodě, je druhý pes přínosem. Ale musím vědět, že umím se dvěma psama žít, že když se něco zadrhne a psi si nesednou, že to ukočíruju, že je ukočíruju venku (ne silou , ale v jejich chování) jako malou smečku, kdy dva psi se chovají jinak, než jeden. Že zkrátka mám na to být tím, kdo to má vše pod kontrolou a umí si poradit.
Bobuliš
napsal(a):
Viz Zrzavci - s velkou pravděpodobností bude mít doma demoliční četu o dvou jedincích.
Bobuliš
XXX.XXX.250.41
Tak ale dva Francouzské buldočky od mimin ukočírovat jde ne? Jak venku, tak doma? Nebo ne? dva roky za mne zase asi není úplně moc, aby si nezvykl na nového kámoše, navíc on má rád všechny psy. V tomhle by asi problém nebyl, ale co doma..
on mu nějak jako ani neškube nábytek.. abych to nehrál zase do extrému, nebo že by ho nedokázal vychovat, spíše mám strach o toho druhého no a jak by se chovali jako smečka.. zda by se i chování toho prvního dokázalo vlastně třeba tak extrémně změnit?
Bobuliš
XXX.XXX.254.26
Ptám se, protože my máme teda 4 měsíčního a třeba do budoucna kdyby jsme si rozmysleli 😂
Bobuliš
napsal(a):
Tak ale dva Francouzské buldočky od mimin ukočírovat jde ne? Jak venku, tak doma? Nebo ne? dva roky za mne zase asi není úplně moc, aby si nezvykl na nového kámoše, navíc on má rád všechny psy. V tomhle by asi problém nebyl, ale co doma..
on mu nějak jako ani neškube nábytek.. abych to nehrál zase do extrému, nebo že by ho nedokázal vychovat, spíše mám strach o toho druhého no a jak by se chovali jako smečka.. zda by se i chování toho prvního dokázalo vlastně třeba tak extrémně změnit?
Samozřejmě se to dá ukočírovat. Ale já mám z vašeho příspěvku pocit, že známý nemá na psa čas. Tím spíš ho nebude mít na psy dva. Protože aspoň zpočátku je třeba s miminem pracovat individuálně. A může se stát, že mladší bude chytat od staršího ty horší návyky. A ano - 2 psi už jsou smečka.
napsal(a):
Samozřejmě se to dá ukočírovat. Ale já mám z vašeho příspěvku pocit, že známý nemá na psa čas. Tím spíš ho nebude mít na psy dva. Protože aspoň zpočátku je třeba s miminem pracovat individuálně. A může se stát, že mladší bude chytat od staršího ty horší návyky. A ano - 2 psi už jsou smečka.
No a navíc jde o to, že si nedokáže poradit s tím problémem co má. A netuší ani, že by to měl řešit a jak a chce to vyřešit naprosto nesmyslně a pro sebe ovšem zcela zdarma. Enemže to takhle nefunguje.
Bobuliš
napsal(a):
Ale jistě že jde ukočírovat. Když to člověk umí, tak je fučík, jestli budloček x2 nebo x5, nebo buldog x2 či x5. Ale musí to umět. A on to evidentně neumí. Pes má problém a on ho neřeší. Tady nejde o to jakej má pes přístup k druhým - navíc je to mlaďoch ne? A on taky domácí pes a pes kámoš venku je o jiným přístupu. Nicméně to je momentálně fučík, chtít vyřešit psa, kterej má problém se samotou, protože ho to nikdo nenaučil /a copa ho naučil tak jako obecně?/ tím, že pořídím druhýho psa značí naprostou neznalost psího chování, problematiky a ostatního. Tedy rovná se - pokud to udělám, říkám si o totál průšvih.
Bobuliš
napsal(a):
Ptám se, protože my máme teda 4 měsíčního a třeba do budoucna kdyby jsme si rozmysleli 😂
Pokud psa řádně vychováte, naučíte ho potřebné nezbytnosti, tak aby se vám pohromadě dobře žilo, pokud bude pes přátelské povahy, tak proč ne? Záleží povětšinou jen a jen na majiteli psa, jak se jejich společný soužití bude odvíjet. Psů potížistů moc není. To lidi je vždycky zkazej - ať už nevýchovou, či naopak výchovou špatnou.
Ale štěně tak dlouho bez venčení bude problém . A ten co ho má doma dělá co? Určitě by i vyhráli,ale štěně potřebuje často venčit a ta naše je asi křížená s bobrem protože co je ze dřeva to prostě žere. bez dozoru si nedovedu představit co by vše zničila. a to nikdo dopředu neví. To musí vědět on kolik času bude mít. e štěnětem je vždycky plno práce,aby to pro něj nebylo mnohem horší. A jestli pes je zvyklý že má doma člověka a nebyl naučený být sám tak to štěně nezmění, naopak štěně odkouká hlavně ty špatné věci
Ono , nahrazovat druhým psem to,že nemám čas na jednoho je špatné. Byť záměr může být myšlen dobře.
Bylo nedomyšlené si koupit jednoho psa při takové pracovní vytíženosti.
Já bych spíš vymyslela něco,aby pejsek nemusel být doma tak dlouho sám .
Změna práce, dát pejska na tu dobu někam na hlídání,rodiče, prarodiče, kamarád aspoň na část dne. Pejskovi se pak věnovat na 200% a zabavit,vyběhat
Problem vidim v tom, že je pejsek doma moc dlouho sám a nudí se (což se mu ani nedivím 🙄)
Druhý pejsek by pak byl možná fajn, ale až si majitel vyřeší tento základní problém a uvědomí si, co obnáší mít malé štěňátko a co vse potřebuje (a to je především to,co chybí už tomu prvnímu - čas strávený s majitelem) , aby z něj vyrostl zdravý,vychovaný a pohodový pes.