Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Krystyyyyna2000

10.11.2021 15:11
Krystyyyyna2000

XXX.XXX.24.147

Dobrý den , máme fenu labradorku 13 let , delší dobu vidíme že zadní nohy neslouží tak jak by měli.
Poslední dobou se jí začali klepat i ty přední , na levou zadní už ani nedoslapne.
Asi před měsícem ji veterinář pichnul injekce a dál homeopatika, zabralo asi na 14 dní.
Dáváme do žrádla Alavis, krmíme masem, pohyb má tak, jak si ,,sama určí" , jeden den měla takové bolesti, že jsme ji museli dát Nimesil. Dostává psi prášky proti bolesti a žádná extra změna.
Máte zkušenosti, vzhledem k věku víme, že už to lepší nebude...
Ale přece jen nějaké rady ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.11.2021 16:04

Rimadyl dáváte? Ale celkově, pokud nezabírá nic, je na místě pesana dál netrápit a nechat ho jít.

10.11.2021 16:48
impact

XXX.XXX.195.92

Lepší už to nebude, to víte sama. Teď je jen otázka, kam až to necháte zajít...

10.11.2021 19:37
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Holky bacha na tyhle rady...nevratné. Sousedka se stejně starou zlaťačkou, stejný problém, ji postavila na nohy a fena ještě víc než rok chodila.
Zadavatelko, taky dostala nějaká homeopatika, ale název si nepamatuju, jen to, že byly na předpis.

10.11.2021 19:47
janaa

XXX.XXX.0.170

Můžete zkusit novinku,injekci Librela,dává se jednou za měsíc,na labinu počítejte cca 2000

10.11.2021 20:34
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

janaa napsal(a):
Můžete zkusit novinku,injekci Librela,dává se jednou za měsíc,na labinu počítejte cca 2000

Řešila jsem to s vetkou. Tvrdila mi, že má hodně pomalý náběh, prý mám počítat tak měsíc. Takže mu dala znova Trocoxil a že tak za tři měsíce, jestli Worka ještě bude, by jsme píchli tu Librelu. Píšu to proto, že u takhle starého psa, ten čas není

10.11.2021 20:50

lesnížínka napsal(a):
Řešila jsem to s vetkou. Tvrdila mi, že má hodně pomalý náběh, prý mám počítat tak měsíc. Takže mu dala znova Trocoxil a že tak za tři měsíce, jestli Worka ještě bude, by jsme píchli tu Librelu. Píšu to proto, že u takhle starého psa, ten čas není

má to sice pomalý nástup, ale dá se kombinovat s jinými léky na bolest, takže to nevadí, na začátku může pes brát obojí.

nebo i pak může brát obojí, je-li potřeba.

10.11.2021 20:51

lesnížínka napsal(a):

takze prvni ucinky L. - kdyz ji date -budou videt nejdrive za 4 mesice?
a to co ma za smysl -v tom kontextu, ze neni cas?

10.11.2021 20:58
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
takze prvni ucinky L. - kdyz ji date -budou videt nejdrive za 4 mesice?
a to co ma za smysl -v tom kontextu, ze neni cas?

Ano, za měsíc. Není čas tady pro tu fenu, protože ta nechodí teď, nemůže čekat měsíc, než to zabere.

10.11.2021 22:19
assil

XXX.XXX.121.3

Trocoxil zabere hned a u starého psa, kde jde jen o to zbavit ho bolesti, se mi teda osvědčil. Ale levný taky není.

11.11.2021 07:28
janaa

XXX.XXX.0.170

Znám nejmíň tři psy, kterým Librela zabrala do pár dní. Takže je to výrazně individuální. Opačně mě ortoped říkal,pokud nezabere po druhé dávce,nemá to význam. Ona Librela nezabírá na vše, jen na osteoartritidu,ale tak kdyby zrovna to byl příštup rychlýho nástupu, stojí za to vyzkoušet. On trocoxil taky nezabírá u všech...

11.11.2021 08:02

lesnížínka napsal(a):
Ano, za měsíc. Není čas tady pro tu fenu, protože ta nechodí teď, nemůže čekat měsíc, než to zabere.

da se to kombinovat s jinymi leky...

ale to porad nevysvetluje vase nasazeni L. - ze mozna -za 3 mesice?
to jsem nepochopila, kdyz neni teda cas.

jestli vam funguje T. neni - ani treba o L. psat, ne?

ale pro psy, kde T. nefunguje je L. zachrana

11.11.2021 08:41
Arbora

XXX.XXX.149.42

lesnížínka napsal(a):

U troch psov nástup v podstate okamžitý, z toho jeden xRTW so šróbovanou nohou, následne vyrvanými šróbami a v podstte nepohyblivou nohou, po prvej aplikácii rapídne zlepšenie, po druhej už skáče sám na postel. Moja šróbovaná TPLO fena tiež v podstate zabrala okamžite. Nečkala by som, na čo.

11.11.2021 10:24
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Arbora napsal(a):
U troch psov nástup v podstate okamžitý, z toho jeden xRTW so šróbovanou nohou, následne vyrvanými šróbami a v podstte nepohyblivou nohou, po prvej aplikácii rapídne zlepšenie, po druhej už skáče sám na postel. Moja šróbovaná TPLO fena tiež v podstate zabrala okamžite. Nečkala by som, na čo.

To bylo info od vetky, já se na ni pro psa ptala, ale zkušenost jsem s ní(tedy pes) zatím neměla žádnou, jen to tu právě janaa myslím, doporučovala. Před tím měl trocoxil, ale po půl roce už neúčinkoval a náhle začal zase kulhat. Na to mi řekla, že Librelu ne, ta zabere za měsíc, takže hned trocoxil a pak, až mu bude zase docházet účinnost(tedy hlavně dřív) píchnout librelu. Snad už jsem to vysvětlila dostatečně, pro všechny.

11.11.2021 10:36

a on samojedík Trocoxil nebere "kontinuálně" ?? Beta ho dostávala po měsíci, když vypadala dobře, tak po pěti týdnech. Ale veterinář nedoporučil nedat po delší době, než hraničních 6 týdnů, že nové nasazení už nemusí tak zafungovat. A nemyslím, že mu šlo o peníze...

11.11.2021 16:36
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

a on samojedík Trocoxil nebere "kontinuálně" ?? Beta ho dostávala po měsíci, když vypadala dobře, tak po pěti týdnech. Ale veterinář nedoporučil nedat po delší době, než hraničních 6 týdnů, že nové nasazení už nemusí tak zafungovat. A nemyslím, že mu šlo o peníze...

Nepleteš si s něčím jiným? Trocoxil má mít účinost půl roku, nám tak nějak vydržel, protože Worka nikdy nic podobného nebral. Jo předtím jsme zkoušeli něco, to moc nezabralo, název takový nějaký podobný, ale si ho nepamatuju. Nebo ty názvy motám já?

11.11.2021 17:19
janaa

XXX.XXX.0.170

lesnížínka napsal(a):
Nepleteš si s něčím jiným? Trocoxil má mít účinost půl roku, nám tak nějak vydržel, protože Worka nikdy nic podobného nebral. Jo předtím jsme zkoušeli něco, to moc nezabralo, název takový nějaký podobný, ale si ho nepamatuju. Nebo ty názvy motám já?

Nee, Trocoxil se bere jednou měsíčně,resp. první tableta,další za dva týdny a pak po měsíci

11.11.2021 19:28

žínko, mám to nastavené jinak, než ty... Ano, léky nejsou pro psa zdravé - ale když už mám psa s problémy, preferuji bezbolestný veselý psí život, pokud možno s co nejmenší bolestí. Asi tím psí život pokrátím - I když Beta po více než ročním nonstop podávaném Trocoxilu měla ledviny i játra v pořádku... dostala ji pyometra...

Dokonce už občas váhám, kdy přijde čas na trvalou medikaci u Nighta - a to vlastně řeším jen chvilkové kulhání po delším odpočinku - a to rozhodně ne každodenní. Jinak tři hodiny na výletě zatím zvládá nadšeně. Nedokážu ho odstřihnout od pohybu, který miluje a užívá si ho. Raději kratší psí život, ale život naplněný tím, co má rád.

Já bych v tvém případě psisko dotovala léky na bolest co to jde. Ať si ty poslední měsíce užije v co největší pohodě. Trocoxil je opravdu po měsíci - pokud tedy nevynalezli nějakou novou "long" verzi...

11.11.2021 20:00
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

žínko, mám to nastavené jinak, než ty... Ano, léky nejsou pro psa zdravé - ale když už mám psa s problémy, preferuji bezbolestný veselý psí život, pokud možno s co nejmenší bolestí. Asi tím psí život pokrátím - I když Beta po více než ročním nonstop podávaném Trocoxilu měla ledviny i játra v pořádku... dostala ji pyometra...

Dokonce už občas váhám, kdy přijde čas na trvalou medikaci u Nighta - a to vlastně řeším jen chvilkové kulhání po delším odpočinku - a to rozhodně ne každodenní. Jinak tři hodiny na výletě zatím zvládá nadšeně. Nedokážu ho odstřihnout od pohybu, který miluje a užívá si ho. Raději kratší psí život, ale život naplněný tím, co má rád.

Já bych v tvém případě psisko dotovala léky na bolest co to jde. Ať si ty poslední měsíce užije v co největší pohodě. Trocoxil je opravdu po měsíci - pokud tedy nevynalezli nějakou novou "long" verzi...

Ježíš, tady nejde o dávat-nedávat, jde o to, že jsem měla pro něj něco, co mělo fungovat(a fungovalo) půl roku. Možná pletu název. Ví někdo, co by to mohlo být?

11.11.2021 20:17

lesnížínka napsal(a):
Ježíš, tady nejde o dávat-nedávat, jde o to, že jsem měla pro něj něco, co mělo fungovat(a fungovalo) půl roku. Možná pletu název. Ví někdo, co by to mohlo být?

To bylo asi prostatu, Suprelorin, nebo co to Worka mel a vysadila jste mu to?

Trocoxil je fajn, jen je dobré sledovat co měsíc krevní testy, aby člověk v dobré víře psovi neuškodil. Tzn., bez rozboru by se psímu stařečkovi podat neměl.

11.11.2021 20:30
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Nic jsem mu nevysadila, suprelorin je chemická kastrace, ano, ta je na půl roku. Měl a dobré to nebylo. Jako bylo, na to, že nereagoval na sousedovic holky..jenže on nereagoval na nic, byl totálně zvadlý. Ale sakryš ten trocoxil(pořád si myslím, že tak se to jmenovalo) jsem s vetkou řešila...není to ani měsíc a fakt říkala, že tu librelu za tři měsíce, aby se tam neudělala díra, překrývala se ještě s účinkujícím trocoxilem. Jsem z toho jelen. No hlavně že mu to funguje, chodí dobře, i pobíhá.

12.11.2021 08:16

lesnížínka napsal(a):

ne
jsem se ted znovu ptala a na pul roku jsme nic nenasli

12.11.2021 08:19

ne
jsem se ted znovu ptala a na pul roku jsme nic nenasli

Já si taky myslím, že žádný přípravek na potíže pohybového aparátu nedrží půl roku.

RFT

6.6.2022 12:47
RFT

XXX.XXX.51.119

Dobrý den, může mi někdo poradit, jaká to byla homeopatika? Řešíme stejný problém. Děkuji Renata

JanaH

12.2.2023 19:33
JanaH

XXX.XXX.153.194

Nám librela zabrala za dva dny, doktorka říkala ze 4 až sedm dni. Je to drahé, ale budu se snažit mu to aspoň co dva měsíce dat. Má teprve deset. Zkuste, u nás to vypadá teď dobre

13.2.2023 08:59
arosek

XXX.XXX.130.20

lesnížínka napsal(a):

Hele z nasich mnoha zkusenosti Librela zabira sakra rychle.
U cele nasi smecky je posun videt za 24 hodin, plna ucinnost za 48.
Kamosky rozlozena goldenka to same.
Kamosky stoletej labik po 24 hodinach skakal na stul a kradl snidani.

Zatim vim o jednom psovi kteremu nezabrala prvni davka a zareagoval az na druhou (vyssi)

Jinak Trocoxil se dava kazdy mesic jedna tableta. Krom prvniho, to se dava jedna a druha po 14 dnech.

A jak pisi nade mnou - T i L jdou kombinovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík